X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie moge sobie zorganizowac taki paseczek jak macie? Ten na ktorym widac, w ktorym tygodniu jestesmy ;) Sroda wielkim dniem, juz we trzy mamy badanie! Bedzie dobrze :D

grzeszna24 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa jak klikniesz w czyjś suwaczek to będziesz mogła stworzyc swój i potem musisz skopiować ten link co bedzie podany na koncu i wkleic go w ustawienia/społeczność :)

gonia i demsik to juz koncowka 5 tyg ten suwaczek dziwnie pokazuje :D

grzeszna24, Demsik lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Agus26m Nowa

Wysłany: 25 września 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Chciałbym nieśmiało dołączyć do waszego szerokiego grona. Termin z kalendarza mam wyznaczony na 26 Maja obecnie 5t+2. Pierwsza wizyta dopiero 6.10 mieszkam w niemczech.

Przed chwila nadrukowalam tu w skrócie trochę o mnie i gdy już bylam na końcówce nagle wylogowalo mnie ze strony i wszystko znikło grrr...

Moje objawy ciąży wrażliwe piersi przede wszystkim sutki czasem mnie mdli odrzuciło mnie od słodkiego co mnie cieszy gdyż w pierwszej ciąży przytyłam całe 40kg i mam problemy z zasypianiem tzn jestem bardzo zmęczona ale nie mogę zasnac często się budzę w nocy i problem powraca.

Mabelle, Karotka, aneczka1983, mon!ta^, monika_89 lubią tę wiadomość

Aniołek 5t+5 15.06.2016 (poronienie samoistne)
    Mario 11.01.2015 Moje Szczęście (SN)
    02eiw9f.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na kabaretach :) ale się nasmialam.
    Objawów nadal praktycznie brak, ale pocieszam się ze w żadnej ciąży nie miałam :)
    Witam nowe mamy. Sylwie to znam :)
    We wtorek wizyta, już nie mogę się doczekać :)

grzeszna24, sylwia1985 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    chciałam się przywitać - robiłam dzisiaj test i jest pozytywny a potem betę i jest pozytywna - wskazuje 4 tydzien - ovu wyznaczylo mi date porodu na 30 maja 2017
    oczywiscie plus minus za 2 dni powtarzam betę a potem zapisuje sie do gina

Jak sie czujecie?
    ja w lekkim szoku bo w tym mcu nie mielismy czasu i serduchowalismy tylko jeden raz a tu bum

Widzisz Sylwia, bo to już tak jest, jak dasz sobie spokój na jakiś czas, to wtedy się udaje. Z nami było identycznie. Jak już powiedziałam dość i przerwa, przytulanie 2 razy w miesiącu i bach. Tak jak u Ciebie. Po prostu mniej stresu :)

No i witamy cię z otwartymi ramionami :)

• gonia13 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Widzisz Sylwia, bo to już tak jest, jak dasz sobie spokój na jakiś czas, to wtedy się udaje. Z nami było identycznie. Jak już powiedziałam dość i przerwa, przytulanie 2 razy w miesiącu i bach. Tak jak u Ciebie. Po prostu mniej stresu :)

No i witamy cię z otwartymi ramionami :)

u mnie dokladnie to samo. przez ta tarczyce endo powiedziala, zeby sie nie starac...kiedy tsh wreszcie spadlo i dowiedzialam sie o dobrym wyniku to powiedzialam, ze dajemy sobie jeszcze dwa miesiace i dopiero sie znow staramy...ale zaszlismy nieplanowanie od razu w tym samym cyklu.

Moniqaaa lubi tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam nowe mamuśki i informuję że jestem 4 osoba która w środę ma wizytę u gina:-) ja na 17:30. Wczoraj cały dzień pprzelezalam a pół przespalam wieczorem mi się zachciało pierogów ruskich. Mam coś problemy z żołądkowe. Często mnie boli żołądek o po każdym posiłku ledwo zakręt do toalety wyrabiam. A dziś rano po wypiciu szklanki wody pierwszy raz przywitalam się z toaleta twarzą:-) mam nadzieję że to jednorazowy incydent bo nie uśmiecha mi się wyniotowac. W cokolwiek raz mi zimno a raz gorące poty oblewaja i ciągle nic mi się nie chce!

grzeszna24, Mabelle lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja byłam dzisiaj na kabaretach :) ale się nasmialam.
    Objawów nadal praktycznie brak, ale pocieszam się ze w żadnej ciąży nie miałam :)
    Witam nowe mamy. Sylwie to znam :)
    We wtorek wizyta, już nie mogę się doczekać :)
    O ktorej ja tez mam jutro na 16.40;)

Arwi lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz wczoraj zapalil papierosa i sie darlam ze mi smierdzi to stwierdzil ze mam wychamowac bo ostatnio wszystko mi przeszkadza.nosz k..a mowie poczytaj sobie o ciazy to bedziesz wiedzial to i owo.ale mi podniosl cisnienie

Mabelle lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Napisałam się długiego posta, ale się skasował :(

Czy to, że nie mam mdłości to źle? Wyczytałam gdzieś, że im więcej objawów tym lepiej.

Jestem dzisiaj bardzo senna, a wydaje mi się, że spałam dosyć długo. Ciągle chce mi się jeść: D

Dzisiaj na 18 mam wizytę u endo, mam zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy, biorę euthyrox 75 mg. Mój wynik tsh z wtorku to 1.3.
    Mam nadzieję, że Pani Lidia się ucieszy z dobrej wiadomości :)

Miłego dnia Wam życzę kochane.
    Uciekam do pracy i odezwę się po wizycie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 07:46

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Moj maz wczoraj zapalil papierosa i sie darlam ze mi smierdzi to stwierdzil ze mam wychamowac bo ostatnio wszystko mi przeszkadza.nosz k..a mowie poczytaj sobie o ciazy to bedziesz wiedzial to i owo.ale mi podniosl cisnienie

Demsik, kochana, wyluzuj :* Pamiętaj, zero stresu!
    A mąż ma przy tobie i maleństwie nie palić i już!

Huh, u mnie od 6 do 7:30 było okej, a teraz znów mdłości. Jeeeeej.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    O ktorej ja tez mam jutro na 16.40;)
    Na 16.30 :)

Demsik lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w żadnej ciąży nie miałam mdłości i mam dwóch zdrowych synów :) zresztą mogą jeszcze się pojawić :)

grzeszna24 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wydrukuj mu stronę o pierwszym trymestrze ciąży, niech sobie poczyta.

Mój mąż za to jest bardzo opiekuńczy. Mówi, że nie będziemy razem jeść żadnych fast foodów, nie będziemy pić pepsi i nic gazowanego i ogólnie same zdrowe rzeczy :)

Moją zachcianką od kilku dni są tosty z pieczarkami i żółtym serem :D

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki. Piękny dzionek się się zapowiada. Słonko świeci trzeba to jakoś wykorzystać :-). Przede mną wizja mycia okien ale chyba podzielę sobie na dwa dni bo wszystkich w jeden nie dam rady.
    Nie dzisiaj żadnej wizyty?

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Również witam nowe mamuśki i informuję że jestem 4 osoba która w środę ma wizytę u gina:-) ja na 17:30. Wczoraj cały dzień pprzelezalam a pół przespalam wieczorem mi się zachciało pierogów ruskich. Mam coś problemy z żołądkowe. Często mnie boli żołądek o po każdym posiłku ledwo zakręt do toalety wyrabiam. A dziś rano po wypiciu szklanki wody pierwszy raz przywitalam się z toaleta twarzą:-) mam nadzieję że to jednorazowy incydent bo nie uśmiecha mi się wyniotowac. W cokolwiek raz mi zimno a raz gorące poty oblewaja i ciągle nic mi się nie chce!

Ja tez w srode
    Z tym ze na usg bede musiala jeszcze 0are dni poczekac. Za to pewnie dostane tone badan do wykonania. No i obciazenie glukoza bleeeee

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wsuwam tosty:-) Kleopatra ja też w pierwszej ciaxy zero mdłości tu też na początku super a teraz z dnia na dzień coraz gorzej...

Arwi, grzeszna24 lubią tę wiadomość

• Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie tak na luzie z tymi mdlosciami, moze sie nasila jeszcze. Bo jak ich nie bedzie to moja lodowka bedzie biedna, ciagle glodna jestem ;-)

• Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wadze juz nawet nie wspomne haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatkaa wrote:
    Ja tez w srode
    Z tym ze na usg bede musiala jeszcze 0are dni poczekac. Za to pewnie dostane tone badan do wykonania. No i obciazenie glukoza bleeeee
    No to już 5 wizyta ma środę:-) kurcze też się boję tej glukozy a napewno mi da przez cukrzycę w pierwszej ciaxy. Z tym że zapewne najpierw dostanę cukier na czczo bez glukozy a się pilnuje bardzo z tym cukrem to może pociągne bez obciążenia jak najdłużej. Też się zastanawiam nad jazda na rowerze stacjonarnym ale czekam żeby się zapytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań. Ale może być ciężko bo sprzątać mi się nie chce a co dopiero ćwiczyć:-)

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ