X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia my mamy podobnie z terminem ;)
    Musimy jeszcze się wstrzymać :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2307 wrote:
    Dziewczyny bóle mocne kręgosłupa, mogą być początkiem porodu ?

Tak, u mnie tak zaczął się pierwszy poród ;) zanim doszłam, że to skurcze a nie rwa to minęło ok 3 godziny ;)

Magda2307, MEGI81 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 10:20

Uszczesliwiona, Ania9, MEGI81 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Magda2307 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Tak, u mnie tak zaczął się pierwszy poród ;) zanim doszłam, że to skurcze a nie rwa to minęło ok 3 godziny ;)

Dziękuję za odpowiedź, zaczynam się bać,bo za wcześnie na poród;(

Megson
  • dewa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2307 wrote:
    Czemu za wcześnie? Masz już ciążę donoszoną, prawda? :)

Magda2307 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • gwiazdka89 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2307 wrote:

Jezeli jest za wczesnie na porod, to może warto sie przejechac na IP i sprawdzic, czym szybciej podjedziesz, tym predzej moga Ci pomoc i zatrzymac albo chociaz opoznic akcje;)

xnw49n734p32ybfq.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cały czas nie mogłam doczekać ciąży donoszonej , a zaraz się okaże że mam ciążę przeterminowaną.Ja juz chce rodzić :/
    Gwiazdka widzę ze ty tez zaczynasz dziś 40tc.
    Magda2307 a ty który tc masz ?

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o link do forum :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    Poproszę o link do forum :)

http://majowki2017.phorum.pl/

Ju14 lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie dzisiaj facet drzwi montuje. Czy te remonty kiedyś się skończą?
    Jutro ciocia przyjedzie zdjąć mi szwy i zwazy młodego. Skubany znowu cały dzień przespal. Z przerwami na jedzenie :) ciekawe jak nocka dzisiaj :)

Ania9 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Mileena Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutek2000 dzięki za radę - jeszcze tego nie było :)

po pokonaniu dzisiaj 30 pieter i innych przyjemniejszych rzeczach coś się dzieje - trochę mnie boli i mam jakieś skurcze. może coś się rozkręci w końcu

f2w3d5qpuwi6fcpq.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 20:07

MEGI81 lubi tę wiadomość

• gwiazdka89 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Ja się cały czas nie mogłam doczekać ciąży donoszonej , a zaraz się okaże że mam ciążę przeterminowaną.Ja juz chce rodzić :/

tak, dziś zaczynam 40 tydzień i tak jak Ty chce rodzic:D w czwartek mam imieniny to może córeczka zrobi prezent mamusi... tak bardzo ja o to proszę:D

Mabelle lubi tę wiadomość

xnw49n734p32ybfq.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, widzę, ze identyczna sytuacja u nas prawie. Ja tez dzis 39+6 i zamiast stanąć z waga, to waga od 2tyg szaleje! Było +11. Tydz temu już +13 (po jednej wizycie kilkudniowej i Tesciow) i dzis ważenie i +15!!! Oczywiście po 3 dniowej wizycie i Teściów. Aż sie wkurwilam, bo jak siedzę w domu, to nawet grama nie przytyje, a u nich ciagle cos! Mowię, ze od kilku tyg nie mogę sie powstrzymać jak widzę słodkie, to mi Teść co chwila podsuwa czekoladki, pianki słodkie jak ulepwk, ciasta, wafle robi z jakimiś nadzieniami... Nosz kurwa cieszy go to, ze widzi, ze ja tyje i przez go wściekła chodzę?! Do chuja wafla...
    Wiem... mowilam, ze od kilku dni chodzę zła jak osa :p sorry za wulgaryzmy!:)

Dzia jednak przełom mamy! Miałam o 17:30 ktg i jak usiadłam, to zaczęłam mieć regularne skurcze dochodzące za każdym razem do 100. Polozna zapisała mnie do gina, zeby zobaczył szyjkę i sie wypowiedział. W korytarzu czekałam pół godziny i przez ten czas miałam skurcze co 5 i mniej minut. Nie sa jakieś bolesne, raczej nieprzyjemne i takie, ze mi sie gorąco robiło. Szyjka jednak, o dziwo, nadal ok 1,5cm i zamknięta :-/ lekarz mówi, ze jego zdaniem nie zapowiada sie na rychły poród, ale moze sie wszystko zmienić, bo termin mimo wszystko na jutro mamy. Polozna jednak powiedziała, ze ona by jutro pojechała do mojego szpitala z tym dzisiejszym zapisem i powiedziała, ze dostałam od nich takie zalecenie. Zobaczę jak sie sytuacja rozwinie i zdecyduje jutro, bo ktg mam wyznaczone na czwartek w szpitalu - jutro święto, to nie wyznaczyli :/ przeraziłam sie, bo w czasie mojego ktg weszła dziewczyna, która miała termin na zeszła sobote i pani dr kazała jej dzis już jechać do szpitala. Jeden z największych szpitali w Łodzi i odmówili jej przyjęcia, bo jest pełne obłożenie. To ja nie chce wiedzieć co sie dzieje w moim, małym, prywatnym szpitalu w którym przyjmują na NFZ :-/

Magda2307 lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa czy ty rodzisz w Salve albo w Medeorze? Też jestem po rozmowach kwalifikacyjnych i cały czas zastanawiam się gdzie rodzić. Tylko, ze ja mam do Łodzi 100km i martwi mnie ta odległość, na miejscu zostawiam niespełna 2 latka i jakos wolałabym bliżej domu. Z drugiej strony pierwszy poród w rodzinnym miescie nie wspomninam dobrze. Kurde musze wkońcu coś zdecydować...

Wreszcie mama mokre chusteczki to podstawa :) U mnie służa do wszystkiego, dla syna do rąk, pupy, ale czyszcze nimi tez buty, i na szybko kurze :) Zawsze mam małą paczke w torebce i w samochodzie.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • Magda2307 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Czemu za wcześnie? Masz już ciążę donoszoną, prawda? :)
    No jutro zaczyna się 38 tydzień mi.

Megson
  • Magda2307 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:

Ja jutro zaczynam 38 tydzień.

Mabelle lubi tę wiadomość

Megson
  • Mileena Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was jest z Warszawy?
    mam wybrany tylko 1 szpital - na Madalińskiego bo tam chodziłam do szkoły rodzenia i słyszałam dobre opinie ale właśnie się zaczęłam zastanawiać nad jakimś planem B. macie jakieś doświadczenia z Warszawskimi szpitalami? na pewno nie chcę jechać na Żelazną bo za dużo się nasłuchałam o odsyłaniu i leżeniu na korytarzu po porodzie pomimo super opieki.

Mój ginekolog powiedział że otworzyli nową porodówkę na Trojdena ale nie znam nikogo kto tam rodził.

f2w3d5qpgrs9j2de.png

• Alutek2000 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2307 wrote:
    No jutro zaczyna się 38 tydzień mi.
    Ja też jutro zaczynam 38 tydzień to masz termin na 24 maja?

p19udqk3x3foe0ig.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wybaczcie, że się nie odzywam :) Kubuś jest bardzo grzeczny, ale ja niestety gniję w łóżku :( Moje nacięcie i pęknięcie brzydko się goją, zbiera się ropa, boli strasznie, potrzebuję pomocy przy... wszystkim. Tantum Rosa, Octenisept, wietrzenie... wszystko fajnie, ale ulgę przynosi tylko na chwilę. Jestem obecnie pojemnikiem na mleko, a przynajmniej tak się czuję. Kubusiem opiekuje się w większości Marcin, przewija go i w ogóle, ja w sumie tylko go karmię i utulam. Na szczęście je ładnie, radzi sobie spokojnie i jest grzeczniutki <3 No i jest najpiękniejszy na świecie - proszę nawet nie próbować zaprzeczać ;-)

Czekam na piątek, bo wtedy będzie 9 dni po porodzie i jadę zdejmować szwy. Na 4 centymetrowe nacięcie nie mogli mi dać rozpuszczalnych :) Liczę na to, że wtedy ból zacznie stopniowo maleć i będę w stanie się przespać :)

Jakby mi któraś mogła na PW wysłać namiary na nowe forum to byłabym wdzięczna. Tam mi się link nie zgubi, a zarejestruję się jak wydobrzeję i będę w stanie usiąść na kompa :)

Martchen, ag194, Mabelle, Uszczesliwiona, ewela873, MEGI81 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileena wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was jest z Warszawy?
    mam wybrany tylko 1 szpital - na Madalińskiego bo tam chodziłam do szkoły rodzenia i słyszałam dobre opinie ale właśnie się zaczęłam zastanawiać nad jakimś planem B. macie jakieś doświadczenia z Warszawskimi szpitalami? na pewno nie chcę jechać na Żelazną bo za dużo się nasłuchałam o odsyłaniu i leżeniu na korytarzu po porodzie pomimo super opieki.

Mój ginekolog powiedział że otworzyli nową porodówkę na Trojdena ale nie znam nikogo kto tam rodził.

f2w3d5qpgrs9j2de.png
    Z tego co się orientuje to jest dobrze w Praskim, Bródnowskim i na Starynkiewicza. Ale ja nie rodziłam w żadnym z nich. Rodziłam w Wołominie pierwszego synka i 2 też tam będę rodzić. U mnie szpital 2 wyboru to Praski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:30

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ