MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry!
Położyłam się o 1:30, wstałam o 4:45, tjaaaaa, cudownie!
Nadia, odnośnie ust to ja jestem wniebowzięta bo ze zdjęć usg wygląda na to, że dziecię odziedziczyło moje usta. Mała rzecz, a cieszy Niestety chyba odziedziczyła długość nóg po Chłopie - przynajmniej tak wynika z pomiarów kości udowej. Jesteśmy zbliżonego wzrostu (Chłop jest nieco wyższy) ale jemu nogi kończą się tam, gdzie mi zaczynają kolana .
Kurczę, ile babkom zakwalifikowanym do cc tematów do dyskusji i emocji opada. Nie dla nas rozważanie porodu w wodzie ani wyboru przekąsek Na Matyldę woda (basenowa) wpływa bardzo uspokajająco do tego bardzo łagodzi dyskomfort - podczas nawet stania w basenie mijają wszelkie dolegliwości "okołobrzuszne" - więc myślę sobie, na podstawie mojego żadnego doświadczenia, że poród w wodzie to bardzo fajna opcja. Czytałam też gdzieś, że bardzo pomaga zachowanie pozycji pionowej podczas skurczy, bo przesuwaniu się dziecia do kanału rodnego sprzyja grawitacja. Więc gdybym miała rodzić sn w żadnym wypadku nie dałabym się przykuć do łóżka (no, chyba że trzeba by monitorować tętno małej, ale skąd wiadomo, że trzeba???).
Miłego dnia mamuśki! Na przekór paskudnej pogodzie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 07:20
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Dzień dobry!
Leżę sobie i zaczyna mi się podobać
Wszystko przyniosą, zrobią, kompletnie nic mnie nie interesuje
Dzisiaj przyjeżdżają teście opiekować się mną i małą. Mąż jutro biegnie w maratonie i dzisiaj robi sobie dzień ciszy i relaksu
Miłego dnia!Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Strawberry sadze, ze jak zaczna Ci sie bole to bedziesz sie modlila zeby porod jak najszybciej minal:-)
Mnie od jakiegos czasu ogarnia straszne przerazenie... Termin porodu zbliza sie nieubłaganie. I z jednej strony chcialabym juz miec mala ze soba a z drugiej boje sie bardzo bo wiem czym to pachnie... Powtarzam sobie, że jesli przezylam juz jeden porod to przezyje i drugi. Bardzo bym chciala uniknac cesarki albo wywoływania oxytocyna, ale na pewne rzeczy nie bede miala wplywu i bedzie co bedzie:-) -
Hej dziewczyny. Nawet nie wiecie jak do mnie dociera, że to już...od tygodnia leżę na patologii ciąży, robią wszystko bym wytrzymała jak najdłużej, ale wszystko idzie w jedną stronę, skurcze na KTG są, szyjka 1 cm długości miękka zaczyna się otwierać, a dziś rano zaczęłam coś plamić. Strasznie się boję, że to już.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Julita, wszystkie jesteśmy zielone z zazdrości
Chociaż w sumie ja też nie mogę narzekać, a dolegliwości mam tylko na własne życzenie i z własnego kretynizmu, trzeba było dawno olać robotę.
Zieziulka, trzymaj się jak najdłużej w dwupaku, ale jakby co to trzymam kciuki za piękny poród! Twoja córeczka jest już duża i na pewno świetnie da sobie radę po drugiej stronie brzuszkajulita, Zieziulka lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Julita mnie też czeka cesarka ale sądzę, że i tak jest o czym pogadać ;--) Mój szpital nie zapewnia żadnych rzeczy dla mnie i dziecka więc chociaż temat pakowania torby mam na tapecie hehe. Do jedzenia raczej to nic nie zapakuje (chyba że dla męża) bo przed cc to pić nawet nie wolno.
julita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKleopatra wrote:One wszystkie zdarzyły to czemu Ty mualabys nie zdarzyć?
Najpierw będę się za długo zastanawiać czy to na pewno już, potem taksówka przyjedzie po godzinie itd. I urodzę na podjeździe Nie wiem ale 3 godziny to mi sie wydaje za szybko -
nick nieaktualny
-
_strawberry_juice wrote:Najpierw będę się za długo zastanawiać czy to na pewno już, potem taksówka przyjedzie po godzinie itd. I urodzę na podjeździe Nie wiem ale 3 godziny to mi sie wydaje za szybko
MEGI81, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
julita wrote:otóż to, trafiłaś chyba dlatego w pewnym momencie przestałam się udzielać a i teraz robię to rzadko bo przy moim CC i porodzie w niepaństwowej placówce odpada większość tematów hehe czy zdążę do szpitala, czy rozpoznam że "to już" czy mąż będzie mógł być przy mnie, odwiedziny, znieczulenie, poród w wodzie, przekąski, wietrzenie grażyny, szkoła rodzenia a nawet torba do szpitala bo takowej mieć nie muszę ani sobie ani dziecku i wiele wiele innych do tego odpadają tematy zdrowotne bo ciąża książkowa, nic nie boli, nic nie wypada, szyjka cacy, rozwarcia brak, skurcze BH nie mam pojęcia czym są a w nocy śpię jak dziecko i o czym tu pisać ale nawet jak sama nic nie piszę to nie potrafię was nie czytać
Zapomniałaś dodać, że masz mały, zgrabny brzuszek i jesteś wciąż sexi laska
_strawberry_juice, MEGI81, bbee, julita, sylwucha89, monika_89, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Madu1611 wrote:Zapomniałaś dodać, że masz mały, zgrabny brzuszek i jesteś wciąż sexi laska
Nie podpowiadaj! Jak zapomniała dodać, to tym lepiej dla nas wielorybówMadu1611, MEGI81, julita, Kleopatra lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!