MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRogaliki
Składniki :
Rozczyn: 3/4 szkl mleka + 2 łyżki cukru+kostka drożdży
Podgrzać by drożdże się rozpuścily (ale mleko ma być ciepłe nie gorące bo zabije drozdze) i zostawić do wyrośnięcia
Ciasto : ok 2 szkl mąki +3/4 kostki margaryny +wyrośnięty Rozczyn +3 jajka
Ugniatamy jak się lepiej dosypujemy mąki jak wyrobimy ciasto wrzucamy je do zimnej wody i czekamy aż ciasto wyplynie. Jak wyplynie dosypujemy mąki żeby się nie lepiej i wyrabiamy ponownie. Dzielimy na części które rozwalkowyjemy na grubość 2-3 mm (im grubsze tym większy kolos wyjdzie) odcinAmy kółko dużym talerzem i dzielimy kółko na 8 części. Przy zewnętrznej krawędzi na każdym kawałku nakładamy marmolade i zwijamy do środka zaginająć rogi:-)Moniqaaa, Mabelle, mon!ta^, Hope_, Forbidden, Demsik, Misia 69, Uszczesliwiona, sylwucha89, blubka, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Właśnie się obudziłam.Poszalalam dzis
U mnie świeci piękne słońce, ale rano na termometrze było 0°C,szok !!!
Gratuluję udanych wizyt wczorajszym mamusiom
Za dzisiejsze wizytujace mamunie i ich fasolki trzymam kciuki
Dobrego -
Powodzenia na wizytach
Hope nawet jak masz jakieś roszady w firmie to i tak jesteś chroniona nic nie mogą tobie zrobić. Jedynie stanowisko zmienić ale z taką samą pensja i obowiązkami. Wiec i faktycznie mogą Tobie podskoczyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:50
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
toska_88 wrote:K....a dopisałam się na to pappa choćbym miała swoje ciuchy sprzedać heh. Dla spokojności.
-
Ja nie zrobie raczej pappa- to badanie statystyczne a wiadomo z wiekiem zagrozenie staje sie większe.mam 32 lata i moglabym pozniej cala ciaze myslec, cierpiec,plakac a nie o to w ciazy chodzi.chce sie z niej cieszyc.czy dziecko bedzie zdrowe czy chore,kochac je bede tak samo;)
Tosa dziekuje za przepis;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 10:53
toska_88, Majcia lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny dawno nie pisałam ale mój Mąż ma urlop i staramy się jak najwięcej spędzać ze sobą czuje się dobrze , jednak nadal źle sypiam i budze się na siku oprócz tego tylko dużo pije a mdłości czasem się pojawią więcej ich niema jak są . Brzuch mnie pobolewa delikatnie jak na @ ale nie jest to takie uciążliwe . U mnie do wizyty 12 dni ahh
Demsik, blubka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyneczka90 wrote:tosia chyba jestem już jakaś nieogarnięta i chyba nie doczytałam. czy w tej ciąży chcesz robić PAPPA dlatego że coś się dzieje czy dla świętego spokoju??[/QUOTE
Na spokojnie przemyślałem to i nie robię prenatalnych. Podstawowe usg ma kość nosową i kark zrobi mi mój lekarz. To mi wystarczy choć nie musi tego robić na NFZ ale chyba rogaliki podziałaly:-)
Demsik proszę bardzo pyszne są również z nutella:-) ja już połowę zjadłam he heDemsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJest zarodek i serduszko , niestety drugiego pęcherzyka nie ma ale i tak sie cieszę że wszystko ok
toska_88, Karotka, Mabelle, Demsik, mon!ta^, Moniqaaa, strawberry juice, Uszczesliwiona, Agus26m, sylwucha89, blubka, Maniuś, Madu1611, sylwia1985, Hope_, Camilia, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia N. wrote:uchh czyli chyba nie trafia sie majowe blizniaki podejrzewam ze skoro nie bylo u mnie nic widac teraz to juz raczej nic sie nie pojawi:)
-
Witajcie!
I ja mam dziś wizytę, i to pierwszą! Mam nadzieję, że i ja zobaczę dziś serduszko
Mnie mdłości zaczęły dopadać i to coraz gorsze, aż się boję pomyśleć co będzie później Mam problemy z umyciem zębów, bo zaraz mi chce mi się wymiotować, a już nie wspomnę o jedzeniu Też tak macie?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję serduszek
Demsik, mon!ta^, toska_88 lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Nieśmiała jeżeli już kiedyś miałaś opryszczke na ustach to nie jest ona szkodliwa dla Maleństwa. Wszelkie maści apteczne typu zovirax zabronione. Może posmaruj pastą do zębów lub przyłoż czosnek.
a ja się pytałam mojego gina o to właśnie i powiedział, że można się spokojnie smarować zoviraxem. Wydaje mi się, że najgorzej jak się nie leczy, bo wtedy można sobie roznieść po ciele no i stan zapalny się dłużej utrzymuje.cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
nick nieaktualnytoska_88 wrote:Kobietki zakażenie bylo dawno!!! Dzięki za pozytywne wibracje:-)
A nie mowilam ?? jak ja lubie miec racje. Zwlaszcza tak pozytywnie
Qasha nawet nie probuj mi sie załamać. Nie pozwalam. Moze to plamienie to pozostalosc po krwiaczku jakas? Oleńka czy Kubuś da rade. Wierze w Was.
Hope - zapowiada sie okej.
A tak w ogole to ja robie badania prenatalne. Mam odlozkne pieniazki i ustalilam ze swoim TŻ ze chcemy je zrobic. Kazdy podejmuje sam decyzje. A nasza jest takaDemsik, toska_88 lubią tę wiadomość
-
trzeba uważać na te maści co mają kwas salicylowy (typu sonol. te plasterki wydają się fajne, bo chronią od rozniesienia opryszczki dalej, ale jest pewnie większe wchłanianie substancji aktywnych, nie wiem czy to najlepiej...
ja to w ogóle uważam, że powinien być jakiś podręcznik, który się dostaje od lekarza razem z kartą ciąży i tam wszystko opisane co jeść, co pić, co zabronione, co na przeziębienie, co na opryszczkę, co na gorączkę i w ogóleMabelle, Nieśmiała, strawberry juice, Maniuś lubią tę wiadomość
cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
Missdiss co racja to racja;)przydalby sie taki dziennik.ja w pierwszej ciazy tez wszystko sprawdzalam,czytalam w necie itd a tak mialabym niezbednik;)Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
strawberry juice wrote:
A tak w ogole to ja robie badania prenatalne. Mam odlozkne pieniazki i ustalilam ze swoim TŻ ze chcemy je zrobic. Kazdy podejmuje sam decyzje. A nasza jest taka
strawberry a czy jest to czymś spowodowane, w sensie wasza decyzja? jest jakieś prawdopodobieństwo, że coś może być nie tak? czy po prostu chcecie wiedzieć? -
toska_88 wrote:Kobietki zakażenie bylo dawno!!! Dzięki za pozytywne wibracje:-) tylko mam zamieszanie w głowie bo lekarz mówi że samo usg za wiele mi nie da żeby robić razem z testem pappa ale to mnie wyniesie 500 zł. Niewiem już sama co robić. Nie powiem zdrowie dziecka jest najważniejsze ale pieniądze w tym czasie są bardzo potrzebne a w p7wewszej ciąży w ogóle nie myślałam o tych badaniach. Nikt z moich znajomych na te badania nie szedł chyba że na NFZ co tu robić? Mąż mi mówi że to mój wymysł że nikt nie chodzi wtedy nie byliśmy a teraz szukam ale jak mi lekarz o nich powiedział to tak siedzą mi w głowie i boję się że jakby coś wyszło przy porodzie że będę zalowala że nie wydalam na dziecko 500 zł. A z drugiej jak mnie nastręcza myślą że ryzyko jest duże to do końca ciąży chyba będę płakać. Co tu robić...
Jakie zakażenie? - sorki jak nie doczytałam, ale totalnie po urlopie się nie mogę odnaleźć.
Ja też się zapisałam na to badanie i szczerze powiem 450 zł też mnie odstrasza. Jednakże mam stwierdzoną bakterię e.coli ;/ i zastanawiam się czy jednak się nie zdecydować. wolałabym wiedzieć, czy wszystko jest ok.
GIN o tym e.coli mówi, że to nie problem - póki idzie wszystko dobrze. łykam dupka plus zwiększoną dawkę kwasu foliowego i żadnych problemów nie mam. Najważniejsze, żebym dużo piła wody - 4-5 litrów i biegała do toalety. Nie jestem pierwsza, ani ostatnia z tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:26