X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Tak czytam i czytam, czyżbym była tu najmłodsza mama :O w grudniu skończę 23 lata :P ale ciąża była planowana, jesteśmy 2 lata po ślubie ;)

Najmlodsza majowa mama to chyba zostanie Ag194, bo ma lat 22 :) ale czy to ważne kto najmłodsza a kto najsatrsza? Dziewuchy, po proatu cieszmy sie naszym ciezarnym stanem :)

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska nie trać nadzieji na Nelkę ;) Dzieci nam po prostu urodę odbierają i same będą śliczne nieważne jakiej płci ;)

strawberry juice, toska_88 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Toska nie trać nadzieji na Nelkę ;) Dzieci nam po prostu urodę odbierają i same będą śliczne nieważne jakiej płci ;)

Racje ma, polac jej! Tzn. soczku przeciez!

toska_88, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik brawo! Ależ nas przetrzymalas!!!

Rudzik lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • facebookowaja Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Dzięki dziewczyny <3 Z góry sorry za błędy ale piszę z tabletu z łóżka. Ja dupka biorę od początku, kazali mi zwiększyć dawkę. Luteiny nie dostałam bo podobno i tak by sie nie wchłonęła teraz, może jak mi ustąpią plamienia. Pytali czy chce zostać w szpitalu, ale dali też do zrozumienia, że wiecej niż w domu mi nie pomogą, miałabym leżeć tylko tam, to wolę w domu. Qasha pocieszyłaś mnie trochę oby się nam udało!
    Zieziulka ja tez w poniedziałek miałam usg było db i wgl a we wtorek po południu plamiłam na bronzowo a poźniej krwawiłam z skrzepami , jutro mam prywatną wizyte usg bo wczensiej tu w Angli nie chce mi zrobic :(

Wysłany: 7 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Najmlodsza majowa mama to chyba zostanie Ag194, bo ma lat 22 :) ale czy to ważne kto najmłodsza a kto najsatrsza? Dziewuchy, po proatu cieszmy sie naszym ciezarnym stanem :)
    oj najmłodsza to chyba bede ja 21 w marcu skonczyłam :P

Wysłany: 7 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kochane stres jutro ważny dzien prywatnie jade na usg niby plamienia ustopiły po luteinie teraz tylko skrzepy delikatne mam , tak sie boje co mi doktorka powie , bo tu wgl w Angli inne podejscie jest do ciąży i zbadali mnei wziernikiem tylko niby wszytsko pozamykane jest , ale jednak boje sie :(

• dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia Wasza Jula ma dzisiaj 2 latka, 2 miesiace, 2 tygodnie i 2 dni? Duzo zdróweczka dla niej! Sliczna dziewczynka, mam nadzieje, ze choroba jak najmniej ją będzie dotykać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:57

strawberry juice lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki facebookowaja :) a ktory to tydzien i dzien ?

facebookowaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Toska nie ma lekarstwa na tę chorobę, jednakże w necie pokazują najgorsze przypadki. U nas w rodzinie nikt nie ma stwierdzonej NF1. Ja już wylalam morze łez. Teraz muszę być silna dla Julki i Maluszka!

A jak malutka sie czuje ? Mam nadzieje, że ta choroba dotknie ja najlagodniej jak tylko mozna...

Wysłany: 7 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Trzymamy kciuki facebookowaja :) a ktory to tydzien i dzien ?
    ja kochana 6 tydzien i 5 dzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja 6t4d widzialam juz serduszko. Tego Ci zycze :)

Wysłany: 7 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    To ja 6t4d widzialam juz serduszko. Tego Ci zycze :)
    ja juz w 6 tyg widziałam serduszko w poniedziałak jak miałam usg :) tylko boje sie jutro bo we wtorek miałam palmienia i krwawienia i dopiero teraz sie konczą mi bo braniu luteiny :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja wrote:
    ja juz w 6 tyg widziałam serduszko w poniedziałak jak miałam usg :) tylko boje sie jutro bo we wtorek miałam palmienia i krwawienia i dopiero teraz sie konczą mi bo braniu luteiny :(

Aaa zalozylam ze jak w Anglii to jeszcze nie mialas usg. Mimo wszystko trzymam kciuki zeby bylo dobrze :)

Wysłany: 7 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Aaa zalozylam ze jak w Anglii to jeszcze nie mialas usg. Mimo wszystko trzymam kciuki zeby bylo dobrze :)
    no tutaj nie robią tak wcześnie (bo tu wgl ciąze od 10 tyg dopiero uznają :( ani tabletek na potrzymanie ani nic ) tylko ja miałam w pl problemy z cystami na jajnikach i rodzinny lekarz stąd zeby wykluczyc cysty skierował mnie na usg

Wysłany: 7 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica to ja byłam u Gp bo strasznie mnie meczył 2 tyg brzuch i przed wizytą zrobiłam test okazało sie ze w ciąży jestem ale moja gin z pl kazała mi zrobic wykluczyc pozamaciczną ;/ i poszłam do Gp powiedziałam jej ze brzuch boli mnie miałamw pl cysty czesto na jajnikach i ze chciała bym tez wykluczyc pozamaciczną ciąże i jeszcze wys prolaktyne miałam brałam na spadek leki z pl i dała mi od razu skierowanie na usg ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 22:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry zdjęcie w 100 % do ciebie pasuje! Taka pozytywna delikatna dziewczyna:-)

strawberry juice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Strawberry zdjęcie w 100 % do ciebie pasuje! Taka pozytywna delikatna dziewczyna:-)

Dziękuję ! Nie byłam pewna co do wstawiania swojego zdjęcia, ale Belly tak je pochłonęło, że juz nie chce mi zmienić, więc... musi zostać :P

toska_88, Madu1611 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Rozumie No 2tug to niepokojący bol ....i jak USG wyszło?? miałaś juz położna??
    usg dobrze powiedzieli ze 6 tydzien , serduszko pokazali jak bije, wizyte z położna wczoraj miałam i skierowała mnie na badania krwi w poniedziałek i tez usg mam miec dalej bo we wtorek plamiłam i poźniej krwawic zaczełam gdyby nie luteina z pl to kiepsko było by bo tu tylko paracetamol kazali mi na ból brzucha :(

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka, trzymam kciuki za Ciebie i za Twoją Kruszynkę. Musi być dobrze, ja w to wierzę!

Rudzik, cieszę się, że wszystko w porządku i że widziałaś serduszko, to jest takie cudowne uczucie <3

Hope, wyślę Ci ten przepis, tylko jutro wieczorem ok? Bo już jestem w łóżku, a jutro mam jeszcze zajęcia w ciągu dnia.

Strawberry, piękna jesteś i taka... pozytywna :)

Pisałyście o wieku. Ja mam 29, tyle też (jeszcze) będę miała podczas porodu, ale rocznikowo magiczne 30 ;) Zawsze marzyło mi się założenie rodziny w wieku ok 24-25 lat, no ale tak to jest jak się trafia na odpowiedniego Mężczyznę trochę później :) W każdym razie nie żałuję :D

Rudzik lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ