X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam pakować ciuszki w woreczki do szpitala - mam tylko jednego pajaca na 56 o.O potem tylko 62. Musze się wybrac na zakupy :D

Breezee, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• ag194 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leże sobie cały czas, obrzęki trochę się normuja, ciśnienie juz ok po tabletkach :) i tak sobie myślę ze to ostatnie takie chwile, ze leże i robię co tylko chce-niedlugo juz córeczka będzie obok marudzic :)
    I jak do tej pory to było takie odlegle, tak teraz dociera do mnie, ze to niedługo..i ze chyba nie będzie takiego momentu, ze jest się gotowym w 100 % .

Paweł tak się przestraszył wczorajszym, ze dziś w szpitalu doszedł do wniosku, ze jedzie składać lozeczko i pranie robić. W dodatku dal się wysłać do rossmana i dokupić kosmetyków i chusteczek dla młodej:) a mi przyniósł ukochane truskawki :) i kanapki :D

Madu1611, Arwi, Rudzik lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to będzie najważniejszy i jednocześnie najtrudniejszy egzamin w naszym życiu. Chyba pomału dociera do nas, że to już...

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się sobie wyobrazić wygląd i zachowanie córeczki i za cholerę nie potrafię :D ciekawie mnie do kogo będzie podobna :) i z charakteru :D

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry, dobre wieści z wizyt są zawsze w cenie! :)

Dewa, rety, ósme dziecko! Jak ona jest w stanie spamiętać ich imiona ;) W jakiejś gazecie było ostatnio o rodzinie, w której urodziło się - nie pamiętam dokładnie - 21 czy 18 dziecko. Mówcie co chcecie, ale dla mnie to już jest patologia.

Megi, spokojnie, nie panikuj, wszystko, co potrzeba takiemu maluszkowi masz przy sobie :) (przynajmniej tak sobie tłumaczę, bo dalej Matylda nie ma gdzie spać). A jak - odpukać - okaże się, że kp nie idzie na początku tak, jak powinno, to na każdym rogu jest sklep, w którym można kupić mm w 5 minut. Więc nie ma co się martwić!

Leirion, u mnie etap chodzenia wolniej niż babcie z balkonikami też się zaczął. Między innymi dlatego tak fajnie jeździ mi się rowerem, bo dotarcie do punktu oddalonego o 100 metrów nie zajmuje 15 minut.

A mi moja panna narobiła stracha. O 11 poszła spać, przespała cały basen (ale ona zwykle wtedy śpi), ale po nim nie raczyła się obudzić. O 19.30 byłam już cała spanikowana, do tego od dłuższego czasu czułam się jak kupka nieszczęścia - nastrój zjechał po równi pochyłej po zbyt długiej, bo aż dwugodzinnej drzemce. Zrobiłam się marudna i zważona, a jak zobaczyłam, że moje pyszne, ekologiczne marchewki, z których miał być sok, zgniły, to się poryczałam jak durna.

Teraz się już rusza, ale przysięgam, jak znowu mi taki numer zrobi, to inaczej będziemy rozmawiać.

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda nie Strasz mamy! :) spokojnie- wiem, ze to stres, ale dziecko na tym etapie ma prawo mieć fazę głębokiego snu-czasami majtam brzuchem i dalej nic. Budzi się, jak jej się podoba, nie mamie. Złośliwe maluchy xd ale jak naprawdę długo to trwa i jedzonko i lezenie nie pomaga to kontrola obowiązkowa.

Dobrze, ze juz się rusza :*

Kamilutek lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiła może któraś z Was ten kocyk bawełniano- bambusowy? Jeśli tak to proszę o opinię odnośnie jakości i ceny.

http://allegro.pl/kocyk-bambusowy-bawelniany-dzianinowy-bambus-eko-i6654594804.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 21:06

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek dostałam takich obrotów, że całe popołudnie prasowałam. I już jestem spokojna, bo zostało mi tylko zmodyfikowanie zawartości torby (muszę wyciągnąć z niej to czego nie potrzebuję zabierać) i przygotowanie łóżeczka, które jest już skręcone :) Mąż się śmieje, że jak skończę już układać we wszystkich możliwych kątach i szafach, to mogę się zabrać za piwnicę :)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Uska Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rossmanie jest fajna promocja na pampersy -20%. Nakupowalam po 6 paczek rozmiarow 1 i 2:-D
    Ja juz mam wszystko skonczone. Jeszcze tylko musze spakowac torbe do szpitala ale to dopuero za jakies 2 tyg zrobie:-)

Foremeczka lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę boję kupować pieluszki na zapas bo naczytałam się o tym, że dzieciak może być uczulony na jedne i reagować dobrze na drugie. Nie chciałabym zostać z wagonem pieluch ;)

Pisałyście o tym, jak sobie wyobrażacie Wasze dzieci. Ja mam pustkę w głowie, siedzi mi tylko obraz Matyldy z ostatniego usg, ale przecież od tego czasu to ona mogła się nieźle zmienić.

Nadia, pewnie masz rację, że jest to egzamin, ale to słowo tak strasznie brzmi! Egzamin można oblać, a w tym przypadku wolałabym nie dać plamy! Cokolwiek to znaczy.

Martchen lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a które pampersy są lepsze - te białe czy zielone?

Camilia lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, melduję się i ja z wieczora. Och jak dobrze wyciągnąć moje stare, obolałe, ciążowe ciało na wygodnym łożu...prawie orgazm :).

Wczoraj miałam szybką wizytę u położnej. Serducho ładnie gra, znaczy dzidzia szczęśliwa w brzuszku i dobrze. Niech tam siedzi jeszcze parę tygodni, bo ja się zaparłam, że chcę być majówką a nie kwietniówką!

Hope, pokoik Twoich chłopców mnie powalił! Jest mega przytulny, pięknie to zrobiłaś.

Strawberry, najważniejsze, że szyjka trzyma dobrze.

Aga, ładnie się chłopina zatroszczył o Was. Lubię :).

Nie martwcie się na zapas, że czegoś zapomniałyście. Zawsze można dokupić. Ostatecznie to szykujemy się do rodzenia dzieci a nie idziemy na wojnę no nie? ;)

Zastrzeżona, to chyba Ty wspomniałaś o kp i mm, że to nie koniec świata jak się poda butlę? Jestem tego samego zdania. Zła matka to ta co dziecko głodzi a nie ta co podaje mm z różnych przyczyn. Chyba większość z nas nastawia się na kp z tego co piszecie i dobrze. Warto być zawziętym, wytrwałym i walczyć z kryzysem (jeśli się pojawi), bo zazwyczaj się udaje.

I dla naszych dzieci zawsze będziemy najlepszymi mamami, także proszę już myśleć, że egzamin został zaliczony :). Przez długi czas będziemy dla nich całym światem i jedyną ostoją. Tego po prostu nie da się zawalić. Będzie dobrze :).

Camilia, MEGI81, zastrzeŻona, ag194, sylwucha89, Martchen, Breezee, monika_89, Hope_ lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Dziewczyny, a które pampersy są lepsze - te białe czy zielone?
    W teorii białe, w praktyce sama musisz ocenić. U nas najlepsze są dada z biedronki.

MEGI81 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na stronie smyka pieluchy PAMPERS też podobno na promo( podobno bo 1 raz w zyciu kupowalam i brak mi porównania) kupiłam jedynki białe i zielone. Zielone 44 szt za 19 pln i białe 88 szt za 48 pln ile dobrze pamiętam. Kupiłam tylko dwie paki i dlatego dwie rozne bo też słyszałam o uczuleniu na pieluchy. Do szpitala pakuje białe premium newborn bo podobno mają wycięcie na pępuszek. Moja siostra mówiła też o dada że jakość podobna i ona mowiła ze warto wprowadzic je od około 3 m-c zeby nie zapozno bo dziecko moze pozniej reagowac alergiami tak było w przypadku jej dziecka ale dada tez osobiscie polecała tylko mowila ze na poczatku lepiej pampers. Ale co dzidziuś to tez rozne upodobania pup naszych maluchów. ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 17:21

Madu1611, Kamilutek, Arwi, bbee, sylwucha89, julita, Martchen, ag194, Camilia, MEGI81, amilka87, Maniuś, Ania9, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym wyglądem dzieci po urodzeniu to istna szopka jest. Mój synek był podobny do mojej mamy, a po paru miesiącach wyglądał tak jakby skórę ściągnąć z mojego męża i tak zostało do tej pory. Miniaturowa kopia tatusia :).

zastrzeŻona, Arwi, sylwucha89, Martchen, ag194, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Dziewczyny, a ktoraś z Was rozważa poród do wody? :>
    Ja mam zgodę w karcie lekarza, bo wyszłam z zalizenia ze lat wie wyjść z wody i zrezygnować niż w 2 stronę :p napewno chce siedzieć w wodzie do oporu

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzeżona, oj nie strasz z tym spojrzeniem teścia :D bo będę mieć koszmary aż do porodu :o Ja już inaczej nie umiem sobie wyobrazić Aurelkę niż jak kopię jej starszej siostry. Chociaż często się rodzeństwo rodzi bardzo różne.

Jeśli chodzi o pieluchy to my mamy na razie do wypróbowania na razie 1ki i 2ki dady i 1ki i 2ki babydreama. Oby się sprawdziły chociaż jedne bo te nam najłatwiej kupować :P

Też bym chciała rodzić w wodzie gdybym miała możliwość. U nas nie ma niestety. Jest gaz rozweselający, jest TENS, zzo podają niby tylko w ostateczności ale ja i tak wolę bez. Ostatnio jakoś przeżyłam kilka godzin bóli krzyżowych i żyję nadal ;) Teraz wiem co mnie czeka, na spokojnie do tego podejdę;) byle zdążyć do szpitala na czas. A potem to już z górki.

Wczoraj ciuszki małej do szpitala naszykowałam, te najmniejsze. Ciekawe czy będą dobre :P gorzej jak będzie klocuszek :)

MEGI81, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotę 37 tc czas start :D

Kamilutek damy radę, raz będzie lepiej, raz gorzej, ale napewno żadna z nas nie obleje egzaminu :)

Jeżeli chodzi o wygląd malutkiej to wiem tylko że będzie śliczna i na każdym usg mam wrażenie że odziedziczyła usta po tacie :D

Pampersy kupiłam po 1 małej paczce 1i2 białych pampersa. Jak mała się urodzi to mąż dokupi właściwy rozmiar i sprawdzimy czy nie będzie uczulenia, odparzenia...

Martchen, ag194, Mabelle, MEGI81, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytałam nigdy kwietniowek i nie wiem dlaczego dziś tam weszłam... Ależ tam jest gorąco jujciuniu :-) trzy porody w nocy jeden po drugim. Uhuhu jeszcze trochę i u nas będzie tak gorąco

WreszcieMama, MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość

‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ