MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, dzieki za pomoc, troche pouzywalam laktatora a potem zaczelam czesto przystawiac synka co godzine-dwie i juz zaczal ladnie przybierac. Troche sie balam odciagac bo slyszalam ze butelka rozleniwia dziecko ... i nie chce potem ssac piersi
Camilia lubi tę wiadomość
-
Gratuluje nowym mamusiom.
Polecam konkurs można wygrać za darmo zestaw kocyk i podusie dla niemowlaka! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=320294415071461&id=310667089367527Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Camilia, u mnie to wyglada tak, ze moj pokarm malej nie wystarcza a ona mi to od poczatku sygnalizowala wydzieraniem sie...laktatorem sciagam 50 ml max a najczesciej mniej...przystawiam mala czesto co konczy sie darciem sie z glodu, wiec kombinuje jak dobrze wyczuc moment (ze podjadla z piersi ale jeszcze nie jest mega sfrustrowana ze jest caly czas glodna) i dac mm. mm daje coraz wiecej, bo mala srednio przybierala na wadze, a musi tez jesc coraz wiecej...
rozkrecam tak:
-herbatki laktacyjne
- piwo bezalkoholowe ze slodu jeczmiennego (niemiecki malzbier)
- kapsulki z kozieradki (w szwajcarii mowia ze pomaga)
- woda, zupy na obiad
- laktator
czytalam blog hafiji i popelnilam wiele bledow (smoczek i nakladki laktacyjne, za rzadkie przystawianie i odciaganie) ale mala caly czas szuka piersi, wiec jest to jest jej w jakis sposob potrzebne, ale sie nia nie najada.
bede sie starala ja karmic ile moge ale ciekawe ile jeszcze...
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Hej
To i ja się pochwalę 24 maja o godzinie 20.10 po niespełna 50 minutach na porodówce na świat przyszła nasza córeczka Marcelina 3510 g i 58 cm jest kopią taty i starszego brata! Poród szybki i bez komplikacji czyli bajka!
Gratululacje dla wszystkich majowych mam!!!Camilia lubi tę wiadomość
-
hallo mamusie:) jak się czujecie?? jak sobie radzicie??
moja mała kończy dziś miesiac!! a mam wrażenie że była Z nami zawsze karmię piersia, więc w dzień jest ciężko bo prawie ciągle wisi na cycku, albo jest krzyk:D w nocy w sumie ładnie śpi bo ma jeden długo sen, około 4 godzin a później to już różnie:D
gratuluję wszystkim majowym mamą życzę dużo zdrówkaKleopatra lubi tę wiadomość
-
Gwiazdka,u mnie kp,ale mała juz nie wisi na cycu.Je raczej co 2-3 godz. W nocy są 2 pobudki na jedzonko.Dziś się obudziła o 1:15 potem o 6:15 i doiła po 20 min.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 09:40
-
Hej dziewczyny. Mam na sprzedaż dwie cieniutkie bawełniane czapeczki coccodrillo rozm 1-3 miesiące. Mało używane bo moje blizniaki z nich wyrosły. Może którejś się przyda https://www.olx.pl/oferta/cieniutka-bawelniana-czapka-coccodrillo-rozm-40-1-3-m-ce-na-lato-CID88-IDmvw4g.html