MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda2307 wrote:Dziękuję za odpowiedź, zaczynam się bać,bo za wcześnie na poród;(
Jezeli jest za wczesnie na porod, to może warto sie przejechac na IP i sprawdzic, czym szybciej podjedziesz, tym predzej moga Ci pomoc i zatrzymac albo chociaz opoznic akcje;) -
Ja się cały czas nie mogłam doczekać ciąży donoszonej , a zaraz się okaże że mam ciążę przeterminowaną.Ja juz chce rodzić
Gwiazdka widzę ze ty tez zaczynasz dziś 40tc.
Magda2307 a ty który tc masz ? -
Hej. U mnie dzisiaj facet drzwi montuje. Czy te remonty kiedyś się skończą?
Jutro ciocia przyjedzie zdjąć mi szwy i zwazy młodego. Skubany znowu cały dzień przespal. Z przerwami na jedzenie ciekawe jak nocka dzisiajAnia9 lubi tę wiadomość
-
Alutek2000 dzięki za radę - jeszcze tego nie było
po pokonaniu dzisiaj 30 pieter i innych przyjemniejszych rzeczach coś się dzieje - trochę mnie boli i mam jakieś skurcze. może coś się rozkręci w końcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 20:07
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Mabelle wrote:Ja się cały czas nie mogłam doczekać ciąży donoszonej , a zaraz się okaże że mam ciążę przeterminowaną.Ja juz chce rodzić
Magda2307 a ty który tc masz ?
tak, dziś zaczynam 40 tydzień i tak jak Ty chce rodzic:D w czwartek mam imieniny to może córeczka zrobi prezent mamusi... tak bardzo ja o to proszęMabelle lubi tę wiadomość
-
Ewela, widzę, ze identyczna sytuacja u nas prawie. Ja tez dzis 39+6 i zamiast stanąć z waga, to waga od 2tyg szaleje! Było +11. Tydz temu już +13 (po jednej wizycie kilkudniowej i Tesciow) i dzis ważenie i +15!!! Oczywiście po 3 dniowej wizycie i Teściów. Aż sie wkurwilam, bo jak siedzę w domu, to nawet grama nie przytyje, a u nich ciagle cos! Mowię, ze od kilku tyg nie mogę sie powstrzymać jak widzę słodkie, to mi Teść co chwila podsuwa czekoladki, pianki słodkie jak ulepwk, ciasta, wafle robi z jakimiś nadzieniami... Nosz kurwa cieszy go to, ze widzi, ze ja tyje i przez go wściekła chodzę?! Do chuja wafla...
Wiem... mowilam, ze od kilku dni chodzę zła jak osa :p sorry za wulgaryzmy!
Dzia jednak przełom mamy! Miałam o 17:30 ktg i jak usiadłam, to zaczęłam mieć regularne skurcze dochodzące za każdym razem do 100. Polozna zapisała mnie do gina, zeby zobaczył szyjkę i sie wypowiedział. W korytarzu czekałam pół godziny i przez ten czas miałam skurcze co 5 i mniej minut. Nie sa jakieś bolesne, raczej nieprzyjemne i takie, ze mi sie gorąco robiło. Szyjka jednak, o dziwo, nadal ok 1,5cm i zamknięta lekarz mówi, ze jego zdaniem nie zapowiada sie na rychły poród, ale moze sie wszystko zmienić, bo termin mimo wszystko na jutro mamy. Polozna jednak powiedziała, ze ona by jutro pojechała do mojego szpitala z tym dzisiejszym zapisem i powiedziała, ze dostałam od nich takie zalecenie. Zobaczę jak sie sytuacja rozwinie i zdecyduje jutro, bo ktg mam wyznaczone na czwartek w szpitalu - jutro święto, to nie wyznaczyli przeraziłam sie, bo w czasie mojego ktg weszła dziewczyna, która miała termin na zeszła sobote i pani dr kazała jej dzis już jechać do szpitala. Jeden z największych szpitali w Łodzi i odmówili jej przyjęcia, bo jest pełne obłożenie. To ja nie chce wiedzieć co sie dzieje w moim, małym, prywatnym szpitalu w którym przyjmują na NFZMagda2307 lubi tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
Karissa czy ty rodzisz w Salve albo w Medeorze? Też jestem po rozmowach kwalifikacyjnych i cały czas zastanawiam się gdzie rodzić. Tylko, ze ja mam do Łodzi 100km i martwi mnie ta odległość, na miejscu zostawiam niespełna 2 latka i jakos wolałabym bliżej domu. Z drugiej strony pierwszy poród w rodzinnym miescie nie wspomninam dobrze. Kurde musze wkońcu coś zdecydować...
Wreszcie mama mokre chusteczki to podstawa U mnie służa do wszystkiego, dla syna do rąk, pupy, ale czyszcze nimi tez buty, i na szybko kurze Zawsze mam małą paczke w torebce i w samochodzie.
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Mabelle wrote:Ja się cały czas nie mogłam doczekać ciąży donoszonej , a zaraz się okaże że mam ciążę przeterminowaną.Ja juz chce rodzić
Magda2307 a ty który tc masz ?
Ja jutro zaczynam 38 tydzień.Mabelle lubi tę wiadomość
Megson -
Dziewczyny, a czy któraś z Was jest z Warszawy?
mam wybrany tylko 1 szpital - na Madalińskiego bo tam chodziłam do szkoły rodzenia i słyszałam dobre opinie ale właśnie się zaczęłam zastanawiać nad jakimś planem B. macie jakieś doświadczenia z Warszawskimi szpitalami? na pewno nie chcę jechać na Żelazną bo za dużo się nasłuchałam o odsyłaniu i leżeniu na korytarzu po porodzie pomimo super opieki.
Mój ginekolog powiedział że otworzyli nową porodówkę na Trojdena ale nie znam nikogo kto tam rodził.
-
Hej dziewczyny, wybaczcie, że się nie odzywam Kubuś jest bardzo grzeczny, ale ja niestety gniję w łóżku Moje nacięcie i pęknięcie brzydko się goją, zbiera się ropa, boli strasznie, potrzebuję pomocy przy... wszystkim. Tantum Rosa, Octenisept, wietrzenie... wszystko fajnie, ale ulgę przynosi tylko na chwilę. Jestem obecnie pojemnikiem na mleko, a przynajmniej tak się czuję. Kubusiem opiekuje się w większości Marcin, przewija go i w ogóle, ja w sumie tylko go karmię i utulam. Na szczęście je ładnie, radzi sobie spokojnie i jest grzeczniutki No i jest najpiękniejszy na świecie - proszę nawet nie próbować zaprzeczać
Czekam na piątek, bo wtedy będzie 9 dni po porodzie i jadę zdejmować szwy. Na 4 centymetrowe nacięcie nie mogli mi dać rozpuszczalnych Liczę na to, że wtedy ból zacznie stopniowo maleć i będę w stanie się przespać
Jakby mi któraś mogła na PW wysłać namiary na nowe forum to byłabym wdzięczna. Tam mi się link nie zgubi, a zarejestruję się jak wydobrzeję i będę w stanie usiąść na kompaMartchen, ag194, Mabelle, Uszczesliwiona, ewela873, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Mileena wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was jest z Warszawy?
mam wybrany tylko 1 szpital - na Madalińskiego bo tam chodziłam do szkoły rodzenia i słyszałam dobre opinie ale właśnie się zaczęłam zastanawiać nad jakimś planem B. macie jakieś doświadczenia z Warszawskimi szpitalami? na pewno nie chcę jechać na Żelazną bo za dużo się nasłuchałam o odsyłaniu i leżeniu na korytarzu po porodzie pomimo super opieki.
Mój ginekolog powiedział że otworzyli nową porodówkę na Trojdena ale nie znam nikogo kto tam rodził.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:30