MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciazy miakam cukrzycę od 8tc i dieta a później insulina. Poki co jest ok (mialam już obciążenie glukoza). Promyczek jesli chcesz to mozemy się kiedys spotkać to Ci dam skserowac plan zywieniowy od diabetologa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 18:25
-
Wiecie, ze moje TSH które 3 tygodnie temu wynosilo 2,32 teraz wynosi 0,58 ?! Nie wiedziałsm, że to może tak szaleć przez hormony. FT4 też w normie więc póki co bez tabletek i kontrola u endokrynologa za miesiąc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 18:28
Espera lubi tę wiadomość
-
monika_89 wrote:co do dużych dzieci moja ciotka urodziła ponad 5kg dziewczynkę SN także tego (2 poprzednie też ponad 4kg) ale jak ktoś jest wysoki i szeroki w biodrach to też łatwiej
o, to bede miec latwiej, 178 wzrostu i szerokie bioderka:D miednica w sumieWreszcieMama wrote:Ojjj ciężko będzie Jeszcze te zmiany ciążowe... chociażby powiększone piersi nie ułatwiają celibatu ))
a my i bez powiekszonych piersi sex codziennie, no czasami co dwa dni. bedzie ciezko:D
co do testow tych z glukozza, trzeba je robic tak wczesnie? -
Dziewczyny, ja też mam coś z brzuchem. Odżywiam się zdrowo więc ciężko mi pojąć skąd te bóle. Najgorzej czuję się tuż po jedzeniu, a nie jem jakiś wielkich porcji. Nawet mniejsze od mojej Mamy, która skromnie sobie nakłada. Do ok 16 jestem "nieżywa".
Czujecie macicę? Wyczuwam jej powiększenie. Nie mogę doczekać się brzuszka bo póki co jak ktoś dowiaduje się, że jestem w ciąży to jakoś mi głupio, "że nie widać"
-
Wysłany: Dzisiaj, 18:23 Cytuj | Edytuj | Zgłoś
Kochane odebralam wyniki
Tsh 3,6057 normy od 0,3500-4,9400
Ft4 0,96 normy od 0,70-1,48
Co wy na to?mam kupic ssobie jakis preparat z jodem czy czekac do wizyty?a jesli tak to jaki?
Jak wam mija dziobek?ja wlasnie wroculam z synkiem z nauki pływania i robie golabki;)
No ciekawe czy rzeczywiscie drugie bedzie wiesze?moj synek wazyl 3320g ale rodzony wkoncu po mekach przez cc.
Ja dzis bylam ostatni dzien w pracy.ostatni tydz wrzesnia wzielam urlop a od pazdziernika chorobowe.jakos dobrze mi z tym;)Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Demsik, to od wczoraj ładnie to TSH spadło. W tym samym labie robiłaś? Ft4 mogłoby być większe, ale jak dostaniesz leki to akurat się podwyższy. Co do jodu- nie wiem:) Mi powiedziała żebym kupiła preparat z jodem i kwasem foliowym w jednym, więc kupiłam omegamed optima forte z polecenia mojej gin.
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Tamto tsh wczoraj odebralam byl czw a badania byly robione we wt.dzis bylam w labo centralnym moim zdaniem lepsze i od razu sa wyniki.do tamtego poszlam bo tam mi wypisal ogony skierowanieDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyKleopatra wrote:Toska u mnie się sprawdziło. Pierwszy 4 kg, drugi 4,2
Promyczek ja też na starcie mam nadwagę a gdzie dalej.. przez nadwagę w pierwszej ciaxy były problemy z sn niestety . -
Dziewczyny co za tempo pisania!
Gratuluję wizyt, serduszek, przyrostów no i witam nowe majóweczki
Qasha!!! gratulacje, tak się cieszę !!!
U mnie dzisiaj jakieś kiepskie samopoczucie, kręci mi się w głowie, miałam raz wrażenie że zemdleję mimo tego że siedziałam na krzesełku grzecznie, napady duszności i mdłości... także jakoś pod górę dzisiaj.
Lekarz nie przejął się za bardzo anemią (twierdzi że takie wyniki jeszcze ok i będziemy obserwować), i niskim przyrostem bety też nie (niby gdzieś czytałam że na tym etapie może się podwajać już dłużej niż 4 dni, ale niepokój jakiś zostaje) i dał numer do siebie żebym nie musiała jeździć z każdym pytaniem do niego. Z badań I trymestru została mi tylko glukoza i mocz. Więc pozostaje czekanie na usg genetyczne- termin 18.10
promyczek 39 lubi tę wiadomość
cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
mIssDISS masz juz termin nawet:) ja bede dopiero dzwonic i sie umawiac,no i mam darmowe na nfz bo juz stara jestem hehe
a w jakim Twoim tyg sie zapisałas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 20:05
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥