X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wam się chociaż coś śni... Mi nic. Na początku ciąży miałam takie bardzo realne sny, skończyło się na tym, że się obudziłam z orgazmem:D później długo długo nic i w końcu kamery-drony mnie atakowały na stacji benzynowej...
    Wczoraj zjadłam, położyłam się i nie miałam siły podnieść ręki, a wszystko dzięki królikowi, który w nocy miał mega szwendaczkę i tylko słyszałam jej łapki jak biegają, do tego stres przed wizytą. Ledwo dotrzymałam do 20:30 żeby wziąć tabletki i lulu.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Rudzik wiem co przeżywasz, też się wczoraj stresowałam czy wszystko ok, a najgorzej było jak już siedziałam i czekałam na swoją kolej. Masakra, musimy zacząć nad tym panować, bo dzieci nam się zestresowane urodzą.

Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną w 8m-c ciąży i wychodzi na to że stras zostanie do rozwiązania, bo mówi, że nawet teraz jak nie czuje ruchów, a wie, że mała powinna fikać to zaczyna się martwić.

Rudzik lubi tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieta z allegro była na tyle uprzejmą ze anulowala transakcję i zwróci pieniądze- są jeszcze mili ludzie na tym świecie:-)

Kleopatra, Nieśmiała, Demsik, Hope_ lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tośka :)
    Rudzik trzymam kciuki.
    Ja ciągle jakaś niepewna jestem tej ciąży. Objawów ogólnie brak i cała w stresie jestem. Spróbuje się umówić na wizytę na NFZ, chociaż terminy to tragedia, ale może teściowa mi załatwi. Czasu jakoś na nic nie mam, dzień leci za dniem. W sobotę idziemy znowu na urodziny :( nie ma kiedy odpocząć. Jakiś dzień na narzekanie mam ;p Aaaaa i po Waszych wpisach mam ochotę na kapuśniak!! MNiam!

toska_88, Rudzik lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Aaaaa i po Waszych wpisach mam ochotę na kapuśniak!! MNiam!

no proszę, a ja dziś w planach własnie mam kapuśniak na obiad ;)

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie patrzyłam na mój kalendarz Belly, i tam mi pokazuje, że dopiero 20.10 mija u mnie okres najwiekszego zagrożenia utraty ciąży... tyle czasu jeszcze...

a tak wogóle to się Wam nie "pochwaliłam". od dnia w którym wysłalam Wam zdjęcie mojego brzucha przytyłam aż 2 kg!! ciekawe jak będę wyglądac pod koniec ciąży skoro teraz w kilka dni mi tyle przybyło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:56

age.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :):)
    Rudziku, powodzenia :D:):) Czekamy na relację:)

Rudzik lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A Wy jak po nocy? Wyspane ? Wypoczęte?
    Ja średnio, ponieważ w dzień poszalałam i spałam ok 4 godzin. Natomiast już ok północy się położyłam, ale że zasnąć nie mogłam włączyłam sobie cichutko tv. A tam "Samotność w sieci". No i zaczęłam oglądać ;p Ale obejrzałam ok godziny i na szczęście poczułam, że zasypiam, więc wyłączyłam telewizor i zasnęłam.

W ogóle mój mąż chory, więc.... ojojojjj, wiecie jak to jest jak mężczyzna w domu choruje, prawda? ;) hihih;p

Jeśli chodzi o sny, to śniło mi się dzisiaj, że kupiliśmy sobie do domu jakieś takie luksusowe usg :O I byłam u swojego doktora i on mi zrobił usg, a potem zrobił mi usg w domu moj mąż. I porównałam sobie te oba usg i stwierdziłam, że to nasze domowe jest o niebo lepsze ahahahaha

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Niewyspana i zła. Czuje sie spiaca, glowa ciezka, ziewam, oczy sie kleja a zasnac nie moge i tak mnie to wkurza... :p ze gotowa jestem sie poplakac. Do tego robie sie glodna :(

Kleopatra mi też objawy jakoś prawie poznikaly ale w srode z dzidziolem bylo okej i lekarz kazal mi sie cieszyc ze sie nie mecze mdlosciami :) Po wizycie wrocilo ciagniecie w podbrzuszu. Chyba dzieciak chce wiecej miejsca :P

• messy99 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam ☺ miłego dnia !

nzjdgzu33y143688.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, nieśmiała zasmiewam się do łez bo u mnie kapuśniak właśnie kończy się gotować xD hahahahaha

Czemu mi pół postu ucielo? :/

Kiszoną kapusta Góra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:32

Kleopatra, Mabelle lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie noc całkiem ok.
    Rudzik powodzenia. Na pewno czekają na Ciebie dobre wieści :)
    Kapuśniak! O tak! Już mężusiowi powiedziałam, że musi kupić goloneczkę i kapustę :)

Rudzik lubi tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuuuj a mi sie kapuśniaka nic a nic nie chce. Za to mleko, czekoladke i kakao ooo taaak ! :) Dzis zapach bułek mi nie przypasował :(

• Uska Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami i ze straszna ochota na kapusniak:-) muszę sobie dzis ugotowac:-) wszystko co kwasne mi smakuje ale na widok czekolady mam mdlosci... Chociaz wczoraj zjadlam dwa cukierki z galaretka:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    neczka ja rano jestem deska ale przychodzi godzina 17 i z każdą minutą jestem bardziej okrąglejsz, o 20 wyglądam jakbym była w 6 miesiącu i też nie potrafię sobie tego wytłumaczyć, choć wiem, że jest to normalne bo flaki zaczynają iść w górę :-)
    dokładnie mam tak samo ;-)

neczka90, blubka lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie o tych kapuśniakach? Musicie? :D Teraz też mam ochotę, a dziś jestem sama w domu i jestem skazana na kanapki :((

A co do snów... Pytongi, wszędzie pytongi! Takie duże, prężne. Jeden Marcinowy, a drugi... nie znam kolesia, ale siedziało się na tyle fajnie, że zanim się zorientowałam, że to sen, a mi orgazmów nie wolno to już było po sprawie.

No ja nie jestem pewna, czy to jeszcze chcica, czy już choroba psychiczna.

Uska, strawberry juice, Maniuś, Moniqaaa, toska_88, Madu1611, Demsik, blubka, WreszcieMama, Klaudia N., Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:51

neczka90 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Musicie o tych kapuśniakach? Musicie? :D Teraz też mam ochotę, a dziś jestem sama w domu i jestem skazana na kanapki :((

A co do snów... Pytongi, wszędzie pytongi! Takie duże, prężne. Jeden Marcinowy, a drugi... nie znam kolesia, ale siedziało się na tyle fajnie, że zanim się zorientowałam, że to sen, a mi orgazmów nie wolno to już było po sprawie.

No ja nie jestem pewna, czy to jeszcze chcica, czy już choroba psychiczna.

Hahaha:-D dobrze ze nam humor dopisuje:-) wszystkie piszecie o tym buzujacym libido a u mnie jest na poziomie zerowym:-) biedny ten moj maz:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha widzisz a u mnie na odwrót. Mi nikt nie zabronil. Ale ani mi ani mojej drugiej połówce się po prostu nie chce :(

• Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Hahaha:-D dobrze ze nam humor dopisuje:-) wszystkie piszecie o tym buzujacym libido a u mnie jest na poziomie zerowym:-) biedny ten moj maz:-)

No ja od dwóch miesięcy prawie Marcina nie dotknęłam to mi już odwala, haha. A jeszcze ok. 7 miesięcy postu, jeeeeeeezu D:

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, teraz i ja mam ochotę na kapuśniak.....co dzień to tutaj inne menu, aż strach zaglądać, bo tylko zostaję mega głodna :P ja niestety mam ograniczone umiejętności kucharskie i chęci niewielkie, więc cierpię na zachcianki niespełnione :P
    u mnie trochę zmiany objawów teraz bardziej płaczliwość i swędzenie piersi, a mdłości i zawroty głowy już minimalnie. W ogóle mam takie dni że w ogóle się nie czuję w ciąży, też tak macie? zwariować można :P

Rudzik lubi tę wiadomość

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ