MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rudzik wrote:Dobry wieczór! Czy nie ma tu nikogo z Wielkopolski, ze piszecie, ze brzydki dzień? W Poznaniu dzis piękna złota jesienni super słonko co nastąpiło mnie tak cudnie,ze aż pochwalilam się przyjaciółce ciążą, mimo że miała to być tajemnicą.
Leironi - Ja idę na l4 przy najbliższej okazji czyli po piatkowej wizycie u gina. Jsli okaże się ze fasolką ok to spadam z roboty. Ale pracuje w budżetówce i mam na tyle dobrą pozycję, ze mogę sobie na to pozwolić. Byle lekarz wypisal, bo się tu nasluchalam dziwnych historii od Was....
Moniqaaa gratuluję brzuszka, jest rozkoszny. Też już chce taki!
Weroni przykro mi bardzo. Życzę również dużo siły!
Weruni przytuam cie mocno..Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Ja na razie nic nie kupuje bo w sumie sporo rzeczy mam od siostr, ubranka dla dziewczynki i chlopaka, cale mnostewo, dwa lozeczka odparzacz do butelek sliniaczki no ogolnie masa wszystkiego, musze to tylko przetransportowac z belgii.
co do pokoju mamy jeden ktory bedzie sluzyl za dzieciecy, jest w kolorze lawendowym, musi byc corka ;p wymienimy tutaj meble i bedzie ok, no ewentualnie malowanie jesli jednak chlopak
ale na razie chce po prostu jutro zobaczyc serduszko (lub dwa) i uslyszec ze wszystko jest ok.
mam nawet na jutro liste pytan przygotowana na wizyte:) byle wytrwac nacczo jutro bez beltu a do gin mam 20 min jazdy samochodem, wstane o 7 mam nadzieje ze te 1,5h jakos wytrzymam.
dobranoc, dam znac jutro jak tylko obdzwonie rodzine:)strawberry juice lubi tę wiadomość
-
Zanim przeczytałam cały dzień to chyba z godzina się zeszła
A ja chciałam się pochwalić moim Szczęściem, które ma już 28,1mm odpowiada to 9w4d a więc termin porodu przesunął mi się wstępnie na 5maja
Po dzisiejszej wizycie jestem pewna, że zrobię test Pappa. Wahałam się do dzisiaj chociaż w pierwszej ciąży zrobiłam, ale moja Pani Ginekolog mnie utwierdziła o słuszności badania też i tym razem. Z tego co wiem dwie osoby pisały,że zrobią go gdy usg coś wykaże niepokojącego. No właśnie ja tez tak myślałam przy pierwszej ciąży i wtedy Pani Dr mi powiedziała, że jest to tok myślenia błędny i że pappa robi się właśnie zdrowym kobietom ze zdrowymi ciążami, bo przecież jak coś jest nie tak, to po co robić pappe, jak wszystko widać na pierwszy rzut oka. Też mi wtedy powiedziała, że to nie tylko jest tak, że pokazuje choroby, które będą już widoczne, tam jest też prawdopodobienstwo chorób, które może dotknąć dziecko w późniejszych latach. I to, że usg nie wykaże nic niepokojącego to nie jest znak na to, że pappa też nic nie wykaże wręcz może być przeciwnie. Ja zrobię, bo tak jak Julita lubię czarno na białym i chyba dla swojego spokoju.
Neczka90 pytałaś o prenatalne i Pappa. Jest takie miejsce w Gdańsku-Pomorskie Centrum Diagnostyki i Terapii Prenatalnej. Ja tam robiłam i teraz też tam będę robiła i jedno i drugie. Umawiasz się na usg (bardzo dobry sprzęt), zaraz po nim pobierają Ci krew do pappa, masz wszystko w 1 miejscu. A co do umówienia się. To badanie robi się w określonym tygodniu więc np. ja wiem, że robię za ok.2 tyg więc już w tym tyg mogę się umówić.
strawberry juice, blubka, Demsik, mon!ta^, marie_marie22, Maniuś, sylwucha89, monika_89, Karotka, Kleopatra lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Weruni bardzo mi przykro, tulę Cię mocno!
Missdiss pytałaś o toksoplazmozę, ja teraz będę robiła dopiero badanie, ale przy pierwszej ciąży mi wyszło, że nie przechodziłam. Jakoś bardzo się może i bym nie przejmowała, ale w pracy miałam koleżankę, która w ciąży toksoplazmozę załapała i nikt nie wiedział skąd. Te wszystkie leki, które musiała brać i strach jaki przeżywała odnośnie tego,że coś może stać się dziecku trochę mnie wystraszyły. Owoce, warzywa myłam zawsze więc tu bez zmian, nie jadłam tego co zabronione no i pamiętam, że mięso surowe oporządzałam w rękawiczkach jednorazowychWięc w sumie bez jakiś ekstremów.
A no i jeszcze pisałyście o kremach na rozstępy. Mi palmersy nie podchodzą, nie daję rady z zapachemAle jeśli mam dylemat to czytam sobie czasami taką panią,która np.pomogła mi wybrać kosmetyki dla niemowlaka. Nie chcę robić reklamy, ale jeśli interesuje Was coś do ciała bez dużej ilości chemii to warto poczytać. Ja podsyłam konkretnie linię palmers, ale zerknijcie też na inne zakładki dla mam, dla dzieci, bo warto
http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-palmers-dla-mam.html
Aniołek * 16.02.2016 -
sylwia1985 wrote:kurcze ale Wam fajnie że już na l4 jesteście - macie fajnych ginów ja wątpię żebym dostała l4 choć jestem kosmetyczką i mam swoją działalność gospodarczą i jeżdzę po klientkach i nie ukrywam że chciałabym pójść jak najszybciej
Z synem poszłam na l4 w 9 mcy dokładnie we wrześniu a w październiku rodziłam - pracowałam wtedy w salonie kosmetycznych i chciałam być fair bo zależało mi na powrocie a tu dupa - i bądź tutaj uczciwym więc załozyłam swój mobilny salon - ale ciężko mi już jest - boli kręgosłup i czasem mdli choć nie wymiotowałam ani raz jeszcze tfu tfu -
nick nieaktualnyDzien dobry! I jak zwykle zycze milego dnia i udanych wizyt. Pierwsza wizytuje Klaudia N - powodzenia !
Z tabelki wynika ze dzis wizytuje tez Camilia i kamyla 112, wizytuje też toska 88 no i ja pewnie na koncu. Jesli kogos pominelam to przepraszam.
Czekamy na dobre informacje !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:10
Mabelle, Demsik, Camilia, blubka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Powodzenia wszystkim wizytujacym,samych dobrych wiadomości
U mnie leje jak diabli,zimno i brzydko.Prawdziwa jesień
Milego dzionka
-
Witamy się serdecznie w 11 tygodniu
Kciukasy za wizytujace
Wczoraj urodziła moja koleżanka syneczkaani się nie obejrzymy a już my będziemy pololei na porodówkach
strawberry juice, Demsik, marie_marie22, sylwucha89, Camilia lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Witamy się serdecznie w 11 tygodniu
Kciukasy za wizytujace
Wczoraj urodziła moja koleżanka syneczkaani się nie obejrzymy a już my będziemy pololei na porodówkach
stres mnie wykańcza, chciałabym już tulic dzidziusia chociaz tez pewnie bede due wtecy stresowac to jednak nie bede się denerwować ze mogę nerwy mogą zaszkodzić, ot pokręcone logika
ktoś już umówiony na prenatalne? Ja będę dzwonić chyba jutro się umawiać tylko nie wiem czy lepiej bliżej 11 czy 13 termin
2017 #1
2019 #2
-
Witam serdecznie, wszystkim wizytujacym zycze powodzenia i czekam na wiesci.
strawberry juice, Nieśmiała, Camilia lubią tę wiadomość
Demsik
hormony ok
-
Zgadnicie kto dzis zaczal 10tydzien?
strawberry juice, Spirit, Nieśmiała, marie_marie22, Zieziulka, Maniuś, sylwucha89, monika_89, Arwi, Camilia, Kleopatra, Espera lubią tę wiadomość
Demsik
hormony ok
-
Klaudia N. wrote:Ja na razie nic nie kupuje bo w sumie sporo rzeczy mam od siostr, ubranka dla dziewczynki i chlopaka, cale mnostewo, dwa lozeczka odparzacz do butelek sliniaczki no ogolnie masa wszystkiego, musze to tylko przetransportowac z belgii.
co do pokoju mamy jeden ktory bedzie sluzyl za dzieciecy, jest w kolorze lawendowym, musi byc corka ;p wymienimy tutaj meble i bedzie ok, no ewentualnie malowanie jesli jednak chlopak
ale na razie chce po prostu jutro zobaczyc serduszko (lub dwa) i uslyszec ze wszystko jest ok.
mam nawet na jutro liste pytan przygotowana na wizyte:) byle wytrwac nacczo jutro bez beltu a do gin mam 20 min jazdy samochodem, wstane o 7 mam nadzieje ze te 1,5h jakos wytrzymam.
dobranoc, dam znac jutro jak tylko obdzwonie rodzine:)2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyHej hej!ja też na 11"30 wizyta idę z wynikami ale musi zajrzeć do dzidzi dla spokojnosci:-) od 2 dni kaszle bo w weekend przyjechał mój brat oczywiście przeziębiony. Chyba trzeba w ogóle ludzi unikać do 2 trymestru bo już 3 raz przeziębienie. Ja wam brzucha nie pokaże bo wyglądam jak niektóre przy rozwiazaniu ha ha
ZastrzeŻona możesz sobie wniosek o przywrócenie do pracy z internetu ściągnąć ale tam jest tylko tyle że wnosisz o przywrócenie do pracy z dniem.... i tyle i 30 dni wcześniej trzeba to złożyć
Czytam was codziennie ale jak mam być szczera to trochę mnie doluje to miejsce bo przez tak częste poronienia i przeszkody sama zaszczepiam w sobie niepokój... pierwsza ciaza cała spokojna bo nie czytałam ile jest zagrożeń a tutaj
przeżywam wszystkie tragedię i każdego dnia się boję czy serduszko nadal bije itp...mój optymizm przygasa. Do tego te problemy z tesciowa po rozwodzie... musimy do marca wytrzepac jej 100 tys na mieszkanie a w drodze drugie dziecko . Zawsze jakieś kłody pod nogi .zastrzeŻona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytoska_88 wrote:Czytam was codziennie ale jak mam być szczera to trochę mnie doluje to miejsce bo przez tak częste poronienia i przeszkody sama zaszczepiam w sobie niepokój... pierwsza ciaza cała spokojna bo nie czytałam ile jest zagrożeń a tutaj
przeżywam wszystkie tragedię i każdego dnia się boję czy serduszko nadal bije itp...mój optymizm przygasa.
Powiem Ci, że mam podobnie. Ale ja sie tez w zyciu napatrzylam i nasluchalam o podobnych problemach wiec nieczytanie chyba by mi nic nie pomoglo. Wciaz powtarzam sobie ze to pierwsza ciaza, ze w rodzinie problemow nie bylo i bez sensu sie stresowac bo nie mam powodow no ale nie pomaga...
Toska trzymam kciuki za wizyte
toska_88 lubi tę wiadomość