MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Asoulka u mnie juz laktacja zaczęła sie około tygodnia przed cesarka
W chwili obecnej przystawiam malego dosc często i slicznie ssie takze mam nadzieję, ze cos tam jest w cyckach
Po zakończonym karmieniu małemu sie odbija także liczę, ze chociaż z karmieniem nie będziemy mieli problemu... chociaz czas pokaze
Poprpsilam polozna o zmierzenia malego 47cm okruszek ma -
nick nieaktualnyDziewczyny serdecznie gratuluję już tym rozpakowanym i szybkich porodów życzę czekającym mamom.
12 kwietnia o 8:00 na świat przyszedł mój kochany synek,poród sn,ekspresowy jak u Żyrci,48 cm długości,waga 2100 gram,8 punktów w skali Apgar,ogólnie w dobrym stanie jak na wcześniaka,karmię piersią na żądanie.Troszkę poleżeliśmy w szpitalu ale już od 2 tyg w domku.Teraz mały waży już 2880 gram i ładnie ssie pierś sukcesywnie przybierając na wadzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 22:05
Foremeczka, Edyta84, Anstice, kamyla112, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BALBLINA gratuluję szczęśliwym rodzicom. Dużo zdrówka i szczęścia dla waszego maleństwa♡
MAGDA mi też odpadł kawałek pare dni temu. W poniedziałek oczyściło mi jelita, puchnę i ledwo się ruszam byłam dziś na ktg ale skurczy 0 nie badali ręcznie ale zrobili usg i wszystko ok. Do poniedziałku mam czas na urodzenie naturalnie a jak nie to wywoływanie porodu ze względu na naciśnienie. Dwa dni przy malowaniu mieszkania błam mega aktywna aż padałam ze zmęczenia i nic się nie rusza.... trzymam kciuki za ciebie kiedy masz termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 19:06
-
Hej dziewczyny
10.05 o godzinie 12.25 przyszla na swiat moja najcudowniejsza coreczka Alicja. Ma 3770 g i mierzy 58 cm. Dostala. 10/10.
Porod byl ogromnie ciezki nistety-bole zarowno z krzyza, jak i brzucha, nasilone przez dozylna oksytocyne. Dziwnym trafem anestezjolog mial pilne cesarki jak moglam dostac zzo, a jak juz niby mogl po 1.5 h czy tam 2, mialam 9 cm rozwarcia. U mnie nie wystqpil kryzys 7 cm, poddawalam sie za to na partych. Mam popekane naczynka na twarzy z wysilku. Wody chlusnely mi na poczatku partych- amieszne uczucie-krzyczalam, ze musze wyjsc siku i nagle czuje takie pekniecie i zalalo mnie wodamina pocieszebie dostalam gaz i Szczerze-mi pomogl. A moment kladzenia dziecka na piersi-Pawel plakal, ja bylam szczesliwa, ze to juZ, ze przestanie bolec na poczatku, potem spojrzalam na NIA i zakochalam sie bez pamieci. Jest idealna w kazdym calu.
O bolu sie troszeczke zapomni, chociaz byl, ale w trakcie porodu pamietajcie, ze naprawde ten prezent rekompensuje wszystko. Dotykam tych raczek nozek i buzki i mysle, ze moglabym za nia umrzecWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 21:09
Anstice, Camilia, Madu1611, olis87, kamyla112, Maniuś, sylwia1985, Foremeczka, BALBINA84 lubią tę wiadomość
-
monika_89 wrote:madu ogromne ogromne gratulacje! jak wrażenia po SN? Jak synek zareagował na siostrzyczkę?
Wrażenia po sn zgoła inne niż po cc. Po cc szybko doszłam do siebie ale sn to kompletnie inne doświadczenie. Trudno to opisać, chyba też kwestia hormonów i adrenaliny. Na końcówce partych, jak już czułam, że główka zaraz wyjdzie to dostałam takiego kopa energii, że podołałabym wszystkiemu. I ta ulga i satysfakcja jak już malutka urodziła się cała jest nie do wyobrażenia. Ból tylko lekki od szwów czułam przez następne dwa, trzy dni a po za tym to nic. Jeszcze przed upływem tygodnia mogłam podnieść starszego synka na ręce, chodziliśmy na spacery i w domu w miarę normalnie funkcjonowałam. Teraz (8 dni po) to już w ogóle baja.
Mój synek przez pierwsze dni wyglądał na trochę zakręconego . Patrzył z daleka na siostrę i nie bardzo chciał podejść bliżej. Teraz już ją delikatnie cmyra po rączkach i nóżkach, daje buziole w policzki a jak mała płacze to jest wyraźnie zaniepokojony i ma smutną minkę. Trzeba go jednak non stop pilnować, bo dziś chciał jej wrzucać swoje zabawki do mojżeszówki w której leżała a później jej poprane ubranka .monika_89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Jestem Kwietnowka 2017, ale mój syneczek stwierszil, ze woli Miesiąc Maj i przyszedł na Świat wraz z początkiem owego miesiąca-01.05.2017:)
Udał się nam piękny miesiąc )
Chociaż poród był u mnie ciężki i zakończony cc nie mogę doczekać się następnego :)
Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki i za Wasze Maleństwa :-*sylwia1985, Ju14, Magda2307, Anstice, Camilia, Foremeczka, sylwucha89, jonka91, BALBINA84, Mabelle lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[