MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kamyla112 wrote:Witam. Ja też mam wizytę w środę. Ale nie wiem czy nie będzie za szybko. Byłam na pierwszym usg 09.09 i kazał mi przyjść za 4 tyg. Idę po 2,5 bo mam straszne mdłości i potrzebuje l4. Jak myślicie nie jest za wcześnie na kolejne usg? Nie zaszkodzi maleństwu?
tak naprawde to jedni mowia ze tak inni ze nie, w sumie niektore kobeity np ciaze mnogie maja usg co dwa tygodnie i chyba nic sie nie dzieje:) skoro musisz isc szybciej to idz -
Mabelle wrote:O rany , ja jak myślę o glukozie to mnie ciągnie na wymioty.Ja ogólnie nie lubię słodkiego, nic nie słodzę. Do sodkiego mnie wcale nie ciągnie.
To będzie dla mnie nie mega challengeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 09:51
Mabelle lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Ja tez mam w środę wizytę, ale na NFZ żeby wziąć skierowanie na badania.Nie powiem jej ze chodzę prywatnie.Najwyżej zalozy mi drugą kartę ciąży.Przestanę do niej chodzić jak juz zostaną same badania krwi i moczu
-
witam się i ja
Ja lekarza dopiero będę szukała bo nie chce iść za wcześno tylko tak jak z pierwszym synkiem byłam ok 8 tc i widziałam już bijace serduszko - najpierw to go musze wybrac
Czy ktoś robi tę pierwszą stronę żeby wiadomo było co i jak ?
Fajnie było by gdyby było tak jak na innych grupach czyli
nick - wiek- ile mcy starań było i kiedy data porodu - bedzie czytelniej a potem jak ktoras urodzi to dopisuje sie imie dziecka , wage i wzrost ale ktoś kto założył może to zrobić na swojej pierwszej stronie albo ten kto jest na pierwszej stronie dopisywacWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 09:55
-
Agus26m wrote:Cześć dziewczyny.
Chciałbym nieśmiało dołączyć do waszego szerokiego grona. Termin z kalendarza mam wyznaczony na 26 Maja obecnie 5t+2. Pierwsza wizyta dopiero 6.10 mieszkam w niemczech
Witaj Agus24m! Tez mieszkam w Niemczech! W jakim miescie jestes?
-
julita wrote:to współczuję tym które mają odruch wymiotny przy badaniu obciążenia glukozy.
fakt, słodkie było nawet bardzo do tego ciepłe ale problemu z wypiciem nie miałam i stwierdziłam że więcej w tym mitu niż prawdy że to takie obrzydliwe i nie do wypicia ale każda z nas ma inną tolerancję na tego typu specjały. więc obciążenie mi nie straszne rada dla dziewczyn, które mogą mieć problem z wypiciem - kupcie cytrynę i wsiśnijcie całą do kubeczka, jak najbardziej jest to dopuszczalne a może być pomóc, można kupić też w aptece glukozę cytrynową
Julita niestety cytryna już jest zakazywana gdyż fałszuje delikatnie wynik. Nawet przy cukrzycy jak chcesz delitaknie zgrzeszyc to po posiłku wypijasz wodę z dużą ilością cytryny aby złagodzić wyrzut cukru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 09:58
-
nick nieaktualnysylwia1985 chyba autorka strony przepadła niestety
Ja wczoraj spotkałam dawną sasiadke spojżała na mnie i mówi pięknie który tydzień . Byłam w szoku myślałam że przez ten mój brzuszek zobaczyła że jestem w ciąży a ona mówi że spojżała tylko w oczy i wiedziała :o dziwneMoniqaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ggonia wrote:sylwia1985 chyba autorka strony przepadła niestety
Ja wczoraj spotkałam dawną sasiadke spojżała na mnie i mówi pięknie który tydzień . Byłam w szoku myślałam że przez ten mój brzuszek zobaczyła że jestem w ciąży a ona mówi że spojżała tylko w oczy i wiedziała :o dziwne
nick nieaktualny
-
julita wrote:o to chyba bardzo niedawno musiało się zmienić co? bo siostra jeszcze 15 tygodni temu robiła z cytryną ale te glukozy cytrynowe z aptek nie zostały wycofacie?
Koleżanka w Maju u nas w laboratorium już nie mogła korzystać z cytryny.
-
ggonia wrote:Ja u siebie widze tyle że mam okropny stan cery , wypryski zmora mama mówi że podobno oczy się bardzo błyszczą ja tam niewiem ale coś musi w tym być
ma rację, moje się bardzo błyszczą, tak jakby za delikatnymi łzami. Ale to tez może wskazywać na chorobę, nie jest to jednoznaczne
ggonia wrote:sylwia1985 chyba autorka strony przepadła niestety
Ja wczoraj spotkałam dawną sasiadke spojżała na mnie i mówi pięknie który tydzień . Byłam w szoku myślałam że przez ten mój brzuszek zobaczyła że jestem w ciąży a ona mówi że spojżała tylko w oczy i wiedziała :o dziwne
Lista jest prowadzona na 4 stronie -
Hej dziewczy ale drukujecie od rana aja sobie pospałam,uwaga,do 9:30 sama jestem w szoku,
a najlepsze ze ja tez ide na obciazenie glukoza jutro bleeeeeeeeeeeeeeee
i mam wizyte w srode ,hahatoska_88, Mabelle lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥