X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    A ja się dowiedziałam zacytuje słowa pewnej panci" w sumie jak urodzisz to będziesz miała 26 lat to już młodą mamą nie bedziesz " yy zamurowało mnie no ale ta owa " znajoma" która jest w 3 ciąży mając 23 lata więc ona młoda mama no a ja stara :D

ggonia to ty jestes '91 ? :)
    Nie przejmuj sie idiotka, jakies parcie na szkło ma, co to jakieś wyścigi? Kto pierwszy narodzi wiecej dzieci? Niech sie paniusia wypcha! Bedziesz mloda mamusia i to pewnie lepsza niz ta damulka z takim podejsciem, że musi być pierwsza !

ggonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Ja pewnie uslysze gadanie starych osiedlowych bab w stylu:" taka mloda a juz z drugim w ciazy" mam 24 lata, troche sie martwie jak to bedzie ale najważniejsze wg mnie jest to ze obie ciaze byly chciane

Pewnie ze najwazniejsze :) A z moich kolezanek sporo urodzilo juz drugie dziecko, wiec niech sie te stare baby wypchaja. Nie lubie takich ludzi. Swoim zyciem niech sie zajmie. Zwlaszcza ze one wychowane w takich czasach ze dzieci sie szybciej rodzilo !

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Jak 26lat to stara mama to ja rodzac w maju w wieku 32(rocznikowo33:/) to juz bede emerytka;)))

Taaa, w oczach jednych 26 lat to juz stara mama, a inni powiedza ze za szybko, ze mlodosc sobie odbieramy itd. Nie wazne ile mamy lat czy 18 czy 40. Najwazniejsze jest to jak bedziemy nasze maluchy kochac :) a ja mam zamiar baaaardzo <3 <3 Juz moja dzidzie kocham nad zycie :)

Przepraszam za wylew emocji, ale nie cierpie ludzi ktorzy najlepiej wiedza jak inni maja zyc !!

Nieśmiała, Maniuś lubią tę wiadomość

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić was dziewczyny to chyba nie możliwe. Ha ha
    Podczytuje was cały czas jak tylko mogę ale mam mało czasu na pisanie . Ogólnie dobrze się już czuję ale co kilka dni mam gorsze dni.
    Co do cery i wyglądu to czuję się jak wielka kulka . Jak bym cała napuchla . Ale inni mówią że wyglądam ładniej niż przed ciąża. Brzuch z dnia na dzień coraz większy i mam mega zadyszki. Pójdę 800 metrów po córkę do szkoły a dysze jak lokomotywa . Masakra .

blubka lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:45

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez emerytka - urodze 1. dziecko majac 31 lat. Ale jakos sie nei czuję na tyle ;) Wcześniej to nie był tez ten czas - a teraz mam jak chcialam: slub i potem baby :)

strawberry juice, Demsik lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam "wyrobić się" z pierwszym dzieckiem przed trzydziestką. Nie wiem czemu, tak jakoś. No i jak Bóg da, to tak będzie xD Termin na maj a trzydzieste urodziny w sierpniu. Oby oby! :D Z resztą, nie ważny wiek, każdy może być tym odpowiednim :) Jak miałam 20 lat i okres mi się spóźnił po pierwszym seksie, to musiałam robić test i uwierzcie, gdybym zobaczyła dwie kreski to chyba bym zeszła. Nie ten chłop po prostu, a straciłam na niego 6 lat. Teraz dwie kreseczki przywitałam z uśmiechem, chociaż problemów mnöstwo. Nie mamy swojego domu, praca dupy nie urywa, z jasą różnie....aaaaale...dupa tam! Jest miłość i zdrowie, reszte się zorganizuje :D

Arwi, toska_88, strawberry juice, Maniuś, Nieśmiała lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    No właśnie! Już wcześniej miałam pytać! Nigdy nie miałam większych problemów z cerą, a tu jeb! Ramiona, łopatki, dekolt...wysyfione! Olabogaaaa! Tylko nie piszcie, że przejdzie po porodzie xD

Mi niestety nie przeszło nawet po porodzie :(

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jest tu ktoś z Opola:)?

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:

Qasha chyba jest z okolic. Tak mi się wydaje...

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pod mamuty podchodzę, w grudniu 33 mi stuknie ;) ale to moja 3 ciąża a zawsze chciałam się wyrobić z porodami przed 35 ;p
    Brzuch mnie dzisiaj boli. Cały dzień w biegu, dopiero usiadłam :(
    Rudzik się coś nie odzywa...

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:

Ja pochodzę z Zabrza i teraz siedzę w Zabrzu, ale ogólnie na stałe mieszkam już w Opolu i mam nadzieję za niedługo tam wrócić :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik co tam???

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha odebralas mi nadzieję na nelke! O tym nie dobra! A ja się cieszyłam że mi córka urodę odbiera bo jak będzie 3 chłop w domu to już mnie ubezwlasnowolnia:-) ja z małym w ciaxy to miałam cerę bez skazy nawet makijaż nie był potrzebny .
    Qasha łosoś czy wartościowy? Oj wartościowy i to bardzo przez 4xschabowe trzeba by było zaoszczędzić żeby sobie pozwolić he he . Pyszny obiadek miałaś i tak trzymaj! Nie to że ci zazdroszczę figury z miniaturki (no może troszkę:-)) ale twoja dzidzia napewno zyska na tym .
    Hope wyślę Ci wiadomość zaraz jak uporam się z małym terrorysta z ADHD którego ide kąpać i zegnac do jutra bo z miłą chęcią stracę go dziś już z oczu tak mi daje popalić .
    Rudzik podnosisz napięcie jak w archiwum x- zapodaj dobre wieści.

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Jak 26lat to stara mama to ja rodzac w maju w wieku 32(rocznikowo33:/) to juz bede emerytka;)))
    To Tak jak ja tylko ja w kwietniu już 33 będę miała. Rocznik 84. No ale w wieku 22 urodziam córkę

Demsik lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Rudzik, nie trzymaj nas w niepewnosci ! :)

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że dziś w menu kapusniaczek ;)

Ja dziś nagotowałam cały gar kwasnicy (dosłownie).UWAGA zjadłam dziś od południa 4 miski.Przepyszna, taka kwasniutka, mniammm.Zostało jeszcze na jutro.Zapraszam jak ktoś chętny :D

Camilia, Demsik lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wieku ja urodziłam jak miałam 26 lat i było to dla mnie w sam raz. Zawsze chciałam mieć 2 przed 30 żebym mogła się jeszcze ogarnąć i rozwinąć zawodowo ale najpierw rodzina . Znajoma zaś urodziła w wieku 21 lat a pół roku później jej 40 letnia mama urodziła jej siostrę i wiecie co? Mama ma o wiele więcej cierpliwości do dziecka z tym że jeśli chodzi o energię to raczej ta młodsza nadrabia. Każdy wiek ma swoje wady i zalety moim zdaniem najważniejsze by kobieta była na to gotowa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:10

• Camilia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że po srodowej cytologii zrobił mi się jakiś stan zapalny? Swędzi mnie i drapie tam na dole :-/ Poki co ratuje się żelem Abiofem na noc ale średnio pomaga. Najszybciej do lekarza mogę iść w przyszłą środę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:03

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Znajoma zaś urodziła w wieku 21 lat a pół roku później jej 30 letnia mama urodziła jej siostrę

Oj tosienka cos nie tak z tym wiekiem tu wyszlo chyba ;P

Ja w listopadzie skoncze 24 lata i o dziecku marzylam od zawsze, chcialam najpierw skonczyc studia i podjac prace, zeby miec pieniadze na utrzymanie malucha. Wiec teraz jest idealny moment. Slub nie byl mi potrzebny, ale mamy w planach za jakoes 2-3 lata.

A ze moj towarzysz zycia ma nieco wiecej wiosenek bo juz 35 to tez dzidziusia bardzo bardzo pragnal. No i sie udalo :)

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ