X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim !! :)
    Witam sie w 9 tygodniu :) Zaczynamy 3 miesiac :)

Jejku, nigdy nie jadlam sniadania, a teraz budze sie na takim glodzie ze od razu musze cos zjesc.

Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość

• Leirion Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po śniadaniu. 2 dni nic nie robienie za mną i czuje sie potwornie zmęczona. Potrzebny mi spacer na świeżym powietrzu. Nie wiem jak można tak leżeć przez cala ciąże..
    zaczelam szukac sobie hobby na czas zwolnienia i chce zrobić dzidzi kolderke patchworkową - czyli bede sie uczyc szyć :] mój K. Jak to uslyszal to uniósł brew w górę mówiąc "ta jasne" a w domyśle"znowu cos wymyslila i pewnie trzeba kupić jej sprzęt ;)"

Jakbym miała tylko tv oglądać i książki czytać to bym oszalala. Musze czymś ręce zająć

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja sobie dziś pospałam do 8, a co.
    Juz jestem po sniadanku, po zamiataniu podłog, i zrobieniu kilku słoików.

Kurczę, dopiero do mnie dotarło ze jestem w 10 tc, czyli 3mc. :-)

strawberry juice, Kleopatra lubią tę wiadomość

age.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w szczecinie targi w boboland - można dziecięce rzeczy po cenach hurtowych kupic. A ja sie troche jeszcze boje choc pewnie wózki będą na promocjach.. Nie chce zapeszać

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Demsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sie czym przejmowac.najwazniejsze jest dobro naszych kruszynek a nie pracodawców.w poprzedniej ciazy kierowniczka do mnie ze moze popracuje dluzej bo premie maja byc a ja ze nie bo premia to nie wszystko.mialam dzwigac z wozkow 80kg mezczyzn?never.praciwalam wtedy z doroslymi niepelnosprawnymi osobami, wieszosc na wozkach.

Ja ide myc lepetynke i przed jedenasta wyruszamy na wizyte.trzymajta kciuki bo stresa mam jak nie wiem co.buziole dla was

Rudzik, strawberry juice, Nieśmiała, sylwucha89, lilou, toska_88, WreszcieMama, ggonia, Madu1611 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik trzymam mocno kciuksy! <3
    No stressss!

Demsik lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik, bedzie dobrze, powodzenia !!! :)

Demsik lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zajęć w ciąży, to ja planuję najpierw się obronić, potem poprzebierac i poukladac wsztstkie ciuchy, poszewki na poduszki, ręczniki, wszystko. Następnie uklasanie segregowanie wszelkich papierów i dokumentów, a na koniec idziie kuchnia i nieuywane sorzęty, graty, garnki, pierdoły, jakieś ozdiby, figurki....
    Mam zamiar zmniejszyć liczbę rzeczy w domu jak się uda to i o połowę!
    Zakładając, że wyrobie sie z tym wsztstkim do konca pazdziernika, to od listopada mam zamiar czytac. Zawsze kochalam czytanie. Ale pracuhąc, studiując i ogarniając dom juz nie mialam ani sil ani czasu. Teraz to nadrobie :-)

age.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki. Powiedzcie mi czy któraś ma problem z oddechem? Mam takie wrażenie jakbym miała za małe dziurki w nosie i jakbym za mało powietrza łapała. Jakbym miała zatkany nos, a nie mam kataru, raczej sucho w nosie. Bardzo to niewygodne.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Nie ma sie czym przejmowac.najwazniejsze jest dobro naszych kruszynek a nie pracodawców.w poprzedniej ciazy kierowniczka do mnie ze moze popracuje dluzej bo premie maja byc a ja ze nie bo premia to nie wszystko.mialam dzwigac z wozkow 80kg mezczyzn?never.praciwalam wtedy z doroslymi niepelnosprawnymi osobami, wieszosc na wozkach.

Ja ide myc lepetynke i przed jedenasta wyruszamy na wizyte.trzymajta kciuki bo stresa mam jak nie wiem co.buziole dla was
    trzymam kciuki

Demsik lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik trzynamy kciuki! Tylko Ty nie trzymaj nasxw niepewnosci tak jak wczoraj Rudzik :-D

Demsik, Rudzik lubią tę wiadomość

age.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzonka Demsik.. Ja się wczoraj naczekalam u mojego lekarza ale bylo warte to czekanie

Demsik lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • guścia Znajoma

Wysłany: 8 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    ja tez sie dopisuje do starszych mam...bede rodzic pierwsze dziecko jak bede miec 36 lat ....a marzy nam sie wiecej dzieci. tak to jest jak sie spotyka odpowiedniego czlowieka za pozno :)
    Gonia13, zupełnie jak ja, tylko ja będę rodzić w wieku 35 lat. Dobrze, że czuję się nie starsza niż 32 ;)

Espera, dobrze Cię 'widzieć'! U nas wszystko ok. Mam nadzieję, że tak zostanie. Luteinę mam odstawić i martwię się trochę, ale skoro lekarz był tego pewien...
    Pozdrawiam!

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez coś dzisiaj zaczęły bolec bardziej pachwiny, a już ze 2 tyg była cisza. Faktycznie to wygląda jakby zaczął się drugi etap rozciągania

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    hej dziewczynki. Powiedzcie mi czy któraś ma problem z oddechem? Mam takie wrażenie jakbym miała za małe dziurki w nosie i jakbym za mało powietrza łapała. Jakbym miała zatkany nos, a nie mam kataru, raczej sucho w nosie. Bardzo to niewygodne.

Kup sobie spray do nosa z sola morska - marimer, sterimar, tonimer baby czy cos takiego. Sa naturalne, odtykaja nos i nawilzaja :) Powinno pomoc :)

Breezee, Arwi lubią tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem tu najstarsza. Pewnie już dawno miałabym maleństwo, tylko dość późno zmieniłam faceta na tego właściwego. W tym roku pod koniec czerwca mielibyśmy naszego Mateusza z nami, niestety pewnie coś z mojej winy się stało, bo po obumarciu zrobiliśmy genetyczne i malec był zdrowy. Tak wiec jak teraz będzie dobrze to w maju będę miała 40-tke

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję strawberry juice

strawberry juice lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik ale wprowadzisz szczęśliwy nastrój po powrocie :-)
    Ja dziś zaczynam 10 tc już:-) leci ten czas jak szalony. Pogoda deszczowa a chciałam się wybrać na targ po jakieś dresowki po domu bo ciasno w pasie się robi . W nocy odczuwam bóle w pachwinach i powróciła bolesnosc piersi. Tak sobie myślę że jak idę do lekarza 2 listopada to będzie 13 tc może zobaczy już płeć?:-)

Espera, Demsik, Arwi, strawberry juice, Rudzik, Maniuś lubią tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Dzien dobry wszystkim !! :)
    Witam sie w 9 tygodniu :) Zaczynamy 3 miesiac :)

Jejku, nigdy nie jadlam sniadania, a teraz budze sie na takim glodzie ze od razu musze cos zjesc.
    Gratulacje! Ja przechodzę dziś na dwucyfrową stronę, tydzień 10 rozpoczęty :-) a z ty głodem też tak mam... Jak moje chłopaki wstają to ja już dawno po śniadaniu,hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 11:16

strawberry juice lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guścia wrote:
    Gonia13, zupełnie jak ja, tylko ja będę rodzić w wieku 35 lat. Dobrze, że czuję się nie starsza niż 32 ;)

Espera, dobrze Cię 'widzieć'! U nas wszystko ok. Mam nadzieję, że tak zostanie. Luteinę mam odstawić i martwię się trochę, ale skoro lekarz był tego pewien...
    Pozdrawiam!
    Guscia nareszcie! Nie mogłam się Ciebie doczekać! Witaj wśród majówek!!!

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ