X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:40

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała śliczny brzuszek :) mój niestety od zawsze był odstający, taka budowa ciała plus lekka oponka i dlatego prędko chyba zmian nie zobaczę

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha modelka :) dobre ;) przy 70 kg :)
    oponka jest, widać powyzej majtek, ale co najważniejsze zaokrągla mi się podbrzusze :) zawsze miałam proste a teraz jest mała piłeczka :D

ale dziękuję :)

age.png
  • MamaSsaka Nowa

Wysłany: 4 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Espera, współczuję odklejającego się łożyska:( ale będzie dobrze!

Dziewczyny wybaczcie, że tak rzadko się pojawiam. Ciągle mnie tak mdli, że masakra :/ całe dnie się męczę. Najgorsze jest to, że najbardziej mi pomaga to co ogólnie szkodzi :( chipsy albo cola, cos słodkiego... ewentualnie orzechy ziemne czy kisiel. Od porzadniejszego jedzenia mnie odrzuca. Nie wiem co robić :(

Jutro chyba będę robic badania krwi, jak sobie rano na czczo poradzić z mdłościami? Jakieś rady?

Mam to samoo:( nie mogę patrzec na jedzenie, jem warzywa i owoce, widok mięsa kończy się w wc

• blubka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

lilou, strawberry juice, Nieśmiała, Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    70 kg pewnie przy wzroście 178

To ja tak mam :P mniej wiecej :)

blubka, Demsik lubią tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    70 kg pewnie przy wzroście 178
    Nie nie :-) jedynie 172 cm ;)

blubka lubi tę wiadomość

age.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała ale masz zgrabny brzuszek, nie jak mój arbuz :P

• MamaSsaka Nowa

Wysłany: 4 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Ja jak zwykle pojawiam sie dopiero poznym wieczorem. Maz jeszcze w pracy, dziecina spi a ja sumiennie nadrabiam wszystkie posty.

Promyczku, wspolczuje Ci z calego serca!
    Krotko jestem na forum ale czytam Was juz od jakiegos czasu i przezywam mocno zarowno dobre wiesci jak i te tragiczne. Mam nadzieje, ze znajdziesz pocieszenie w gronie najblizszych.

Fajnie, ze wciaz przybywa nowych, szczesliwych majoweczek:)

Gratuluje udanych wizyt. Ja na swoja musze czekac az do 25 pazdziernika. Bedzie to usg w 12 tygodniu prenatalne.
    Niektore z Was martwi brak objawow ciazowych a ja sie ciesze, ze mnie jednak omijaja.
    Pare dni temu po raz pierwszy poczulam strach jak ja ogarne dwojke malych dzieci. Roznica wieku bedzie tylko 1 rok i 5 miesiecy. Rany, ale bedzie urwanie glowy aaaa.... Ratunku!!!!

A zakup detektora mnie jednak nie kusi. Obawiam sie wlasnie tego, ze bardziej bym panikowala majac go. Bede czekac cierpliwie z wizyty na wizyte.
    Ja będę miała różnice 3 lata (bez miesiąca) i tak samo się stresuje. Ale u nas dochodzi kwedtia bardzo małego mieszkania. Nie wiem co bardziej mnie stresuje..

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Nieśmiała ale masz zgrabny brzuszek, nie jak mój arbuz :P
    Czekaj czekaj :-) moj leniwy tryb zycia sprawi ze zaraz ja bede miala wiekszy ;)

age.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:03

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:44

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży leczyłam kanał miałam oraz kilka dziurek mi się zrobiło ale wszystko bez znieczulenia :) wiesz możesz spróbować bez a w czasie możesz powiedzieć ze chcesz bo mocno boli. Ja tak zawsze robie u dentysty :)

Cześć. A na ilu wizytach byłaś zanim wyleczył Ci kanał? Ja idę w czwartek z zębem do leczenia kanałowego ale strasznie mnie od tygodnia boli, aż dziś musialam wziąść Apap. Mam nadzieję, że już po pierwszej wizycie nie będzie bolało bo zaczynam martwić się o maleństwo :(

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pokoi to ja mam tylko 2. Poczatkowo w sypialni miala stac szafa w zabudowie na cala sciane ale teraz bedzie tam stalo lozeczko :-) nie zaluje zmiany:D

age.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90c092250ac9.jpg
    U mnie dosyć plasko ale tam gdzie strzaleczka widac zaokrąglone a bylo prawie wklesle hehe

Jeszcze 11 h i wizyta. Martwię sie ze moj maz chyba jednak nie dojedzie... :(

Maniuś, mon!ta^, sylwucha89 lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja na 100% na wizytę idę sama. Znowu. :( no ale musimy dać radę. Silne babki jesteśmy.

Zazdroszczę brzuszka. Mnie jak nawzdyma wieczorem to wyglądam już jakbym zjadła trzy obiady naraz :P A gdzie do Maja :P

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N wlasnie w tym samym miejscu u mnie sie tez zaokragla powoli :-) tylko ze nie zaznaczylam na zdjeciu

Co do jutrzejszej wizyty, to ja tez ide sama bo D bedzie w pracy. Ustalilam z nim ze na prenatalne usg go biore i jest chetny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 21:19

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Co do jutrzejszej wizyty, to ja tez ide sama bo D bedzie w pracy. Ustalilam z nim ze na prenatalne usg go biore i jest chetny :)

Mój powiedział, że pójdzie jak będzie usg przez brzuch, bo na dowcipne usg nie chce patrzeć :P A tak to w poczekalni czekał. Ale jutro go nie będzie :( A ja pewnie bede robić kilometry w kółko po korytarzu :P

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ