MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amilka wyglądasz kwitnąco!!! Udanej randki życzę
WreszcieMama a już myślałam, że nam niespodziankę zrobisz mi jak rano odszedł czop podbarwiony krwią to ok 19 pojawiły się pierwsze skurcze a następnego dnia o 14.45 Nikoś był na świecie także jesteś moim czarnym koniem i obstawiam, że będziesz się razem z Amilką scigała na porodówkę
Ag sądzę że znajdziesz się w pierwszej trójce więc ruszaj pakować torbę!
Blubka dawno się nie odzywała.. Klaudia jak się czujesz po szpitalu? Zyrcia hop hop nadal jesteś w dwupaku?
Ja naczytałam się internetów o zatruciu ciążowym i nie był to dobry pomysł. Mam nadzieję, że do pn to zasrane białko cudownie zniknie z moich siuśków i wszystko wroci do normy.
ag194 lubi tę wiadomość
-
Gonia i Ju gratuluję udanych wizyt!! Pamiętajcie, że jest jeszcze błąd pomiarowy ok 400 g na tym etapie wiec wcale nie muszą to być kruszynki! Moja kruszyna zamieniła się w klocka ale myślę, że u nas ta waga trochę zawyżona akurat jest. Najważniejsze, że zdrowe!!!!
GoNia1979, Uszczesliwiona, Ju14, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha ja tez na to licze ze to blad pomiaru.. byle w gore choc Kuba byl teZ drobny jak sie urodzil w 36tc wazyl 2370g.. ja urodzona w terminie wazylam 2900 g a maz wazyl 3500g..obydwoje wysocy i szczupli jesteśmy..
sylwucha89, MEGI81, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Sylwucha, trzymam kciuki za dobre wyniki w poniedziałek.
Gonia, Ju - gratulacje!
Mała zaczęła wariować jakby się szaleju najadła Odrabia mało aktywny dzień albo jest zaskoczona, że matka na doopie siedzi i się nie rusza
Nie potrafię siedzieć bezczynnie, więc takiego osobnika zrobiłam ze skarpetki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dda6208c6f8c.jpg
Jedną rękę bardziej przypakował No i nie podobają mi się oczy, muszę kupić jakieś błyszczące koraliki.
Edit: ta chuda ręka jest fatalna, jutro muszę poprawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 22:19
GoNia1979, julita, monika_89, dewa, Martchen, Uska, ag194, Mabelle, zastrzeŻona, Imię_Róży, Leirion, Ju14, sylwucha89, Rudzik, MEGI81, mon!ta^, Breezee, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Szlejecie z tymi postami!
Ja dziś miałam KTG ok, Maks szalał cały zapis. Pokazały sie delikatne skurcze, ja ich nie czuje ale że są dość regularne wiec mam sie pooszczędzać do poniedziałku, powinnam wytrzymać
Wziął mnie na jeszcze na samolot i szybkie USG. Wody ok, łożysko tez.
Tylko to ciśnienie skacze raz dobre raz wysokie wiec mam mierzyć i jakbym sie słabo poczuła, głowa bolała to na IP.
Poza tym widzimy sie w poniedziałek w szpitalu, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to kolo 10/11 ciecie
Co do BLW u nas od początku, dla mnie papki są no niedobre, sama nie lubię takich rzeczy Zaczęliśmy dosc szybko bo po 6mc, ale Paula też już majac 6mc siedziała sama. Na początku miekkie warzywa, wiecej zabawy niż jedzenia faktycznie.
Młoda je, zje ile zje resztę dopija mlekiem. Bywa różnie. Jedynie zupy ja jej podaję, ale tak jak my jemy, żadnych blendowanych (choć wg zasad blw nie wolno karmić dziecka łyżeczką ).
Do blw polecam najprostsze krzesełko z ikei i kubraczek w groszki, można prać, dziecko całe ubrudzone. Ja mam pod krzesełkiem podkład
ju tylko Twoja córcia chyba starsza a moja latem dopiero półtora roku będzie miała więc nie mam ciśnienia, przeciez ona musi zacząć kojarzyć dobrze, ogarnąc połączenie dupa-mózg
Kamilutek może po prostu w pracy mają poczucie humoru oj co za pech że Ty nie możesz wszystkiego zrobić i nei zrobisz, pech Jak cos Cię niepokoi i boli przejechałabym sie na ip, w razie czego nie musisz zostawać
Imię_róży reakcja szefa pierwsza klasa xD trzeba było powiedzieć, ze spoko, przekładasz na później Czaderski fotel!
ilonsik nie robiłam takich badań
WreszcieMama czop może i 2 tygodnie odchodzić więc spokojnie
Hope cud miód dziewczyna! może jeszcze sie chłop opamięta i nei skończy z nia u boku. Skąd się tacy ludzie biorą?
amilka Ty tak na lajcie chodzisz z 4cm a ja ledwo do 5 na porodówce po 24h boli dobiłam i dalej nie poszło 4mc dziecku nie rozszerza się diety czy kp czy mm robi sie to po 6mż wg WHO
Julita Nastka ma cudowne te włosy! pozazdroscić czupryny! ja planuję rozsypac się w poniedziałek, a czy ktoś się wepchnie w kolejkę zobaczymy
camiliawstępnie w poniedzialek jeszcze cięcie
meginie pomijasz kaszek ale dajesz dziecku łyzeczke do ręki, wiadomo jak to wygląda na początku... polecam kubraczek z ikei
sylwucha lubię za wagę, za resztę nie, oby wyniki w przyszłym tyg były lepszeImię_Róży, Camilia, Anstice, sylwucha89, MEGI81, Breezee, Hope_ lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
odnośnie siary - ja też nie mam w ogóle, nawet mój biust nie powiększył się kompletnie nic, tylko jak na początku ciąży zażywałam duphaston, to ruszyły a potem skurczyły się do dawnego rozmiaru.
Ja dzisiaj po wizycie maleństwo moje waży 2425g w 34t5d, podobno w normie, chociaż wolałabym żeby trochę więcej już ważył.
Gbs również dzisiaj pobrany.
Ostatnia wizyta 9 maja jak u Gonia1979 jeszcze mam umówione ściąganie paznokci żelowych po 9 maja i zrobienie zwykłego manicure, dlatego mój poród to odległa wizja
dzidzia ma głowę jeszcze wysoko, szyjka długa, zamknięta, żadnych wycieków itd.
Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za te z Was, które już są blisko przytulenia małego szczęścia:)ag194, Kleopatra, Mabelle, GoNia1979, bbee, Camilia, Anstice, sylwucha89, MEGI81, Elmo13, Madu1611, Breezee, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Kamilutek, piękny ten osobnik!
Sylwia, podium zostawiam Amilce, Arwi i dziewczynom poniedziałkowym!
Ja mogę być w pierwszej dziesiątce, byle mi Młoda do 4,5 kg nie przypakowała
Oznajmiam, iż spakowałam torbę-torby sztuk dwa+torebka do porodu i rzeczy dla Małej na po urodzeniu :]
Pawłowi w miejscu widocznym zostawiam fotelik+rzeczy na wyjście dla mnie i Małej
Także jestem prawie gotowa, bo jak każda tu z Was gotowa nigdy na 100 nie będę :]WreszcieMama, bbee, sylwucha89, Rudzik, MEGI81, _strawberry_juice, Elmo13, Madu1611, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Monika kiedyś się po 4 miesiącu rozszerzalo dietę. Te wytyczne się zmieniają ciągle. Moi też karmienia blw, ale bez nacisku. My jedliśmy obiad to siedzieli z nami przy stole i jedli swoje słupki warzyw a potem dokarmialam swoimi zupkami. Bardzo szybko zaczęli sami jeść
Ja siary nie mam, nie miałam w żadnej ciąży i w obu karmilam
Na czarnego konia obstawiam Kamilutek. Jakoś tak czuję że nas zaskoczy
Ja się dzisiaj sredniawo czuję, niedobrze mi, brzuch boli. Idę spać
-
Nie wiem jak to jest ale ten gluten czy coś sie wprowadzało od 4 z tego co pamietam 5 lat temu, szpinak tez pod koniec 4 podawałam.
Randka była cudowna, ale tak sie obzarlismy przepysznym jedzonkiem ze nie mamy sie wykorzystywać wiec idziemy spac może jutro
DobranocWreszcieMama, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Kobiety,od jutra w Rossmanie jest promocja na kolorówki tzn.wszystkie pudry, podkłady, korektory jak się nie mylę 49%.
Jak macie braki to od jutra możecie szaleć, ja też lecę z rana bo potem nic nie będzieag194, MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość
-
Popłakałam się ze śmiechu czytając toto:
http://krystynoniedenerwujmatki.pl/ciaza-oblicze-prawdziwe/
Warto! Tylko najpierw idźcie siusiu, bo może skończyć się katastrofąWreszcieMama, Mabelle, Klaudia N., GoNia1979, Kleopatra, sylwucha89, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej, melduję się że szpitalnego łóżka, nadal w dwupaku...
Pojechałam bo Mały prawie wcale się nie ruszał, ale na szczęście KTG jest w porządku, tylko ilość wód w dolnej granicy, dlatego nie puścili mnie do domu... Ciekawe czy wyjdę jeszcze 2 in 1 czy już z Oskarinem na rączkachWreszcieMama, Leirion, amilka87, Kleopatra, Mabelle, bbee, Kamilutek, Imię_Róży, ag194, Rudzik, sylwucha89, MEGI81, Camilia, Arwi, gaja_1, Martchen, Breezee, mon!ta^, Uszczesliwiona, Madu1611, Karissa, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Kamilutek też się poplakalam ale nie wiem czy ze śmiechu czy bardziej z żalu ze takie to prawdziwe ;p spać nie mogę od 2 godzin, głodna jestem. Mam już dosyć. I przeraża mnie ten 38 tydzień, przecież jestem daleko w polu.
Manius trzymam kciuki!Maniuś, Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
38 tydzien wg usg 37 wg Om w obu przypadkach w DE ciaza donoszona od dziś mogę oficjalnie rodzic w moim szpitalu w wannie.
Polozna napisała mi SMS z pytaniem gdzie jestem ze ona tu czeka Hihi
A ja dzisiaj chyba robię bunt i nie rodzę po prostu nie mam dzisiaj na to weny
Jak maz przestanie sapać obok mnie to go zbałamucenie i pójdziemy jeszcze do krawcowej może mi moje gwiazdki uszyje.WreszcieMama, Maniuś, Kamilutek, ag194, sylwucha89, MEGI81, Camilia, Martchen, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość
wersja z OM