X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja co nieco słyszy i tak się zastanawiamy co tam z tego zrozumiała, ale wprost nie usłyszała na pewno, więc coś tam się orientuje, ale nie do końca i nic nie wspomina póki co ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Espera Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ριик ѕку wrote:
    Chyba będę rekordzistką bo młoda rocznikowo będzie miała 8 lat:)
    O nie! Mój synal będzie miał ponad 9lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:39

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak:)

Oj my długo nie będziemy mówić no chyba że brzuch mi wyskoczy:P

dev125pr___.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my rodzicom i rodzeństwu naszemu powiemy po wizycie serduszkowej, reszta jakoś pewnie sie dowie

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała wytrzymać do 12 tygodnia chociaż a może i dalej:)

dev125pr___.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najchętniej też, ale póki co jeszcze mieszkamy z moimi rodzicami, moja mama już podejrzewa bo słyszała urywki naszych rozmów z mężem więc wypada żeby wiedzieli i jego rodzice

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kici.kulka wrote:
    U nas będzie 5 lat różnicy, ale jak mała się dzisiaj dowiedziała, że będzie miała rodzeństwo, to oszalała z radości. Pozbierała zabawki dla małych dzieci typu grzechotka, pluszaki z pozytywką itd. I Narysowała dzidziusiowi obrazek, który koniecznie mam zabrać ze sobą do szpitala :)
    W ogóle dzisiaj poprosiła o mój telefon żeby oglądać YouTube i potem się chwaliła, że dzidzię trzeba kąpać delikatnymi ruchami, bo tak mówiła pani w filmiku :D <3
    Opisałas to tak samo jak wyglądało to u mnie . Córka 12 sierpnia skoczyła 4 lata i jak dzidzia się urodzi będzie prawie 5 lat różnicy między nimi . A od 3 dni Marysia ogląda filmiki na YouTube jak opiekować się dzieckiem . Już mi oznajmila że ja śpię z tatą a ona z dzidzia będzie spać. Ona będzie karmić mlekiem i zmieniać pampersy . No chyba że kupa będzie bardzo śmierdziec to pozwoli tacie ha ha . Kochane są te nasze dzieciaki

Kici.kulka, Camilia lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 19:58

Kleopatra lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czytam was od początku ale jeszcze boje się udzielać do wizyty 08.09 a termin of mi wyliczył na 04.05 tak naprawdę to ciąża była dla mnie wielkim zaskoczeniem ponieważ okazało się ze owu była ok 45 dc juz brałam luteine na wywołanie @ a tu dalej nic i taka niespodzianka. Jestem po poronieniu w marcu i boję się co będzie mam już 2 dzieci najstarszy skończył 9 lat więc u mnie różnica największą będzie młodszy w tym roku kończy 3 :)
    Mam nadzieje ze uda mi się zostać tu na całe 9 miesięcy ;)

Kleopatra, bbee, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ριик ѕку wrote:
    Chyba będę rekordzistką bo młoda rocznikowo będzie miała 8 lat:)

Ja chyba jednak będę rekordzistką.Mój starszy syn ma teraz 15 lat a młodszy 11 lat.Jak urodze to będzie 16 i 12 lat różnicy pomiedzy najmłodszym bobasem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 23:31

Kofeina, Kleopatra, bbee, Camilia lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bylam widocznie okropnym dzieckiem :D tzn no wiem ze bylam :D non stop mialam focha bo lubilam byc w centrun uwagi.
    Pamietam jak mama byla w viazy ze mowilam ze jak bedzie siostra to ja wyrzuce przez okno bo mi bedzie lalki zabierala a juz brata jakos przeboleje. Mieli szczescie ze to chlopak. Pozniej sie nad nim znecalam, prowadzalam go na smyczy i wolalalam Sebox noga, zamykalam go w szafie pod pretekstem ze jak wejdzie dam mu zeta i tak siedzial poki matka go nie wypuscila. Potem kazalam mu patrzec jak gram na komputerze. Lazil mi do sklepu, "przechowywalam" mu kase ze swiat, urodzin itp :D
    I tak do czasu az mnie przerosl (ja 180cm :d) no i mo wtlukl :D
    Ale teraz sie lubimy, przyjezdza do mnie na zarcie a ja dalej mu cisne ale juz w zartach :D

No tyle ze Leon jest klonem swojego ojca z wygladu ale za to charakter ma po mnie wiec oby nie odziedziczyl po mnie tego najgorszego :dd
    Jezuuu straszna bylam :D

Kici.kulka lubi tę wiadomość

• Kici.kulka Koleżanka

Wysłany: 5 września 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, ja mam siostrę młodszą o 4 lata i 17 dni :D i u mnie było tak, że nie pamiętam okresu ciąży mojej mamy (podobno sie cieszyłam). Pamiętam za to moment kiedy obudziłam się i nie było rodziców, a dziadek oznajmił, że mam siostrę. Powiedziałam tylko "aha" i poszłam spać dalej :D
    Za to jak już była w domu to nie odstepowalam na krok :)
    Jak widać Młoda ma to po mnie, bo mój mąż był dla swojej siostry (5 lat młodszej) dokładnie taki sam jak Ty dla brata :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 06:39

klz99vvje14nfcom.png
    0d1y43r8hb1pphlk.png
    11.02.2013- Aniołek [*]
    15.07.2015- Aniołek [*]
    09.09.2016- Aniołek [*]
  • Espera Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę utrzymać tajemnicę jak najdłużej... Poprzednio pochwalilismy się po serduszku... Nie chce przeżywać od nowa tego tłumaczenia że jednak nie jestem w ciąży... No i przede wszystkim ze względu na syna... On też już czekał na rodzeństwo i potem klapa... To nie pomagało uporać się z bólem... Ale jest jedną różnica.. Wtedy od testu czułam że coś jest nie tak... Teraz nie mam tego uczucia... Jestem oczywiście pełna obaw... Ale wtedy byłam prawie pewna że się nie uda... Jak test wyszedł pozytywnie to nawet mi przeszło przez myśl czy mówić mojemu m...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:40

Kleopatra lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale mam komplikację... Młody w nocy miał wysoką gorączkę i ból stawów... Grypa? Boję się że się zarażę... A mąż nie może wziąć L4 więc ja muszę zostać w domu... Zakupię Sok z czarnego bzu i będę się wzmacniać... Ach... Jak nie urok... A i jeszcze dzisiaj powtarzam betę...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja tez chcialabym utrzymac ciaze jak najdluzej w tajemnicy. Tym bardziej ze tesciowa nie bedzie pewnie z niej zadowolona bo za bardzo za mna nie przepada i zreszta z wzajemnoscia ;) w piatek mam wizyte u gina i M chce powiedziec w sobote jak bedzie wszystko ok ale musze go jeszcze przekonac zebysmy poczekali chociaz do konca I trymestru. A jak jest u Was teraz z seksem ? Ja sie troche martwie bo wczoraj troche nas ponioslo i kochalismy sie. Martwie sie czy nic zlego sie nie stalo. Co prawda nic mnie nie boli, nie mam zadnych plamien/krwawien no ale obawa jest ... Milego dnia ;*

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    U mnie nieciekawie. Wylądowałam w szpitalu i nie wiadomo jak dalej..
    Zaktualizuję wam dzisiaj listę ale nie wiem czy nie będę musiała oddać wątku w ręce innej mamusi :)
    Trzymajcie się dziewczyny, trzymam kciuki!! i za nas tez trzymajcie,proszę.

• bbee Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    No ale mam komplikację... Młody w nocy miał wysoką gorączkę i ból stawów... Grypa? Boję się że się zarażę... A mąż nie może wziąć L4 więc ja muszę zostać w domu... Zakupię Sok z czarnego bzu i będę się wzmacniać... Ach... Jak nie urok... A i jeszcze dzisiaj powtarzam betę...
    Nie pij soku z czarnego bzu lepiej. Na innym wątku dziewczyna pisała, że lekarz jej powiedział, że może powodować krwawienia! Może coś innego ?

Młoda, jak nic się nie dzieje po seksie, to OK. Ja osobiście się trochę boję, przynajmniej do wizyty, by lekarz sprawdził czy szyjka nie jest za krótka i nie ma przeciwskazań innych. Chociaż ciężko będzie wytrzymać :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elli wrote:
    Cześć dziewczyny
    Zaktualizuję wam dzisiaj listę ale nie wiem czy nie będę musiała oddać wątku w ręce innej mamusi :)
    Bedzie dobrze ! Musi byc! Trzymam mocno kciuki za Was <3

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chcemy zachować informację, dopóki na pewno serduszka nie zobaczymy. Na szczęście jest tak, że we wtorek 13.09 mamy wizytę, a w weekend zaraz wyjeżdżamy na dwutygodniowy urlop - będziemy więc mieli trochę czasu.

W sobotę miałam mini spotkanie ze znajomymi i przyszły same pary w ciąży, głupio mi było się tłumaczyć, że nie piję alkoholu. Powiedziałam, że jak dziewczyny nie piją, to ja też nie.

Co do seksu, to mój lekarz nie widzi przeciwwskazań, tylko mówi, żeby być ostrożnym... tylko, że ja jakoś nie mam ochoty teraz...

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elli wrote:
    Cześć dziewczyny

trzymamy, trzymamy! Będzie dobrze

3jgxvfxmmciig9xw.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ