X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    ajak to jest z ta glukoza ? trzeba kupic samemmu w aptece tak?
    tak

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Ja przy wzroscie 160 mam 63 kg iii co ? Przybędzie mi więcej bo odrazu rzuciłam palenie :D
    Ja cię kochana przebije . Bo mam 150 cm wzrostu. Przed ciąża 56kg a teraz 60,7 . Bum . Jem normalnie a waga idzie do góry jak szalona . Ja wizytę mam w czwartek o 14.30 aż się doczekać nie mogę. Mi dziś mdłości lekko ustapily. Nawet lekko więcej energii mam . Głowa delikatnie mniej przestała boleć. Brzuch ciągnie ale nie aż tak strasznie. Tak jak wcześniej pisałyscie czuje jak bym miała balona w brzuchu . Aż ciężko mam się schylic. Dziwne uczucie i do tego tak szybko. Ja też plamie cały czas taka kawa z mlekiem . Ale ja tak miałam w każdej ciąży. Tak więc nie panikuje bo chyba taka moja natura. W czwartek powiem o tym lekarzowi . A ja dziś na obiad spagettie zrobiłam i zaraz musze zacząć sprzątać bo o 14 muszę jechać na komisje lekarska z chorobowego . Ciekawe co mi powiedzą jak się dowiedzą o ciąży.

Moniqaaa, Mabelle, ggonia lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Jeju, wy wszystkie takie wysokie D: To ja z moim wzrostem 165cm to się chowam :D a waga różnie, od 58 do 60kg :) Obym nie przekroczyła 70kg, marzy mi się piękny duży brzuszek i odrobinka tłuszczyku, ale bez przesady :D
    ja mam 163 wzrosti u waze 50 kg wiec jestes wyzsza ode mnie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Ja po weekendzie padam na ryj. 2 dni roboty, wczoraj do południa sprzątanie tego burdelu. W weekend młodej wylazł ząb więc noce też były kiepskie.
    Dziś najchętniej bym przeleżała cały dzień bo brzuch trochę dokucza ale nie ma szans, młoda chce się bawić a mąż walczy na budowe a po południu zajęcia z pływania.

Lista ukatualniona, do excela wpisujcie sie same ;)

aknovi musisz wierzyć że będzie dobrze, poza tym przy starszaku masz czas na myślenie? ja mało i to dodaje mi sił ;)

grzeszna nie są ważne wartości a przyrosty więc ciesz się ciążą! :)

Karotka o nie dlaczego piszesz o gołąbkach? teraz będą za mną chodzić! :P

Spirit w ciaży z córką przez pierwsze miesiace nie byłam w stanie otworzyc lodówki bez odruchu wymiotnego, nie dałam rady wziąć do ręku surowego kurczaka. Hormony, przejdzie ;)

julita ja na początku byłam mega senna i z mega mdlosciami i jak ręką odjął, bałam się, że będą mnie długo trzyamć a tymczasem tylko od czasu do czasu rzygam i nie mogę pić kawy. Życzę żeby u Ciebie bylo podobnie :)

grzeszna24 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    sylwia1985 chyba autorka strony przepadła niestety :/

Ja wczoraj spotkałam dawną sasiadke spojżała na mnie i mówi pięknie który tydzień . Byłam w szoku myślałam że przez ten mój brzuszek zobaczyła że jestem w ciąży a ona mówi że spojżała tylko w oczy i wiedziała :o dziwne
    hahahahaha tez ostatnio mialam taka sytuacje - przyszla do mnie klientka i powiedziala ze jakos inaczej wygladam i czy nie jestem w ciazy - a ja ze nie - minelo kilka dni i prosze jednak jestem

Moniqaaa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    hej. Ja po weekendzie padam na ryj. 2 dni roboty, wczoraj do południa sprzątanie tego burdelu. W weekend młodej wylazł ząb więc noce też były kiepskie.
    Dziś najchętniej bym przeleżała cały dzień bo brzuch trochę dokucza ale nie ma szans, młoda chce się bawić a mąż walczy na budowe a po południu zajęcia z pływania.

Lista ukatualniona, do excela wpisujcie sie same ;)

aknovi musisz wierzyć że będzie dobrze, poza tym przy starszaku masz czas na myślenie? ja mało i to dodaje mi sił ;)

grzeszna nie są ważne wartości a przyrosty więc ciesz się ciążą! :)

Karotka o nie dlaczego piszesz o gołąbkach? teraz będą za mną chodzić! :P

Spirit w ciaży z córką przez pierwsze miesiace nie byłam w stanie otworzyc lodówki bez odruchu wymiotnego, nie dałam rady wziąć do ręku surowego kurczaka. Hormony, przejdzie ;)

julita ja na początku byłam mega senna i z mega mdlosciami i jak ręką odjął, bałam się, że będą mnie długo trzyamć a tymczasem tylko od czasu do czasu rzygam i nie mogę pić kawy. Życzę żeby u Ciebie bylo podobnie :)
    Mam nadzieję bo takiego synu jakim się teraz żywię to dawno nie jadłam :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    ciekawe jak to można zobaczyć w oczach, jakie zmiany widza ludzie. U sibie widze zejestem przerazliwie blada i tyle. Normalnie mam dosc ciemna karnacje a teraz jest blado-żółta.

babcia kolezanki jak uslyszala ze jestem w ciazy to powiedziala " no wlasnie mi sie wydawalo ze jakas blada jestes heh

sniadankooo, parowki z serem:D i keczup! ;) w koncu cos innego niz pomidory (aczkolwiek keczup:D)

Breezee lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Ja cię kochana przebije . Bo mam 150 cm wzrostu. Przed ciąża 56kg a teraz 60,7 . Bum . Jem normalnie a waga idzie do góry jak szalona . Ja wizytę mam w czwartek o 14.30 aż się doczekać nie mogę. Mi dziś mdłości lekko ustapily. Nawet lekko więcej energii mam . Głowa delikatnie mniej przestała boleć. Brzuch ciągnie ale nie aż tak strasznie. Tak jak wcześniej pisałyscie czuje jak bym miała balona w brzuchu . Aż ciężko mam się schylic. Dziwne uczucie i do tego tak szybko. Ja też plamie cały czas taka kawa z mlekiem . Ale ja tak miałam w każdej ciąży. Tak więc nie panikuje bo chyba taka moja natura. W czwartek powiem o tym lekarzowi . A ja dziś na obiad spagettie zrobiłam i zaraz musze zacząć sprzątać bo o 14 muszę jechać na komisje lekarska z chorobowego . Ciekawe co mi powiedzą jak się dowiedzą o ciąży.

Dzięki Kofeina, dałaś mi pomysł na obiad :) bo się trudzilam z wymysleniem.
    No i też jestem takim skrzatem jak ty ;) ;) Aż się boję myśleć jak będę wyglądać z brzuchem. Jak było u ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 10:48

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    sylwia1985 chyba autorka strony przepadła niestety :/

Ja wczoraj spotkałam dawną sasiadke spojżała na mnie i mówi pięknie który tydzień . Byłam w szoku myślałam że przez ten mój brzuszek zobaczyła że jestem w ciąży a ona mówi że spojżała tylko w oczy i wiedziała :o dziwne

Oczy są niby szkliste bardzo. Moja koleżanka z pracy jak byłam w ciąży 11 lat temu z córką to też mówiła że mam zrobić test bo jestem w ciazy na 100% bo w oczach ona to widzi. I tego samego dnia urwalam się z pracą po test a tam 2 krechy. I jeszcze też poznałam po mojej przyjaciółce ze jest w ciąży. Jak ja zobaczyłam zapytałam się jej czy płakała bo ma takie oczy a ona ze nie ale jest w ciąży i sama niewie czy się śmiać czy płakać hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 10:49

karola_aa, ggonia lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) weekend mnie nie było ale nadrobić Was graniczy z cudem :)
    Witam nowe ciążóweczki u nas :)
    Ja wciąż bezobjawowo się czuję :) nic a nic nie wskazuje na ciąźe i az sie tym nartwię. W czwartek wizyta o 18 :) liczę już na serduszko :)

promyczek 39, Mabelle, grzeszna24, sylwia1985 lubią tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i promyczek na środę to będzie ekscytujący dzień:-) pewnie jak wrócę ok 18 to już stron naprodukujecie że hej"-) aż zazdrość bierze jak przy mojej wadze 84 czytam o tak samo wysokich z waga 60- to niesprawiedliwe! :-) po ciaxy wam dorównam choćbym miała sama wodę pic!

promyczek 39, sylwucha89, Kleopatra, Mabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka a ty żyjesz po weekendzie? :-)

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Dzięki Kofeina, dałam mi pomysł na obiad :) bo się trudzilam z wymysleniem.
    No i też jestem takim skrzatem jak ty. Aż się boję myśleć jak będę wyglądać z brzuchem. Jak było u ciebie?

Kochana a proszę to jest zdjęcie z 26 czerwca 2012 . Ciąża z córką. A urodzilam ja 12.08 . Tak więc wyobraź sobie jak ja się turlalam a nie poruszałam. Z synkiem miałam trochę mniejszy brzuszek .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e56ab09aa570.jpg

Mabelle lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska pociesze Cie ,ja waze niestety wiecej od Ciebie .masakara :( mam 170 ,a waga moja okrutna

toska_88 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek będziemy się wspierać później w odchudzaniu:-)
    Kofeina piękny miałas Brzusio!

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny teraz w lazience mialam przy podcieraniu kawe z mlekiem.nie wiem czy czekac spokojnie do jutrzejszej wizyty?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ok bedziemy razem chudnac hihi :)
    Kofeina sliczny brzunio :)

toska_88 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy wyglądałam tak w 7 miesiącu dalej już zdjęć nie robiłam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7d7b1573bce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 11:13

Mabelle, ggonia, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym czekala (chyba) i oszczedzała sie ;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także możecie sobie tylko wyobrazić co było 2 m później! W szpitalu miałam większy brzuch niż dziewczyny z blizniakami!

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ