MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę że 1514 strona zaraz więc Amilka szykuj się
Rudzik ja za wymianę szyby zapłaciłam 400 zł Ale to zależy pewnie od modelu auta. Noszę się z zakupem boxa dachowego bo rodzina 5 osobwa a gdzie tu bagaze
Wreszcie mama super z tą działką
Ja byłam na pobraniu krwi, 40 min stałam w kolejce i potem poszłam na kawę do pracy. Akurat była komisja rewizyjna w sprawie mojego żłobka więc poszłam teraz się bycze ale muszę się wziąć za porządkiWreszcieMama, MEGI81, amilka87, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
[QUOTE
I nadal wszystkie w dwupaku jestesmy... Wchodze i sprawdzam co chwile czy cos sie nie zaczyna dziac ale twardo glucha cisza na majowkach Chyba ze ktos sie wymiksowal ze spolecznosci ciezarnych i nie dal znac, a dowiemy sie po czasei dopiero Teraz trzeba bedzie obczajac kto sie podejrzanie dlugo nie udziela na forum
WreszcieMama, ja też wchodzę co chwilę i sprawdzam hahaWreszcieMama lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
WreszcieMama gratuluję zakupu własnego kawałka ziemi i nieba z notariuszem i sprzedającym zawsze się dogadacie, myślę że nie chcą odbierać porodu w trakcie podpisywania umowy
Hope współczuję szwagierki. Widzę, że tak jak moja, jest z innego świata
Amilka rzeczywiście zaraz 1515 strona, więc wszystkie czekamy
Kleopatra mój syn też wiele rzeczy dowiedział się z bajki "Było sobie życie". Mamy wszystkie części i młody bardzo lubi to oglądać.WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
My po ktg rozwarcie na 4 cm polozna sie zastanawiała czy jednak mnie nie wyslac już do szpitala, ale ja uspokoiłam ze mogę w każdej chwili przyjechać bo mam męża i auto pod ręka i 20 min drogi, a chcemy sobie nasza rocznice wczesniej świętować bo potem będzie trudno. Skurcze do 50 sie dwa zapisały, zbadała ponownie powiedziała ze szyjka z nimi pięknie współpracuje wiec nasz poród będzie raczej szybki. Główka dalej w kanale na pozycji startowej Gbs nie pobrała powiedziała ze to nie takie ważne bo inne badanie hepC wyszło negatywnie i mogę rodzic w wannie, wszystkie moje inne wyniki z krwi tez wzorowe
A teraz lecę jeszcze do sklepu kupić wypełnienie i kończę deko do pokoiku potem zakładam kiecę sie maluje wciskam parówki w obcasy i idziemy z mężem na kolacje kino odpuszczamy nie dam rady wysiedzieć raczej zrobimy sobie w domu.
Ide jeszcze teraz zaraz zjesc cheeseburgera mam taka ochotę ))MEGI81, Rudzik, WreszcieMama, Imię_Róży, Leirion, Anstice, _strawberry_juice, Camilia, Kamilutek, ag194, sylwucha89, Breezee, Uszczesliwiona, ewela873, Martchen, Maniuś, Ania9, monika_89, daisy123 lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Amilka teraz wszystkie będziemy co chwilę zaglądały na forum i czekały na informacje od Ciebie jeszcze w biegu uda Wam się świętować rocznicę. Najwyżej pojedziesz bardzo elegancka i odpicowana na porodówkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:37
-
ja tez trzymam kciuki zeby kazda urodzila wtedy kiedy jej pasuje. ja nie moglam spac w nocy bo mysle co jeszcze musze do pracy zrobic (raz musze jeszcze na pewno pojechac i klase moja ogarnac, pare rzeczy przygotowac i wyslac, generalnie cala liste mam)
ale tez tak spojrzalam kolo 3-ciej czy ktos nie pisze, ze na porodowke jedzie
ja jutro ide na rozmowe zapoznawcza do szpitala, dopiero za tydzien poznaje moja doktor szpitalna i moja mama tez za pare dni przyjezdza! wiec nie ma opcji ze rodze!
co do witaminy d to jest w witaminach ciazowych i chyba ma byc jej poziom w dolnej granicy.
Endokrynolog powiedziala mi, ze nie ma sensu ferrytyny badac jak sie ma dobra ogolna morfologie.
milego dnia mamusie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:52
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Kleopatra wrote:Moje dzieci kiedyś oglądały bajki na laptopie, a ja robiłam obiad czy coś. I nagle słyszę że zaczęło się Było sobie życie - jak powstaje człowiek czy coś takiego. Św myślę, nie zaszkodzi To było jakoś na początku ciąży i żaden mnie zapytał skąd mam dzidzie w brzuchu. Sami się uświadomili ;p
Jak mój pasierb miał 4 latka to non stop pytał czy mam siusiaka, a babci swojej to nawet kazał pokazywać, ze nie ma. Tlumaczyliśmy ze dziewczynki nie maja itp ale ze mial wylozone na nasze wyklady to przeszukalismy odmęty internetu i odpalilismy mu bylo soibe życie. Olał Tak samo jak na plazy latała goła dziewczynka: my jak zboczeńcy: Wiktor, wiktor, zobacz tam jest dziewczynka i ona nie ma siusiaka. A on zajęty kopaniem dolka nawet okiem nie rzucil tylko mówi: eeee tam, maaa.
Uswiadomila go kolezanka w zerówce - pokazała co tam dziewczyny mają - i skonczylo sie zaglądanie pod spódnice mi i babci
Bylo sobie życie rządzi
WreszcieMama - moja mama z tych mega nadopiekuńczych i ogólnie raczej marudnych. Tak jej się życie nie pomysli poukładało (rozwód, jej zaborczy i kontrolujący rodzice - mozna jej ciekawą psychoanalizę zrobić) że ciężko jej się cieszyć życiem chyba. Jak gdzieś razem idziemy to też potrafi niby w żartach coś niemilego o mnie powiedzieć i widzę, ze ja robię to samo w stosunku do męża. Tylko ona nie widzi tego, a jak zobaczy to zaczyna plakac wiec znowu czujesz się chujowo. CIężko to wyplenić. Z kolei jej siostra już od kilku lat nam życzyla tego wymarzonego maluszka - choć jeszcze nie planowaliśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 13:06
Rudzik, WreszcieMama, MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Amilka otwierasz rozdanie:-)) no to teraz jak napisała Megi będziemy odświeżać stronę co chwilę)
WreszcieMama gratuluję działki teraz doczytałam:-))
Ja od wczoraj mam torbę do szpitala,m. się zlitował i przyniósł i uwaga mam w niej podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne szt. 10 i maszynkę do golenia i klapki:-PPP ...reszta w pralce i praniu ręcznym bo przyszła moja mama i zarządziła pranie, część wzięła do siebie, część spakowała teściowej, bo stwierdziła że jak będziemy czekać na pogodę to prędzej urodzę...kochana mama...
Dziewczynki czy wy też macie większą ilość wydzieliny od od tygodnia zwykłe wkładki nie wyrabiają, mam Tena lady ultra mini i one dają radę że nie chodzę z morą plamą na tyłku... no chyba że mam problem z nietrzymaniem moczu, cóż wiek zobowiązuje;-PPP
Będę się chwalić...
Mój m. zamówił mi właśnie mój wymarzony fotel do karmienia, czaiłam się na niego 2 miesiące i szkoda mi było kasy, a mój najlepszy na świecie mąż dziś zadzwonił, że go właśnie zamówił. Pewnie babciom się nie spodoba, bo trochę nowoczesny....:-PPP
Znalazłam linka o taki:
http://hazeldesign.pl/produkty/5742-fotel-bujany-tapicerowany-p018.html#/551-kolor-jasnoszary
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 13:14
Kamilutek, Mabelle, Anstice, MEGI81, Rudzik, ag194, sylwucha89, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Az strach tu pisac żeby nie wpasc na ta 1515 stronę bo jeszcze Amilka presje poczuje i zamiast na randkę to na porodówkę pojedzie. I będzie na nas ze dzień sobie inaczej zaplanowala Amilka, daj znac po randce to zaczynamy produkować a Ty rodzisz
Kamilutek, julita, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Imię Rozy, wstaw zdjęcie fotela
Rety, dziewczyny, ledwo chodzę Spojenie tak mnie boli, jakby ktos wsadził tam gwoździe i z każdym krokiem wbijał głębiej. Mam dzisiaj sporo załatwiania, a że pogoda jest jaka jest - dwa razy już mnie śnieżyca złapała- nie pojechałam rowerem tylko komunikacją miejską i na piechtę. Każdy krok to katorga. Ale zaliczyłam już sąd, urząd miejski i basen, jeszcze muszę podejść do pracy po papiery do pita. A teraz mam przerwę w kawiarni i wsuwam wielką porcję lodów
Przeczytałam wszystko, co nadrukowałyście, ale nie jestem w stanie do niczego się odnieść bo niewiele pamiętam. Później nadrobię.Imię_Róży lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Monika to my we dwie stawiamy się w poniedziałek do szpitala tak? A wiesz kiedy będziesz miała cc? Bo ja mam czekać ech.
Moja Jula od urodzenia chowa się z kotem w domu (pokojowy, nie wychodzi na dwór), głaszcze go, ostatnio pocałowała i jest ok. A jak była mała i raczkowała to przyłapałąm ją jak liże jego miskę a fuuujMEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Amilka! No tak jak myślałam, będziesz pierwszą rozpakowaną Majóweczką! Ale weź Ty Kobieto nie rób wiochy z tym rozwarciem, przypominam że MA BOLEĆ, chociaż troszkę huehue Żeby się nie okazało, że na luzie sobie pojedziesz do szpitala, rozwarcie będzie na 10 cm, pchniesz dwa razy i po sprawie Chociaż takiego przyjemnego porodu życzę każdej z nas!
Natalia, też się już nasłuchałam dobrych rad, że powinnam pozbyć się kotów z domu jak pojawi się dziecko. Bo przecież koty (najbardziej czyste zwierzęta domowe - nasze niewychodzące na dodatek) wysysają dusze z noworodków, drapią i roznoszą choroby. Oesuuu...średniowiecze.
Moim skromnym zdaniem, dzieci plus zwierzęta to cudowne połączenie. Maluchy uczą się empatii, wrażliwości, odpowiedzialności a zwierzaki...no kto ma pupila w domu ten potwierdzi, że to chodząca miłość. Nie mam zamiaru odganiać kotów od dziecka, niech od pierwszych dni łapią kontakt. Oczywiście wszystko pod kontrolą. Nasz Lucenty waży ponad 5 kilo i uwielbia kłaść się na człowieku, na klacie najlepiej. Mnie to nie przeszkadza, ważę 100 kilo. Ale jakby chciał się położyć na 4 kilowym dziecku, no to Houston mamy problem
Ostatnio widziałam krótki gif, na którym około 2 letni chłopiec uderzył z pełną złością i premedytacją kota, a ten w obronie rzucił się na niego i zwalił go z łóżka. Wiecie co, pierwsza moja myśl to była taka, że mam nadzieję że gówniarz sobie chociaż guza nabił. Po chwili oczywiście przyszla refleksja, ze to wina rodziców, którzy nie nauczyli dziecka, że nie wolno bić zwierząt czy innych dzieci. Z kolei koleżanka stwierdziła, że wyrzuciłaby takiego kota z domu i mu wlała. Noszqrwa Ja wiem, że dzieci czasem potrafią byc niedelikatne, tu pociągnąc, tam szarpnąć - to normalne, uczą się! Ale co innego nauka a co innego jawna agresja wobec drugiej istoty. W ogóle jak widzę te wszystki maltretowane zwierzęta to mi się nóż w kieszeni otwiera Jak można powiesić kota na sznurku czy zakopać żywcem psa? Waliłabym takim idiotom i zwyrodnialcom takie grzywny i kary, że do końca życia by się nie wyplacili Wrrrrr!
O, znalazłam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 13:51
MEGI81, Uszczesliwiona, Martchen, Ania9 lubią tę wiadomość
-
Imię_Róży wrote:Kamilutek wstawiłam linka, a jak przyjdzie fotel to trzasnę fotę z domu:-))
No z tymi gwoździami w szyjce to ja mam co wieczór, ciekawe co to, w poniedziałek zapytam ginki.
Aaa, juz widzę, przegapiłam bo czytam na Tel.Imię_Róży lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Jak wy takim tempem produkujecie to ja nie zdążę z ta 1515 strona, mam przeczucie ze aż tak szybko nie będzie, ale jestem pewna ze najpóźniej piąteczek będzie mój. Jak dla mnie te skurcze jeszcze takie dupackie. Do końca tygodnia jednak nie wytrwam.
U nas rządzi byli sobie odkrywcy. Oglądane po 50 razy jeden odcinek, mój pięciolatek potrafi już opisać prace silnika i kondensatorów, mimo ze tv u nas bardzo zadko tylko jak strasznie leje i wieczorem jedna bajka.
Leirion ja od mojego taty (syfiarza do potęgi) uslyszalam w ostatnia niedziele ze ja nigdy porządku nie umiałam utrzymać i myślałam ze mnie trafi bo u nas naprawdę aż z podłogi można jeść i jest zawsze mega porządek, tylko my lubimy miec czysto i jesteśmy na tyle zorganizowani żeby nie sprzątać 24 na dobę tylko miec dużo czasu dla siebie i synka a wmiedzyczasie zawsze coś sprzątnąć a u moich rodziców był zawsze syfMEGI81 lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
Haha Dewa dokładnie tak planuje pojawić sie w szpitalu pchnąć dwa razy i przy tym nie pęknąć albo kichnąc i po wszystkim.
Powiem wam szczerze ze nigdy mi przemysl nie przeszło ze mogłabym byc pierwsza a tu teraz to takie realne.MEGI81, Espera lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Julita miałam okazję, bo jest u nas salon Hazel Designe i przed świętami średnio raz w tygodniu chodziłam tam i się bujałam, panie grzecznie mi wszytko wyjaśniały i pozwalały się bujać (pewnie sobie myślały, o idzie znowu ta w geriatrycznej ciąży:-P), zachęcały do kupna a mnie zawsze szkoda było kasy. Fotelik bardzo wygodny i fajnie sie na nim buja, potem wstawię do pokoju dzieci i jak będą usypiać to do czytania bajek bedzie jak znalazł
julita, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*