X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Zieziulka lez, wypoczywaj, oszczedzaj sie. Bedzie dobrze :-)

Ja bylam wlasnie z D. na wrapach... uchh, pycha, nasze nowe odkrycie nowej knajpy. Pierwszyvraz tam bylismy i chyba bedziemy jezdzic tam czesciej ;-) popilam trzema łykami pepsi, a teraz leze z pelnym brzucholem :-D szkoda tylko ze kapusniak nie ruszony, no coz bedzie na jutro.

A no i po drodze zakupiłam Pregna Plus. Mam nadzieje ze nic sie nie stanie, jesli caly czas bralam zwykly Folik a teraz tak z dnia na dzien zacznę brac Pregne Plus.

Jeśli jest podobna dawka kwasu foliowego to powinno być ok :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik daj znać, martwimy się.

Gonia1979 Ty tez dziś chyba miałaś wizytować. Jak poszło?

Rudzik lubi tę wiadomość

age.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka leż dzielnie. A dostałas jakąś luteine albo duphaston?

Na ból gardła polecam płukanie szałwią... Mi pomogło... Plus dużo herbaty z cytryną, ja pilam malinową a 3 z dodatkiem soku z czarnego bzu. Ktoś tu pisał żeby nie pić tego soku, ale w necie znalazłam właśnie rekomendacje dla ciężarnych na przeziębienie... Po trzech herbatach z tym sokiem przeszło mi... Można dodać miodu.... Ja nie mogłam z uwagi na cukry...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja pochodzę z Zabrza i teraz siedzę w Zabrzu, ale ogólnie na stałe mieszkam już w Opolu i mam nadzieję za niedługo tam wrócić :D[/

hej, ja też kto wie może się spotkamy:)

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    ja tez sie dopisuje do starszych mam...bede rodzic pierwsze dziecko jak bede miec 36 lat ....a marzy nam sie wiecej dzieci. tak to jest jak sie spotyka odpowiedniego czlowieka za pozno :)
    Lepiej późno niż wcale! Najważniejsze że ten moment nadszedł i z kimś kto jest tego wart:-)
    Qasha BRAWO TY!!! Teraz piszesz o wartościowym jedzonku:-)
    Zeziulka będzie dobrze kochana . Odpoczywaj dużo jest serduszko wszystko się dobrze rozwija to dzidzia przetrwa musisz w to wierzyć a w maju będzie to tylko wspomnieniem:-)
    WreszcieMama super wizyta - n8e dość że serduszko, to jeszcze mały ruszajacy się czlowieczek a nie plamka na monitorze cieszę się razem z tobą a tak poza tym to czemu to nie oczekiwane usg? Działo się coś?
    Dopiero teraz widzę że są 2 gonie na jednej stronie:-) wyobraźcie sobie ze cały czas myślałam że jest jedną i miniaturki zmienia :-)
    Espera matka geriatyczna ha ha ależ się uśmiałam. Swoją drogą jak rodzilam w 2014 mając 26 lat to średnia wieku na porodowce była 35 lat- patrzyly na mnie jak bym wpadła:-) śmieszne jest to że jak mamy po 20 lat to 40 stki są dla nas stare.. ale im bliżej 30 tym człowiek cały czas młody i piekny i już nawet o 50tce nie mówi że stara:-)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missdiss wrote:

Dziewczyny a u mnie dzisiaj cały dzień ból w prawej pachwinie- taki jakbym próbowała się rozciągać do szpagatu i trochę przegięła- to są te ciągnięcia w pachwinach u ciężarnych właśnie? czy tylko te takie sporadyczne?
    Tez tak mam od paru dni. Na początku miałam zawał na pogotowie chciałam jechać bo kilka razy mnie zginęło w pół z bólu. Trwa parę dni więc uznałam że to druga faza rozciagania

missdiss lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też bede rodziła mając 36 lat, a rocznikowo to już 37 !!!!
    Cóż kobieta w podeszłym wieku ;)

Mi w szpitalu na ból gardła kazała brac vit.C musujące 1g i neo angin.

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:30

toska_88, blubka, Mabelle, Camilia lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wierzę ci bo ja nigdy nie wyjdę z gabinetu bez usg:-) ale będziesz mieć piękne sny!:-)
    Camilia czytałam o tej chorobie to strasznie wygląda! Czy była już taka choroba u was w rodzinie? Da się z tego wyleczyć lub zaleczac aby nie było objawów? Bardzo Ci współczuję że was cis takiego spotkało i nie wyobrażam sobie tak słodkiej małej księżniczki z takimi wykwitami. Okrutne to życie!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!! Słyszałam serduszko!!!!!!!!!!!! Jupiiiiiii!!!!!!!!
    Jestem dzis najszczęśliwszą PRZYSZŁĄ MATKĄ na świecie! Moja fasolinka malutka 8,3 mm, ale podobno na ten czas akurat, a serducho 140uderzeń /min.
    Jak ja się cieszę! Normalnie euforia!

Strasznie Wam wszystkim dziękuję za kciukasy i wszystkie dobre słowa! Jesteście Kochane i juz się od forum uzależniłam przez Was. Tylko oddałam służbowy telefon z internetem i nie miałam na czym napisać! No właśnie oddałam tel, boooooo dostałam zwolnienie!!! Juuuuuupiiiii! Koniec wstawania o 5:30 i pracy po 12 h! Niech żyje wolność!..... Nie no odwala mi już ze szczęścia, idę spać.
    Ale jeszcze raz dziękuję Kochane za kciukaski i słowa otuchy, to dla mnie bardzo ważne!

Edit: Zieziulka dopiero zobaczyłam Twoj post. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Bądź dobrej myśli. Ściskam Cie i przesyłam pozytywne fluidy! Musi być dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:48

missdiss, WreszcieMama, strawberry juice, mon!ta^, blubka, sylwucha89, Kleopatra, Demsik, toska_88, Espera, lilou, Maniuś, Mabelle, marie_marie22, Madu1611, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, nadia1, Nieśmiała, Breezee, Karotka, kamyla112, sylwia1985, bezimienna lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 Z góry sorry za błędy ale piszę z tabletu z łóżka. Ja dupka biorę od początku, kazali mi zwiększyć dawkę. Luteiny nie dostałam bo podobno i tak by sie nie wchłonęła teraz, może jak mi ustąpią plamienia. Pytali czy chce zostać w szpitalu, ale dali też do zrozumienia, że wiecej niż w domu mi nie pomogą, miałabym leżeć tylko tam, to wolę w domu. Qasha pocieszyłaś mnie trochę oby się nam udało!

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:30

Rudzik, strawberry juice lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje serduszek i udanych wizyt ale wam zazdroszcze....
    U mnie jeszcze nie było niczego nadal czekam :(
    Wizyta miała byc w tym tygodniu ale położna zachorowała i nie miał kto zastąpić i odwołali a ja wolne w pracy wzięłam :(
    Także czekam do środy dopiero:(. Znów wolne w pracy wzięłam...
    A USG tu robią miedzy 11-12tc :/
    Nic nie wiem...żadnych badań narazie nie było :( pomału sie martwię bo mam masę pytań :(
    No ale nie przeskoczę muszę czekać :((((

Zieziulka trzymaj sie

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska nie ma lekarstwa na tę chorobę, jednakże w necie pokazują najgorsze przypadki. U nas w rodzinie nikt nie ma stwierdzonej NF1. Ja już wylalam morze łez. Teraz muszę być silna dla Julki i Maluszka!

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Toska nie ma lekarstwa na tę chorobę, jednakże w necie pokazują najgorsze przypadki. U nas w rodzinie nikt nie ma stwierdzonej NF1. Ja już wylalam morze łez. Teraz muszę być silna dla Julki i Maluszka!

Śliczna masz córeczkę, jeżeli to ta dziewczynka na zdjeciue ...buzia aniołka
    Przepraszam ze zasmuce ale serce sie łamie ze takie choroby dotykają takie maluchy :(((
    Mam nadzieje ze masz duzo wsparcia w rodzinie i całej zewnętrznej otoczce tzn biurokracja organizacyjna xxxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:20

toska_88 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:07

Rudzik lubi tę wiadomość

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam, czyżbym była tu najmłodsza mama :O w grudniu skończę 23 lata :P ale ciąża była planowana, jesteśmy 2 lata po ślubie ;)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka trzymaj się i pamiętaj że masz już silnego małego człowieka!! Mocno trzymamy za Ciebie kciuki!

Rudzik nareszcie bardzo się cieszę że wizyta się udała :)

WreszcieMama super że z maluszkiem ok i jaki już kolos z niego ;)

Camilia masz śliczną córeczkę i wierzę że choroba będzie miała łagodny przebieg!

A mnie mdli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:32

WreszcieMama, Rudzik lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik superowo;)
    Zieziulka lez i odpoczywaj jak najwiecej teraz;)
    Quasha ale sobie dzis dogadzasz;)
    Spokojnego wieczoru wszystkim wam zycze.

Rudzik lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    I tak trzymaj musisz być silna choć c8ezjj być silnym przy bezsilności aby pomóc:-( w każdym razie życzę wam żeby malutka nie odczuwala większych objawów i z3by doszedł wam do szczęścia zdrowy synek który będzie wspierał siostrzyczke :-*
    RUDZIK Mówiłam że wrócisz szczęśliwa! I dobrze! Niech teraz króluja tu same pozytywne emocje!

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ