X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta257 Usg nie zaszkodzi nic nie naswietla zresztą 2 tyg temu to już dawno.Po za tym żaden lekarz nie da L4 bez potwierdzenia żywej ciąży usg.

• Camilia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 11 tc.
    Mąż zabrał Dziecię na zakupy a ja nadrabiam forum.
    Nieświadoma gratuluję bliźniaków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 11:30

monika_89, marie_marie22 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a u nas np nafundusz nigdy nie masz usg na wizycie. Umawiasz sie oddzielnie. No i lekarze na nfz to tacy chetni do l4 nie sa.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita przepisana. Pięknę zdjęcie groszka <3

promyczku wierzę, że wszystko będzie dobrze :*

Qasha współczuje sytuacji, próbowałaś z nim rozmawiać? Co on na to? Jemu chyba potrzebny kubeł zimnej wody na głowę, ale wyrzucienie do mamusi chyba niewiele pomoże :/ 28 lat to już nie gówniarz było nie było powinien zacząc poważnie myśleć o życiu

Arielka no to piękny przyrost :)

nieświadoma cudownie :D

Spirit mi śmierdział płyn do naczyc wiec mam już trzeci ;) a po poprzedniej ciazy nie znosze morskiej kostki do wc :P

Forbidden pij na zdrowie, ja piłam jedna normalna parzoną póki mnie ne odrzuciło

co do gier mój mąż gra na kompie, na xboxie już mniej chociaż kiedyś spędzał na tym sporo czasu. Teraz inne obowiązki więc gry poszły w odstawkę

promyczek 39 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta :) życzę Wam miłej niedzieli :) Wypoczywajcie w dobrych nastrojach.
    Ja wczoraj byłam na zajęciach, dziś nie dałam rady, bo ciągle mnie mdli.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od rana dałam radę zjeść tylko jabłko i je zwróciłam.
    Mam strasznie napięte mięśnie brzucha, boli mnie i wydaje mi się, że przy podcieraniu było lekkie plamienie. Nie mogę się uspokoić, nie chcę jechać jeszcze na pogotowie bo jestem sama w domu a do prowadzenia się nie nadaje. Nie mogę się uspokoić:( boje się, że coś się dzieje i moje niejedzenie przez te mdłości coś zrobiło jednak dziecku :(

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:09

toska_88, lilou, Demsik, Camilia lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Dziewczyny od rana dałam radę zjeść tylko jabłko i je zwróciłam.
    Mam strasznie napięte mięśnie brzucha, boli mnie i wydaje mi się, że przy podcieraniu było lekkie plamienie. Nie mogę się uspokoić, nie chcę jechać jeszcze na pogotowie bo jestem sama w domu a do prowadzenia się nie nadaje. Nie mogę się uspokoić:( boje się, że coś się dzieje i moje niejedzenie przez te mdłości coś zrobiło jednak dziecku :(
    poczekaj może i sprawdź czy krwawisz,jesli tak, to dzwoń po pogotowie

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam dylemat. Mój M dostał propozycję wyjazdu na delegację za granicę na 4 miesiące. Wyjazd końcem października a powrót końcem lutego. Z jednej strony ma szansę na dobry zarobek, ale z drugiej strony boję się tej rozłąki, bo ominie go spory kawałek tej mojej ciąży. Nigdy jeszcze nie było go tak długo poza domem. Co myślicie o takiej sytuacji? Czy któraś z Was tak miała?

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Kobietki mam dylemat. Mój M dostał propozycję wyjazdu na delegację za granicę na 4 miesiące. Wyjazd końcem października a powrót końcem lutego. Z jednej strony ma szansę na dobry zarobek, ale z drugiej strony boję się tej rozłąki, bo ominie go spory kawałek tej mojej ciąży. Nigdy jeszcze nie było go tak długo poza domem. Co myślicie o takiej sytuacji? Czy któraś z Was tak miała?
    Moim zdaniem jeśli potrzebujecie gotówki powinnaś go puścić na ostatnie miesiące wróci i będzie przy tobie kiedy najbardziej będziesz tego potrzebować. A faceci nie przechodzą ciaxy tak emocjonalnie jak my .a tęsknota czasami działa cuuda!"-) ale jeśli gotówką nie jest problemem w domu to bym nie puszczala bo nie chciałabym samotnych zimowych wieczorów i świątecznego okresu . To wasza decyzja i od waszej sytuacji to zależy.

Forbidden lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Mojego męża nie było 1,5 roku. Cała 2 ciążę i początek małego :) W ciąży jak najbardziej ok Ale po porodzie to już masakra, byłam sama z dwójką dzieci i całym domem. Ale reasumując w ciąży ja bym nie miała nic przeciwko. Do porodu będzie jeszcze długo a kasa zawsze się przyda :)

Forbidden lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotówka jak najbardziej się przyda, stąd staram się stłumić wszelkie "przeciw" ;)

Kleopatra podziwiam Cię, że dałaś radę ogarnąć :) ja sobie nie wyobrażam zostać sama z dzieckiem, szczególnie że to moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem co to będzie ;)

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w listopadzie jedzie na miesiac i 10 dni i nie wiem jak to przeżyję a co dopiero 4 miesiące :-) ale jak uważasz :-)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieświadoma gratuluję!
    Monika bezpłatne badania prenatalne po poronieniu o których pisałaś są gdzieś zapisane? Jakaś podstawa prawna, rozporządzenie?

Ja jestem z Jasienia a Ty?

Boże moje dziecko robi dzisiaj taki bałagan, że już nie nadążam sprzątać. Poddaje się.

Wiecie co dzisiaj jadłam? Kopytka z bułką tarta, smietana i brokułami.

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie jestem troszkę przyzwyczajona że go nie ma, bo pracuje 7 dni w tygodniu, a do tego po pracy treningi, mecze, itp. także mam nadzieję, że to mi ułatwi rozłąkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 13:55

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka wrote:
    Nieświadoma gratuluję!
    Monika bezpłatne badania prenatalne po poronieniu o których pisałaś są gdzieś zapisane? Jakaś podstawa prawna, rozporządzenie?
    ustawa z dnia 7 stycznia 1993 roku o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerwania ciąży, która mówi:

"Organy administracji rządowej oraz samorządu terytorialnego, w zakresie swoich kompetencji określonych w przepisach szczególnych, są zobowiązane zapewnić swobodny dostęp do informacji i badań prenatalnych, szczególnie wtedy, gdy istnieje podwyższone ryzyko bądź podejrzenie wystąpienia wady genetycznej lub rozwojowej płodu lub nieuleczalnej choroby zagrażającej życiu płodu".

nic innego nie znalazłam, ale jest na pweno. Ja dostałam skierowanie od mojego gin ze względu na poronienie pierwszej ciąży. w klinice pokazałam wypis ze szpitala i na tej podstawie poszło na nfz. Za darmo pierwsze badanie z testem pappa i połówkowe

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 14:02

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym puściła lepiej teraz niż po porodzie :)

Karotka jeśli miałaś poronienie to powinno być na wypisie w szpitalu lub jak nie tam i było naturalne to u gina w twojej karcie. Musisz sprawdzić i sobie np skierować żeby mieć dokument :)
    My dzisiaj na obiadek mamy mielone z ziemniaczkami i mizeria :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:12

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieświadomo wow super

co do gier ani mąż ani ja nie gramy , nie interesujemy się tym i dobrze
    Ja nie mam zadnych obajawow jak na razie a w pierwszej ciazy mialam mnostwo - bola mnie tylko piersi i czasem brzuch jak na @ ale wiadomo macica sie rozciaga i tak musi byc.

Co do wieku to ja mam 31 mąż 39 więc jesteśmy już dojrzali, choć nie powiem mąż uwielbia sie zrelaksować ale pływa i często chodzi na basen no ale wolę to niż gry lub picie lub coś innego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:12

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ