X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    A ja się dowiedziałam zacytuje słowa pewnej panci" w sumie jak urodzisz to będziesz miała 26 lat to już młodą mamą nie bedziesz " yy zamurowało mnie no ale ta owa " znajoma" która jest w 3 ciąży mając 23 lata więc ona młoda mama no a ja stara :D

ggonia to ty jestes '91 ? :)
    Nie przejmuj sie idiotka, jakies parcie na szkło ma, co to jakieś wyścigi? Kto pierwszy narodzi wiecej dzieci? Niech sie paniusia wypcha! Bedziesz mloda mamusia i to pewnie lepsza niz ta damulka z takim podejsciem, że musi być pierwsza !

ggonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Ja pewnie uslysze gadanie starych osiedlowych bab w stylu:" taka mloda a juz z drugim w ciazy" mam 24 lata, troche sie martwie jak to bedzie ale najważniejsze wg mnie jest to ze obie ciaze byly chciane

Pewnie ze najwazniejsze :) A z moich kolezanek sporo urodzilo juz drugie dziecko, wiec niech sie te stare baby wypchaja. Nie lubie takich ludzi. Swoim zyciem niech sie zajmie. Zwlaszcza ze one wychowane w takich czasach ze dzieci sie szybciej rodzilo !

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Jak 26lat to stara mama to ja rodzac w maju w wieku 32(rocznikowo33:/) to juz bede emerytka;)))

Taaa, w oczach jednych 26 lat to juz stara mama, a inni powiedza ze za szybko, ze mlodosc sobie odbieramy itd. Nie wazne ile mamy lat czy 18 czy 40. Najwazniejsze jest to jak bedziemy nasze maluchy kochac :) a ja mam zamiar baaaardzo <3 <3 Juz moja dzidzie kocham nad zycie :)

Przepraszam za wylew emocji, ale nie cierpie ludzi ktorzy najlepiej wiedza jak inni maja zyc !!

Nieśmiała, Maniuś lubią tę wiadomość

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić was dziewczyny to chyba nie możliwe. Ha ha
    Podczytuje was cały czas jak tylko mogę ale mam mało czasu na pisanie . Ogólnie dobrze się już czuję ale co kilka dni mam gorsze dni.
    Co do cery i wyglądu to czuję się jak wielka kulka . Jak bym cała napuchla . Ale inni mówią że wyglądam ładniej niż przed ciąża. Brzuch z dnia na dzień coraz większy i mam mega zadyszki. Pójdę 800 metrów po córkę do szkoły a dysze jak lokomotywa . Masakra .

blubka lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:45

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez emerytka - urodze 1. dziecko majac 31 lat. Ale jakos sie nei czuję na tyle ;) Wcześniej to nie był tez ten czas - a teraz mam jak chcialam: slub i potem baby :)

strawberry juice, Demsik lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam "wyrobić się" z pierwszym dzieckiem przed trzydziestką. Nie wiem czemu, tak jakoś. No i jak Bóg da, to tak będzie xD Termin na maj a trzydzieste urodziny w sierpniu. Oby oby! :D Z resztą, nie ważny wiek, każdy może być tym odpowiednim :) Jak miałam 20 lat i okres mi się spóźnił po pierwszym seksie, to musiałam robić test i uwierzcie, gdybym zobaczyła dwie kreski to chyba bym zeszła. Nie ten chłop po prostu, a straciłam na niego 6 lat. Teraz dwie kreseczki przywitałam z uśmiechem, chociaż problemów mnöstwo. Nie mamy swojego domu, praca dupy nie urywa, z jasą różnie....aaaaale...dupa tam! Jest miłość i zdrowie, reszte się zorganizuje :D

Arwi, toska_88, strawberry juice, Maniuś, Nieśmiała lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    No właśnie! Już wcześniej miałam pytać! Nigdy nie miałam większych problemów z cerą, a tu jeb! Ramiona, łopatki, dekolt...wysyfione! Olabogaaaa! Tylko nie piszcie, że przejdzie po porodzie xD

Mi niestety nie przeszło nawet po porodzie :(

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jest tu ktoś z Opola:)?

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:

Qasha chyba jest z okolic. Tak mi się wydaje...

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pod mamuty podchodzę, w grudniu 33 mi stuknie ;) ale to moja 3 ciąża a zawsze chciałam się wyrobić z porodami przed 35 ;p
    Brzuch mnie dzisiaj boli. Cały dzień w biegu, dopiero usiadłam :(
    Rudzik się coś nie odzywa...

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:

Ja pochodzę z Zabrza i teraz siedzę w Zabrzu, ale ogólnie na stałe mieszkam już w Opolu i mam nadzieję za niedługo tam wrócić :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik co tam???

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha odebralas mi nadzieję na nelke! O tym nie dobra! A ja się cieszyłam że mi córka urodę odbiera bo jak będzie 3 chłop w domu to już mnie ubezwlasnowolnia:-) ja z małym w ciaxy to miałam cerę bez skazy nawet makijaż nie był potrzebny .
    Qasha łosoś czy wartościowy? Oj wartościowy i to bardzo przez 4xschabowe trzeba by było zaoszczędzić żeby sobie pozwolić he he . Pyszny obiadek miałaś i tak trzymaj! Nie to że ci zazdroszczę figury z miniaturki (no może troszkę:-)) ale twoja dzidzia napewno zyska na tym .
    Hope wyślę Ci wiadomość zaraz jak uporam się z małym terrorysta z ADHD którego ide kąpać i zegnac do jutra bo z miłą chęcią stracę go dziś już z oczu tak mi daje popalić .
    Rudzik podnosisz napięcie jak w archiwum x- zapodaj dobre wieści.

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Jak 26lat to stara mama to ja rodzac w maju w wieku 32(rocznikowo33:/) to juz bede emerytka;)))
    To Tak jak ja tylko ja w kwietniu już 33 będę miała. Rocznik 84. No ale w wieku 22 urodziam córkę

Demsik lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Rudzik, nie trzymaj nas w niepewnosci ! :)

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że dziś w menu kapusniaczek ;)

Ja dziś nagotowałam cały gar kwasnicy (dosłownie).UWAGA zjadłam dziś od południa 4 miski.Przepyszna, taka kwasniutka, mniammm.Zostało jeszcze na jutro.Zapraszam jak ktoś chętny :D

Camilia, Demsik lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wieku ja urodziłam jak miałam 26 lat i było to dla mnie w sam raz. Zawsze chciałam mieć 2 przed 30 żebym mogła się jeszcze ogarnąć i rozwinąć zawodowo ale najpierw rodzina . Znajoma zaś urodziła w wieku 21 lat a pół roku później jej 40 letnia mama urodziła jej siostrę i wiecie co? Mama ma o wiele więcej cierpliwości do dziecka z tym że jeśli chodzi o energię to raczej ta młodsza nadrabia. Każdy wiek ma swoje wady i zalety moim zdaniem najważniejsze by kobieta była na to gotowa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:10

• Camilia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że po srodowej cytologii zrobił mi się jakiś stan zapalny? Swędzi mnie i drapie tam na dole :-/ Poki co ratuje się żelem Abiofem na noc ale średnio pomaga. Najszybciej do lekarza mogę iść w przyszłą środę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:03

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Znajoma zaś urodziła w wieku 21 lat a pół roku później jej 30 letnia mama urodziła jej siostrę

Oj tosienka cos nie tak z tym wiekiem tu wyszlo chyba ;P

Ja w listopadzie skoncze 24 lata i o dziecku marzylam od zawsze, chcialam najpierw skonczyc studia i podjac prace, zeby miec pieniadze na utrzymanie malucha. Wiec teraz jest idealny moment. Slub nie byl mi potrzebny, ale mamy w planach za jakoes 2-3 lata.

A ze moj towarzysz zycia ma nieco wiecej wiosenek bo juz 35 to tez dzidziusia bardzo bardzo pragnal. No i sie udalo :)

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ