MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Demsik wrote:Nie ma sie czym przejmowac.najwazniejsze jest dobro naszych kruszynek a nie pracodawców.w poprzedniej ciazy kierowniczka do mnie ze moze popracuje dluzej bo premie maja byc a ja ze nie bo premia to nie wszystko.mialam dzwigac z wozkow 80kg mezczyzn?never.praciwalam wtedy z doroslymi niepelnosprawnymi osobami, wieszosc na wozkach.
Ja ide myc lepetynke i przed jedenasta wyruszamy na wizyte.trzymajta kciuki bo stresa mam jak nie wiem co.buziole dla wasCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Qasha wrote:U mnie z owocami i warzywami jest problem, bo jestem alergikiem i na wiele z nich jestem uczulona. Tzn tak normalnie to je jadłam, a potem brałam od razu leki, ale w ciąży tych leków nie mogę. Ostatnio się zapomniałam i zjadłam banana... Zaraz wysypka i duszności Także wszystkie kiwi, pomarańcze, truskawki, maliny, śliwki, banany, arbuzy itp. odpadają. Na pomidory też mam alergię, ale objawia się tylko wysypką, więc jak mam ochotę to jem. Muszę spytać gin w piątek co z tym zrobić. Bo np. w listpadzie zaczyna pylić jedno drzewo, na które jestem mega uczulona i nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez leków W zeszły listopad zapomniałam zabrać ze sobą leków, a jechaliśmy na wycieczkę... Mialam całe opuchnięte oczy, nic nie widziałam, wypadły mi wszystkie rzęsy i nie mogłam oddychać. Także tego... może się okaże, że są jakieś leki na alergie bezpieczne w ciąży, a jak nie to kupuję se maskę tlenową czy cuśCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
nick nieaktualnyHope_ wrote:cudwny pomysł... za mną też słone smaki takie bardziej chodzą
nie pamietam juz jak bylo w pierwszej ciąży, na pewno mialam zachciany na fast foody, a taka najmocniejsza zachcianka ciazowa to o 20 zachcialo mi sie gofrów... gadałam gadałam, aż urobiłam męża na pójscie do sklepu, kazał zrobić listę składników i czyta
on: "hmmm GOFROWNICA?!"
ja: "no tak - nie mamy przecież a inaczej gofrów się nie zrobi"
Ahahahahahaha rządzisz ! To ja sprobuje swojego naciagnac na sokowirowke i grilla -
nick nieaktualny
-
Ggonia z naturalnych sposobów na ból zęba znam gryzienie goździka....ale ja nie próbowałam, no ale jak boli to może warto spróbować. Tu znalazłam,ze nie tylko ja o tym słyszałam:
http://bez-chemii.blogspot.com/2010/03/gozdziki-na-bol-zeba-bez-chemii.html -
Pychotka Pierogi ruskie sama robiłam
url=https://naforum.zapodaj.net/bdc8ff8fc574.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdc8ff8fc574.jpg[/url]
Niebo w gębieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 14:50
Kleopatra, Demsik, Nieśmiała, Misia 69, sylwucha89, Mabelle, toska_88, Camilia lubią tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Demsik ale wprowadzisz szczęśliwy nastrój po powrocie
Ja dziś zaczynam 10 tc już leci ten czas jak szalony. Pogoda deszczowa a chciałam się wybrać na targ po jakieś dresowki po domu bo ciasno w pasie się robi . W nocy odczuwam bóle w pachwinach i powróciła bolesnosc piersi. Tak sobie myślę że jak idę do lekarza 2 listopada to będzie 13 tc może zobaczy już płeć?toska_88 lubi tę wiadomość
-
Troszku się wstydzę dać swojej paszczy na profilowe, ale znalazłam takie zabawne foto sprzed paru lat to zaraz ustawię, haha Przynajmniej będzie wam wesoło jak będziecie na mnie patrzeć - tym bardziej, że zdjęcie figury już lekko nieaktualne
Hope_ lubi tę wiadomość
-
Melduje sie po:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9347887c1c2.jpg
Dzidzia ma 2,09mm, 160/min.z krwiakiem lepiej.ale dalej lezec i odpoczywac.kolejna wizyta 28.10.jestem przeszczesliwa;)
Manius uwielbiam pierogi ruskie;)Arwi, Espera, strawberry juice, Nieśmiała, mon!ta^, julita, Breezee, ggonia, Misia 69, Maniuś, sylwucha89, Madu1611, Mabelle, Hope_, Kleopatra, toska_88, Karotka, Camilia, kamyla112, ag194, sylwia1985, bezimienna, Uszczesliwiona, Majcia, Klaudia N. lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Qasha wrote:Troszku się wstydzę dać swojej paszczy na profilowe, ale znalazłam takie zabawne foto sprzed paru lat to zaraz ustawię, haha Przynajmniej będzie wam wesoło jak będziecie na mnie patrzeć - tym bardziej, że zdjęcie figury już lekko nieaktualne
Nie, zmieniłam zdanie, to foto się nie nadaje. Ustawię inne, na tym wyglądam jakoś tak... niepoważnie. Kto widział niech udaje, że nie widział! -
Demsik wrote:Melduje sie po:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9347887c1c2.jpg
Dzidzia ma 2,09mm, 160/min.z krwiakiem lepiej.ale dalej lezec i odpoczywac.kolejna wizyta 28.10.jestem przeszczesliwa;)
Manius uwielbiam pierogi ruskie;)
Ale cudo Super, że z krwiakiem lepiejDemsik lubi tę wiadomość
-
Qasha wrote:Demsik, o której masz wizytę? A może ty już po?
Upsss....nic nie widzialam;)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 15:26
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Demsik super!!!
Qasha boska fota!!!
Ruskie uwielbiam, zjem po ciąży:-) to tylko jeszcze 7 miesięcy, wytrzymam..
Kiedyś nie jadłam chleba i ziemniakow przez 2lata... Ale byłam wtedy szczupła...
U mnie dziś cukinia faszerowane mieskiem mielonym po meksykańsku, z fasolką czerwona, kukurydzą i pomidorami. Dodalam trochę kaszy gryczanej niepalonej i posupalam serem. Pycha. Na deser kostka czarne czekolady z pomarańczami....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 15:28
Demsik, Maniuś, Mabelle lubią tę wiadomość