X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46

strawberry juice, sylwia1985 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam płukanie herbatką z szałwii. Taka mocniejsza żeby była...

strawberry juice lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś tak dobrze spało że przespałam przypomnienie o luteinie... Potem w pędzie trzeba było młodego zebrać i wyprawić do kościoła... W przyszłym roku komunia, a dziś święcenie różańców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 09:52

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustę i nosidlo Tula i noszę i tak dzieci. Ale jednak wózek jest i tak nieunikniony. My dużo chodzimy, dużo podróżujemy i nasze dzieci dużo śpiąca wózkach :) chociaż w górach np to młodszy w tuli siedział.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strafberry dokładnie prenalen są to pastylki dla kobiet w ciazy

f2w33e3k5idkv34t.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Dziewczyny co na zapalenie gardla?
    Plucze solanka, pije wode z cytryna i miodem, w ogole duzo pije. Co jeszcze moge zrobic?
    Pocieszę Cię , że nie jesteś sama. Mnie męczy od dwóch dni. Kupił mi M prenalen ale w saszetkach do picia, szczerze mówiąc na mnie nie działa.Pije też mleko z czosnkiem i miodem, bleee....

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami:-) mnie cos dzis brzucho boli. Jesli chodzi o wyprawke to musze kupic wozek lozeczko ale teraz takie zwykle drewniane bo przy synu mialam turystyczne ogolnie fajne sa ale jak dziecko podrosnie i nacisnie noga w "zlym" miejscu to pruja sie przy zamku tam gdzie dziecko moze wyjsc. Ale dla takiego malego dziecka sa swietne ja bylam zadowolona:-) ubranek mam duzo ale dla chlopca wiec jeali okazaloby sie ze bedzie dziewczynka to musze kupic. A wozek juz mam upatrzony od dawna albo coletto florino albo adamex barletta ale racej ten drugi bardzo mi sie podoba:-) a w florino znow sa zelowe koła i nie wiem jak by sie to spisywalo w praktyce procz tego ze nie da sie ich przebic:-) ale sie rozpisalam:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola81 wrote:
    Pocieszę Cię , że nie jesteś sama. Mnie męczy od dwóch dni. Kupił mi M prenalen ale w saszetkach do picia, szczerze mówiąc na mnie nie działa.Pije też mleko z czosnkiem i miodem, bleee....

Zrobilam sobie jeszcze syrop z miodu i cebuli :( Jak bylam mala to ratowala mnie takim babcia. Ale nie wiem jak mi to wyjdzie

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dziś tak zmęczona że mogła bym przesłać cały dzień.
    Co do chusty to sama się nad nią zastanawiam . Jedyne co mnie zastanawia to jestem zwolenniczką nie kolysania dziecka podczas snu itp. I czy nosząc maluszka w chuscie dziecko później normalnie zasypia w łóżeczku bez kolysania ?

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW ale tu się twarzowo zrobiło :-) ładne buziunie macie dziewczyny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No toz sie poplakalam przez bol gardla :( ah te hormony :(

Hope sliczne zdjecie ! :)

• Arielka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope mozna tantum verde w ciazy? mnie tez gardlo boli :/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    A ja jestem dziś tak zmęczona że mogła bym przesłać cały dzień.
    Co do chusty to sama się nad nią zastanawiam . Jedyne co mnie zastanawia to jestem zwolenniczką nie kolysania dziecka podczas snu itp. I czy nosząc maluszka w chuscie dziecko później normalnie zasypia w łóżeczku bez kolysania ?
    Wydaje mi się, że maluch w chuście nie jest jakoś specjalnie kołysany. Tak jak rusza się Mama, rusza się i on, czyli zupełnie jak w brzuchu, to ogromna zaleta :) Nasłuchałam się wiele dobrego o chustach, bardzo chciałabym spróbować. Bliskość z dzieckiem i dwie wolne ręce, to jest to :) Trzeba tylko znaleźć kogoś, kto pokaże jak to robić prawidłowo. Konsultacje online czy poradniki to nie to samo :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina a czemu nie kołysać? dziecko w brzuchu się przyzwyczaja do kołysania a nie potem wiec jesli nie chcesz przyzwyczajac do kołysania to bys musiała leżec całą ciąże :D Poza tym kołysanie pozytywnie wpływa na rozwój dziecka- to udowodnione naukowo ;)
    Co do chusty to polecam z całego serca! maluszek noszony od początku bardzo szybko sie w chuscie uspokaja a mama tez ma korzysci- wolne ręce i możliwośc zrobienia wielu rzeczy, których by nie zrobiła z maluchem na rękach :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skrobiecie Dziewczyny! Ja coś od wczoraj poleguje, chyba zapadam w sen zimowy jak borsuk! Nie wiem co się dzieje,ale chce mi się tylko spać, jeść i sikać. Nic więcej mogłabym nie robić.

Co do wyprawki, to ja nie mam na razie nic i nic nie kupuje dopóki nie będzie widać brzucha. Tak postanowiłam. Ale mamy wokół tyle małych dzieciaków wśród znajomych i rodziny,że spodziewamy się dostać sporo rzeczy w spadku. Moja siostra też tak miała,że jak brzuch się pojawił to wszyscy zaczęli przynosić rzeczy po swoich dzieciach i ona tylko wybierała, co chce, a co posłać dalej. Cośtam pewnie zakupię dla przyjemności, ale nie za dużo bo nie widzę potrzeby wydawania kasy na rzeczy, które posłużą parę chwil,więc kupimy tylko to co niezbędne.

A chusta mnie kusi bardzo!

Dobra kładę się, kocham spać, jak się okazało.

dewa, strawberry juice lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ten syrop cebulowo miodowy wyszedl super :) Taki jak mojej najukochanszej babci <3 Od razu mi lepiej :)

Madu1611 lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja takiej husty nawet w rekach nie mialam:-) moze teraz wyprobuje skoro tak polecacie:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale żeście się rozpisały huhuuu ;)
    co do wyprawki , u nas wszystko od podstaw czyli spory wydatek jedak planujemy zacząć zakupy dopiero po połówkowym a jak wyjdzie w praktyce to się zobaczy :D

Czekam na spaghetti a co do zęba , wczoraj bolało a dziś podeszło ropą ehh więc dupa :/

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facebookowaja współczuję :(

mnie od rana bleee męczą mdłości - wczoraj miałam jakiegoś dołka wieczorem i płakać mi się chciało - bardziej z tego powodu jak teściowa zareaguje na drugie dziecko - pewnie szczęsliwa nie będzie bo ciężka baba z niej no i niestety mieszkamy razem my na gorze , teściowie na dole - więc zawsze musi mnie wkurzyć i oczywiście wie wszystko najlepiej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nastrój od wczoraj zmienił się o 180° :( Jakiegoś takiego doła załapałam. Chyba pójdę sobie przespać cały dzień.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ