MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda ja tez palmersem smaruje a takie male pol centymetrowe wyszly mi na tylku ;/ chyba mam tam jakas cienka skore bo jak szybko roslam tez mi wyszly
Magda2307 lubi tę wiadomość
-
Magda2307 wrote:Dziewczyny,macie jakieś sposoby na rozstępy?
Próbuje wszystkiego a i tak na pośladkach i biuście pojawiły się: (
Jest jeden, niezawodny sposób. Nie patrzeć na nie
A tak na serio, to nie mam pojęcia. Mam kilka rozlazłych i czerwonych na brzuchu, ale kompletnie nic z nimi nie robieMagda2307, Rudzik, MEGI81, Espera, Arwi lubią tę wiadomość
-
Julita - Ja młodego kładłam na boczku raz na jednym raz na drugim, problemów z bioderkami nie mieliśmy, nie słyszałam, żeby to szkodziło, ale muszę zgłębić temat.
Megi gratulacje! Czekamy na relację i foto
Szybko poszło!
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
ag194 wrote:Olej ze słodkich migdałów. Stosuje i trochę jakby lepiej. I nie smierdzi mi. On wogole nie ma zapachu:) dużo osób polecaMegson
-
Megi gratuluję!!! Mikołajku witaj na świecie!!! :*
Julita, ja pamiętam, że Synek dopóki nie potrafił sam się przekręcać, to cały czas był kładziony, a to na jednym boczku, a to na drugim. W sumie nigdy nie miał problemów z bioderkami. Wczoraj jednak w odwiedzinach u znajomej widziałam, że jej 3tygodniowa córeczka leżała cały czas na plecach, tylko główkę miała na bok. Także po Twoim poście troszkę zwątpiłam. Nie wiem jakie są obecnie zalecenia. Ja to tak kładłam na boczkach np.by w razie ulania nie zakrztusił się, ale pamiętam, że później spał najchętniej na pleckach z główką na bok.
MEGI81 lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Magda2307 wrote:Dziewczyny,macie jakieś sposoby na rozstępy?
Próbuje wszystkiego a i tak na pośladkach i biuście pojawiły się: (
Magda mi się pojawiły aż 4 ale tak swędzące że masakra. Pojawiły się podczas stosowania palmers w tubce skoncetrowany balsam na rozstępy. Skóra była czerwona na brzuchu i taka jak by zmęczona tą ciągłą napietością. Kupiłam bio oil akurat na promo w super pharm 35 pln za 125 ml. Na początku pisałam tu na forum że mogę wypowiedzieć się o jego zapachu - świezy lekki nie to co palmers. Po tygodniu stosowania mogę powiedzeć o pierwszych efektach. Czerwona skóra brzucha która wydawała się na przemeczoną znacznie rozjaśniała. Te 4 rozstępy przestały swędzieć narazie po tygodniu nie powiem czy znikną ale nie pojawiły się nowe. Ponieważ że na początku stosowania bio oil skóra mnie jeszcze swędziała stosowałam na miejsce z rozstępami około 4 razy dziennie oby nie drapać taka psychiczna forma ulgi. Dziś zdecydowanie lepiej już nie siegam po oliwkę tyle razy. Tak jak Dewa napisała najlepiej nie patrzeć ale gorzej jak swędzą... Wydaje mi się że do końca nie ma reguły po prostu tak się rozciągamy że możemy okładać się balsamami i nigdy nie wiadomo czy coś nas nie zaskoczy -
Heja, wpadam szybko jak błyskawica,
nadrobiłam was pospiesznie jedząc obiad i nic nie pamietam.
Najważniejsze: MEGI GRATULACJE PRZEOLBRZYMIE! Witamy na świecie kolejnego kawalera!
A gdzie te babeczki? Kiedy dziewczynki jakieś hę?
Kamilutek - sliczna kompozycja przystawkowa. Strsznie zazdroszczę,że Twoja córeczka będzie miała coś ręcznie zrobionego przez mamusię.
Ja planowałam,że tyle zrobię, a tu nici z tego. Jestem strasznie zabiegana, do końca długiego weekendu codziennie zajęcia! nawet w święta! Ale nie żalę, się, są tez plusy tej aktywności. Na pewno lepiej się czuję niż np. gdybym musiała leżeć.
Tylko mi przykro bo obcym dzieciom dziergałam czapeczki i słodkie buciki na szydełko a własnej córce nic nie zrobiłam Może jeszcze przyjdzie czas...
Co do kładzenia dziecia, to nie mam pojęcia bo nie mam dzieci,ale oglądam czasem Mamo to ja (nudze się jak sprawdzam zadania domowe) i tam niby pediatra mówił,że naprzemiennie na pleckach i na boczkach. Ale co z tym ulewaniem to nie wiem. A to nie jest tak,że dziecko automatycznie odwraca główkę na bok żeby ulać i dlatego nie ma mieć poduszki,żeby ruchy głowy były swobodne i w razie czego jak leci rzyg to przewraca główkę na bok? Takie było moje wyobrażenie,ale może jest mylne...Kurde, muszę odnaleźć ten odcinekMEGI81 lubi tę wiadomość
-
Nam na SR mówiła położne, że właśnie są teraz takie zalecenia żyby kłaść dzieci na pleckach. Jak ulewa to wtedy podłożyć coś pod materac, albo pod nogi od łóżeczka żeby był lekki przechył i główka troszkę wyżej.
Ja od początku ciąży na rozstępy smaruje 2x dziennie biust, brzuch i biodra. Wieczorem oliwką dla dzieci, a rano Oillan mama przeciw rozstępom. Nic mi narazie nie wyskoczyło (tfu, tfu...) a skłonności do rozstępów chyba mam bo w okresie dojrzeania jak biust zaczął rosnąć w szybkim tempie to mi się dużo zrobiło -
Megi, serdeczne gratulacje! Mikołaju, dzień dobry i wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Rudzik, myślisz ze nasze dzieciaki docenią własnoręczną robotę matek? Bo mi się raczej wydaje, ze jak już będą zdolne do formułowania swoich zachcianek, to każą zabierać to paskudztwo podobne do niczego i zastąpić je Elza z krainy lodu lub innego buszu W dodatku w różuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 16:13
MEGI81, Rudzik, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Megi gratulacje! Doczekalas się
U mnie na rozstępy oillan multiaktywny balsam przeciw rozstepom, jak na razie nie mam żadnego, ale nie wiem czy to dzięki niemu. Miałam okresy silnego swedzenia skóry i po użyciu mijalo więc może i działa.
Co do kladzenia na boczku/plecach - jeszcze nic nie wiem na ten temat...
Nurtuje mnie jedna kwestia... Jak w szpitalu po porodzie trzeba karmić dziecko mm, albo z mlekiem matki ale z butelki, to trzeba mieć swoją butelkę czy szpital udostępnia? Poczytałam trochę i jedna mają większe otworki, drugie mniejsze, jedne bardziej zmuszaja do ssania a inne robią wlew mleka do buzi. I teraz nie wiem czy kupić jeszcze przed szpialem butelkę?MEGI81 lubi tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki