MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
chciałabym Was o coś podpytać - może któraś z Was słyszała albo miała podobny przypadek.
Mam termin porodu na jutro z USG (2 maja) a wczoraj odebrałam wyniki posiewu moczu i wyszły mi bakterie e.Coli - wiecie może czy są one niebezpieczne dla dziecka?
wczoraj trafiłam do internisty ale babeczka była mało ogarnięta - dała mi antybiotyk ale nie potrafiła powiedzieć czy coś mam dalej robić czy nie a mój ginekolog na urlopie ;/
będę wdzięczna za pomoc.
-
Mileena wrote:Cześć,
chciałabym Was o coś podpytać - może któraś z Was słyszała albo miała podobny przypadek.
Mam termin porodu na jutro z USG (2 maja) a wczoraj odebrałam wyniki posiewu moczu i wyszły mi bakterie e.Coli - wiecie może czy są one niebezpieczne dla dziecka?
wczoraj trafiłam do internisty ale babeczka była mało ogarnięta - dała mi antybiotyk ale nie potrafiła powiedzieć czy coś mam dalej robić czy nie a mój ginekolog na urlopie ;/
będę wdzięczna za pomoc.
Ja nie miałam takiej sytuacji, ale z tego co słyszałam to na dziecko może ale nie musi przejść ta bakteria.Szczególnie np.jak odejdą wody a dzieciak się długo po tym jeszcze nie urodzi.Potem maluszek musi wziąć antybiotyk.
Ale nie stresuj się niepotrzebnie, bo nie zawsze do tego dochodzi a to tak samo jak z dodatnim wynikiem GBS. Też nie zawsze dziecko złapie bakterie.
Jak jestem w błędzie to niech któraś mama mnie poprawi
-
nick nieaktualny
dewa
Autorytet
2830
Wysłany: Dzisiaj, 12:00
Cytuj | Lubię (11) | Zgłoś
Cześć Dziewczyny! Ja tylko na sekundkę!
Zieziulka, ogromne gratulacje!!! Cudowne wieści!!!
Jeżeli chodzi o drugie forum, to muszę chyba coś wyjaśnić, żeby żadna z Was nie poczuła się dotknięta czy po prostu urażona.
Tamto forum nie jest otwartym forum, w którym każda szczęśliwa Mamusia z maja spokojnie sobie śmiga. Takim miejscem jest BBF Tamto forum to zamknięta grupa Dziewczyn, które praktycznie znają się od września, czyli od dwóch kresek na teście. Teraz te kreseczki przychodzą na świat. Byłyśmy ze sobą praktycznie od początku, niektóre miały przerwę, ale to i tak kilka miesięcy wzruszeń, trzymania kciuków i skrajnych emocji.
Jeżeli czyjeś zaproszenie nie zostało zaakceptowane, to jedynym powodem jest to, że się nie znamy. To naprawdę nic osobistego a decyzja o nieakceptowaniu wszystkich nie jest moją osobistą decyzją, tylko wspólną.
Mam nadzieję, że Mamusie które dołączyły do BBF niedawno, zrozumieją
Proponuję zapoznanie się z polityką prywatności tego nowego forum, chyba bez żalu:
Majówki 2017 - Polityka prywatności
Ten tekst opisuje w jaki sposób „Majówki 2017” i firmy z nim stowarzyszone (zwane dalej „my”, „nas”, „nasz”, „Majówki 2017”, „http://majowki2017.phorum.pl”) i phpBB (zwane dalej „oni”, „ich”, „oprogramowanie phpBB”, „www.phpbb.com”, „phpBB Group”, „Zespoły phpBB”) korzystają z informacji zebranych w czasie dowolnej sesji używania naszego forum przez Ciebie (zwane dalej „informacjami o Tobie”).
Informacje o Tobie są zbierane na dwa sposoby. Po pierwsze, przeglądanie „Majówki 2017” powoduje, że oprogamowanie phpBB tworzy kilka ciasteczek (małych plików tekstowych pobranych do katalogu plików tymczasowych na Twoim komputerze). Pierwsze dwa ciasteczka zawierają identyfikator użytkownika (zwany dalej „user-id”) i anonimowy identyfikator sesji (zwany dalej „session-id”), automatycznie przyznane Ci przez oprogramowanie phpBB. Trzecie ciasteczko zostanie utworzone, gdy przejrzysz chociaż jeden wątek na „Majówki 2017” i jest używane żeby zapisywać, które wątki zostały przeczytane, ułatwiając Ci w ten sposób nawigację po forum.
W czasie przeglądania „Majówki 2017” możemy też utworzyć ciasteczka niezależne od oprogramowania phpBB, ale ich ten dokument nie dotyczy - ma on opisywać tylko strony utworzone przez oprogramowanie phpBB. Drugi sposób, w który zbieramy informacje o Tobie, to wysyłanie ich do nas przez Ciebie. To mogą być m.in: posty napisane jako anonimowy użytkownik, konto użytkownika założone w procesie rejestracji na „Majówki 2017” (zwane dalej „Twoim kontem”) i posty napisane przez Ciebie po rejestracji, w czasie, gdy jesteś zalogowany.
-
dziękuję Mabelle za odpowiedź
powiem w szpitalu od razu i mam nadzieję że dadzą jak coś antybiotyk i będzie ok
a może mała jeszcze chwilę posiedzi bo objawów porodu żadnych nie mam i bakteria się wyleczy to by było chyba najlepiej
fajne macie forum, dużo przydatnych informacji - szkoda że dopiero na Was trafiłam bo widzę że się przenosicie
Powodzenia wszystkim mamom w nowych wyzwaniach
a czy którąś z Was złapał poród bez żadnych uprzednich objawów? bo ja tak czekam czekam i nic się nie dzieje a termin już jutro. kilka razy tylko bolało mnie jak na miesiączkę i tyle... -
Dziewczyny, to nie jest tak że wszystkie znikamy z bbf. Na pewno będzie tu mniej aktywnie, ale sporo z nas ciągle tu zagląda - choćby z sentymentu. I myślę, że jeśli któraś z nas będzie miała coś do powiedzenia w temacie, który zaproponujecie, to na pewno się odezwie - to forum otwarte i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dalej działało. To, że będzie nieco inny, przemieszany skład osobowy, nie jest niczym złym i nie jest też żadnym afrontem w stronę którejkolwiek z użytkowniczek bbf. Jestem przekonana, że to forum w dalszym ciągu może być aktywne i spełniać dla Was takie same funkcje, jakie spełniało dla nas. Jest tylko jeden warunek - trzeba być aktywnym i dać coś z siebie Brzmię teraz jak moralizatorka i coach, czego bardzo nie lubię, ale trudno.
Mileena, z tego, co wiem (ale nie jestem ekspertem) E.coli jest szczególnie niebezpieczna na wcześniejszym etapie ciąży bo może doprowadzić do przedwczesnego porodu, a ten już Ci nie grozi. Musisz tylko dopilnować, żeby w szpitalu wiedzieli o tej bakterii. Powodzenia!sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
zwykłamama wrote:Proponuję zapoznanie się z polityką prywatności tego nowego forum, chyba bez żalu:
Majówki 2017 - Polityka prywatności
Ten tekst opisuje w jaki sposób „Majówki 2017” i firmy z nim stowarzyszone (zwane dalej „my”, „nas”, „nasz”, „Majówki 2017”, „http://majowki2017.phorum.pl”) i phpBB (zwane dalej „oni”, „ich”, „oprogramowanie phpBB”, „www.phpbb.com”, „phpBB Group”, „Zespoły phpBB”) korzystają z informacji zebranych w czasie dowolnej sesji używania naszego forum przez Ciebie (zwane dalej „informacjami o Tobie”).
Informacje o Tobie są zbierane na dwa sposoby. Po pierwsze, przeglądanie „Majówki 2017” powoduje, że oprogamowanie phpBB tworzy kilka ciasteczek (małych plików tekstowych pobranych do katalogu plików tymczasowych na Twoim komputerze). Pierwsze dwa ciasteczka zawierają identyfikator użytkownika (zwany dalej „user-id”) i anonimowy identyfikator sesji (zwany dalej „session-id”), automatycznie przyznane Ci przez oprogramowanie phpBB. Trzecie ciasteczko zostanie utworzone, gdy przejrzysz chociaż jeden wątek na „Majówki 2017” i jest używane żeby zapisywać, które wątki zostały przeczytane, ułatwiając Ci w ten sposób nawigację po forum.
W czasie przeglądania „Majówki 2017” możemy też utworzyć ciasteczka niezależne od oprogramowania phpBB, ale ich ten dokument nie dotyczy - ma on opisywać tylko strony utworzone przez oprogramowanie phpBB. Drugi sposób, w który zbieramy informacje o Tobie, to wysyłanie ich do nas przez Ciebie. To mogą być m.in: posty napisane jako anonimowy użytkownik, konto użytkownika założone w procesie rejestracji na „Majówki 2017” (zwane dalej „Twoim kontem”) i posty napisane przez Ciebie po rejestracji, w czasie, gdy jesteś zalogowany.
Jeżeli myślisz, że to forum zbiera informację o nas w jakiś inny sposób niż robi to większość stron to nie obraź się ale jesteś naiwna.
Więcej informacji o nas można zebrać z otwartego forum, które może przeczytać każdy.
Aaa i tak w gwoli wyjaśnienia to nie jest forum Dewy tylko Majówek, które już się trochę znają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:31
marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Mileena, to zostań, na pewno jeszcze trochę mam majowych się ujawni i uda się stworzyć własne grono:) na razie tu jest cisza, ale moze to przez majowke
Nie wiem czy to ciążowy kalafior czy co, ale nie rozumiem przesłania tego co napisała w swoim poście zwyklamama...MEGI81 lubi tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na pewno będę już tutaj wchodzić
fajnie że część Was dalej będzie się udzielać na pewno to się przyda takim świeżakom jak ja
pierwsze dziecko, cała ciąża super, na zwolnienie niedawno poszłam i wszystko ogarniałam a teraz zaczynają mnie dopadać wątpliwości i rozmyślenia
a moja Zuzia coś na razie ma lenia i wyjść nie chce. może po majówce się namyśli -
ja czasami coś skrobnę, dopóki malutka siedzi w brzuchu i chętnie opiszę swój przebieg porodu dla dziewczyn podczytujących z przyszłych miesięcy. ja czytałam wcześniejsze miesiące, to i może komuś przyda sie moja;]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 23:16
Magda2307, Anstice, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Milena ja w poprzednich porodach nie miałam żadnych zwiastunów
Po prostu się zaczęło i juz
A teraz różnie, raz jakieś skurcze, raz ich nie ma i czasem brzuch okresowo boli.
W każdym bądź razie, narazie małej się nie spieszyMileena lubi tę wiadomość
-
Nie jestem ekspertem, ale pisząc "zamknìęte forum" miałam na myśli takie, do przeglądania i komentowania którego potrzebna jest rejestracja i jej akceptacja administratora, moderatora czy innego ora. A nie takie, w którym każde nasze słowo i zdjęcie automatycznie znika i jest nie do wykrycia przez najlepszych hakerów.
Nie jesteśmy grupą tajnych agentów, którzy przez 8 miesięcy nabyli wiedzą z zakresu aktualnego przechowywania Bursztynowej Komnaty. Nie chcemy się chować po zakamarkach neta i udawać, że nasze pogaduszki powinny dostać swoich własnych ochroniarzy, bo są taaaaakie ważne. I przede wszystkim każdy kto odpala Internet zdaje sobie sprawę z tego, że to co do niego wrzuci, już w nim zostanie i prywatność w sieci to pojęcie względne.
Poszłyśmy tam, bo tak chciałyśmy i mogłyśmy, ot magia
Tak jak napisała Kamilutek, forum na BBF to świetna sprawa i na pewno wiele z nas będzie tu zaglądać. Mam nadzieję, że pojawią się nowe Mamy, które znajdą tu odpowiedzi na swoje pytania.
Mileena, o tych bakteriach nic Ci nie podpowiem, ale trzymam kciuki za poród, tyle mogę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 23:55
Mabelle, Uszczesliwiona, WreszcieMama, ag194, sylwucha89, marie_marie22, Karissa, Madu1611, Martchen, Mileena, Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Miałam tego nie komentować, bo szkoda słów, ale jednak coś napiszę.
Zwykłamamo, wiesz, dlaczego nasze forum na bbf było takie fajne? Bo trolle, mąciwody, wywoływaczki gównobórz, osoby typu "wbiję szpilę bo mogę i tak fajnie się dzięki temu czuję" oraz udające kogoś innego, niż są w rzeczywistości, same się wykruszyły lub nigdy ich nie było. Dzięki temu było u nas pozytywnie.
Dam Ci dobrą radę - weź się w garść, przestań upatrywać przyczyn swoich niepowodzeń w działaniach innych i skup się na dobrych stronach swojego życia, a od razu poczujesz się lepiej! I nie wylewaj swoich frustracji w taki sposób i w takich miejscach jak to, bo jest tu dużo wartościowych dziewczyn, które zasługują na to, żeby mieć fajne, przyjazne miejsce.
I jeszcze jedno: na posta Mileeny zareagowało tak dużo osób, bo jest szczery i niczego nie udaje. Fałsz i ukryte motywy łatwo wyczuć na kilometr.WreszcieMama, Ju14, Uszczesliwiona, aneta.be, ag194, sylwucha89, Mabelle, EM89, marie_marie22, Karissa, Madu1611, Martchen, Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hahahah zwyklamama założyła konto żeby napisac cos kompletnie bez sensu?? Ktora sie za tym kryje?? Ciasteczka i inne pierdolamenty niestety sa automatycznie zapisywane więc jak próbowałas zabłysnąć wiedza informatyczna to na poziomie przedszkola. Wskaż mi strone, ktora noe ma plikwo cookies?? a że większość z nas sie stąd przenosi to nasza decyzja i bardzo dobrze, ze takie jak TY mącidupy nie będą miały wglądu w prywatne wpisy grupy.
ag194, Mabelle, marie_marie22, Martchen, Moniqaaa, Maniuś, Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, podczytuję Was od kilku dni (jak zwykle, jak nie nadrobię całego dnia od razu to już mam braki), ale od razu się przyznaję - nie dałam rady ogarnąć wszystkiego.
Tym, co urodziły - gratuluję!!
Już bym chciała wypchnąć z siebie Lilkę, a ona chyba nawet nie myśli o przedostaniu się na drugą stronę brzucha. Dobrze jej tak jak jest. Kopie sobie radośnie w moje żebra, pęcherz, a jak zjem, to mam wrażenie, jakby mi biła brawo.
Ostatnio u nas wielkie porządki, wymieniamy meble w kuchni. Szczęście w nieszczęściu, że kuchnia jest mała, ale narobiłam się za przeproszeniem jak świnia. Tak mnie boli wszystko od pasa w dół, że wczoraj miałam problem z chodzeniem. Kilka skurczy zaliczyłam, ale przy tym tempie to chyba we wrzesniu urodzę. Jak pogonić swoje dziecko do wyjścia?? Jak ją przekonać, że tu też jest fajnie? Jak dziś dam radę wyjść z domu, to pierwsze co skieruję się do apteki po liście malin.
Odnośnie forum i przenoszenia się tam - widzę że jakaś osoba założyła sobie konto na bbf tylko, żeby potrollować - brawo
PS. To która dziś jeszcze rodzi oprócz Espery?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:16
MEGI81 lubi tę wiadomość