X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia i polecam ubrać podpaske bo strasznie potem się wylewa jak wstaniesz. I najlepiej przed samym snem zaaplikowac sobie

Camilia lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość mam. Wózek kupiłam przy pierwszym i chyba trzecie pociągnie ;p Łóżeczko, kołyskę, bujaczki, nianie itp. podstawy mam :) Poczekam na płec i wtedy podokupuję drobiazgi.
    Promyczku myślę o Tobie :*

promyczek 39 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Oczywiście ze może być po tym. Dziewczyny ale pamiętajcie że re soczki są niepasteryzowane chyba że je poddajecie obróbce termicznej.
    Piję od razu po przygotowaniu (warzywa i owoce oczywiście są dokładnie umyte). Kurczę, trochę się teraz zaniepokoiłam :/ . Może faktycznie to trochę ryzykowne :/

gannskjoqlc3hmdm.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:32

Madu1611, promyczek 39 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczy dla pierwszego dziecia kupowałam tak po szóstym miesiącu. Żałuję, że kupiłam łóżeczko ( póki co służy mi jako magazyn na zabawki albo na ubrania ;)). Bardziej praktyczna byłaby dostawka do naszego łóżka. Troche mało mamy miejsca w domu więc staram sie akcesoria typu kołyska itp zredukować do minimum. Ubranek oczywiście miałam zbyt dużo, czasem naprawdę trudno sie pohamować od kupna. Wszystko takie tyci tyci i takie urocze :). Wózek kupiliśmy używany. Wychodzi na to, że raczej wszystko mam. Oczywiście jeśli okaże się, że będzie dziewczynka to trzeba będzie jakieś kobiece ciuszki nabyć :)

Aleksandra lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Promyczku nasz kochany, jak dobrze ze sie odezwalas! Mam nadzieje ze powoli dochodzisz do siebie... Mocno sciskam i duzo pozytywnej energii Ci przekazuje, zebys znalazla w sobie duzo sily :*

Toska no to Ci powiem... Dowalilas sobie niezle... Wspolczuje ;/ No moment na takie przygody nienajlepszy sobie wybralas, nie ma co! Oby jakos w miarę bezboleśnie to wszystko się goilo...

Dewa ja z wyprawką to w końcu nie wiem jak zrobię. Na początku wydawało mi się logiczne zeby zaczekac do tego 30 tygodnia przynajmniej, żeby potem nie plakac jakby co... Ale zaczyna mnie mocno kusic zeby cos tam powoli kupować. No i nie wiadomo jak w III trymestrze bede sie czula, a nie chcialabym sobie odbierac tej przyjemnosci z kupowania rzeczy dla maluszka. Tak naprawde to glownym wydatkiem bedzie wozek i fotelik... Wstepnie mamy juz nawet wybrane modele. Ominie nas remont pokoju, bo nie mamy chwilowo warunkow zeby maluch mial swoj pokoj i bedzie po prostu lozeczko u nas stalo. Zadnych mebelkow nie przewiduję nowych bo i tak nie będzie ich gdzie wcisnac. Zostana wiec do kupienia ubranka, te wszystkie posciele, kocyki i male akcesoria.
    No i chyba w laktator z Medeli zainwestuje, bo pewnie czeka mnie to nieszczesne ciecie cesarskie, a na karmieniu mi zalezy... W takiej bardzo oszczednej wersji zmiescilibysmy sie pewnie w 3 tysiacach, ale licze że wydamy wiecej, pewnie cos kolo 4...
    Laktator z Medeli, wymiata! Korzystałam z niego w szpitalu. Ciągnął jak trzeba ;) aż w kręgosłupie było czuć;).

WreszcieMama, Mabelle lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Piję od razu po przygotowaniu (warzywa i owoce oczywiście są dokładnie umyte). Kurczę, trochę się teraz zaniepokoiłam :/ . Może faktycznie to trochę ryzykowne :/

Ale dlaczego ryzykowne jest picie soków wyciskanych?? Jak pijesz od razu po przygotowaniu to nie ma chyba problemu.Ja tez takie piję :)
    To tak samo jakby się zjadło surowe jabłko cz marchewkę.Takie jest moje zdanie.

Toska to naszalałaś,bardzo Ci współczuję.
    Chociaż się uśmiechnęłam jak czytałam twój wpis ,bo zamiast lekotka przeczytałam łechtaczka, hehehee ;)

Promyczku miło Cię znów przeczytać ;)
    Ściskam mocno ♡

Miłej nocy kochane :)

Rudzik lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo jak mon!ta^ napisała, że niepasteryzowane to mi się od razu wyobraziło stado dzikich bakterii, ktòre psują mój sok ;).

Do jutra babeczki :) śpijcie dobrze.

Mabelle lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja tak szybciutko! Co prawda termin mam na 28.04.2017, ale wiadomo moze się przedłużyć i bede Majoweczka!! :*
    Trzymam kciuki Za Was i wasze sliczne babelki. Badzcie dumnymi mamusiami, brzuszki do gory!!
    P. S. Bede Was czasem podgladac <3
    Kwietniowka, 2017.

strawberry juice, Demsik, Kleopatra, Madu1611, Maniuś, Camilia, marie_marie22, mon!ta^, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu tylko ja w nocy nie śpię? A tak liczyłam na jakiś fajny sen ;>-

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny obudzil mnie bol gardla i dreszcze... Nie, nie i jescze raz NIE !!! Nie zgadzam sie na chorowanie w ciąży!!! :(

Arwi lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze i spac nie moge juz.od wczoraj cisza w plamieniu.na razie nic nie ma jedynie przy podcieraniu jakis tam slad a tak czysto.
    Milej niedzieli wam zycze;)

Mabelle, Arwi lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!
    Ja wczoraj odwiedziłam rodziców, zrobiłam chrusty, jednak suę okazało ze juz nie mam na nie ochoty..

Dziś mi się śniło, że próbowałam się przespać z....... dr Housem! :-D

Co do wyprawki, to mnie tak bardzo korci żeby chociaż skarpetki kupic, ale się trzymam. Nie chcem zapeszyć. Myslę zaczącć kolekcję powoli w 5mcu. Ale zobaczę jak to wyjdzie w praktyce.
    W sumie ja nie kupuje zeby nie zapeszyc, a tesciowa juz uzbierala dla mnie caly wielki karton ciuszkow jak tylko sie dowiedziala o ciąży :-/
    Miłej niedzieli! :-)

Mabelle, Demsik, Rudzik lubią tę wiadomość

age.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Ja dzień sie obudziłam z takim katarem, że normalnie masakra :/
    Nie chcę, nie lubię, oddychać nie mogę buuu :(

Miłej niedzieli :)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup sobie wode morska do psikania i smaruj okolice nosa mascia majerankowa

Mabelle lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • blubka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Witam!!
    Ja wczoraj odwiedziłam rodziców, zrobiłam chrusty, jednak suę okazało ze juz nie mam na nie ochoty..

Dziś mi się śniło, że próbowałam się przespać z....... dr Housem! :-D

Co do wyprawki, to mnie tak bardzo korci żeby chociaż skarpetki kupic, ale się trzymam. Nie chcem zapeszyć. Myslę zaczącć kolekcję powoli w 5mcu. Ale zobaczę jak to wyjdzie w praktyce.
    W sumie ja nie kupuje zeby nie zapeszyc, a tesciowa juz uzbierala dla mnie caly wielki karton ciuszkow jak tylko sie dowiedziala o ciąży :-/
    Miłej niedzieli! :-)
    Ja mam taki zwyczaj, że po każdej wizycie kupuję coś dla dzidziusia i właśnie pierwszą rzeczą były skarpetki :-) kupiłam jeszcze body z misiem :-) teraz jak pojadę we wtorek i będzie wszystko ok też coś kupię :-) i tak po każdej wizycie

Nieśmiała, strawberry juice, Madu1611 lubią tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:45

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:45

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dooobryyyy! Dziewczynki, a czy któraś z Was zamierza kupić chustę i Dzieciątko chustować, zamiast w wózku wozić? Co sądzicie??? Miłej niedzieli!!!

Strawberry ratuj się czosnkiem, cytryną, malinami!!! Setką z pieprzem...a nie! Tym nie wolno! :D Zdrowiej Kochana! :)

strawberry juice lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na zapalenie gardla?
    Plucze solanka, pije wode z cytryna i miodem, w ogole duzo pije. Co jeszcze moge zrobic?

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ