MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja aktywnosc to aktualnie odpoczynek z przymusu:/
Zieziulka jak tam dzisiaj sytuacja?Arwi lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
facebookowaja wrote:kochane żegam sie z Wami niestety ale poroniłam. Ból nie do opisania ale jakis trzeba sie pogodzic
życze wszystkim mamusiom dużo zdrówka
facebookowaja lubi tę wiadomość
Demsik
hormony ok
-
nick nieaktualny
-
Spirit na pewno ide na roczny macierzynski.a potem raczej wracam do pracy.
Wszystkie macie sliczne avatary wiec i ja musze cos poszukac ale to juz nie dzisiaj.Demsik
hormony ok
-
facebookowaja wrote:kochane żegam sie z Wami niestety ale poroniłam. Ból nie do opisania ale jakis trzeba sie pogodzic
Ojej, strasznie mi przykro kochanaKurczę, a już było przecież lepiej... Dużo siły ci życzę i jestem pewna, że szczęście niedługo wróci
-
marie_marie22 wrote:facebookowaja, bardzo mi przykro
Kurcze, tak się cieszyłam, że nas tyle jest, a tu co chwilę tragedia
Kochana, przytulam, trzymaj się.
Moja gin mi powiedziała, ze te statystki, ze roni się ok 20% ciąż to wersja optymistyczna, a ona po pracy na oddziale może spokojnie powiedzieć, że jest to 40-50%. Niestety, to się zdarza. Chociaż ja uważam, że gruntowne badania powinny być za darmo już po pierwszym poronieniu, a nie dopiero po trzecim. A wiecie co jest u niej w szpitalu najczęstszą przyczyną poronień? Tarczyca! Większość kobiet ma tsh grubo ponad 5, a nikt im nigdy o badaniu tarczycy nie wspomniał... A to z 20zł kosztuje. No chociaż te podstawowe badania powinni zlecać od razu, nie każda babka przed ciążą siedzi dwa miechy w necie, żeby wybadać jakie badania byłoby dobrze zrobić, albo o co zadbać.
Strasznie to smutny i przykry temat -
Kochana, tak mi przykro z powodu Twojej straty
Trzymaj się jakoś,przutulasfacebookowaja lubi tę wiadomość
-
-
Qasha wrote:Moja gin mi powiedziała, ze te statystki, ze roni się ok 20% ciąż to wersja optymistyczna, a ona po pracy na oddziale może spokojnie powiedzieć, że jest to 40-50%. Niestety, to się zdarza. Chociaż ja uważam, że gruntowne badania powinny być za darmo już po pierwszym poronieniu, a nie dopiero po trzecim. A wiecie co jest u niej w szpitalu najczęstszą przyczyną poronień? Tarczyca! Większość kobiet ma tsh grubo ponad 5, a nikt im nigdy o badaniu tarczycy nie wspomniał... A to z 20zł kosztuje. No chociaż te podstawowe badania powinni zlecać od razu, nie każda babka przed ciążą siedzi dwa miechy w necie, żeby wybadać jakie badania byłoby dobrze zrobić, albo o co zadbać.
Strasznie to smutny i przykry temat -
qasha masz racje z ta tarczyca. na choroby tarczycy choruje bardzo duzo ludzi i nie zdaje sobie sprawy. mam w rodzinie chlopaka ma chyba ze 12 lat i problem z waga przez wiele lat i okazalo sie ze to tarczyca ale tylko dlatego ze matka nie dala za wygrana i uparla sie na badania bo powiedziala ze jej syn je zdrowo i to nie mozliwe zeby byl gruby no i wyszlo. tylko ze u kobiet to wlasnie bardziej skomplikowana sprawa bo raz ze mozna miec problem z zajsciem a dwa ze poronic. ja przy pierwszej ciazy tez mialam tsh 4.5 oczyywiscie dopiero w ciazy kazano mi zrobic badanie i ciaza stracona. moja endokrynolog powiedziala ze czesto chroby tarczycy nie daja zadnych objawow i dlatego kobiety sie nie badaja w tym kierunku tylko ze to powienno byc podstawowe badanie robione raz na jakis czas z morfologia.
Arwi, Mabelle lubią tę wiadomość