MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Promyczek - nie ma sprawy, wieczorkiem opiszę co i jak.
Monika- dzięki, szef jakoś to przeżył. Musiał mi odwołać 3 delegacje zaplanowane na październik.
Nieświadoma - witaj.
Ja jeszcze w pracy... Zgaga mnie dopadła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 14:13
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQasha widzisz wiara czyni cuda!!! Na następnej wizycie już krwinki nie będzie a sama Oleńka:-) witamy nowe osobki. Ja też już odliczam do środy do wizyty.. a co do bólów w ciaxy poprzedniej miałam ataki kulkowe bólu który promieniowal spod prawych żeber na plecy i brzuch. Okazało się że to kamienie na woreczku żółciowym. Wyciety po porodzie i ból nie wrócił.
Arwi lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:W tamtej ciąży od 28 tygodnia też byłam na diecie cukrzycowej. Co prawda do poradni nie zostałam przyjęta bo wyniki o 2 jednostki mieściły się w normie ale moja gin kazała przejść na dietę i w miarę możliwości kontrolować. Pozyczylam glukometr od koleżanki i się okazało że niestety cukry mi szalały bo np po zwykłym razowym pieczywie miałam po godzinie 150-160. Całe szczęście jak przeszłam na dietę było ok. A dla przykładu koleżanka która była dwa tygodnie starszej ciąży miała wyniki praktycznie takie jak ja i jej gin kazał się nie przejmować i jeść normalnie bo to nie cukrzyca a skończyło się to tak, że urodziła naturalnie córkę z wagą 4950.
Ile?! 4950?! Ale kloc! jeszcze silami natury, o matko! -
nick nieaktualny
-
Mnie też sie seksu chce. Na szczescie maz w delegacji to nie ma wyjscia ale w ostatni weekend delikatny sex a'la rozdziewiczanie byl haha ciekawe co powie gin. Szczerze mowiac to i tAk pewnie bedzie lipa bo my z reguły szalelismy dosc fest w lozku a tego w ciazy na bank nie wolno
-
Qasha dopiero wyszłam z pracy i pierwsze co weszłam na forum żeby zobaczyć jak po twojej wizycie. Chociaż i tak wiedziałam, że wszystko ok to i tak cieszę się niezmiernie
Dzięki tobie atmosfera na forum zrobiła się jeszcze lepsza i dziewczyny weszły na temat seksu
Jeśli już o tym to mój L przeciwnie, za pierwszym razem się martwił, a teraz cały czas chce odwiedzać córeczkę ( bo tak sobie wymarzyłam)
Siedzę w pociągu z bananem na twarzy, ale mam gdzieś co ludzie o mnie myślą.
DZISIAJ JRST PIEKNY DZIEŃ!!!!!Arwi, Kleopatra, Espera lubią tę wiadomość
-
http://slodkiemamy.edu.pl/
ja pewne jak poprzednio będę słodką mamą... tyle że ja byłam pod opieką por diablo od 12/13tc. Ginowu nie podobały sie cukry w morfo i wszysło na czczo parę jednostek za wysokie. Skończyłąm na insulnie. Z cukrzycą ciężarnych da sie zyć. W ogóle średnio trzymałam dietę (bo i słodkie i pizza i sushi ) bo przekroczenia w ogóle jedynie rano w graniach 100 a Paula urodziła się z wagą 3170
co do dużych dzieci moja ciotka urodziła ponad 5kg dziewczynkę SN także tego (2 poprzednie też ponad 4kg) ale jak ktoś jest wysoki i szeroki w biodrach to też łatwiej
Espera najgorsze masz za sobą, teraz sie leń w pracy
toska jasny chleb odpada, najlepiej ciemny ale to też trzeba próbować pod siebie po którym Ci cukru nie wybijeEspera lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nadia1 wrote:Hej, co u Ciebie? Widzę, że też masz MTHFR. Zasztrzyki robisz w cały brzuch czy tylko w okolicy pępka?
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Kleopatra wrote:Ja nie wiem czy wątroba ale coś mnie bolało pod prawymi żebrami. Ale teraz już nie, kilka dni to trwało.
Ja właśnie miałam was o to pytać. Mnie boli pod prawym żebrem takie kłucie od 4 dni z przerwami nie caly czas, właśnie chyba wątroba albo woreczek i nie wiem co to jest.Marta 267 -
Cześć dziewczyny wczoraj przesłałam ponad pół dnia i ledwo udało mi się nadrobić zaległości mam nadzieję że u was wszystko dobrze !
Quasha gratuluję-wiedziałam że jesteście silne ! :*
Bella co u Ciebie? Wszystko w porządku?
Wszystkim gratuluję serduszek
Przepraszam mam problemy z zapamiętanie nickow w każdym razie dziewczyny z jutrzejszym wizyta mi uszy do góry musi być dobrze bo w końcu jesteśmy majowki a to najpiękniejszy miesiąc w roku (chciałam ślub w maju ale mąż się nie zgodził więc córkę w maju urodze, a co ).
Dziewczyny z Krakowa macie jakiegoś lekarza do polecenia, chodzę do jednego ale nie jestem do końca przekonana
Ile nas jest na 21.05?
aneczka1983, Arwi lubią tę wiadomość
-
Marta 267 wrote:Ja właśnie miałam was o to pytać. Mnie boli pod prawym żebrem takie kłucie od 4 dni z przerwami nie caly czas, właśnie chyba wątroba albo woreczek i nie wiem co to jest.
Kleopatra, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Koleżanka ma straszną traumę po porodzie, niestety mała też nie wyszła z tego do końca bez szwanku. Lekarz przed porodem ocenił dziecko na niespełna 4 kilogramy więc cesarki nie proponowali o ile fazę skurczową miała lekką to parcie trwało wieki i niestety oprócz nacięcia pękła do odbytu prawie miesiąc nie mogła usiąść a każda wizyta w toalecie była okupionsa płaczem. Lekarz na kontroli powiedział że kwalifikuje się na plastykę pochwy na NFZ więc miło nie jest.
Toska mi przechodził jedynie żytni waza oraz dla diabetyków i orkiszowy z lokalnej piekarni przy czym tego ostatniego mogłam na jeden posiłek Max kromkę zjeść. Ale ogólnie lubiłam tą dietę i chodziłam cały czas najedzona A i zgrzeszyc czasami też się zdarzyło -
nick nieaktualnyKurde bo mi też się ta dieta by przydała co pewnie lekarz tylko potwierdzi ma wizycie. Dziewczyny te bóle pod zebrem to woreczek i radzę być na lekkostrawnej diecie bo ciaza sprzyja powstawaniu kamieni a bóle będą coraz gorsze. Ciekawe jak to jest z tą wielkością dzieci. Niby drugie zawsze większe a mój Natan mały nie był. Tyle że do sn nawet już nie podchodzę to jaka by Nela nie była to będzie dobrze
kamyla112 lubi tę wiadomość