X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:49

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komentarze do maskotki, bo już zaczęłam się zastanawiać, czy może rzeczywiście coś w niej jest skoro tak się Chłopu podoba ;)
    I tak muszę ją wyprać najlpierw przed rozpruciem bo z lumpa jest, więc w praniu się "przypadkowo" rozleci :) Ufff, ciężar z serca :)

Amilka, nooo, nie da się ukryć, brzuch spadł! A tak w ogóle to kiedy brzuch opada? Dużo wcześniej czy tuż przed porodem?

Ag, piękny brzuszek! Rety, jeszcze tak niedawno wstawiałyśmy zdjęcia, na których prawie nic nie było widać, a teraz takie bebzony! Jak to zleciało!

WreszcieMama, uśmiałam się serdecznie, bo wyszła Ci niezła satyra! Czuć wkurw, ale całość jest tak napisana, że facjata sama się śmieje! A tym starym dziadom ktoś powiniec laski na głowach połamać, może by im natłukł trochę rozumu i dobrego wychowania. Tak narzekają na młodzież a sami zachowują się jeszcze gorzej!
    Idąc tokiem myślenia tych dziadów, to Amilka, Dewa i ja powinnyśmy być wychwalane pod niebiosa za to, że nie tylko nie połasiłyśmy się na 500 z kasy biednego państwa polskiego, ale zrobiłyśmy w trąbę inne państwo, które będzie nam płacić kasę za wychowywanie kolejnego pokolenia polskich patriotów, ot co! I to nie byle jakie państwo zrobiłyśmy w trąbę tylko Niemcy! ;) Wszystkie kobiety powinny pójść w nasze ślady, a nie puszczać się za 500 plus! :P

Julita, super, że kryzys zażegnany :)

Posprzątałam kuchnię, upiekłam ciasto i zmachałam się strasznie przy myciu podłóg. Czy Wam też jest tak strasznie gorąco? W domu ledwo 17 stopni a czuję, jakby było ze 30.

ag194, WreszcieMama, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina, kciuki. Myślami jestem z Wami

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ten tydzień jest piękny! Łóżeczko kupione, przewijak kupiony i czeka na odebranie, właśnie przyszła paczka z gemini m.in. z pieluszkami, rożkiem i gryzakami, dzisiaj odbieramy wózek Raskog z Ikei, a przed chwilą Chłop odebrał kolejne książki dla dzieciara. I pomyśleć, że wszystko zamówiłam w niecałą godzinę we wtorek rano :)

ag194, WreszcieMama, amilka87, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutku ja od poczatku ciazy chodze w koszulce wszedzie tzn w pomieszczeniach :) ciagle cieplo

Kamilutek lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha mi sie przypomnialo jak wstawialam zdj. Z ledwo wystajacym brzuchem i myslalam ze jest ogroomny :D

Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta maskotka to Elvis w staniku? ;-D Buahahah

Leirion, Kamilutek, sylwucha89, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:50

Kamilutek lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, super że jest poprawa.Bedziesz żyć:)

Kamilutek maskotka to normalnie jakieś nieporozumienie, taki opa gangam style...
    Wybebesz to czym prędzej :D

WreszcieMama, debile są wśród nas! !!!
    A dzięki takim "puszczalskim" co lecą na 500+ to te stare ciule mają emerytury, bo kto na nich będzie dymał jak nie nasze dzieci! !!! Nosz kurwa,aż mi się nóż w kieszeni otwiera jak się to czyta :/

Ale nic, nie ma co sobie krwi psuć tymi starymi ciulami, kij im w oko!

Kamilutek, WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej z gadaniem z tym 500 plus mnie irytuje, ze ten program jest od roku i rodzinom wielodzietnym tak naprawde pozwolil odkuc sie, pojechac na pierwsze wakacje, kupic cokolwiek bez planu i olowka w reku...a tu juz memy ze podstawowki nie trzeba konczyc tylko 5 dzieci miec i wystarczy.

w de tyle pomocy jest dla rodzin od zawsze, a jakos dzietnosc slaba...przynajmniej tak bylo jeszcze pare lat temu. nikt tez nikomu nic nie wylicza, bo wiadomo, ze dzieci to koszt, poswiecenie nie do przeliczenia na pieniadze. a u nas to kazdy grosz sie u sasiada widzi.

a takim ludziom to ja radze protestowac przeciw 500 plus, glosowac na inna partie, a nie matke w ciazy atakowac czy inna z malym dzieckiem. dramat!!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, jedyną rzeczą która powinna się Chłopu podobać w tej maskotce, są bebechy które posłużą jako wkład do innej przytulanki :P I też jestem ostatnio rozgrzana. Generalnie, to zmarźlak ze mnie, ale od wielu tygodni śpię z zadkiem na wierzchu i jest mi za ciepło. Notorycznie chodzę też z brzuchem na wierzchu, taka perwersja.

WreszcieMama, nie tłumacz się, wszyscy wiemy że zbieracie z Mężem na nową działkę i dom a Dziecko jest obecnie w PL niezłym źródłem dochodu :P :P :P

Kamilutek, WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie- Dzidziek waży 3400g, szyjka miękka ale zamknięta, rozwarcia brak, przepływy i płyn owodniowy w porządku. To już była moja ostatnia wizyta u gin, dostałam skierowanie do szpitala, będę musiała iść na dniach i się dowiedzieć kiedy mam się stawić na CC.

dewa, WreszcieMama, Kamilutek, Mabelle, sylwucha89, Madu1611, blubka, gaja_1, amilka87, Leirion, Anstice, MEGI81, gonia13, zastrzeŻona, sylwia1985, Hope_, ewela873, _strawberry_juice, Arwi, Rudzik, monika_89, Maniuś, Kleopatra, Uszczesliwiona, daisy123, Breezee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    najbardziej z gadaniem z tym 500 plus mnie irytuje, ze ten program jest od roku i rodzinom wielodzietnym tak naprawde pozwolil odkuc sie, pojechac na pierwsze wakacje, kupic cokolwiek bez planu i olowka w reku...a tu juz memy ze podstawowki nie trzeba konczyc tylko 5 dzieci miec i wystarczy.

w de tyle pomocy jest dla rodzin od zawsze, a jakos dzietnosc slaba...przynajmniej tak bylo jeszcze pare lat temu. nikt tez nikomu nic nie wylicza, bo wiadomo, ze dzieci to koszt, poswiecenie nie do przeliczenia na pieniadze. a u nas to kazdy grosz sie u sasiada widzi.

a takim ludziom to ja radze protestowac przeciw 500 plus, glosowac na inna partie, a nie matke w ciazy atakowac czy inna z malym dzieckiem. dramat!!

Powiem Ci Gonia, że jeszcze specjalnie się nie dowiadywałam, ale z tego co mówią koleżanki to na Kubę mogę ubiegać się o niecałe 200 euro Kindergeldu. I to wcale nie jakaś mega kwota, biorąc pod uwagę to, że paczka pampersów kosztuje ok 6 euro. Macierzyński to też nie jakieś kokosy. Mam wrażenie, że zajmując się Dzieckiem będziemy miec dodatkową osobę na utrzymaniu a dochody bedą mniejsze. Chociaż jak patrzę na sąsiadów z gromadką dzieci, którzy nie pracują a jeżdżą lepszym samochodem niż my, to zastanawiam się skąd oni na to biorą?! Ostatnio była wyprzedaż w Nike, kolejki po same drzwi. Zdecydowana większość to ciemnoskórzy obcokrajowcy z dziećmi pod pachami. WTF?!

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, 3400 to już kawał Malucha, już niedługo będziesz go przytulać, wooohooooooo <3 Koniecznie daj znać kiedy wyznaczą Ci termin cc!

Camilia lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa! A Elterngeld jak się liczy? Jakaś średnia z przepracowanych lat?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dlaczego do cholery wszyscy myślą, że każda para płodzi dzieci dla tych zafajdanych 500zł?

Bo to taki zawistne społeczeństwo jest, a przynajmniej jego część.
    A to, że komuś się powodzi i nie dostanie niczego, nawet zwrotu z podatku, to też źle, bo przecież dorobił się na krzywdzie i wyzysku i na pewno jest oszustem i złodziejem, bo uczciwi ludzie nie mają tyle pieniędzy. Cytat z mojej babci i paru innych osób.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Dewa! A Elterngeld jak się liczy? Jakaś średnia z przepracowanych lat?

Ha! Dobre pytanie! Nie mam pojęcia. Coś tam kiedyś czytałam, że średnia z trzech miesięcy czy jakoś tak. Ale czy chodzi o moją średnią, Chłopa czy wspólną to nie mam pojęcia. Moja umowa kończy się 15 sierpnia, nie wiem czy dostanę kolejną więc profilaktycznie muszę zarejestrować się w Urzędzie Pracy. Wiem też, że po porodzie mam 6 tygodni na to, żeby zameldować w pracy na jak długo znikam na Elternzeit - planuję na dwa lata ale w tym czasie nie zrezygnuję z Minijob. Eeeech, miałam to do końca kwietnia załatwić, ale zapomniałam i było mi z tym dobrze :P A u Was jak? Ty weźmiesz w PL a Chłop w DE? Macie jakiś ambitny plan? Czy może lepiej najpierw niech Chłop się oficjalnie Tatusiem stanie :P

qb3canlimmmj6sap.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:50

Mabelle, dewa, MEGI81, bbee, Uska lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Czy dziś pełnia była?? Bo ja spać nie mogłam... tysiąc wiertów na godzinę i jeszcze przykryć się nie mogłam mój mąż całą pierzynę opatulił wokół siebie bo mu zimno i przeziębiony jak chciałam kawałek przykrycia to tam jakby do pieca dokładał dla mnie za ciepło.. więc wolałam się już niczym nie przykrywać... no ale nad ranem sobie odespałam do 9 :)

Dziś czuję się dobrze, dzidzionka w brzuszku grzecznie szaleje i nic nie uciska. Przeziębienie mija. Znalazłam wolną wizytę na dziś na usg już się doczekać nie mogłam i szukałam jak najszybciej więc albo dziś póżnym wieczorem napiszę ile moja kruszynka nabrała na wadze czy to już nie taka kruszynka ;) Wizyta o 18:40 trzymajcie kciuki :)

Mabelle racja, że trzeba się wykreślić szczerze myślałam o tym wielokrotnie i za każdym razem nie przyłożyłam się żeby napisać im maila. Dziś to zrobię!

ZastrzŻona gratki honorowego dawcy krwii!

Amilka - perfekcyjny porządek też tak lubię, wszystko idealnie rozplanowane!

Wreszcie Mama taka to znieczulica społeczeństwa i chamstwo... nie ma co się stresować chociaż mi też w takich sytuacjach nerwy puszczają. W enel-med też jest kartka na drzwiach kobiety w ciąży mają pierwszeństwo i korzystam zawsze ... może bym posiedziała ale na głodzie w ciąży to mnie ściska zresztą mam takie prawo wejść, ale na pytanie przepraszam kto teraz na pobranie ? to jakby nikt za kazdym razem każdy milczy powtarzam się zawsze 2-3 razy aż łaskawa pani lub pan odpowie ja teraz. I grzecznie się pytam to czy bym mogła wejść przed panią/panem - jestem w ciąży to odburkną dobra. Ostatnio pani była z dzieckiem i mężem i mówię oj pani z dzieckiem (około 5 lat) to pytam kto następny nie dość że znowu jakby nikt to pani z dzieckiem weszła bez dziecka mąż za chwile zabrał dziecko i poszli... a w sklepach parę razy sprzedawca mnie wyłapał z kolejki ale w sklepach nie wchodzę przed szereg wszyscy odwracają wzrok ... mam ich wszystkich w D! ;)

A to mój brzuch który wydaje mi się, że już nie rośnie... specjalnie dziś ubrałam się tak samo aby lepiej porównać i wygląda to tak 34 i 36 tc

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/297d70d534df.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df792c2642a3.jpg

Camilla gratuluję dzidziek ładnie przybiera na wadze! :)

Madu1611, Rudzik, Kamilutek, Camilia, Mabelle, sylwucha89, MEGI81, zastrzeŻona, bbee, Uska, monika_89, Maniuś, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Ha! Dobre pytanie! Nie mam pojęcia. Coś tam kiedyś czytałam, że średnia z trzech miesięcy czy jakoś tak. Ale czy chodzi o moją średnią, Chłopa czy wspólną to nie mam pojęcia. Moja umowa kończy się 15 sierpnia, nie wiem czy dostanę kolejną więc profilaktycznie muszę zarejestrować się w Urzędzie Pracy. Wiem też, że po porodzie mam 6 tygodni na to, żeby zameldować w pracy na jak długo znikam na Elternzeit - planuję na dwa lata ale w tym czasie nie zrezygnuję z Minijob. Eeeech, miałam to do końca kwietnia załatwić, ale zapomniałam i było mi z tym dobrze :P A u Was jak? Ty weźmiesz w PL a Chłop w DE? Macie jakiś ambitny plan? Czy może lepiej najpierw niech Chłop się oficjalnie Tatusiem stanie :P

Oboje podlegamy pod polskiego ZUSa bo tu pracujemy, więc wygląda na to, że obowiązują nas polskie rozwiązania z ewentualnymi korektami w przypadku otrzymywania mniejszej kasy, niż dostawalibyśmy w takiej samej sytuacji w DE.
    Strasznie to skomplikowane jest, próbowałam poszperać w necie ale ponieważ mamy dość nietypową sytuację, to zawsze mnie odsyłają do osobistego kontaktu z urzędnikami.
    W każdym razie z moich wyliczeń wynika, że wysokość pobieranego przeze mnie zasiłku macierzyńskiego w PL minimalnie przekroczy kwotę, którą dostałabym w Niemczech przy takich samych zarobkach. Gdyby nie przekroczyła, DE wypłaciłyby mi wyrównanie.
    Chłopu nie opłaca się nie pracować.

W ogóle ciężko mi się połapać, co jest czym. Mylę Betreuungsgeld, Elterngeld, Mutterschaftsgeld... W każdym razie kwoty zasiłków nie są oszałamiającej wysokości.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ