MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:41
daisy123, Kamilutek, jonka91, olis87, Mabelle, Martchen, sylwucha89, ag194, Madu1611, Anstice, bbee, gonia13, julita, messy99, GoNia1979, Breezee, mon!ta^, Leirion, Rudzik, WreszcieMama, Karissa, Kleopatra, zastrzeŻona, Espera, aneta.be, Ania9, Camilia, Maniuś, Uszczesliwiona, ewela873, BALBINA84 lubią tę wiadomość
-
Zyrcia, Arwi, Camilia, jeszcze raz ogromnie gratuluję! Kleo pewnie też już tuli Maluszka!
Ja juz po rejestracji w szpitalu, ulga jak nic! Po wypelnieniu papierkow polozna stwierdzila, ze najgorsze już za mną Jak weszliśmy do szpitala to tak okrutnie sie zestresowałam, że aż mi tętno skoczyło
Już wiem, że do szpitala nie muszę brać NIC dla Małego. Ubranka na wyjście przywiezie Tatuś, ja ich nie ruszę nawet
Poza tym wiem, że mam zapewnione wszystkie mozliwe opcje łagodzenia bólu, WSZYSTKIE. Czuję się troszkę uspokojona.
Mogę rodzić w swoich ubraniach, w jakiej chcę pozycji i koniecznie mamy ze sobą zabrać sól do wanny i koszyk piknikowy z ulubionym żarełkiem
Generalnie widzę, że robią wszystko żeby kobieta czuła się komfortowo i po prostu dobrze.
Za tydzień zaczynam akupunkturę, która ma przygotować moje ciało do porodu. Podobno wśród położnych jest Polka, która zajmuje się hipnozą i pozytywnym nastawieniem do porodu. I podobno jest w tym świetna
No. Jeżeli chodziło o to, żebym się lepiej poczuła to misja zakończona powodzeniem. Nie jestem już obsikana po szyję, tylko po pachydaisy123, MEGI81, Martchen, sylwucha89, Madu1611, Kamilutek, Karissa, Camilia, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Ellen wrote:Znam ten ból, księgowy mojego szefa nie miał nawet pojęcia ile jest urlopu macierzyńskiego (ale to było przed zmianami jeszcze). Też mała firma i zero pomocy. Lepiej zadzwoń na infolinie Zusu lub podejdz na informację. Mają obowiązek ci pomóc, może trafisz na kogoś kto ci nawet wniosek pomoże wypełnić. NIe polegaj na księgowej bo sama widzisz że źle byś na tym wyszła. A swoją drogą w małych firmach czesto księgowe są tez od kadr i dlatego nie znają się na tych wnioskach i zwalają to na pracowników, choć to de facto ich obowiązek, nie pracownika.
Właśnie chyba udam się do ZUSU i dowiem wszystkiego na miejscu
-
No i jak brezee? ta lampa w sensie? ladny efekt?
Anstice ta Twoja tez sliczna:)
wyobrazcie sobie 20 minut od zamowienia dostalam maila ze sa pieniazki i dzisiaj wysle lampe, wychodzi na to ze chyba juz w weekend pokoik bedzie gotowy:) (tylko bialego lozeczka bedzie brak heh)
Arwi gratulacje!!!
Zyrcia ale słodziakAnstice, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Jejku..... troje maluszków już dziś przyszło na świat, Kleo tez pewnie juz po więc będzie czworo. Dzielne Mamy z Was! Ja już też się nie moge doczekać, mimo, że donoszona w nd. Mam nadzieje na początek maja.... Córcie przenosiłam 8 dni, synek dzień przed TP, Teraz dla równowagi przydałoby się trochę przed....
-
Jeju,jeju w końcu mogę napisać. Mam nadzieję,że choć trochę mnie pamietacie.
Czytam wszystko na bieżąco ale pisać nie mogłam bo sprzęcior zrobił kaput.
Mężuś obiecał za trudy ciąży nowy, osobisty laptopik. Zobaczył jak przeżywam pojawianie się dzidiolków i dziś do sniadanka dostałam w prezencie.
Więc.....
Po pierwsze z całego serducha gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom....wszystkie kruszynki są piękne.
Zyrcia ty to dałaś czadu..3 godziny.!! Ja też tak chcę.
Ja termin mam na 25 ale w czwartek byłam u gina i tak...
-rozwarcie na 2cm
-główka pcha sie juz do kanału rodnego
-czop też odchodzi.
Nastepna wizyta 9 ale gin twerdzi że się raczej nie spotkamy....byle wytrwać do 4.05..
Jakoś mu nie wierzę ale w sumie w żadnej mojej ciąży sie nie pomylił
£o matko ale sie rozpisałam....fajnie móc się odezwaćsylwucha89, MEGI81, Breezee, Kamilutek, Mabelle, Karissa, daisy123, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Zyrcia, Camilia, Arwi - gratulacje!!
Zyrcia , Camilia ale chłopaki sie zgrali wagowo
Leirion, ja przy starszym miałam 100/60 bo chciałam wracac szybciej do pracy, co czywiscie okazalo sie wierutna bzdurą, bo jak juz zostałam mama to chciałam zostać w domu jak najdłużej
Teraz biore od razu 80%, bo jednak roznica jest ogromna jak ngle wpada pol wynagrodzenia
Leirion, Camilia lubią tę wiadomość
-
Cud, Zyrcia, Cud!!! Świetnie się spisałaś i tak błyskawicznie poszło!
Camilia, Arwi, gratuluję z całego serducha
Kleo, czekamy na wiadomość od Ciebie i coś mi się zdaje, że już jesteś mamusią po raz trzeci .
Odpoczywajcie dziewczyny i nacieszcie się swoimi dzieciolkami.
Kurcze, aż mi się zachciewa rodzić . Uwaga chwalę się. Wózek zakupiony, będzie we wtorek i chyba to już będzie wszystko czego mi potrzeba. Musiałam mocno Chopa cisnąć przez ostatnie dni żeby sfinalizował zakup i pełen sukces! Mam co chciałam. On z tych co mają zawsze dużo czasu i wszystko na dosłownie ostatnią chwilę zostawiają.
Wreszcie mama, widać, że kryzys mleczny u Was niemal zażegnany. Teraz będzie tylko lepiej. Mialłam podobnie za pierwszym razem. W szpitalu za sugestią położnej dokarmiłam Malutka mm ale tym razem sprobuję tego uniknąć. Położna wlała w moje dziecię taką porcję mm, że trudno było mi ogarnąć,gdzie to się zmieściło w tym jego małym brzuszku . Zajęło mi chyba ze dwa tygodnie zanim przeszlismy całkowicie na kp, ale udało się. Teraz mam nadzieję obejdzie się bez dokarmiania mm.
Jeszcze jedna rzecz mnie ostatnio wkurza (z dolegliwości ciążowych). Strasznie mi drętwieją ręce po nocy i czasami w ciągu dnia. Aż do bólu i bardzo długo odpuszcza . Nie miałam tak wcześniej . Podejrzewam, że nie ma na to innego lekarstwa jak urodzić i wtedy minie...Breezee, Kleopatra, Camilia lubią tę wiadomość