X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:43

toska_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc Monisia jakbyś była tak uprzejma wrzucić mnie do tabelki będę bardzo wdzięczna a wiec: Ania lat 28 ciaza 2 termin 13.05 następna wizyta 3.11 w domu synek 2.5 roku Wrocław/Dzierżoniów imiona dla dzidzi Nela/Fabian
    Z góry bardzo dziękuję:-*

blubka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Dzidzia ma 1,63cm. Serduszko bije. Widac bylo raczke :) nowy lekarz spoko, polubiłam go. Jutro rano jade na badania :) A i mam juz karte ciazy!!

I kazal mi sie cieszyc ze nie wymiotuje i dobrze sie czuje i duzo odpoczywac :) kolejna wizyta z wynikami 20.10.

blubka, Rudzik, monika_89, Nieśmiała, Moniqaaa, Forbidden, Kleopatra, Camilia, toska_88, Karotka, Demsik, Maniuś, zastrzeŻona, Agus26m, Mabelle, Uszczesliwiona, Hope_, Breezee, mon!ta^, ag194, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Chętnych to tu jest sporo :-) tylko jechać trzeba by było daleko :-)
    Jak by ktoś w góry Sowie się wybierał albo do zoo w Czechach to jestem po drodze :-)

blubka lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:43

strawberry juice lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny link do tabelki jest na 4 stronie, wystarczy w niego klinkąć, wpisujcie sie tam same proszę ;)

ja wracam do prasowania/pakowania

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam dodac ze tez o 19:00 :)

• neczka90 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Igm ujemne 0.06 ale lekarz mówił że przy początku zakażenia też tak jest ze igG podwyższone a druga wartośc jeszcze nie zdążyła się podnieść. Dziewczyny w którym tygodniu umowilyscie się na prena5alne usg? Bo mówią że od 11 tyg do 13 tyg 6 dnia najpóźniej. Ja się umówiłam w 12 tc dokładnie 11 tyg 4 dni powinno być ok nie? Robie tylko usg genetyczne narazie badania z krwi nie robię chyba że będzie cos nie tak

tosia, ja właśnie cały czas się zastanawiam co robić z tym badaniem PAPPA. Dziewczyny wcześniej pisały, że robią i że się zapisują,a ja ciągle nie wiem, jakoś tak się waham. Mój ginekolog nie jest specjalistą jeśli chodzi o te badania prenatalne, bo z tego co czytałam to specjalistyczne przychodnie/gabinety tym się zajmują, powiedział, że może oczywiście zrobić te USG, wszystko pomierzyć itd. Dziewczyny pisały, że nie daje to 100% pewności, że jest ok. Ale z drugiej strony ani u mnie, ani u męża nie było w rodzinach żadnych przypadków, jestem raczej zdrowa, młoda, więc.... aj sama nie wiem. Bo jeśli USG pokaże coś nietak to będzie trzeba na gwałt szukać miejsca, żeby zrobić PAPPA. świruję chyba ;/

m3sxskjolk535f4w.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neczka90 wrote:
    tosia, ja właśnie cały czas się zastanawiam co robić z tym badaniem PAPPA. Dziewczyny wcześniej pisały, że robią i że się zapisują,a ja ciągle nie wiem, jakoś tak się waham. Mój ginekolog nie jest specjalistą jeśli chodzi o te badania prenatalne, bo z tego co czytałam to specjalistyczne przychodnie/gabinety tym się zajmują, powiedział, że może oczywiście zrobić te USG, wszystko pomierzyć itd. Dziewczyny pisały, że nie daje to 100% pewności, że jest ok. Ale z drugiej strony ani u mnie, ani u męża nie było w rodzinach żadnych przypadków, jestem raczej zdrowa, młoda, więc.... aj sama nie wiem. Bo jeśli USG pokaże coś nietak to będzie trzeba na gwałt szukać miejsca, żeby zrobić PAPPA. świruję chyba ;/
    Myślę że jak lekarz u którego będziesz na usg zobaczy coś niepokojącego to cię wyślę na pappa. Mnie podczas badania lekarz pytał, po usg czy chce też pobierać krew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 21:20

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neczka90 wrote:
    Warto pierwszej ciazy nie byłam w ogóle na prenatalnych bo lekarz miał dobre usg i sam mi wszystko mierzył. Teraz idę na prenatalne usg BJ aktualny lekarz ma kiepskie usg i sam zasugerował. A test z krwi zrobię jeśli lekarz mnie skieruje . Na telefonie też dam radę wpisać się w tabelkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zrobione:-) dobranoc laseczki

• Karotka Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska jestem, podczytuję ale nie miałam kiedy pisać. Dzieki za pamięć :)

Córa od poniedziałku nie chodzi do żłobka wiec automatycznie pojawił się brak czasu. Do tego jeszcze teściowa przyjechała.

U nas na początku dzidziulek będzie z nami w sypialni. Przynajmniej do czasu aż będzie mniej wiecej przesypiał noce. Chociaż nie wiem gdzie wstawię łóżeczko bo w miejscu gdzie poprzednio stało jest juz szafa. Później przejdzie do pokoju starszej siostry.

Gratuluję serduszek!

Z jedzeniem masakra. Ze smakiem zjadłam jedynie chipsy lays fromage.

7u223e3kv1dyvizz.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem wykonczona - wpadlam poczytac co nowego i zmykam do lozeczka
    na dodatek tesciowka dala mlodemu marchewke do zjedzienia i cala zwymiotowal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, tak długo było u mnie spokojnie, a przed chwilą znowu zauważyłam plamienie. Takie brązowo-krwiste, troszkę jakby rozwodnione. Widoczne na wkładce i jak poszłam sprawdzić to przy podcieraniu. W porównaniu do poprzednich krwawień to to plamienie jest bardzo leciutkie, no ale jest... Jak nie przejdzie totalnie całkowicie i nie zniknie bez śladu to mam się jutro pokazać u gin.
    Chyba dzisiaj nie zasnę... Jeszcze coś mnie po lewej stronie podbrzusza jakby pika, ciągnie.

Nie no, ja potrzebuję tej wizyty wcześniej, nie wytrzymam do 14ego. Może jestem psychiczna, ale mam złe przeczucia. Albo niech mnie ktoś uspokoi albo dobije, bo przez ten stan "pomiędzy" to ja jeszcze chwilę i zwariuję.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka mam dokładnie tak samo jeżeli chodzi o miejsce do spania Maluszka. Wielka szafa tam gdzie było kiedyś łóżeczko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 22:46

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja po dzisiejszej cytologii czuję podrażnienie i swędzenie :-/ Miała tak któraś?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Ja juz po. Dzidzia ma 1,63cm. Serduszko bije. Widac bylo raczke :) nowy lekarz spoko, polubiłam go. Jutro rano jade na badania :) A i mam juz karte ciazy!!

I kazal mi sie cieszyc ze nie wymiotuje i dobrze sie czuje i duzo odpoczywac :) kolejna wizyta z wynikami 20.10.

Świetne nowiny Kochana. No i dzięki tobie, ja się już mniej martwię brakiem objawów;)
    Powodzenia na jutrzejszych badaniach :)

Qasha postaraj się odprężyć. Może weź jakieś ziołowe tabletki na sen. Stresem nic nie zdziałasz, a spać musisz. Dla dzidzi!
    Jeśli masz złe przeczucia, to może idz do gin jutro, bo do 14go osiwiejesz. Wszystko będzie dobrze, pamietaj ;) postaraj się teraz zasnąć, jutro jest nowy dzien ;)

dobranoc wszystkim :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 23:37

strawberry juice lubi tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha uszka do góry! Tyle już przeszlas i nie takie plemienia więc i to Oleńka zniesie! To silna dziewczyna (a i tak wiemy że chłopak, nie? :* ). Odpoczywaj i zobaczysz że dobrze będzie bo musi:*

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki :-)
    Jak się spało?
    U mnie dobrze, tylko znow glupie sny mnie nawiedziły.
    Niestety po obudzeniu odkrylam cos niemilego. Wyskoczylo mi zimno na ustach :/ macie jakies sprawdzone i dozwolone sposoby na to dziadostwo? A tak wogole to czy nie szkodzi to dziecku?

age.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała jeżeli już kiedyś miałaś opryszczke na ustach to nie jest ona szkodliwa dla Maleństwa. Wszelkie maści apteczne typu zovirax zabronione. Może posmaruj pastą do zębów lub przyłoż czosnek.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ