Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Tak czytam i czytam, czyżbym była tu najmłodsza mama :O w grudniu skończę 23 lata :P ale ciąża była planowana, jesteśmy 2 lata po ślubie ;)

Najmlodsza majowa mama to chyba zostanie Ag194, bo ma lat 22 :) ale czy to ważne kto najmłodsza a kto najsatrsza? Dziewuchy, po proatu cieszmy sie naszym ciezarnym stanem :)

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska nie trać nadzieji na Nelkę ;) Dzieci nam po prostu urodę odbierają i same będą śliczne nieważne jakiej płci ;)

strawberry juice, toska_88 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Toska nie trać nadzieji na Nelkę ;) Dzieci nam po prostu urodę odbierają i same będą śliczne nieważne jakiej płci ;)

Racje ma, polac jej! Tzn. soczku przeciez!

toska_88, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik brawo! Ależ nas przetrzymalas!!!

Rudzik lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • facebookowaja Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Dzięki dziewczyny <3 Z góry sorry za błędy ale piszę z tabletu z łóżka. Ja dupka biorę od początku, kazali mi zwiększyć dawkę. Luteiny nie dostałam bo podobno i tak by sie nie wchłonęła teraz, może jak mi ustąpią plamienia. Pytali czy chce zostać w szpitalu, ale dali też do zrozumienia, że wiecej niż w domu mi nie pomogą, miałabym leżeć tylko tam, to wolę w domu. Qasha pocieszyłaś mnie trochę oby się nam udało!
    Zieziulka ja tez w poniedziałek miałam usg było db i wgl a we wtorek po południu plamiłam na bronzowo a poźniej krwawiłam z skrzepami , jutro mam prywatną wizyte usg bo wczensiej tu w Angli nie chce mi zrobic :(

Wysłany: 7 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Najmlodsza majowa mama to chyba zostanie Ag194, bo ma lat 22 :) ale czy to ważne kto najmłodsza a kto najsatrsza? Dziewuchy, po proatu cieszmy sie naszym ciezarnym stanem :)
    oj najmłodsza to chyba bede ja 21 w marcu skonczyłam :P

Wysłany: 7 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kochane stres jutro ważny dzien prywatnie jade na usg niby plamienia ustopiły po luteinie teraz tylko skrzepy delikatne mam , tak sie boje co mi doktorka powie , bo tu wgl w Angli inne podejscie jest do ciąży i zbadali mnei wziernikiem tylko niby wszytsko pozamykane jest , ale jednak boje sie :(

• dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia Wasza Jula ma dzisiaj 2 latka, 2 miesiace, 2 tygodnie i 2 dni? Duzo zdróweczka dla niej! Sliczna dziewczynka, mam nadzieje, ze choroba jak najmniej ją będzie dotykać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:57

strawberry juice lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki facebookowaja :) a ktory to tydzien i dzien ?

facebookowaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Toska nie ma lekarstwa na tę chorobę, jednakże w necie pokazują najgorsze przypadki. U nas w rodzinie nikt nie ma stwierdzonej NF1. Ja już wylalam morze łez. Teraz muszę być silna dla Julki i Maluszka!

A jak malutka sie czuje ? Mam nadzieje, że ta choroba dotknie ja najlagodniej jak tylko mozna...

Wysłany: 7 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Trzymamy kciuki facebookowaja :) a ktory to tydzien i dzien ?
    ja kochana 6 tydzien i 5 dzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja 6t4d widzialam juz serduszko. Tego Ci zycze :)

Wysłany: 7 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    To ja 6t4d widzialam juz serduszko. Tego Ci zycze :)
    ja juz w 6 tyg widziałam serduszko w poniedziałak jak miałam usg :) tylko boje sie jutro bo we wtorek miałam palmienia i krwawienia i dopiero teraz sie konczą mi bo braniu luteiny :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja wrote:
    ja juz w 6 tyg widziałam serduszko w poniedziałak jak miałam usg :) tylko boje sie jutro bo we wtorek miałam palmienia i krwawienia i dopiero teraz sie konczą mi bo braniu luteiny :(

Aaa zalozylam ze jak w Anglii to jeszcze nie mialas usg. Mimo wszystko trzymam kciuki zeby bylo dobrze :)

Wysłany: 7 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Aaa zalozylam ze jak w Anglii to jeszcze nie mialas usg. Mimo wszystko trzymam kciuki zeby bylo dobrze :)
    no tutaj nie robią tak wcześnie (bo tu wgl ciąze od 10 tyg dopiero uznają :( ani tabletek na potrzymanie ani nic ) tylko ja miałam w pl problemy z cystami na jajnikach i rodzinny lekarz stąd zeby wykluczyc cysty skierował mnie na usg

Wysłany: 7 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica to ja byłam u Gp bo strasznie mnie meczył 2 tyg brzuch i przed wizytą zrobiłam test okazało sie ze w ciąży jestem ale moja gin z pl kazała mi zrobic wykluczyc pozamaciczną ;/ i poszłam do Gp powiedziałam jej ze brzuch boli mnie miałamw pl cysty czesto na jajnikach i ze chciała bym tez wykluczyc pozamaciczną ciąże i jeszcze wys prolaktyne miałam brałam na spadek leki z pl i dała mi od razu skierowanie na usg ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 22:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry zdjęcie w 100 % do ciebie pasuje! Taka pozytywna delikatna dziewczyna:-)

strawberry juice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Strawberry zdjęcie w 100 % do ciebie pasuje! Taka pozytywna delikatna dziewczyna:-)

Dziękuję ! Nie byłam pewna co do wstawiania swojego zdjęcia, ale Belly tak je pochłonęło, że juz nie chce mi zmienić, więc... musi zostać :P

toska_88, Madu1611 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Rozumie No 2tug to niepokojący bol ....i jak USG wyszło?? miałaś juz położna??
    usg dobrze powiedzieli ze 6 tydzien , serduszko pokazali jak bije, wizyte z położna wczoraj miałam i skierowała mnie na badania krwi w poniedziałek i tez usg mam miec dalej bo we wtorek plamiłam i poźniej krwawic zaczełam gdyby nie luteina z pl to kiepsko było by bo tu tylko paracetamol kazali mi na ból brzucha :(

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka, trzymam kciuki za Ciebie i za Twoją Kruszynkę. Musi być dobrze, ja w to wierzę!

Rudzik, cieszę się, że wszystko w porządku i że widziałaś serduszko, to jest takie cudowne uczucie <3

Hope, wyślę Ci ten przepis, tylko jutro wieczorem ok? Bo już jestem w łóżku, a jutro mam jeszcze zajęcia w ciągu dnia.

Strawberry, piękna jesteś i taka... pozytywna :)

Pisałyście o wieku. Ja mam 29, tyle też (jeszcze) będę miała podczas porodu, ale rocznikowo magiczne 30 ;) Zawsze marzyło mi się założenie rodziny w wieku ok 24-25 lat, no ale tak to jest jak się trafia na odpowiedniego Mężczyznę trochę później :) W każdym razie nie żałuję :D

Rudzik lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ