MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
missdiss wrote:Monika sama sobie badałaś progesteron czy miałaś zlecone od lekarza?
19dpo miałam tylko 11,7 (2 dni wcześniej 14,9) stąd wdrożenie luteiny 2xdziennie13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
kicikulka to pierwsza beta więc postawiłabym ba spokój. Zagnieżdżenie moglo nastąpic dośc późno stąd niska beta. teraz ważny jest przyrost. Bierz dalej luteinę, odpoczywaj i powtórz badanie jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:06
bbee, Kici.kulka, Mabelle lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
monika_89 wrote:kicikulka to pierwsza beta więc postawiłabym ba spokój. Zagnieżdżenie moglo nastąpic dośc późno stąd niska beta. teraz ważny jest przyrost. Bierz dalej luteinę, odpoczywaj i powtórz badanie jutro
Zgadzam się z monika_89, może przyrost być prawidłowy, może ciąża jest młodsza? wszystko jest możliwe, nie załamuj się! -
Młoda, jutro powtarzam...
Espera,mogłaby być ale góra 4 dni później,bo inaczej nie doszłoby do zapłodnienia. Według OF owulka była 15 dc, a 16dc kochaliśmy się ostatni raz, bo mąż wyjechał.
Nie robie sobie nadzieji, już i tak wystarczająco kiepsko u mnie z psychiką. Wolę być choć odrobinę gotowa na najgorsze, o ile można być gotowym na śmierć własnego dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:39
11.02.2013- Aniołek [*]
15.07.2015- Aniołek [*]
09.09.2016- Aniołek [*] -
16dc ostatni raz kochaliście się z męzem tak? więc do zapłodnienai mogło dojśc nawet 18/19dc. Pamiętaj, że ovu to komputer i mógł się pomylić w obliczeniach. Poza tym dochodzi kwestia zagnieżdżenia. U jednych szybciej u drugich później.
Ważny jest przyrost a nie jaka beta ile dpobezimienna lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Hej ja dzis odebrałam wynik bety 11 dpo bylo 59,2 a 14 dpo 381,9 .chyba dobry przyrost mam
Kicikulka kulka powtorz badanie ,czasem beta stopuje a potem znowu zaczyna galopowac,rózne cuda sie zdarzaja,trzymam kciuki za Ciebie
A ja mam normalny apetyt,jedynie mialam bole okreowe brzucha wczesniej ,a teraz pobolewania takie ciagniecia i mam wrazliwe sutki,no i w nocy jajnik boli,i plecy
Powtorze jeszcze bete bo musze tsh zrobic i progesteron
ja jeszcze nikomu nie mowilam ,w tedy jak poronilam to na szczescie nie mowilam bo nie chciałam przed wizyta serduszkową2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
monika_89 wrote:16dc ostatni raz kochaliście się z męzem tak? więc do zapłodnienai mogło dojśc nawet 18/19dc. Pamiętaj, że ovu to komputer i mógł się pomylić w obliczeniach. Poza tym dochodzi kwestia zagnieżdżenia. U jednych szybciej u drugich później.
Ważny jest przyrost a nie jaka beta ile dpo
Dokladnie to tylko komputer. Mi OF wyliczylo owulacje tydzien później niż to miało miejsce.Wiem bo to czułam i wtedy był mąż. Musialam ustawic recznie owylacje.Gdyby było jak pisze ovu to na 100 nie nie doszło do zapłodnienia bo moj M juz był w delegacji.Także nie trzeba do końca wierzyć wykresom.Kici.Kulka.Może rzeczywiście owulacja była później.Zobaczysz będzie dobrze.Trzymam kciuki.
-
Wiem ze wiara to indywidualna sprawa każdej z nas,ale dla wierzących i chętnych polecam
http://m.fronda.pl/a/modlitwa-w-trudnych-sprawach-do-sw-marty,54719.htmlbbee lubi tę wiadomość
-
Monika89 ja jutro będę w 6t3dc także mam nadzieję, że będzie już co oglądać Uważam, że 6-8tc jest dobry na pierwszą wizytę, oczywiście jeśli cykle są "książkowe" tzn. około 28 dni.
Mon!ta póki co nigdy nie miałam problemów z tarczyca. A czy ginekolog też może zapisać lek na tarczyce czy raczej nic mi nie zapisze i każe czekać do wizyty u endokrynologa? -
Kleopatra wrote:Kici.kulka ja wczoraj miałam bete niecałe 100. Więc Ty masz bardzo ładną. A nie wiadomo kiedy doszło do zagnieżdżenia. Moim zdaniem nie ma co się łamać.
W ogóle dziękuję Wam za wsparcie i słowa otuchy!
11.02.2013- Aniołek [*]
15.07.2015- Aniołek [*]
09.09.2016- Aniołek [*] -
Kleopatra wrote:Mi ovu wyliczył na 10 maja. Mabelle chyba masz tak samo?
Mam dzisiaj imprezę po pracy. Pożegnanie jednego pracownika. Nie mogę pic co będzie podejrzane ;p
Kici.kulka jak dla mnie to też powtórz bete po 48h i zobaczysz jak wygląda sytuacja... bo z jednej bety to można snuć wszytsko....
Luteine bierz dalej i z tyłeczkiem do góry nic innego Tobie nie pozostaje tylko polezec i myśleć pozytywnie
Ja jutro idę na 3 betę i zobaczymy jak to będzie.
Monika_89 no powiem tobie, że szybko się zdecydowaliście Ja to chciałam właśnie tak jak teraz zaszłam i w sumie po macierzyńskim. Żeby mieć jak najwiecej wolnego od roboty przemyślane hehehe plus trzeba było się zmieścić w tych 3 miesiącach karencji od końca macierzyńskiego i mi się udałoCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Aaaa odnosnie jedzenia to tez tak mam 0 apetytu w pierwszej ciazy tak samo miałam na poczatku potem mi sie zmieniło i jadłam, ale też sie stopowałam przytyłam 11kg. Mam nadzieje ze w tej nie wiecej. Zobaczymy jak to będzieCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami