MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przebrnęłam, z wielkim trudem bo co juz nadrabiałam to kolejna strona
Kamilutek - filtry, dla malusza TYLKO 50 i TYLKO mineralny - ja jestem spaczona pod tym względem, i o ile siebie nie smaruję prawie niczym, to o dziecko dbam
Poza super skłądem, na który ja patrzę w pierwszej kolejności, to dla mnie mega ważna jest też cena/wydajność i to jak się rozprowadza - filtry mineralne mają to do siebie, że mega dużo to koszmar rozprowadzenia i jeszcze większy koszmar mycia
Ja polecam ten:
https://www.aptekagemini.pl/pharmaceris-s-krem-ochronny-na-slonce-dla-dzieci-spf50-od-urodzenia-50ml.html
m smarowalismy cale ciałko nim normalnie i w jedno lato nie wykorzystalismy całej tubki.
na kolejny rok dlamnie nuemr jeden jest bioderma mleczko i pianka (super rozprowadza sie i nie lepi, a prz maluchu siedzacym w piachu to zbawienie )
ale to juz chemiczne wiec do stosowania po min 6mc, a najlepiej po rokuKamilutek, Breezee lubią tę wiadomość
-
A u nas po wizycie młody 2500, wszystko w brzuszku w dalszym ciągu
AFI 16, przepływy w normie, łożysko ok, rozwarcia brak, szyjki nie mierzył.
Także super wieści
Co prawda mam skurcze od krzyża, pleców nie czuje, brzuch jak kamlot, ale niby tak już może być. Trochę mnei czyściło ostatnio, ale to chyba po kawie A już zaczłęam się wkręcać
Boję się trochę czy nie przegapię, że coś się zaczyna dziać
O magnezie nic nie mówił, tylko kazał zejść do dupka 1x dziennie. A magnezu biorę 2x.
Julita super fotki!gaja_1, Camilia, zastrzeŻona, sylwucha89, Rudzik, MEGI81, blubka, Mabelle, Karotka, mon!ta^, Anstice, Foremeczka, Martchen, ag194, Maniuś, Kleopatra, BALBINA84, amilka87, Madu1611, Karissa, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość
-
To ja od dzisiaj nie biorę magnezu ooo
Może uda się nie leżec kilka dni w szpitalu czekając na cc tylko mieć ją z marszu haha Marzy mi się w skończonym 39 tc czyli za 13 dni
A gdzyby Mały się nieco pośpieszył to mąż ma 19 kwietnia urodziny więc tu też byłby wymarzony prezent hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 14:30
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Karissa wrote:Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale zdaje sie, ze to Breeze miała te niesamowicie uporządkowane ciuszki w komodzie dla maluszka! Dziewczyno, szacun! Ja normalnie napatrzeć sie nie mogłam na to! Skąd wzięłaś koszyczki do szuflad takie, które Ci pozwoliły na segregacje taka piękna i układanie w pionie?
Pudełka do szuflad mam z Ikei. Co do organizacji to mam małego hopla, bo mam dwie książki na ten temat i zanim zrobiłam rewolucję w szafach przeczytałam je i wdrożyłam w życie. Przestudiowałam Internet wzdłuż i wszerz w tym temacie. Jakoś mnie to cieszy.
Karissa lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Miałam badane przeciwciała w 28tc jak byłam w szpitalu. Myślałam, że dostanę zastrzyk, ale musiałabym za niego zapłacić, bo niestety nie jest w standardzie, a po drugie gin powiedział, że bardzo rzadko zdarza się, żeby przeciwciała dostały się do dziecka. Już nie pamiętam jaka to była tysięczna procenta, ale stwierdziłam, że w takim razie nie biorę go.
Ja tez nie czuje skurczy, twardnień brzucha. A rozwarcie było, a szyjka ma 1,5cm krótkości;-) bo przecież nie długości. We czwartek wizyta, to zobaczymy, co się przez te 2 tygodnie podziało. Jakby nie to, ze na usg wychodzi jak wychodzi to mogłabym fruwać, zero dolegliwości, nawet nie wiem co to zgaga.
Odebrałam dzisiaj wyniki badań, ALAT, kwasy żółciowe, HBS, morfologia, mocz, tarczycowe, helikobakter – wszystkie w normie. A najbardziej cieszę się z tego, że nie mam helikobakterii. Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę! Dawno, dawno temu opowiadałam Wam, że teściowa tak wszystko próbuje i tą samą łyżką potrafi nałożyć komuś porcję jedzenia, po prostu wszystko ślini, a ma helikobakterie, która jest bardzo zaraźliwa. Bałam się okrutne, że zaraziłam się od niej mimo, że bardzo uważam. Bałam się, że nawet nie będę mogła pocałować mojego maleństwa, bo na temat helikobakterii mam fizia, a tu okazuje się, że ja tego dziadostwa nie mam. JESTEM MEGA SZCZĘŚLIWA!!!!
sylwucha89, zastrzeŻona, Rudzik, MEGI81, Kamilutek, Foremeczka, Mabelle, ag194, Maniuś, Kleopatra, BALBINA84, amilka87, Madu1611, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Breezee wrote:Swoje ubrania też mam poukładane w ten sam sposób Męża też ułożyłam, ale widzę, że nie podziela mojego zdania na temat tak ułożonych ciuchów, więc nie zaglądam mu nawet do szuflad.
Pudełka do szuflad mam z Ikei. Co do organizacji to mam małego hopla, bo mam dwie książki na ten temat i zanim zrobiłam rewolucję w szafach przeczytałam je i wdrożyłam w życie. Przestudiowałam Internet wzdłuż i wszerz w tym temacie. Jakoś mnie to cieszy.
Breezee, też chciałam wprowadzić swój system układania ciuchów w szafie Chłopa - kategoriami i wzorami - i poległam na całego. Oczywiście on nic nie mógł znaleźć, bo jak ma odróżnić jedną szarą koszulkę od drugiej, skoro leżą razem i nie przedziela ich np. czerwona. Szkoda gadać
Ostatnio podczas prasowania podjęłam ostatnią próbę - poukładałam mu koszule wozrami i kolorami - i lipa, dwa dni może było pięknie, a teraz to groch z kapustą. Nawet tam nie zaglądam, każę mu samemu odwieszać poprasowane rzeczy.BALBINA84, Breezee lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi:) dajecie mi nadzieję na to, że bedzie lepiej. Moje dzicko ewidentnie testuje moje granice. Dzisiaj było tylko 3 awantury i 3 razy zachowałam zimną krew więc jestem z siebie dumna. Mamy starszaków ile mniej wiecej trwała ta faza buntu? Nikoś ma dopiero rok i 8 miesięcy więc boję się, że będę miała kumulacje w postaci noworodka i zbuntowanego dwulatka.
Ag super, że już wychodzicie a Ala to już duża kobieta
Ju mamy dzieci w tym samym wieku, będziemy się razem wspierać aby do końca nie zwariować
Gaja nie powiem super towarzyszka na spacer Ci się trafiła ja też mam zawsze takie szczęście!
Megi teściowie pokazali klasę. Super, że masz na kogo zawsze liczyć.
Ewela Tobie też zazdroszczę wsparcia męża i rodziny!
Camilia ja miałam już rzadko kiedy skurcze więc brałam od niespełna tygodnia tylko raz dziennie magnez. Niestety od soboty brzuch znowu szaleje więc wrociłam do dużej dawki. W przyszłym tygodniu na wizycie zapytam się kiedy całkowicie odstawić tylko, że u mnie jest dopiero 34 tydzień.
Kamilutek ja używałam 30 ziajki i zdała egzamin ale Nikos odziedziczył po tacie ciemniejszą karnację.
Carolina i Marta trzymam kciuki za brzuszki waszych maluszków! Niech rosną i czekają na swoją kolejkę
Dzisiaj miałam jechać na pobranie gbsu ale pojadę za dwa tygodnie w skonczonym 35 tygodniu, bałam się, że to jednak trochę za wcześnie.
Macie może jakieś sprawdzone przepisy na salatki z jajem? Chętnie zrobiłabym coś nowego na święta:)
MEGI81, Kamilutek, ag194 lubią tę wiadomość
-
Kamilutku ja sobie zakupiłam babydream, krem przeciwsłoneczny dla niemowląt i małych dzieci, SPF 50. On w rossmannie kosztuje jakieś 20 zł. A tak naprawdę w tym roku nie zastanawiałam się co konkretnie wziąć, tylko korzystaliśmy z tej promo 2+2. Obkupiliśmy się prawie do końca roku przynajmniej w płyny do kąpieli. Mamy chyba z 4 litrowe z babydrema,4 litrowe z hippa i jeszcze szampony babydream. Ponieważ stosowaliśmy je u Synka, to teraz będziemy stosować u dwójki. Połowa tych kosmetyków wpadła w promocji za free, a jak 1 butelka to ok.20 zł to za 4 płaciliśmy tylko, 40 zł a 40 zł wpadało za free. Bardzo się to opłaciło. I jak coś tam kupowaliśmy jeszcze do pielęgnacji, to ten krem przeciwsłoneczny, też wpadł nam jakby w gratisie.
Kiedyś widziałam, że Kleo pisała już o tej promo, myślałam że wiedziałaś A to, że nie ma już karty rossnę to, aż dziwne.
Ag jaka duża ta Twoja Córcia!
Cieszę się, że na wizytach same dobre wieści, Hope super, że wyniki dobre i wszystko na swoim miejscu
Na ja to mam szczęście, poszłam do przychodni po odbiór grupy krwi, bo sobie uświadomiłam, że robiłam w lutym, ale nie mam w dokumentach. No i co? Zagubiły się! A przecież tylko oryginały się liczą. No i teraz nie mogę przynajmniej przez tydzień urodzić, bo jak coś trzeba będzie się o odpis starać.
Podreptałam do przychodni na pieszo. Ledwo co wróciłam. Palce u rąk spuchnięte, sapie, kwicze, wpadłam do domu i zaległam. Tak patrzę na suwaczek i tak w ogóle to będę chyba zaczynać 38 tydz :oKamilutek, ag194 lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Hope cudowne wieści! Wierzę, że juz będzie tylko dobrze bo limit zmartwień już w tej ciąży wykorzystałaś!
Zastrzezona brzuszek śliczny i mamusia super się trzyma! Kiedy starszak wraca z wakacji? Super, ze jest taki dzielny!
Julita fantastyczna sesja i piękni Wy! A Ty zmień wagę bo dodaje Ci z 15 kilo! -
A to mój mały urwis:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 08:59
MEGI81, zastrzeŻona, Kamilutek, blubka, bbee, Mabelle, Hope_, mon!ta^, Anstice, Foremeczka, Martchen, monika_89, ag194, Rudzik, Maniuś, Kleopatra, Camilia, BALBINA84, amilka87, Madu1611, Karissa, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość
-
Ja nadrobię wszystko później. Weszłam tylko pochwalić się wózkiem, który dziś odebraliśmy! I zamówiłam odkurzacz :o W sobotę rano mamy jechać po komplety pościeli dla Nas, chyba zaczyna mi się syndrom wicia gniazda haha
Jeszcze tylko kupię kocyk z Effii i kokon niemowlęcy i mogę rodzić!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a88b535418dd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3699e54f820d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c023303638be.jpgzastrzeŻona, blubka, bbee, gonia13, MEGI81, sylwucha89, Mabelle, Hope_, Anstice, Kamilutek, mon!ta^, Uska, Foremeczka, Martchen, monika_89, ag194, Rudzik, Kleopatra, Camilia, BALBINA84, amilka87, Madu1611, Karissa, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Monika89 może ja jestem jakiś pechuś, kiedyś na wyniku GBSa miałam wszystkie moje dane, tylko PESEL nie mój Teraz znowu to. A tym bardziej to prywatna placówka. Mi jest tak głupio, bo te Panie tak też na mnie patrzą jakbym już na pewno to odebrała tylko mi się gdzieś zagubiło, więc też się głupio czuję A że odbiór niczym się nie kwituje, to też nie ma potwierdzenia czy ktoś wydał i czy ktoś odebrał. Nic to, jutro mają jeszcze poszukać a jak się nie znajdzie to odpis.
Sylwucha dziękuję za miłe słowa :* Mąż powiedział, że na Święta to już nie ma opcji, by Synka nie było w domu, my już tak tęsknimy, że hej, ale z drugiej strony ja nie dam rady się zajmować nim całkiem sama więc po świętach może już przyjedzie moja Mama do nas. Mały ma wrócić w piątek, a najlepsze, że On wcale nie tęskni,ale ja się mu wcale nie dziwię, bo zestawiając dom z ogrodem i mieszkanie w bloku, to chyba wybór jest prosty Mam nadzieję, że mimo tego co piszesz, to Twoi teściowie czy Rodzice pomogą Ci jednak przy Nikosiu, bo samej już przy finiszu jest mega ciężkosylwucha89 lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
nick nieaktualny