X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:28

Arwi lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    U mnie już coraz bardziej wzrasta libido ale mój M mówi że nie będzie seksu bo on nie chce "kropkowi" zrobić krzywdy :D tłumaczenie jak grochem o ściane ehh .. ale za to dziś zjem pyszne placki ziemniaczane z mnóstwem śmietany juhuuu które mi zrobi :D
    jak dobrze być w ciąży :P

Arwi, Demsik, toska_88, Camilia lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakiś totalnie bezpieczny lek przeciwbólowy? Ten ból głowy mnie wykończy :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    U mnie już coraz bardziej wzrasta libido ale mój M mówi że nie będzie seksu bo on nie chce "kropkowi" zrobić krzywdy :D tłumaczenie jak grochem o ściane ehh .. ale za to dziś zjem pyszne placki ziemniaczane z mnóstwem śmietany juhuuu które mi zrobi :D
    jak dobrze być w ciąży :P
    Taaaak, chłopak kumpeli nie chciał się kochać, bo mówił, że dziecko będzie pamiętać szczególnie jak w główkę wackiem dostanie...takie wyrośnięte ego i zerowa znajomość anatomii :D

toska_88, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Jest jakiś totalnie bezpieczny lek przeciwbólowy? Ten ból głowy mnie wykończy :(
    Internety piszą, że paracetamol w rozsądnych ilościach jest bezpieczny, może więc Apap?

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Taaaak, chłopak kumpeli nie chciał się kochać, bo mówił, że dziecko będzie pamiętać szczególnie jak w główkę wackiem dostanie...takie wyrośnięte ego i zerowa znajomość anatomii :D

Albo znajoma zdradzająca faceta pyta mnie czy po zrobieniu loda może być w ciąży :D przestała być moją znajomą

• Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha fajna znajoma;)
    Quasha apap wolno;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:01

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Coooo, czemu akurat paracetamol tylko D:
    No to koniec, czas umierać.
    Jestem uczulona na paracetamol xD

A poza tym znalazłam takie coś:
    "Paracetamol w dawkach terapeutycznych uważany jest za lek bezpieczny o czym świadczy fakt, że jest dopuszczony do stosowania u kobiet ciężarnych od 4 miesiąca ciąży i u karmiących oraz u noworodków i niemowląt."
    Qasha a może jesteś nie dożywiona i stąd te bóle? Z tego co pamiętam p8salas że nic ci nie wchodzi a niestety jeść trzeba bo zapotrzebowanie jest.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Qasha a może jesteś nie dożywiona i stąd te bóle? Z tego co pamiętam p8salas że nic ci nie wchodzi a niestety jeść trzeba bo zapotrzebowanie jest.

Hmm, nie wiem. W sumie wsunęłam wczoraj na kolację całą mizerię i trochę ziemniaczków, a dzisiaj normalnie śniadanie no i dorwałam paczkę Oreo i też jej już nie ma. A teraz wsuwam małą paczkę Laysów, bo miałam straszną ochotę.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha mi lekarz mówił że paracetamol

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, mój Marcin chyba się przejął. Ostatnio marudziłam o moje ulubione sushi i dzisiaj stwierdził, że jak będzie do mnie jechał to po nie podjedzie. Wow. A będzie musiał dobre 2h drogi nadłożyć. Jestem w szoku, ale pozytywnym.
    Już mi ślinka cieknie!

Ps. Sushi z omleta i smażonego kalmara, żadnych surowizn :)

toska_88, Camilia, strawberry juice lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, ja też mam czasami bóle głowy ze względu na odwodnienie, pijesz wystarczająco dużo wody? Oprócz tego niestety hormony w ciąży się przyczyniają do migren, ja tak zaczęłam ciąże ;)

Arwi lubi tę wiadomość

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missdiss wrote:
    hmm, ja też mam czasami bóle głowy ze względu na odwodnienie, pijesz wystarczająco dużo wody? Oprócz tego niestety hormony w ciąży się przyczyniają do migren, ja tak zaczęłam ciąże ;)

No właśnie z wodą mam problem. Spróbuje się bardziej zmuszać do picia.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido osiągnęło totalne dno. Mąż niby trochę rozumie, że źle się czuje i nie mam ochoty ale...swoje potrzeby ma. Juz nieraz mi mówił, że całkiem o nim zapomniałam. Nie przypominam sobie żebym w pierwszej ciąży tak miała.

Co do chorych dzieci. Na pierwsze urodziny córki przyjechała męża siostra z dziećmi. Po 2 dniach Nina zaczęła wymiotowac. Później ja a na koniec moi rodzice, którzy przyjechali do nas 600 km i lada dzień musieli wracać. Okazało się ze dwa dni przed przyjazdem skończyły się dziewczynkom objawy jelitowki...

7u223e3kv1dyvizz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem placki <3 omnomnomnom :D

Arwi, Karotka lubią tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelitowka jest straszna... Lapie od razu jak tylkp sie pojawi w powietrzu... Najgorzej bo kiedys zlapalam przed sama Wigilią i cale swieta do niczego...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Hmm, nie wiem. W sumie wsunęłam wczoraj na kolację całą mizerię i trochę ziemniaczków, a dzisiaj normalnie śniadanie no i dorwałam paczkę Oreo i też jej już nie ma. A teraz wsuwam małą paczkę Laysów, bo miałam straszną ochotę.
    Miałam na myśli coś bardziej pożywnego niż ciastka i chipsy. Do tej pory powinnaś mieć za sobą ze 3 posiłki nie przekąski uwierz że to ci dużo pomoże organizm się broni przed niedozywienuem i odwodnieniem i staraj się o to dbać bo twoje dziecko potrzebuje a to się wszystko odbije jak nie będziesz porzadnie jeść i pić . Już zawsze lepszy jogurt bądź sałatka ale musisz dostarczać ok 300 kalorii więcej niż przed ciaza i to nie pustych kalorii. Nie chce cie pouczać oczywiście ale ja mam właśnie takie bóle głowy gdy np jestem na diecie i za mało jem lub pije a poczytaj jakie są skutki niedozywienia w ciąży .pamiętaj kochana że chce tylko dobrze dkatego ciebie :-*

Moniqaaa, Arwi lubią tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie coś, bo zwariuje...
    od rana mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu.. czuję tam jakby kluchę.. albo jakby tam się wody nazbierało i lada chwila miało polecieć... ciężko mi to opisać... zawsze tak miałam przed okresem... najpierw właśnie to uczucie ze zaraz cos się poleje a 3-4 godziny poźniej był okres..martwię się tym, wcześniej nie miałam takich "objawów ciąży". to normalne?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia następna szczuplutka laseczka! Witaj wśród nie anonimowych"-) ale nie ma powodu żeby się kryć "-)
    Nieśmiała może panikujesz troszkę? Nic nie boli nic się narazie nie dzieje może znajdź sobie zajecie ja też ciągle cos robię żeby nie wymyślać powodów do strachu:-) mi codzień bardzo mi chce się spac a jak na złość mój syn nie chce już siać w dzień. Lazanki spieprzylam dosłownie bo tak mi się pieprzu syplo że hej. Nowa zachcianka się pojawiła .. gazeta z kurczakiem i warzywami! Plan na jutro .
    A jak z waszą cera? U mnie twarz dekolt plecy masakra. . Ciągle jakieś chrosty plamy i suche placki. Masakra. A z tą woda też wmuszam w siebie na siłę a później w nocy nie dospana bo 15 razy do kibla wstaje. Mam nadzieję że to już ostatnia ciaza:-)

ggonia, Nieśmiała lubią tę wiadomość

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ