X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:28

Arwi lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    U mnie już coraz bardziej wzrasta libido ale mój M mówi że nie będzie seksu bo on nie chce "kropkowi" zrobić krzywdy :D tłumaczenie jak grochem o ściane ehh .. ale za to dziś zjem pyszne placki ziemniaczane z mnóstwem śmietany juhuuu które mi zrobi :D
    jak dobrze być w ciąży :P

Arwi, Demsik, nick nieaktualny, Camilia lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakiś totalnie bezpieczny lek przeciwbólowy? Ten ból głowy mnie wykończy :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    U mnie już coraz bardziej wzrasta libido ale mój M mówi że nie będzie seksu bo on nie chce "kropkowi" zrobić krzywdy :D tłumaczenie jak grochem o ściane ehh .. ale za to dziś zjem pyszne placki ziemniaczane z mnóstwem śmietany juhuuu które mi zrobi :D
    jak dobrze być w ciąży :P
    Taaaak, chłopak kumpeli nie chciał się kochać, bo mówił, że dziecko będzie pamiętać szczególnie jak w główkę wackiem dostanie...takie wyrośnięte ego i zerowa znajomość anatomii :D

nick nieaktualny, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Jest jakiś totalnie bezpieczny lek przeciwbólowy? Ten ból głowy mnie wykończy :(
    Internety piszą, że paracetamol w rozsądnych ilościach jest bezpieczny, może więc Apap?

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Taaaak, chłopak kumpeli nie chciał się kochać, bo mówił, że dziecko będzie pamiętać szczególnie jak w główkę wackiem dostanie...takie wyrośnięte ego i zerowa znajomość anatomii :D

Albo znajoma zdradzająca faceta pyta mnie czy po zrobieniu loda może być w ciąży :D przestała być moją znajomą

• Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha fajna znajoma;)
    Quasha apap wolno;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:01

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Coooo, czemu akurat paracetamol tylko D:
    No to koniec, czas umierać.
    Jestem uczulona na paracetamol xD

A poza tym znalazłam takie coś:
    "Paracetamol w dawkach terapeutycznych uważany jest za lek bezpieczny o czym świadczy fakt, że jest dopuszczony do stosowania u kobiet ciężarnych od 4 miesiąca ciąży i u karmiących oraz u noworodków i niemowląt."
    Qasha a może jesteś nie dożywiona i stąd te bóle? Z tego co pamiętam p8salas że nic ci nie wchodzi a niestety jeść trzeba bo zapotrzebowanie jest.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Qasha a może jesteś nie dożywiona i stąd te bóle? Z tego co pamiętam p8salas że nic ci nie wchodzi a niestety jeść trzeba bo zapotrzebowanie jest.

Hmm, nie wiem. W sumie wsunęłam wczoraj na kolację całą mizerię i trochę ziemniaczków, a dzisiaj normalnie śniadanie no i dorwałam paczkę Oreo i też jej już nie ma. A teraz wsuwam małą paczkę Laysów, bo miałam straszną ochotę.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha mi lekarz mówił że paracetamol

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, mój Marcin chyba się przejął. Ostatnio marudziłam o moje ulubione sushi i dzisiaj stwierdził, że jak będzie do mnie jechał to po nie podjedzie. Wow. A będzie musiał dobre 2h drogi nadłożyć. Jestem w szoku, ale pozytywnym.
    Już mi ślinka cieknie!

Ps. Sushi z omleta i smażonego kalmara, żadnych surowizn :)

nick nieaktualny, Camilia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, ja też mam czasami bóle głowy ze względu na odwodnienie, pijesz wystarczająco dużo wody? Oprócz tego niestety hormony w ciąży się przyczyniają do migren, ja tak zaczęłam ciąże ;)

Arwi lubi tę wiadomość

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missdiss wrote:
    hmm, ja też mam czasami bóle głowy ze względu na odwodnienie, pijesz wystarczająco dużo wody? Oprócz tego niestety hormony w ciąży się przyczyniają do migren, ja tak zaczęłam ciąże ;)

No właśnie z wodą mam problem. Spróbuje się bardziej zmuszać do picia.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido osiągnęło totalne dno. Mąż niby trochę rozumie, że źle się czuje i nie mam ochoty ale...swoje potrzeby ma. Juz nieraz mi mówił, że całkiem o nim zapomniałam. Nie przypominam sobie żebym w pierwszej ciąży tak miała.

Co do chorych dzieci. Na pierwsze urodziny córki przyjechała męża siostra z dziećmi. Po 2 dniach Nina zaczęła wymiotowac. Później ja a na koniec moi rodzice, którzy przyjechali do nas 600 km i lada dzień musieli wracać. Okazało się ze dwa dni przed przyjazdem skończyły się dziewczynkom objawy jelitowki...

7u223e3kv1dyvizz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem placki <3 omnomnomnom :D

Arwi, Karotka lubią tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelitowka jest straszna... Lapie od razu jak tylkp sie pojawi w powietrzu... Najgorzej bo kiedys zlapalam przed sama Wigilią i cale swieta do niczego...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Hmm, nie wiem. W sumie wsunęłam wczoraj na kolację całą mizerię i trochę ziemniaczków, a dzisiaj normalnie śniadanie no i dorwałam paczkę Oreo i też jej już nie ma. A teraz wsuwam małą paczkę Laysów, bo miałam straszną ochotę.
    Miałam na myśli coś bardziej pożywnego niż ciastka i chipsy. Do tej pory powinnaś mieć za sobą ze 3 posiłki nie przekąski uwierz że to ci dużo pomoże organizm się broni przed niedozywienuem i odwodnieniem i staraj się o to dbać bo twoje dziecko potrzebuje a to się wszystko odbije jak nie będziesz porzadnie jeść i pić . Już zawsze lepszy jogurt bądź sałatka ale musisz dostarczać ok 300 kalorii więcej niż przed ciaza i to nie pustych kalorii. Nie chce cie pouczać oczywiście ale ja mam właśnie takie bóle głowy gdy np jestem na diecie i za mało jem lub pije a poczytaj jakie są skutki niedozywienia w ciąży .pamiętaj kochana że chce tylko dobrze dkatego ciebie :-*

Moniqaaa, Arwi lubią tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie coś, bo zwariuje...
    od rana mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu.. czuję tam jakby kluchę.. albo jakby tam się wody nazbierało i lada chwila miało polecieć... ciężko mi to opisać... zawsze tak miałam przed okresem... najpierw właśnie to uczucie ze zaraz cos się poleje a 3-4 godziny poźniej był okres..martwię się tym, wcześniej nie miałam takich "objawów ciąży". to normalne?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia następna szczuplutka laseczka! Witaj wśród nie anonimowych"-) ale nie ma powodu żeby się kryć "-)
    Nieśmiała może panikujesz troszkę? Nic nie boli nic się narazie nie dzieje może znajdź sobie zajecie ja też ciągle cos robię żeby nie wymyślać powodów do strachu:-) mi codzień bardzo mi chce się spac a jak na złość mój syn nie chce już siać w dzień. Lazanki spieprzylam dosłownie bo tak mi się pieprzu syplo że hej. Nowa zachcianka się pojawiła .. gazeta z kurczakiem i warzywami! Plan na jutro .
    A jak z waszą cera? U mnie twarz dekolt plecy masakra. . Ciągle jakieś chrosty plamy i suche placki. Masakra. A z tą woda też wmuszam w siebie na siłę a później w nocy nie dospana bo 15 razy do kibla wstaje. Mam nadzieję że to już ostatnia ciaza:-)

nick nieaktualny, Nieśmiała lubią tę wiadomość

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ