Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Zieziulka lez, wypoczywaj, oszczedzaj sie. Bedzie dobrze :-)

Ja bylam wlasnie z D. na wrapach... uchh, pycha, nasze nowe odkrycie nowej knajpy. Pierwszyvraz tam bylismy i chyba bedziemy jezdzic tam czesciej ;-) popilam trzema łykami pepsi, a teraz leze z pelnym brzucholem :-D szkoda tylko ze kapusniak nie ruszony, no coz bedzie na jutro.

A no i po drodze zakupiłam Pregna Plus. Mam nadzieje ze nic sie nie stanie, jesli caly czas bralam zwykly Folik a teraz tak z dnia na dzien zacznę brac Pregne Plus.

Jeśli jest podobna dawka kwasu foliowego to powinno być ok :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik daj znać, martwimy się.

Gonia1979 Ty tez dziś chyba miałaś wizytować. Jak poszło?

Rudzik lubi tę wiadomość

age.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka leż dzielnie. A dostałas jakąś luteine albo duphaston?

Na ból gardła polecam płukanie szałwią... Mi pomogło... Plus dużo herbaty z cytryną, ja pilam malinową a 3 z dodatkiem soku z czarnego bzu. Ktoś tu pisał żeby nie pić tego soku, ale w necie znalazłam właśnie rekomendacje dla ciężarnych na przeziębienie... Po trzech herbatach z tym sokiem przeszło mi... Można dodać miodu.... Ja nie mogłam z uwagi na cukry...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja pochodzę z Zabrza i teraz siedzę w Zabrzu, ale ogólnie na stałe mieszkam już w Opolu i mam nadzieję za niedługo tam wrócić :D[/

hej, ja też kto wie może się spotkamy:)

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    ja tez sie dopisuje do starszych mam...bede rodzic pierwsze dziecko jak bede miec 36 lat ....a marzy nam sie wiecej dzieci. tak to jest jak sie spotyka odpowiedniego czlowieka za pozno :)
    Lepiej późno niż wcale! Najważniejsze że ten moment nadszedł i z kimś kto jest tego wart:-)
    Qasha BRAWO TY!!! Teraz piszesz o wartościowym jedzonku:-)
    Zeziulka będzie dobrze kochana . Odpoczywaj dużo jest serduszko wszystko się dobrze rozwija to dzidzia przetrwa musisz w to wierzyć a w maju będzie to tylko wspomnieniem:-)
    WreszcieMama super wizyta - n8e dość że serduszko, to jeszcze mały ruszajacy się czlowieczek a nie plamka na monitorze cieszę się razem z tobą a tak poza tym to czemu to nie oczekiwane usg? Działo się coś?
    Dopiero teraz widzę że są 2 gonie na jednej stronie:-) wyobraźcie sobie ze cały czas myślałam że jest jedną i miniaturki zmienia :-)
    Espera matka geriatyczna ha ha ależ się uśmiałam. Swoją drogą jak rodzilam w 2014 mając 26 lat to średnia wieku na porodowce była 35 lat- patrzyly na mnie jak bym wpadła:-) śmieszne jest to że jak mamy po 20 lat to 40 stki są dla nas stare.. ale im bliżej 30 tym człowiek cały czas młody i piekny i już nawet o 50tce nie mówi że stara:-)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missdiss wrote:

Dziewczyny a u mnie dzisiaj cały dzień ból w prawej pachwinie- taki jakbym próbowała się rozciągać do szpagatu i trochę przegięła- to są te ciągnięcia w pachwinach u ciężarnych właśnie? czy tylko te takie sporadyczne?
    Tez tak mam od paru dni. Na początku miałam zawał na pogotowie chciałam jechać bo kilka razy mnie zginęło w pół z bólu. Trwa parę dni więc uznałam że to druga faza rozciagania

missdiss lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też bede rodziła mając 36 lat, a rocznikowo to już 37 !!!!
    Cóż kobieta w podeszłym wieku ;)

Mi w szpitalu na ból gardła kazała brac vit.C musujące 1g i neo angin.

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:30

toska_88, blubka, Mabelle, Camilia lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wierzę ci bo ja nigdy nie wyjdę z gabinetu bez usg:-) ale będziesz mieć piękne sny!:-)
    Camilia czytałam o tej chorobie to strasznie wygląda! Czy była już taka choroba u was w rodzinie? Da się z tego wyleczyć lub zaleczac aby nie było objawów? Bardzo Ci współczuję że was cis takiego spotkało i nie wyobrażam sobie tak słodkiej małej księżniczki z takimi wykwitami. Okrutne to życie!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!! Słyszałam serduszko!!!!!!!!!!!! Jupiiiiiii!!!!!!!!
    Jestem dzis najszczęśliwszą PRZYSZŁĄ MATKĄ na świecie! Moja fasolinka malutka 8,3 mm, ale podobno na ten czas akurat, a serducho 140uderzeń /min.
    Jak ja się cieszę! Normalnie euforia!

Strasznie Wam wszystkim dziękuję za kciukasy i wszystkie dobre słowa! Jesteście Kochane i juz się od forum uzależniłam przez Was. Tylko oddałam służbowy telefon z internetem i nie miałam na czym napisać! No właśnie oddałam tel, boooooo dostałam zwolnienie!!! Juuuuuupiiiii! Koniec wstawania o 5:30 i pracy po 12 h! Niech żyje wolność!..... Nie no odwala mi już ze szczęścia, idę spać.
    Ale jeszcze raz dziękuję Kochane za kciukaski i słowa otuchy, to dla mnie bardzo ważne!

Edit: Zieziulka dopiero zobaczyłam Twoj post. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Bądź dobrej myśli. Ściskam Cie i przesyłam pozytywne fluidy! Musi być dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:48

missdiss, WreszcieMama, strawberry juice, mon!ta^, blubka, sylwucha89, Kleopatra, Demsik, toska_88, Espera, lilou, Maniuś, Mabelle, marie_marie22, Madu1611, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, nadia1, Nieśmiała, Breezee, Karotka, kamyla112, sylwia1985, bezimienna lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 Z góry sorry za błędy ale piszę z tabletu z łóżka. Ja dupka biorę od początku, kazali mi zwiększyć dawkę. Luteiny nie dostałam bo podobno i tak by sie nie wchłonęła teraz, może jak mi ustąpią plamienia. Pytali czy chce zostać w szpitalu, ale dali też do zrozumienia, że wiecej niż w domu mi nie pomogą, miałabym leżeć tylko tam, to wolę w domu. Qasha pocieszyłaś mnie trochę oby się nam udało!

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:30

Rudzik, strawberry juice lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje serduszek i udanych wizyt ale wam zazdroszcze....
    U mnie jeszcze nie było niczego nadal czekam :(
    Wizyta miała byc w tym tygodniu ale położna zachorowała i nie miał kto zastąpić i odwołali a ja wolne w pracy wzięłam :(
    Także czekam do środy dopiero:(. Znów wolne w pracy wzięłam...
    A USG tu robią miedzy 11-12tc :/
    Nic nie wiem...żadnych badań narazie nie było :( pomału sie martwię bo mam masę pytań :(
    No ale nie przeskoczę muszę czekać :((((

Zieziulka trzymaj sie

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska nie ma lekarstwa na tę chorobę, jednakże w necie pokazują najgorsze przypadki. U nas w rodzinie nikt nie ma stwierdzonej NF1. Ja już wylalam morze łez. Teraz muszę być silna dla Julki i Maluszka!

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Toska nie ma lekarstwa na tę chorobę, jednakże w necie pokazują najgorsze przypadki. U nas w rodzinie nikt nie ma stwierdzonej NF1. Ja już wylalam morze łez. Teraz muszę być silna dla Julki i Maluszka!

Śliczna masz córeczkę, jeżeli to ta dziewczynka na zdjeciue ...buzia aniołka
    Przepraszam ze zasmuce ale serce sie łamie ze takie choroby dotykają takie maluchy :(((
    Mam nadzieje ze masz duzo wsparcia w rodzinie i całej zewnętrznej otoczce tzn biurokracja organizacyjna xxxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:20

toska_88 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:07

Rudzik lubi tę wiadomość

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam, czyżbym była tu najmłodsza mama :O w grudniu skończę 23 lata :P ale ciąża była planowana, jesteśmy 2 lata po ślubie ;)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka trzymaj się i pamiętaj że masz już silnego małego człowieka!! Mocno trzymamy za Ciebie kciuki!

Rudzik nareszcie bardzo się cieszę że wizyta się udała :)

WreszcieMama super że z maluszkiem ok i jaki już kolos z niego ;)

Camilia masz śliczną córeczkę i wierzę że choroba będzie miała łagodny przebieg!

A mnie mdli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:32

WreszcieMama, Rudzik lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik superowo;)
    Zieziulka lez i odpoczywaj jak najwiecej teraz;)
    Quasha ale sobie dzis dogadzasz;)
    Spokojnego wieczoru wszystkim wam zycze.

Rudzik lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    I tak trzymaj musisz być silna choć c8ezjj być silnym przy bezsilności aby pomóc:-( w każdym razie życzę wam żeby malutka nie odczuwala większych objawów i z3by doszedł wam do szczęścia zdrowy synek który będzie wspierał siostrzyczke :-*
    RUDZIK Mówiłam że wrócisz szczęśliwa! I dobrze! Niech teraz króluja tu same pozytywne emocje!

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ