MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
czekam w takim razie kiedy u nas majówek otworzy się akcja porodówkowa... ja mogę za tydzień pisać się na listę w sobotę idę zrobić badania krwi i jeszcze mam nadzieję żeby w tym tygodniu ustawić malowanie i posprzątać po tym wszystkim dziś idę wybrać farbę na salon. Czekam na montaż drzwi do sypialni i tak wszystko się ciągnie.
wysłałam dziś ponad 10 maili z prośbą o wstępną wycenę żaluzji do mieszkania podałam wymiary i jeszcze nikt nie odpisała już się nie cierpliwie bo jak chcę już wszystko policzyć
-
w sumie teraz jak nie mam skurczy itp bym powiedziala ze dzisiaj jutro nie urodze, ale wlasnie bylam na toalecie i tak sobie podnioslam bluzke zobaczyc czemu mnie stanik uwiera i zauwazylam dwie zaschniete plamy po siarze na staniku, czyli musialo mi poleciec podczas badania szyjki, a wiec moje dwie sikawki tez na porodowke sa gotowe zeby tam gasic pozar, uwielbiam moje cialo zawsze doprowadza mnie do lez ze smiechu.
MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
No, trzeba być przygotowanym na bałagan przy BLW:) Ale dziecko uradowane, uczy sie samodzielności i tego ze może o sobie decydować.
Amilka, to która strone teraz obstawiasz?
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Foremeczka strony juz nie obstawiam, ale na pewno dzisiaj a najpozniej jutro, ale sadze ze zacznie sie po seksach
Ostatnio mi sie snilo ze podczas seksu odeszly wody, bede sie smiala ze wiedzma jestem jak tak sie stanie.ag194, MEGI81, Uszczesliwiona, Camilia, Martchen lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Hurra, kółka będą pasować, już nie muszę szukać wózka! Zostajemy przy tym brzydkim jak noc
Minus jest taki, że polecą 3 stówki. Nic dziwnego, że skąpię na ciuchy
Przy BLW jest taki plus - przynajmniej tak mi się wydaje - że dzieciak sam je więc mama też może w spokoju zjeść lub wypić kawę. A że trzeba posprzątać... przy karmieniu papkami też czystości się nie zachowaForemeczka, MEGI81, Uszczesliwiona, Mabelle, Martchen lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
No i jeszcze taki jest plus, że takie na parze ugotowane warzywo może zjeść cala rodzina, nie trzeba oddzielnie gotować dla dziecia zupki a potem jej miksować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 15:52
MEGI81, Uszczesliwiona, amilka87 lubią tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
amilka87 wrote:MEGI to jest wprowadzanie pokarmow nie na zasadzie papek tylko ugotowanych kawalkow.
Plus jest taki ze dziecko ma swiadomosc jaka to makonsystencje jak wklada to do buzi przez co je bardziej swiadomie i sie tym nie dlawi, jedzenie staje sie tez zabawa, jak potem dajesz kilka warzyw np marchewke, brokula i ziemniaka dziecko moze wybrac co je co mu smakuje przez co ty jako mama tez lepiej poznajesz dziecko.
Minus ze 4 miesiecznemu na mm nie wprowadzisz blw bo jeszcze nie siedzi i za malo swiadome, wiec ja przy pierwszym musialam najpierw papki a potem od 6 msc blw, no i wszystko leci na podloge itp wiec sprzatanie jest.
Ale radosc dziecka bezcenna
Czyli to coś, co stosowałam po części z moim synem. Dostawał do rączki kawałki jabłka, banana, marchewkę itp. Papki też jadł, ale jak sam już siedział to dostawał zarówno kawałki różnych rzeczy (próbował jeść rączkami, widelcem dla dzieci i łyżką), jak i papki,zupki, kaszki itp. (też dostawał swoją łyżeczkę i sam próbował jeść). Dzięki temu szybko nauczyłam go jeść samodzielnie, a na sprzątanie miałam taki patent, że na podłogę kładłam duży worek na śmieci (120 litrowy, który był rozcięty na pół). Mały był zadowolony, że mógł sam jeść to co chciał. Wiadomo, że czasami go karmiłam, jak gdzieś byliśmy albo zależało mi na czasie.
A w tym BLW, to całkowicie pomija się papki i nie daje np kaszki? -
Można tez polaczyc stosowanie metody BLW i posiadanie psa - odkurzacza. Mój ma taka funkcje i szczerze polecam. Do tego pokochal dzieci znajomych i nie boimy sie jak zareaguje na nasze
MEGI81, Foremeczka, Uszczesliwiona, Kamilutek, Espera, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Kamilutek dziękuję za stronę
Nie wiem czemu, ale mi te wszystkie papki ze słoiczków dla dzieci kojarzą się z wymiotami (przepraszam za określenie). Dlatego u syna to co się dało, to dostawał w kawałkach, które mógł zjeść pomimo braku ząbków.
Ja jak byłam mała, to podobno miałam odruch wymiotny po wszelkich takich papkowatych i kleistych konsystencjach pokarmów. Zresztą do tej pory niektóre z nich omijam szerokim łukiem.Uszczesliwiona, Kamilutek lubią tę wiadomość
-
Amilka trzymam kciuki za udaną randkę a 4 cm rozwarcia robi wrażenie!
U nas blw nie do końca się sprawdziło, bo Nikoś do ok roku miał odruch wymiotny przy jedzeniu kawałków
Ja już po wizycie. Z dobrych wieści moja mała panienka nie jest już taka mała, waży już ok 2680 mocno przypakowała przez ostatni miesiąc rozwarcia brak ale szyjka mocno skrócona w części pochwowej (tylko nie do końca wiem co to oznacza ).
Z gorszych wieści białko w moczu jest niepokojące przy moim puchnięciu. Dostałam antybiotyk a w pn rano mam jechać do mojej gin na odział aby pobrała gbs i żeby zrobić ponowne badanie moczu. Wyniki moczu mają być tego samego dnia i jeżeli białko nadal będzie obecne to zostaję u niej na oddziale do pn mam się oszczędzać, jak najwięcej odpoczywać z nogami w górze, spać z nogami w górze i wprowadzić dietę wysokobiałkową i bezsolną. Mam nadzieję, że to jednorazowa anomalia i nie będę musiala leżeć w szpitalu a najgorsze jest to, że nic praktycznie nie jest jeszcze gotowe a jak mnie położą do szpitala to pewnie bez dziecka już nie wyjdę.
bbee, Kamilutek, Mabelle, Martchen, monika_89, Kleopatra, Elmo13, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość
-
hej wam, ale produkujecie!
u nas powoli do przodu, maz wczoraj znowu walczyl z gratami w pokoju, zostalo do wyniesienia tylko biurko i komoda i mozna zaczynac remont
bylam dzis w sklepie z farebami sie poorientowac rozpisalam sobie karteczke pomierzylam rysuneczek zrobilam mi juz wszystko wiem moze jutro pojade po farby i w sobote zaczniemy malowanie:)
wczoraj maz skrecil lozeczko (te od jednej z mam uczniów za gratisowe zajecia) fajne brazowe z szuflada, za chwile zamowie materacyk, pianka gryka kokos, i i przewijak chyba tez:) i te lozeczko mamy w sypialni ustawione a bedzie jeszcze jedno biale w pokoju małej tylko znowu moja siostra nie pamieta jaki mam rozmiar i bede musiala potem zamawiac materacyk no ale dobra, nie nerwuje sie bo nie ma sensu
dzisiaj przychodzi kumpela na kawe i mnie pofarbuje to bede jakos wygladac na tej porodowce moze;p
Amilka oj dzieje sie widze!
super wiesci z wizyt, Dewa Uszczesliwiona i wiem ze ktos tam jeszcze
musze sie wziac dalej za sprzatanie ale nie mam weny, wiecie taka najgorsza robota od chuja rzeczy co trzeba gdzies upchac i posegregowac powyrzucac ych wolalabym caly dzien myc okna -
Klaudia N. wrote:czizas prawie wszystkie aukcje na allegro maja te same przewijaki a jakos tak nic mi nie wpadlo w gust.
Klaudia, też miałam ten problem. Obczaj tego sprzedawcę, ma większy wybór.
http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-duzy-wybor-i5698440339.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 17:15
-
MEGI mozna calkowicie ja lacze z papkami, bo robilam tez kaszki i deserki a tego nie dasz do reki.
Sylwucha u nas odwrotnie jak sobie sam czegos do buzi nie wlozyl to mial odruch wymiotny czyli na papki glownie, a na takie miekkie warzywa to nie, mysle ze on mimo tego ze 6 miesiacu to juz taka madrala byla.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dc52887d136.jpg
Moj na razie gotowy kacik
Jeszcze chce taka karuzelke zrobic:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9a76fca1a3a.jpg
Kolo mam biale drewniane a materialy granatowe i mietowe ale to chyba dam do uszycia jakiejs krawcowej, na poczatku pierwsze tygodnie i tak nie chcialam zadnej karuzelki wieszacUszczesliwiona, Foremeczka, Kamilutek, Leirion, Imię_Róży, MEGI81, Mabelle, mon!ta^, Martchen, bbee, ag194, sylwucha89, Madu1611, zastrzeŻona, monika_89, Maniuś, Rudzik, daisy123, Hope_ lubią tę wiadomość
wersja z OM