MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć majóweczki
Jeśli chodzi o siarę, to 2 razy w ciąży obudziłam się z plamką, a tak leci też tylko jak nacisnę..
Jutro o 8.20 mam wizytę u mojej prowadzącej i ktg, ehh już mogłoby się coś dziać bo zaczynam rozkminiać, jak ja takiego dużego dziecia urodzę..No chyba że przez cc
Amilka czekam na relację z porodówki, daj nam jakieś emocje haha bo już 20.04 a żadna się nie wypakowała, trzymamy się mocno! chyba nasze dzieci mają zakodowane, że maj i koniec kropka
Kopnijcie mnie w doopę, bo 36+6 a ja zamiast pakować torbę, to leżę i na nią patrzę. Kurde noo czuję, że jak ją spakuję to pozamiatane! pójdę rodzić a ja dziś nie chcę. Moje młode też jakieś dziwnie spokojne cały dzień i zaczynam obczajać, czy nie zbiera sił na poród skubana.
WreszcieMama nono ciekawe co u Ciebie.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
dewa wrote:Klaudia, też miałam ten problem. Obczaj tego sprzedawcę, ma większy wybór.
http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-duzy-wybor-i5698440339.html -
julita wrote:a czy jest tu ktoś komu jeszcze nie zaczęła sączyć się siara z piersi?
poprzednio leciało od 25tc a teraz 36tc i nadal cisza
Mi się nic nie sączy, poprzedni tez nixmc, dopiero po cc pojawił się pokarm w pierwszej dobie...
-
Dzięki dziewczyny, jak do jutra nie zelżeje to mam się wieczorem stawić na wcześniejszą kontrolę. I odpocząć
Siara leciała z jednej piersi dość mocno, z drugiej słabiej, ale od miesiąca cisza. Zauważyłam, że pojawiała się za każdym razem po kubku inki z mlekiem
Amilka, baw się dobrze! Rozumiem, że jeśli nie trafisz na porodówkę, to jutro zdasz nam relację z bałamucenia męża, co by wynagrodzić brak większych emocji
Ag, do roboty! Nie chcesz chyba, żeby facet Ci przywiózł stare, porozciągane i dziurawe gacieag194, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
julita wrote:a czy jest tu ktoś komu jeszcze nie zaczęła sączyć się siara z piersi?
poprzednio leciało od 25tc a teraz 36tc i nadal ciszaMEGI81 lubi tę wiadomość
-
Amilka miłej randki:-)
U mnie też siara z siarą dopiero dwa dni temu chwaliłam się że siara leci a tu wczoraj nic a dzisiaj jak nacisnę to coś tam się sączy ale tylko z prawej-
Kamilutek odpoczywaj:-)
Ag ja też mam torbę rozmemłaną ale spinam pośladki z cellulitem i do niedzieli muszę ją ogarnąć.
Martchen kicia fajna mój m. już mi zapowiedział, że naszym 3 dzieckiem będzie kot.Martchen, ag194, MEGI81 lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Relacja z wizyty:
Oliwierek jest dlugi ale drobny wazy 2230g ale miesci sie w normie przeplywy ok lozysko w odpowiedniej dojrzałości wody w normie...
Mamusia wymacana szyjka ma 1,5cm rozwarcia nakaz odpoczywania do 9 maja wtedy nastepna wizyta i ciaza donoszona..
Gin znow mnie nastraszyl ze urodze wczesniej..brzuch sie stawia skurcze sa az sie boje ze naprawde wczesniej urodze..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 21:13
Mabelle, Kamilutek, gaja_1, Uszczesliwiona, Anstice, sylwucha89, Camilia, monika_89, Madu1611, ag194, Kleopatra, Maniuś, ewela873, Rudzik, MEGI81, mon!ta^, Breezee, Hope_ lubią tę wiadomość
-
U mnie siary brak. W pierwszej ciąży tez mi nic nie leciało, ani kropelka.
Jestem po wizycie. Dziedzic waży 2kg. Będzie szczypiorek chyba, bo mała w tym czasie ważyła ponad 2200. Wszystko dobrze, pessar trzyma super.
Pomału odstawiamy leki
Co do blw. Ja zaczęłam stosować ok.9 miesiąca. Mała jeszcze i tak wtedy nie siadala ale już lekarz pozwolił mi ją sadzac w krzeselku. Nie stosowałam się tak jak oni mówią, że po kazdym posiłku, czy to pierś, czy kasza czy inny obiadek dawać dziecku jedzenie w kawałkach. Dawałam jej raz dziennie. Była to marchewka, ziemniak, banan, flipsiak. Z czasem coraz częściej jak widziałam, że jest zainteresowana i ja to bawi. Jakiś makaron, kostki z kaszy.
Jak dziewczyny wspomnialy, trzeba dostosowac do dziecka, no i ksiatka alaantkowe rządzi! My też do dzisiaj jej używamy.
P.S dietę zaczęłam rozszerzać w 6 miesiącu od warzyw.gaja_1, Mabelle, julita, Uszczesliwiona, GoNia1979, Anstice, sylwucha89, Camilia, monika_89, Ania9, ag194, Kleopatra, Maniuś, Rudzik, MEGI81, mon!ta^, Breezee, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Dewa w imieniu KOty dziękuję ( nie przekaze jej bo i tak juz narcyz z niej )
Imię Róży ja mam dwa z tesco i to były moje dzieci w małżeństwie małżeństwo się skonczyło a Heniek i Wercia zostały ze mna ( i o nie w sumie tylko walczyła )
miłej nocki MamusieUszczesliwiona, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Amilka, wyglądasz pięknie i kobieco! Proponuję, zebyś najpierw zapewniła sobie trochę rozrywki i na randce wykorzystała Chłopa, a potem zapewniła nam szybszy przepływ krwi i na porodówkę!
WreszcieMama, a w piąteczek Ty możesz szaleć!
Arwi, a Ty jak tam?
Gonia, nasz Kubuś też był malutki a potem trzy tygodnie i bach! Kilo do przodu
Ag, u mnie tez torba leży i kwiczy, ale mnie się nie spieszy! Do roboty!ag194 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za podpowiedz co do przewijaka, ja tez chyba wezme ten szary w gwiazdki. W ogole jedyny co mi sie naprawdę spodobal kosztowal 45 zl a przesylka 25 zl:/
Pofarbowana jestem hue hue chyba maz jak wroci z Poznania mnie zbalamuci:-P -
Rudzik, zdaje się, że pokój Łucji ma być w motywach lasu - zobacz tutaj: bardzo fajne obrazki ze zwierzakami, duża rozdzielczość
http://www.malenahaas.com/2016/11/free-woodland-animal-printables.htmlRudzik, Hope_ lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Amilka no jakbyś tak wpadła na porodówkę to byś niezłą reklamę dla Polek zrobiła Miłego wieczoru!
Słyszałam kiedyś o metodzie BLW tylko jakoś inaczej jej zastady rozumiałam więc dziękuję za Waszą wiedzę i doświadczenia. Wydaje mi się fajnym pomysłem podawanie dziecku jakiś kawałków jedzenia gdy jest na to gotowe i zainteresowane. Zobaczymy czy Ala będzie
Babcia dzisiaj zrobiła wypad na zakupy dla wnusi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35c31ff97d5b.jpgUszczesliwiona, Anstice, sylwucha89, ag194, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Ktora to nie chce spakować torby bo wykracze porod? proponuję naszykowac rzeczy i położyć obok torby hehe oszukasz przeznaczenie w koncu obok torby to nie spakowana torba:-D
GoNia1979, Uszczesliwiona, ag194, MEGI81, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Klaudia N. wrote:Ktora to nie chce spakować torby bo wykracze porod? proponuję naszykowac rzeczy i położyć obok torby hehe oszukasz przeznaczenie w koncu obok torby to nie spakowana torba:-D
KLAUDIA ja nie chce pakowac torby a mąż mnie popedza i popedza.. ja spakuje ale 9 maja.. wtedy mam tez umowiona kosmetyczke fryzjera i wizyte u gina potem moge jechac rodzic hehehe..
Chyba oszukam przeznaczenieUszczesliwiona, Ania9, MEGI81 lubią tę wiadomość