X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:49

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komentarze do maskotki, bo już zaczęłam się zastanawiać, czy może rzeczywiście coś w niej jest skoro tak się Chłopu podoba ;)
    I tak muszę ją wyprać najlpierw przed rozpruciem bo z lumpa jest, więc w praniu się "przypadkowo" rozleci :) Ufff, ciężar z serca :)

Amilka, nooo, nie da się ukryć, brzuch spadł! A tak w ogóle to kiedy brzuch opada? Dużo wcześniej czy tuż przed porodem?

Ag, piękny brzuszek! Rety, jeszcze tak niedawno wstawiałyśmy zdjęcia, na których prawie nic nie było widać, a teraz takie bebzony! Jak to zleciało!

WreszcieMama, uśmiałam się serdecznie, bo wyszła Ci niezła satyra! Czuć wkurw, ale całość jest tak napisana, że facjata sama się śmieje! A tym starym dziadom ktoś powiniec laski na głowach połamać, może by im natłukł trochę rozumu i dobrego wychowania. Tak narzekają na młodzież a sami zachowują się jeszcze gorzej!
    Idąc tokiem myślenia tych dziadów, to Amilka, Dewa i ja powinnyśmy być wychwalane pod niebiosa za to, że nie tylko nie połasiłyśmy się na 500 z kasy biednego państwa polskiego, ale zrobiłyśmy w trąbę inne państwo, które będzie nam płacić kasę za wychowywanie kolejnego pokolenia polskich patriotów, ot co! I to nie byle jakie państwo zrobiłyśmy w trąbę tylko Niemcy! ;) Wszystkie kobiety powinny pójść w nasze ślady, a nie puszczać się za 500 plus! :P

Julita, super, że kryzys zażegnany :)

Posprzątałam kuchnię, upiekłam ciasto i zmachałam się strasznie przy myciu podłóg. Czy Wam też jest tak strasznie gorąco? W domu ledwo 17 stopni a czuję, jakby było ze 30.

ag194, WreszcieMama, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina, kciuki. Myślami jestem z Wami

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ten tydzień jest piękny! Łóżeczko kupione, przewijak kupiony i czeka na odebranie, właśnie przyszła paczka z gemini m.in. z pieluszkami, rożkiem i gryzakami, dzisiaj odbieramy wózek Raskog z Ikei, a przed chwilą Chłop odebrał kolejne książki dla dzieciara. I pomyśleć, że wszystko zamówiłam w niecałą godzinę we wtorek rano :)

ag194, WreszcieMama, amilka87, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutku ja od poczatku ciazy chodze w koszulce wszedzie tzn w pomieszczeniach :) ciagle cieplo

Kamilutek lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha mi sie przypomnialo jak wstawialam zdj. Z ledwo wystajacym brzuchem i myslalam ze jest ogroomny :D

Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta maskotka to Elvis w staniku? ;-D Buahahah

Leirion, Kamilutek, sylwucha89, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:50

Kamilutek lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, super że jest poprawa.Bedziesz żyć:)

Kamilutek maskotka to normalnie jakieś nieporozumienie, taki opa gangam style...
    Wybebesz to czym prędzej :D

WreszcieMama, debile są wśród nas! !!!
    A dzięki takim "puszczalskim" co lecą na 500+ to te stare ciule mają emerytury, bo kto na nich będzie dymał jak nie nasze dzieci! !!! Nosz kurwa,aż mi się nóż w kieszeni otwiera jak się to czyta :/

Ale nic, nie ma co sobie krwi psuć tymi starymi ciulami, kij im w oko!

Kamilutek, WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej z gadaniem z tym 500 plus mnie irytuje, ze ten program jest od roku i rodzinom wielodzietnym tak naprawde pozwolil odkuc sie, pojechac na pierwsze wakacje, kupic cokolwiek bez planu i olowka w reku...a tu juz memy ze podstawowki nie trzeba konczyc tylko 5 dzieci miec i wystarczy.

w de tyle pomocy jest dla rodzin od zawsze, a jakos dzietnosc slaba...przynajmniej tak bylo jeszcze pare lat temu. nikt tez nikomu nic nie wylicza, bo wiadomo, ze dzieci to koszt, poswiecenie nie do przeliczenia na pieniadze. a u nas to kazdy grosz sie u sasiada widzi.

a takim ludziom to ja radze protestowac przeciw 500 plus, glosowac na inna partie, a nie matke w ciazy atakowac czy inna z malym dzieckiem. dramat!!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, jedyną rzeczą która powinna się Chłopu podobać w tej maskotce, są bebechy które posłużą jako wkład do innej przytulanki :P I też jestem ostatnio rozgrzana. Generalnie, to zmarźlak ze mnie, ale od wielu tygodni śpię z zadkiem na wierzchu i jest mi za ciepło. Notorycznie chodzę też z brzuchem na wierzchu, taka perwersja.

WreszcieMama, nie tłumacz się, wszyscy wiemy że zbieracie z Mężem na nową działkę i dom a Dziecko jest obecnie w PL niezłym źródłem dochodu :P :P :P

Kamilutek, WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie- Dzidziek waży 3400g, szyjka miękka ale zamknięta, rozwarcia brak, przepływy i płyn owodniowy w porządku. To już była moja ostatnia wizyta u gin, dostałam skierowanie do szpitala, będę musiała iść na dniach i się dowiedzieć kiedy mam się stawić na CC.

dewa, WreszcieMama, Kamilutek, Mabelle, sylwucha89, Madu1611, blubka, gaja_1, amilka87, Leirion, Anstice, MEGI81, gonia13, zastrzeŻona, sylwia1985, Hope_, ewela873, _strawberry_juice, Arwi, Rudzik, monika_89, Maniuś, Kleopatra, Uszczesliwiona, daisy123, Breezee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    najbardziej z gadaniem z tym 500 plus mnie irytuje, ze ten program jest od roku i rodzinom wielodzietnym tak naprawde pozwolil odkuc sie, pojechac na pierwsze wakacje, kupic cokolwiek bez planu i olowka w reku...a tu juz memy ze podstawowki nie trzeba konczyc tylko 5 dzieci miec i wystarczy.

w de tyle pomocy jest dla rodzin od zawsze, a jakos dzietnosc slaba...przynajmniej tak bylo jeszcze pare lat temu. nikt tez nikomu nic nie wylicza, bo wiadomo, ze dzieci to koszt, poswiecenie nie do przeliczenia na pieniadze. a u nas to kazdy grosz sie u sasiada widzi.

a takim ludziom to ja radze protestowac przeciw 500 plus, glosowac na inna partie, a nie matke w ciazy atakowac czy inna z malym dzieckiem. dramat!!

Powiem Ci Gonia, że jeszcze specjalnie się nie dowiadywałam, ale z tego co mówią koleżanki to na Kubę mogę ubiegać się o niecałe 200 euro Kindergeldu. I to wcale nie jakaś mega kwota, biorąc pod uwagę to, że paczka pampersów kosztuje ok 6 euro. Macierzyński to też nie jakieś kokosy. Mam wrażenie, że zajmując się Dzieckiem będziemy miec dodatkową osobę na utrzymaniu a dochody bedą mniejsze. Chociaż jak patrzę na sąsiadów z gromadką dzieci, którzy nie pracują a jeżdżą lepszym samochodem niż my, to zastanawiam się skąd oni na to biorą?! Ostatnio była wyprzedaż w Nike, kolejki po same drzwi. Zdecydowana większość to ciemnoskórzy obcokrajowcy z dziećmi pod pachami. WTF?!

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, 3400 to już kawał Malucha, już niedługo będziesz go przytulać, wooohooooooo <3 Koniecznie daj znać kiedy wyznaczą Ci termin cc!

Camilia lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa! A Elterngeld jak się liczy? Jakaś średnia z przepracowanych lat?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dlaczego do cholery wszyscy myślą, że każda para płodzi dzieci dla tych zafajdanych 500zł?

Bo to taki zawistne społeczeństwo jest, a przynajmniej jego część.
    A to, że komuś się powodzi i nie dostanie niczego, nawet zwrotu z podatku, to też źle, bo przecież dorobił się na krzywdzie i wyzysku i na pewno jest oszustem i złodziejem, bo uczciwi ludzie nie mają tyle pieniędzy. Cytat z mojej babci i paru innych osób.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Dewa! A Elterngeld jak się liczy? Jakaś średnia z przepracowanych lat?

Ha! Dobre pytanie! Nie mam pojęcia. Coś tam kiedyś czytałam, że średnia z trzech miesięcy czy jakoś tak. Ale czy chodzi o moją średnią, Chłopa czy wspólną to nie mam pojęcia. Moja umowa kończy się 15 sierpnia, nie wiem czy dostanę kolejną więc profilaktycznie muszę zarejestrować się w Urzędzie Pracy. Wiem też, że po porodzie mam 6 tygodni na to, żeby zameldować w pracy na jak długo znikam na Elternzeit - planuję na dwa lata ale w tym czasie nie zrezygnuję z Minijob. Eeeech, miałam to do końca kwietnia załatwić, ale zapomniałam i było mi z tym dobrze :P A u Was jak? Ty weźmiesz w PL a Chłop w DE? Macie jakiś ambitny plan? Czy może lepiej najpierw niech Chłop się oficjalnie Tatusiem stanie :P

qb3canlimmmj6sap.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:50

Mabelle, dewa, MEGI81, bbee, Uska lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Czy dziś pełnia była?? Bo ja spać nie mogłam... tysiąc wiertów na godzinę i jeszcze przykryć się nie mogłam mój mąż całą pierzynę opatulił wokół siebie bo mu zimno i przeziębiony jak chciałam kawałek przykrycia to tam jakby do pieca dokładał dla mnie za ciepło.. więc wolałam się już niczym nie przykrywać... no ale nad ranem sobie odespałam do 9 :)

Dziś czuję się dobrze, dzidzionka w brzuszku grzecznie szaleje i nic nie uciska. Przeziębienie mija. Znalazłam wolną wizytę na dziś na usg już się doczekać nie mogłam i szukałam jak najszybciej więc albo dziś póżnym wieczorem napiszę ile moja kruszynka nabrała na wadze czy to już nie taka kruszynka ;) Wizyta o 18:40 trzymajcie kciuki :)

Mabelle racja, że trzeba się wykreślić szczerze myślałam o tym wielokrotnie i za każdym razem nie przyłożyłam się żeby napisać im maila. Dziś to zrobię!

ZastrzŻona gratki honorowego dawcy krwii!

Amilka - perfekcyjny porządek też tak lubię, wszystko idealnie rozplanowane!

Wreszcie Mama taka to znieczulica społeczeństwa i chamstwo... nie ma co się stresować chociaż mi też w takich sytuacjach nerwy puszczają. W enel-med też jest kartka na drzwiach kobiety w ciąży mają pierwszeństwo i korzystam zawsze ... może bym posiedziała ale na głodzie w ciąży to mnie ściska zresztą mam takie prawo wejść, ale na pytanie przepraszam kto teraz na pobranie ? to jakby nikt za kazdym razem każdy milczy powtarzam się zawsze 2-3 razy aż łaskawa pani lub pan odpowie ja teraz. I grzecznie się pytam to czy bym mogła wejść przed panią/panem - jestem w ciąży to odburkną dobra. Ostatnio pani była z dzieckiem i mężem i mówię oj pani z dzieckiem (około 5 lat) to pytam kto następny nie dość że znowu jakby nikt to pani z dzieckiem weszła bez dziecka mąż za chwile zabrał dziecko i poszli... a w sklepach parę razy sprzedawca mnie wyłapał z kolejki ale w sklepach nie wchodzę przed szereg wszyscy odwracają wzrok ... mam ich wszystkich w D! ;)

A to mój brzuch który wydaje mi się, że już nie rośnie... specjalnie dziś ubrałam się tak samo aby lepiej porównać i wygląda to tak 34 i 36 tc

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/297d70d534df.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df792c2642a3.jpg

Camilla gratuluję dzidziek ładnie przybiera na wadze! :)

Madu1611, Rudzik, Kamilutek, Camilia, Mabelle, sylwucha89, MEGI81, zastrzeŻona, bbee, Uska, monika_89, Maniuś, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Ha! Dobre pytanie! Nie mam pojęcia. Coś tam kiedyś czytałam, że średnia z trzech miesięcy czy jakoś tak. Ale czy chodzi o moją średnią, Chłopa czy wspólną to nie mam pojęcia. Moja umowa kończy się 15 sierpnia, nie wiem czy dostanę kolejną więc profilaktycznie muszę zarejestrować się w Urzędzie Pracy. Wiem też, że po porodzie mam 6 tygodni na to, żeby zameldować w pracy na jak długo znikam na Elternzeit - planuję na dwa lata ale w tym czasie nie zrezygnuję z Minijob. Eeeech, miałam to do końca kwietnia załatwić, ale zapomniałam i było mi z tym dobrze :P A u Was jak? Ty weźmiesz w PL a Chłop w DE? Macie jakiś ambitny plan? Czy może lepiej najpierw niech Chłop się oficjalnie Tatusiem stanie :P

Oboje podlegamy pod polskiego ZUSa bo tu pracujemy, więc wygląda na to, że obowiązują nas polskie rozwiązania z ewentualnymi korektami w przypadku otrzymywania mniejszej kasy, niż dostawalibyśmy w takiej samej sytuacji w DE.
    Strasznie to skomplikowane jest, próbowałam poszperać w necie ale ponieważ mamy dość nietypową sytuację, to zawsze mnie odsyłają do osobistego kontaktu z urzędnikami.
    W każdym razie z moich wyliczeń wynika, że wysokość pobieranego przeze mnie zasiłku macierzyńskiego w PL minimalnie przekroczy kwotę, którą dostałabym w Niemczech przy takich samych zarobkach. Gdyby nie przekroczyła, DE wypłaciłyby mi wyrównanie.
    Chłopu nie opłaca się nie pracować.

W ogóle ciężko mi się połapać, co jest czym. Mylę Betreuungsgeld, Elterngeld, Mutterschaftsgeld... W każdym razie kwoty zasiłków nie są oszałamiającej wysokości.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ