X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska może i panikuje, nie ukrywam, to moja pierwsza ciąża i nie wiem co sie ze mną dzieje :P przed ciążą przeczytałam całe internety i wogóle wszystko żeby wiedzieć jak najwięcej, a tu dupa. w praktyce i tak czuję się jak bym błądziła po omacku...
    co do zajęcia, to staram się uczyć, bo za tydzień mam obronę, ale myślami i tak ciągle krążę koło ciąży :) no nie da się inaczej :) oczywiście staram sie myślec pozytywnie, tylko to nie zawsze wychodzi..
    co do cery... weź nic nie mów... czuję się jak 14-latka... cała twarz w pryszczach :(

toska_88 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Gonia następna szczuplutka laseczka! Witaj wśród nie anonimowych"-) ale nie ma powodu żeby się kryć "-)
    Nieśmiała może panikujesz troszkę? Nic nie boli nic się narazie nie dzieje może znajdź sobie zajecie ja też ciągle cos robię żeby nie wymyślać powodów do strachu:-) mi codzień bardzo mi chce się spac a jak na złość mój syn nie chce już siać w dzień. Lazanki spieprzylam dosłownie bo tak mi się pieprzu syplo że hej. Nowa zachcianka się pojawiła .. gazeta z kurczakiem i warzywami! Plan na jutro .
    A jak z waszą cera? U mnie twarz dekolt plecy masakra. . Ciągle jakieś chrosty plamy i suche placki. Masakra. A z tą woda też wmuszam w siebie na siłę a później w nocy nie dospana bo 15 razy do kibla wstaje. Mam nadzieję że to już ostatnia ciaza:-)
    Teraz coraz większa bo odkąd rzuciłam palenie jak zaszłam w ciąże ;) postanowiłam się ujawić a coo hehe . Co do mojej cery to jest dramat sucha mimo iż nawilżam zrobiła się blada i zmęczona mam nadzieje że to minie . Co do picia wody ja ciągle pije czuje jakbym miała cały czas kaca :D efekty nie wyspania i wstawania w nocy na siikanie wychodzą na Twarzy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na twarzy tradzik :( i w ogole jakas taka brzydka sie czuje :(

Wlasnie przespalam kolejnych kilka godzin. Dziewczyny... czuje ze moglabym sie obudzic na wiosne !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Ja mam na twarzy tradzik :( i w ogole jakas taka brzydka sie czuje :(

Wlasnie przespalam kolejnych kilka godzin. Dziewczyny... czuje ze moglabym sie obudzic na wiosne !!!
    Ja też tak właśnie cała twarz wysypana sucha patrzeć się nie mogę na siebie. Chyba będą córki:-)

ggonia lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:02

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Ja też tak właśnie cała twarz wysypana sucha patrzeć się nie mogę na siebie. Chyba będą córki:-)

toska_88 takie mam przeczucie caly czas, ale byleby zdrowy maluch był. To dla mnie teraz najwazniejsze.

Jezuu jak jeszcze raz kichne to komus cos zrobie!

A na obiad dzis pierogi z jagodami (z mrozonki) - super pycha, polecam :)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:

Ja od gimnazjum walczyłam z trądzikiem, ostatnio było ok, calkiem zniknął z dekoltu, szyi, pleców i większości twarzy. Tak z pół roku miałam spokój.
    A teraz? No cóż, mam dużo nowych kumpli w różnych miejsach :D
    Zawsze smarowałam się kremem z apteki Alaclarin (taki w biało-niebieskiej tubce), ale moja gin powiedziała, że w ciąży go nie można. No i pupa, musiałam się powitać z dawno niewidzianymi kumplami :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qash amol na skronie jak na parqcetamol jesteś uczulona :) plus więcej pić bez różnicy co ale pić pić i jeszcze raz pić i coś normalnego do zjedzenia a nie ciastka i chipsy :p juz lepsza kanapka z dżemem lub konfiturami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 16:14

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Qash amol na skronie jak na parqcetamol jesteś uczulona :)

Wez bo dziewczyna oddychac nie bedzie mogla, tyleee zapachuuu. :)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Wez bo dziewczyna oddychac nie bedzie mogla, tyleee zapachuuu. :)
    To tylko troszkę się daje a nie pół flachy xD :p ;)

Arwi lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Qash amol na skronie jak na parqcetamol jesteś uczulona :) plus więcej pić bez różnicy co ale pić pić i jeszcze raz pić i coś normalnego do zjedzenia a nie ciastka i chipsy :p juz lepsza kanapka z dżemem lub konfiturami

No już zjadłam obiad, spokojnie :D Mizeria moim życiem :D

Amolu w domu nie mają, ale jak mama skończy farbować włosy to poproszę ją, żeby mi skoczyła po niego.
    Jezu, zawsze byłam mega samodzielna, a teraz tak mi głupio się wszystkimi wysługiwać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 16:21

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:45

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:

Nie pocieszę Cię bo miałam tak w tamtej ciąży i jest syn ;) w tej też więc chyba znów na usg zobaczę małe jajka ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuuuj pije sok z burakow i musze szybko popijac woda z sokiem bo mam odruch wymiotny...alez to niedobre...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dowiedziałam zacytuje słowa pewnej panci" w sumie jak urodzisz to będziesz miała 26 lat to już młodą mamą nie bedziesz " yy zamurowało mnie no ale ta owa " znajoma" która jest w 3 ciąży mając 23 lata więc ona młoda mama no a ja stara :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 16:25

Arwi, sylwucha89, strawberry juice, Maniuś lubią tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie uslysze gadanie starych osiedlowych bab w stylu:" taka mloda a juz z drugim w ciazy" mam 24 lata, troche sie martwie jak to bedzie ale najważniejsze wg mnie jest to ze obie ciaze byly chciane

strawberry juice, Nieśmiała lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie! Już wcześniej miałam pytać! Nigdy nie miałam większych problemów z cerą, a tu jeb! Ramiona, łopatki, dekolt...wysyfione! Olabogaaaa! Tylko nie piszcie, że przejdzie po porodzie xD

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę co w wieku 14 lat urodziła pierwsze dziecko a w wieku 21 juz miala trójkę. Kazde z innym... Kurwice mam jak o niej pomysle

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    To tylko troszkę się daje a nie pół flachy xD :p ;)

Tylko troszke smierdzi tak samo jak pół flachy. Moze nie naleze do grona rzygajacych, ale z wechem to moglabym zastapic psy tropiace w policji :P

Hope_ lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak 26lat to stara mama to ja rodzac w maju w wieku 32(rocznikowo33:/) to juz bede emerytka;)))

Arwi, Hope_, Misia 69, Maniuś lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ