X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    ajak to jest z ta glukoza ? trzeba kupic samemmu w aptece tak?
    tak

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Ja przy wzroscie 160 mam 63 kg iii co ? Przybędzie mi więcej bo odrazu rzuciłam palenie :D
    Ja cię kochana przebije . Bo mam 150 cm wzrostu. Przed ciąża 56kg a teraz 60,7 . Bum . Jem normalnie a waga idzie do góry jak szalona . Ja wizytę mam w czwartek o 14.30 aż się doczekać nie mogę. Mi dziś mdłości lekko ustapily. Nawet lekko więcej energii mam . Głowa delikatnie mniej przestała boleć. Brzuch ciągnie ale nie aż tak strasznie. Tak jak wcześniej pisałyscie czuje jak bym miała balona w brzuchu . Aż ciężko mam się schylic. Dziwne uczucie i do tego tak szybko. Ja też plamie cały czas taka kawa z mlekiem . Ale ja tak miałam w każdej ciąży. Tak więc nie panikuje bo chyba taka moja natura. W czwartek powiem o tym lekarzowi . A ja dziś na obiad spagettie zrobiłam i zaraz musze zacząć sprzątać bo o 14 muszę jechać na komisje lekarska z chorobowego . Ciekawe co mi powiedzą jak się dowiedzą o ciąży.

Moniqaaa, Mabelle, ggonia lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Jeju, wy wszystkie takie wysokie D: To ja z moim wzrostem 165cm to się chowam :D a waga różnie, od 58 do 60kg :) Obym nie przekroczyła 70kg, marzy mi się piękny duży brzuszek i odrobinka tłuszczyku, ale bez przesady :D
    ja mam 163 wzrosti u waze 50 kg wiec jestes wyzsza ode mnie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Ja po weekendzie padam na ryj. 2 dni roboty, wczoraj do południa sprzątanie tego burdelu. W weekend młodej wylazł ząb więc noce też były kiepskie.
    Dziś najchętniej bym przeleżała cały dzień bo brzuch trochę dokucza ale nie ma szans, młoda chce się bawić a mąż walczy na budowe a po południu zajęcia z pływania.

Lista ukatualniona, do excela wpisujcie sie same ;)

aknovi musisz wierzyć że będzie dobrze, poza tym przy starszaku masz czas na myślenie? ja mało i to dodaje mi sił ;)

grzeszna nie są ważne wartości a przyrosty więc ciesz się ciążą! :)

Karotka o nie dlaczego piszesz o gołąbkach? teraz będą za mną chodzić! :P

Spirit w ciaży z córką przez pierwsze miesiace nie byłam w stanie otworzyc lodówki bez odruchu wymiotnego, nie dałam rady wziąć do ręku surowego kurczaka. Hormony, przejdzie ;)

julita ja na początku byłam mega senna i z mega mdlosciami i jak ręką odjął, bałam się, że będą mnie długo trzyamć a tymczasem tylko od czasu do czasu rzygam i nie mogę pić kawy. Życzę żeby u Ciebie bylo podobnie :)

grzeszna24 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    sylwia1985 chyba autorka strony przepadła niestety :/

Ja wczoraj spotkałam dawną sasiadke spojżała na mnie i mówi pięknie który tydzień . Byłam w szoku myślałam że przez ten mój brzuszek zobaczyła że jestem w ciąży a ona mówi że spojżała tylko w oczy i wiedziała :o dziwne
    hahahahaha tez ostatnio mialam taka sytuacje - przyszla do mnie klientka i powiedziala ze jakos inaczej wygladam i czy nie jestem w ciazy - a ja ze nie - minelo kilka dni i prosze jednak jestem

Moniqaaa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    hej. Ja po weekendzie padam na ryj. 2 dni roboty, wczoraj do południa sprzątanie tego burdelu. W weekend młodej wylazł ząb więc noce też były kiepskie.
    Dziś najchętniej bym przeleżała cały dzień bo brzuch trochę dokucza ale nie ma szans, młoda chce się bawić a mąż walczy na budowe a po południu zajęcia z pływania.

Lista ukatualniona, do excela wpisujcie sie same ;)

aknovi musisz wierzyć że będzie dobrze, poza tym przy starszaku masz czas na myślenie? ja mało i to dodaje mi sił ;)

grzeszna nie są ważne wartości a przyrosty więc ciesz się ciążą! :)

Karotka o nie dlaczego piszesz o gołąbkach? teraz będą za mną chodzić! :P

Spirit w ciaży z córką przez pierwsze miesiace nie byłam w stanie otworzyc lodówki bez odruchu wymiotnego, nie dałam rady wziąć do ręku surowego kurczaka. Hormony, przejdzie ;)

julita ja na początku byłam mega senna i z mega mdlosciami i jak ręką odjął, bałam się, że będą mnie długo trzyamć a tymczasem tylko od czasu do czasu rzygam i nie mogę pić kawy. Życzę żeby u Ciebie bylo podobnie :)
    Mam nadzieję bo takiego synu jakim się teraz żywię to dawno nie jadłam :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    ciekawe jak to można zobaczyć w oczach, jakie zmiany widza ludzie. U sibie widze zejestem przerazliwie blada i tyle. Normalnie mam dosc ciemna karnacje a teraz jest blado-żółta.

babcia kolezanki jak uslyszala ze jestem w ciazy to powiedziala " no wlasnie mi sie wydawalo ze jakas blada jestes heh

sniadankooo, parowki z serem:D i keczup! ;) w koncu cos innego niz pomidory (aczkolwiek keczup:D)

Breezee lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Ja cię kochana przebije . Bo mam 150 cm wzrostu. Przed ciąża 56kg a teraz 60,7 . Bum . Jem normalnie a waga idzie do góry jak szalona . Ja wizytę mam w czwartek o 14.30 aż się doczekać nie mogę. Mi dziś mdłości lekko ustapily. Nawet lekko więcej energii mam . Głowa delikatnie mniej przestała boleć. Brzuch ciągnie ale nie aż tak strasznie. Tak jak wcześniej pisałyscie czuje jak bym miała balona w brzuchu . Aż ciężko mam się schylic. Dziwne uczucie i do tego tak szybko. Ja też plamie cały czas taka kawa z mlekiem . Ale ja tak miałam w każdej ciąży. Tak więc nie panikuje bo chyba taka moja natura. W czwartek powiem o tym lekarzowi . A ja dziś na obiad spagettie zrobiłam i zaraz musze zacząć sprzątać bo o 14 muszę jechać na komisje lekarska z chorobowego . Ciekawe co mi powiedzą jak się dowiedzą o ciąży.

Dzięki Kofeina, dałaś mi pomysł na obiad :) bo się trudzilam z wymysleniem.
    No i też jestem takim skrzatem jak ty ;) ;) Aż się boję myśleć jak będę wyglądać z brzuchem. Jak było u ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 10:48

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    sylwia1985 chyba autorka strony przepadła niestety :/

Ja wczoraj spotkałam dawną sasiadke spojżała na mnie i mówi pięknie który tydzień . Byłam w szoku myślałam że przez ten mój brzuszek zobaczyła że jestem w ciąży a ona mówi że spojżała tylko w oczy i wiedziała :o dziwne

Oczy są niby szkliste bardzo. Moja koleżanka z pracy jak byłam w ciąży 11 lat temu z córką to też mówiła że mam zrobić test bo jestem w ciazy na 100% bo w oczach ona to widzi. I tego samego dnia urwalam się z pracą po test a tam 2 krechy. I jeszcze też poznałam po mojej przyjaciółce ze jest w ciąży. Jak ja zobaczyłam zapytałam się jej czy płakała bo ma takie oczy a ona ze nie ale jest w ciąży i sama niewie czy się śmiać czy płakać hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 10:49

karola_aa, ggonia lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) weekend mnie nie było ale nadrobić Was graniczy z cudem :)
    Witam nowe ciążóweczki u nas :)
    Ja wciąż bezobjawowo się czuję :) nic a nic nie wskazuje na ciąźe i az sie tym nartwię. W czwartek wizyta o 18 :) liczę już na serduszko :)

promyczek 39, Mabelle, grzeszna24, sylwia1985 lubią tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i promyczek na środę to będzie ekscytujący dzień:-) pewnie jak wrócę ok 18 to już stron naprodukujecie że hej"-) aż zazdrość bierze jak przy mojej wadze 84 czytam o tak samo wysokich z waga 60- to niesprawiedliwe! :-) po ciaxy wam dorównam choćbym miała sama wodę pic!

promyczek 39, sylwucha89, Kleopatra, Mabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka a ty żyjesz po weekendzie? :-)

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Dzięki Kofeina, dałam mi pomysł na obiad :) bo się trudzilam z wymysleniem.
    No i też jestem takim skrzatem jak ty. Aż się boję myśleć jak będę wyglądać z brzuchem. Jak było u ciebie?

Kochana a proszę to jest zdjęcie z 26 czerwca 2012 . Ciąża z córką. A urodzilam ja 12.08 . Tak więc wyobraź sobie jak ja się turlalam a nie poruszałam. Z synkiem miałam trochę mniejszy brzuszek .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e56ab09aa570.jpg

Mabelle lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska pociesze Cie ,ja waze niestety wiecej od Ciebie .masakara :( mam 170 ,a waga moja okrutna

toska_88 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek będziemy się wspierać później w odchudzaniu:-)
    Kofeina piękny miałas Brzusio!

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny teraz w lazience mialam przy podcieraniu kawe z mlekiem.nie wiem czy czekac spokojnie do jutrzejszej wizyty?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ok bedziemy razem chudnac hihi :)
    Kofeina sliczny brzunio :)

toska_88 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy wyglądałam tak w 7 miesiącu dalej już zdjęć nie robiłam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7d7b1573bce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 11:13

Mabelle, ggonia, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym czekala (chyba) i oszczedzała sie ;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także możecie sobie tylko wyobrazić co było 2 m później! W szpitalu miałam większy brzuch niż dziewczyny z blizniakami!

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ