X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie zmieniłam zdanie co do PAPPA... Oczywiście decyzję skonsultuje z ginem, ale po naradzie z mężem, poczytania o wielu przypadkach kiedy USG wychodzi dobre, PAPPA źle i w większości to USG miało rację. Dla pewności zrobię USG genetyczne u swojego gina i jeszcze u gościa ktory ma najlepszy sprzęt w promieniu 100km... Podobno PAPPA po 35 roku często wychodzi fałszywie złe, a do tego mam niedoczynność tarczycy co również pogarsza wyniki... Zatem prawdopodobnie zrezygnujemy, chyba że gin się uprze....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:11

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja bardzo mi przykro :(

facebookowaja lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facebookowa wiesz co ci powiem? Ja wierzę że Takie dzieci nasze nie umierają - tylko zmieniają datę przyjścia na świat ......
    Poronilam w czerwcu we wrześniu ujrzałam znowu 2 kreseczki. Staraliśmy się ponad dwa lata. Więc wiem że to nie pora ale tak jak powiedziała moja gin najszybciej zajść w ciąże to właśnie po poronieniu. Więc wierzę że u Ciebie będzie to samo. Dzieciątko przyjdzie na świat ale widocznie wybrało inny termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:08

strawberry juice, Espera, facebookowaja lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po urodzinach, najadłam się do syta ;p Ale wiecie co mi najbardziej wchodziło? Bigos! Pyszny taki z kiszonej kapusty. Trochę mi ten kapuśniak zrekompensował :)
    Espera ja podzielam Twoje zdanie co do badań :)

Espera, Mabelle lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ponad 3 i od razu dostałam euthyrox ale mysle ze przed kolejna wizyta zbadam sobie tsh kontrolnie.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macmiror globulki w pierwszym trymestrze ciąży. Czy któraś ma takie doświadczenie?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie slyszalam o takim leku

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz usiadzcie jak to czytacie bo to co mnie dziś spotkało ludzkie pojęcie przechodzi! Na 16 byliśmy umówieni że znajomymi. Kucnelam żeby dziecku buty do wyjścia założyć i trzask! Coś mi w kolanie strzelilo. Ból nie do zniesienia płacz i już nie wstałam. Telefon na pogotowie karetka 1,2,3 szpital i wróciłam kurwa z gipsem na nodze umeczona z bólu bo ortopedzi nic nie mogli podać a okazało się że wiazadla w kolanie poszły i 2 tygodnie gips potem usg i opaska medyczna a zaraz po porodzie operacja kolana bo lekotka siadla. I mam jeden dzień żeby opiekę dla dziecka znaleźć bo nawet do kibla sama nie daje rady dojść a co dopiero dzieckiem się zająć zajebiscie nie?!

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Macmiror globulki w pierwszym trymestrze ciąży. Czy któraś ma takie doświadczenie?
    Tak ja miałam w tej i popdniem ciąży

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    A teraz usiadzcie jak to czytacie bo to co mnie dziś spotkało ludzkie pojęcie przechodzi! Na 16 byliśmy umówieni że znajomymi. Kucnelam żeby dziecku buty do wyjścia założyć i trzask! Coś mi w kolanie strzelilo. Ból nie do zniesienia płacz i już nie wstałam. Telefon na pogotowie karetka 1,2,3 szpital i wróciłam kurwa z gipsem na nodze umeczona z bólu bo ortopedzi nic nie mogli podać a okazało się że wiazadla w kolanie poszły i 2 tygodnie gips potem usg i opaska medyczna a zaraz po porodzie operacja kolana bo lekotka siadla. I mam jeden dzień żeby opiekę dla dziecka znaleźć bo nawet do kibla sama nie daje rady dojść a co dopiero dzieckiem się zająć zajebiscie nie?!
    Mąż lub inny członek rodziny mama tata itd może wziąść na ciebie opiekę na 14 dni. Jeśli nie pracuje w soboty i niedziele to może wziąść zwolnienie od poniedziałku do piątku i tak trzeba 3 razy iść. Do lekarza pierwszego kontaktu idzie. Płatne oczywiście 80%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:40

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście współczuję

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska bardzo współczuje,masakra jakaś.niech maz bierze wolne na ciebie i zajmuje sie dzieckiem.ale musisz cierpiec..

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    No to żeś kurwaaaaaa zaszalała ! Zdrówka toska, lekotka to poważna sprawa

• Espera Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska nie wierzę.... Współczuję... Musicie rozpatrzyć to zwolnienie męża na Ciebie... Chyba że masz kogoś kto może Wam pomóc... Jestem z tobą, a robili rtg czy tylko usg?

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, toska_88 ależ musiałaś się nacierpieć! Aż mnie zatkało jak przeczytałam co Ci się przytrafiło. Trzymaj sie jakoś dziewczyno! Co do opieki nad dzieckiem jest szansa, że ktoś z rodziny pomoże?

Facebookowaja, tak strasznie mi przykro z powodu Twojej straty :( . Natura bywa czasem zbyt okrutna.

Coś mi energie dziś odebrało kompletnie i taki jakiś smutek ogarnął. Ech... Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:

O matko! Toska wspolczuje :( Mam nadzieje ze Ci zadnego RTG nie strzelili !!!

• Camilia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Tak ja miałam w tej i popdniem ciąży
    W tej ciąży już brałas Macmiror? Ja sie trochę boję no ale chyba zaraz zaaplikuje bo od srody mnie drapie i swedzi. Uplawow brak co dziwne.bo zawsze.w talich sytuacjach mialam. Ech nie cierpię jak tamm na dole coś szwankuje a w ciąży tym bardziej :-/

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka kurcze jak nie urok to lekotka . Masakra łatwiaj opieke dla dziecka i wypoczywaj teraz to podwójnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:47

blubka lubi tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska zdrówka!
    Facebookowaja bardzo mi przykro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:51

Espera, strawberry juice, facebookowaja lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facebookowaja bardzo mi przykro, ale ściskam, przytulam i wierzę, że następnym razem wszystko się uda! :*

Tośkaaaa, uuuurwał :/ Cholera, a tu nawet naszprycować się nie możesz :/ Współczuję serio. Tylko czemu taka silna kontuzja? Od kucnięcia? Miałaś wcześniej problemy z kolanami? Ja miałam strzaskane po siatkówce. Wyobrażam sobie ten ból :/

facebookowaja lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ