X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Położyłam się o 1:30, wstałam o 4:45, tjaaaaa, cudownie!

Nadia, odnośnie ust to ja jestem wniebowzięta bo ze zdjęć usg wygląda na to, że dziecię odziedziczyło moje usta. Mała rzecz, a cieszy :) Niestety chyba odziedziczyła długość nóg po Chłopie - przynajmniej tak wynika z pomiarów kości udowej. Jesteśmy zbliżonego wzrostu (Chłop jest nieco wyższy) ale jemu nogi kończą się tam, gdzie mi zaczynają kolana :P.

Kurczę, ile babkom zakwalifikowanym do cc tematów do dyskusji i emocji opada. Nie dla nas rozważanie porodu w wodzie ani wyboru przekąsek :) Na Matyldę woda (basenowa) wpływa bardzo uspokajająco do tego bardzo łagodzi dyskomfort - podczas nawet stania w basenie mijają wszelkie dolegliwości "okołobrzuszne" - więc myślę sobie, na podstawie mojego żadnego doświadczenia, że poród w wodzie to bardzo fajna opcja. Czytałam też gdzieś, że bardzo pomaga zachowanie pozycji pionowej podczas skurczy, bo przesuwaniu się dziecia do kanału rodnego sprzyja grawitacja. Więc gdybym miała rodzić sn w żadnym wypadku nie dałabym się przykuć do łóżka (no, chyba że trzeba by monitorować tętno małej, ale skąd wiadomo, że trzeba???).

Miłego dnia mamuśki! Na przekór paskudnej pogodzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 07:20

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutku, u mnie w szpitalu monitorowaliśmy tętno płodu na stojąco, chodząco co 10 czy 15 min, jakieś przenośne urządzenie. Pod ktg mnie podłączyli tylko na początku na godzinę i to już na leżąco.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Leżę sobie i zaczyna mi się podobać ;)
    Wszystko przyniosą, zrobią, kompletnie nic mnie nie interesuje :)
    Dzisiaj przyjeżdżają teście opiekować się mną i małą. Mąż jutro biegnie w maratonie i dzisiaj robi sobie dzień ciszy i relaksu :)

Miłego dnia!

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi pęka. Poszłam spać o 1 a o 6 mnie obudzili sąsiedzi :( Buu.
    A dzisiaj urodziny chrzesniaczki.
    Muszę coś zjeść bo padam z glodu

zyrcia lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Ale te kwietniowki mają tempo :) od 2 skurcze i o 5 porodu. Ech, też bym tak chciała :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Kurczę Ale te kwietniowki mają tempo :) od 2 skurcze i o 5 porodu. Ech, też bym tak chciała :)

A ja bym nie chciała, bo jak będę sama to chyba nie zdążę do szpitala :o Ale mi jako pierworódce chyba to nie grozi?

• bbee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, uważaj co piszesz, bo Cię dziewczyny na widłach wyniosą XD :D
    Żartuję, jak tak bezproblemowo to nic tylko się cieszyć :)

_strawberry_juice, MEGI81, julita, sylwucha89, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _strawberry_juice wrote:
    A ja bym nie chciała, bo jak będę sama to chyba nie zdążę do szpitala :o Ale mi jako pierworódce chyba to nie grozi?
    One wszystkie zdarzyły :) to czemu Ty mualabys nie zdarzyć?

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry sadze, ze jak zaczna Ci sie bole to bedziesz sie modlila zeby porod jak najszybciej minal:-)
    Mnie od jakiegos czasu ogarnia straszne przerazenie... Termin porodu zbliza sie nieubłaganie. I z jednej strony chcialabym juz miec mala ze soba a z drugiej boje sie bardzo bo wiem czym to pachnie... Powtarzam sobie, że jesli przezylam juz jeden porod to przezyje i drugi. Bardzo bym chciala uniknac cesarki albo wywoływania oxytocyna, ale na pewne rzeczy nie bede miala wplywu i bedzie co bedzie:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:36

julita lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita wcale Ci się nie dziwię :)

julita lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nawet nie wiecie jak do mnie dociera, że to już...od tygodnia leżę na patologii ciąży, robią wszystko bym wytrzymała jak najdłużej, ale wszystko idzie w jedną stronę, skurcze na KTG są, szyjka 1 cm długości miękka zaczyna się otwierać, a dziś rano zaczęłam coś plamić. Strasznie się boję, że to już.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, wszystkie jesteśmy zielone z zazdrości :)
    Chociaż w sumie ja też nie mogę narzekać, a dolegliwości mam tylko na własne życzenie i z własnego kretynizmu, trzeba było dawno olać robotę.

Zieziulka, trzymaj się jak najdłużej w dwupaku, ale jakby co to trzymam kciuki za piękny poród! Twoja córeczka jest już duża i na pewno świetnie da sobie radę po drugiej stronie brzuszka :)

julita, Zieziulka lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita mnie też czeka cesarka ale sądzę, że i tak jest o czym pogadać ;--) Mój szpital nie zapewnia żadnych rzeczy dla mnie i dziecka więc chociaż temat pakowania torby mam na tapecie hehe. Do jedzenia raczej to nic nie zapakuje (chyba że dla męża) bo przed cc to pić nawet nie wolno.

julita lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeziulka trzymam kciuki by Maluch jak najdłużej siedział w brzuchu.

Zieziulka lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    One wszystkie zdarzyły :) to czemu Ty mualabys nie zdarzyć?

Najpierw będę się za długo zastanawiać czy to na pewno już, potem taksówka przyjedzie po godzinie itd. :P I urodzę na podjeździe :P Nie wiem ale 3 godziny to mi sie wydaje za szybko :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka kciuki zaciśnięte !

Camilia aaaaaa jutro donoszona. ZAZDROSZCZĘ ! <3

Camilia, Zieziulka lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _strawberry_juice wrote:
    Najpierw będę się za długo zastanawiać czy to na pewno już, potem taksówka przyjedzie po godzinie itd. :P I urodzę na podjeździe :P Nie wiem ale 3 godziny to mi sie wydaje za szybko :P
    Myślę, że lepiej 3 niż 30 ;--) Będzie dobrze!

MEGI81, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    otóż to, trafiłaś :D chyba dlatego w pewnym momencie przestałam się udzielać a i teraz robię to rzadko bo przy moim CC i porodzie w niepaństwowej placówce odpada większość tematów hehe :) czy zdążę do szpitala, czy rozpoznam że "to już" czy mąż będzie mógł być przy mnie, odwiedziny, znieczulenie, poród w wodzie, przekąski, wietrzenie grażyny, szkoła rodzenia a nawet torba do szpitala bo takowej mieć nie muszę ani sobie ani dziecku i wiele wiele innych :P do tego odpadają tematy zdrowotne bo ciąża książkowa, nic nie boli, nic nie wypada, szyjka cacy, rozwarcia brak, skurcze BH nie mam pojęcia czym są a w nocy śpię jak dziecko :) i o czym tu pisać :D ale nawet jak sama nic nie piszę to nie potrafię was nie czytać <3

Zapomniałaś dodać, że masz mały, zgrabny brzuszek i jesteś wciąż sexi laska :P :)

_strawberry_juice, MEGI81, bbee, julita, sylwucha89, monika_89, marie_marie22 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Zapomniałaś dodać, że masz mały, zgrabny brzuszek i jesteś wciąż sexi laska :P :)

Nie podpowiadaj! Jak zapomniała dodać, to tym lepiej dla nas wielorybów :P

Madu1611, MEGI81, julita, Kleopatra lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 1461 1462 1463 1464 1465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ