X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie zmieniłam zdanie co do PAPPA... Oczywiście decyzję skonsultuje z ginem, ale po naradzie z mężem, poczytania o wielu przypadkach kiedy USG wychodzi dobre, PAPPA źle i w większości to USG miało rację. Dla pewności zrobię USG genetyczne u swojego gina i jeszcze u gościa ktory ma najlepszy sprzęt w promieniu 100km... Podobno PAPPA po 35 roku często wychodzi fałszywie złe, a do tego mam niedoczynność tarczycy co również pogarsza wyniki... Zatem prawdopodobnie zrezygnujemy, chyba że gin się uprze....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:11

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja bardzo mi przykro :(

facebookowaja lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facebookowa wiesz co ci powiem? Ja wierzę że Takie dzieci nasze nie umierają - tylko zmieniają datę przyjścia na świat ......
    Poronilam w czerwcu we wrześniu ujrzałam znowu 2 kreseczki. Staraliśmy się ponad dwa lata. Więc wiem że to nie pora ale tak jak powiedziała moja gin najszybciej zajść w ciąże to właśnie po poronieniu. Więc wierzę że u Ciebie będzie to samo. Dzieciątko przyjdzie na świat ale widocznie wybrało inny termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:08

strawberry juice, Espera, facebookowaja lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po urodzinach, najadłam się do syta ;p Ale wiecie co mi najbardziej wchodziło? Bigos! Pyszny taki z kiszonej kapusty. Trochę mi ten kapuśniak zrekompensował :)
    Espera ja podzielam Twoje zdanie co do badań :)

Espera, Mabelle lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ponad 3 i od razu dostałam euthyrox ale mysle ze przed kolejna wizyta zbadam sobie tsh kontrolnie.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macmiror globulki w pierwszym trymestrze ciąży. Czy któraś ma takie doświadczenie?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie slyszalam o takim leku

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz usiadzcie jak to czytacie bo to co mnie dziś spotkało ludzkie pojęcie przechodzi! Na 16 byliśmy umówieni że znajomymi. Kucnelam żeby dziecku buty do wyjścia założyć i trzask! Coś mi w kolanie strzelilo. Ból nie do zniesienia płacz i już nie wstałam. Telefon na pogotowie karetka 1,2,3 szpital i wróciłam kurwa z gipsem na nodze umeczona z bólu bo ortopedzi nic nie mogli podać a okazało się że wiazadla w kolanie poszły i 2 tygodnie gips potem usg i opaska medyczna a zaraz po porodzie operacja kolana bo lekotka siadla. I mam jeden dzień żeby opiekę dla dziecka znaleźć bo nawet do kibla sama nie daje rady dojść a co dopiero dzieckiem się zająć zajebiscie nie?!

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Macmiror globulki w pierwszym trymestrze ciąży. Czy któraś ma takie doświadczenie?
    Tak ja miałam w tej i popdniem ciąży

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    A teraz usiadzcie jak to czytacie bo to co mnie dziś spotkało ludzkie pojęcie przechodzi! Na 16 byliśmy umówieni że znajomymi. Kucnelam żeby dziecku buty do wyjścia założyć i trzask! Coś mi w kolanie strzelilo. Ból nie do zniesienia płacz i już nie wstałam. Telefon na pogotowie karetka 1,2,3 szpital i wróciłam kurwa z gipsem na nodze umeczona z bólu bo ortopedzi nic nie mogli podać a okazało się że wiazadla w kolanie poszły i 2 tygodnie gips potem usg i opaska medyczna a zaraz po porodzie operacja kolana bo lekotka siadla. I mam jeden dzień żeby opiekę dla dziecka znaleźć bo nawet do kibla sama nie daje rady dojść a co dopiero dzieckiem się zająć zajebiscie nie?!
    Mąż lub inny członek rodziny mama tata itd może wziąść na ciebie opiekę na 14 dni. Jeśli nie pracuje w soboty i niedziele to może wziąść zwolnienie od poniedziałku do piątku i tak trzeba 3 razy iść. Do lekarza pierwszego kontaktu idzie. Płatne oczywiście 80%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:40

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście współczuję

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska bardzo współczuje,masakra jakaś.niech maz bierze wolne na ciebie i zajmuje sie dzieckiem.ale musisz cierpiec..

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    No to żeś kurwaaaaaa zaszalała ! Zdrówka toska, lekotka to poważna sprawa

• Espera Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska nie wierzę.... Współczuję... Musicie rozpatrzyć to zwolnienie męża na Ciebie... Chyba że masz kogoś kto może Wam pomóc... Jestem z tobą, a robili rtg czy tylko usg?

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, toska_88 ależ musiałaś się nacierpieć! Aż mnie zatkało jak przeczytałam co Ci się przytrafiło. Trzymaj sie jakoś dziewczyno! Co do opieki nad dzieckiem jest szansa, że ktoś z rodziny pomoże?

Facebookowaja, tak strasznie mi przykro z powodu Twojej straty :( . Natura bywa czasem zbyt okrutna.

Coś mi energie dziś odebrało kompletnie i taki jakiś smutek ogarnął. Ech... Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:

O matko! Toska wspolczuje :( Mam nadzieje ze Ci zadnego RTG nie strzelili !!!

• Camilia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Tak ja miałam w tej i popdniem ciąży
    W tej ciąży już brałas Macmiror? Ja sie trochę boję no ale chyba zaraz zaaplikuje bo od srody mnie drapie i swedzi. Uplawow brak co dziwne.bo zawsze.w talich sytuacjach mialam. Ech nie cierpię jak tamm na dole coś szwankuje a w ciąży tym bardziej :-/

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka kurcze jak nie urok to lekotka . Masakra łatwiaj opieke dla dziecka i wypoczywaj teraz to podwójnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:47

blubka lubi tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska zdrówka!
    Facebookowaja bardzo mi przykro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:51

Espera, strawberry juice, facebookowaja lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facebookowaja bardzo mi przykro, ale ściskam, przytulam i wierzę, że następnym razem wszystko się uda! :*

Tośkaaaa, uuuurwał :/ Cholera, a tu nawet naszprycować się nie możesz :/ Współczuję serio. Tylko czemu taka silna kontuzja? Od kucnięcia? Miałaś wcześniej problemy z kolanami? Ja miałam strzaskane po siatkówce. Wyobrażam sobie ten ból :/

facebookowaja lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ