Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neczka90 wrote:
    Dziewczyny.... jestem przerażona! mój wzgórek jest już lekko twardy i zaokrąglony, ale to nic przy tym jak wyrzuciło mi brzuch-tłuszczyk. Nie byłam mega szczupła przed ciążą, ale to co się teraz dzieje to masakra. Czy to normalne??

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3672948c8c32.jpg
    Ja miałam taki przed ciąża:-):-) teraz tak mi tłuszcz wypchalo że mnie na poczcie w kolejce przypuszczają bo pani wysoko w ciaxy ha ha

• blubka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ja zamiast odżywek kupuję w aptece olejek rycynowy efekty wow co jakiś czas trzeba przestać używać bo rzęsy na czole się odbijają ;-)
    Sezonu na grzyby u nas nie było w tym roku. Bida bo nawet do pierogów na wigilię nie mam!

Rudzik lubi tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Zawsze się zastanawiałam... czy pielęgniarka umie sama sobie pobrać krew?
    Wiem, wiem, głupie pytanie, ale od dzieciństwa mnie to dręczy :D

Powiem wam, że z pełnym brzuszkiem o wiele łatwiej o pozytywne myśli. Caly dzień nie miałam smaka totalnie na nic... a po 19 stwierdziłam, że jak nie zjem ziemniaczków i mizerii to umrę. I tym oto sposobem jestem szczęśliwie najedzona i puszczam szczęśliwe wiatry, a co, haha :D
    Było pycha - pójdzie w pupę, ale nie żałuję. Mniam!
    A co Ty sie martwisz, ze Ci gdzies pojdzie? Bedziesz miala reszte zycia na pozbycie sie tego , wiec spokojnie jedz i rosnij ;)

Marie_marie22 ja tez farbowania absolutnie nie unikam. Spokojnie mozesz poddac wloski temu zabiegowi.

U mnie brzuszek wieczorami to tak na piaty miesiac wyglada, z rana w miare plaski jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:33

marie_marie22 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzis zaczynam zdrowa diete:-) tzn duuuzo warzyw owocow czerwonego miesa, soku z burakow bo to podobno dobre na anemie, zobaczymy. Kupilam pharmaton matruelle i zaczelam brac razem z tardyferonem. No a jesli to nie pomorze to specjalistyczne badania... Wy tez jak dotkniecie podbrzusze mozecie wyczuc takie uwypuklenie?:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie to wyglądam jak w czwartym miesiącu i wciąż nic się nie zmienia xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:53

Rudzik lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska, u mnie uwypuklenie to jest po calosci brzucha a nie tylko na dole :) ale wiesz co nie martwi mnie to wcale . Przeciez to rosnie moje dziecko i to mnie cieszy <3

Wczoraj rozmawialam z moja stara, dobra kolezanka i powiedziala mi, ze na dniach zaczyna stymulacje do ivf. Tak bardzo chcialabym zeby im sie udalo za tym pierwszym razem. Jest w niej tak duzo wiary i entuzjazmu, ze chyba nie moze sie nie udac. Zycze im tego z calego serducha i nie moge dzis przestac o niej myslec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 22:05

strawberry juice lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Bez obaw farbuj. Tylko wybieraj te z wyższej półki typu loreal. Szamponem bez sensu bo słabo złapie i krótkie się utrzyma. Rada fryzjerki.jedynie czego unikać to rozjaśniacz na skórę głowy trwała ( także trwałe prostowanie) bi to najgorsza chemia ale nawet pasemka blond rozjasniaczem z czystym sumieniem możecie sobie robić:-) ja mam już spory odrost akwarium przyszedłem sobie ze do porodu nie farbuje bo mam teraz bardzo przemęczone i masa mi wypadła dlatego też scielam.
    Zamówiłam dziś serum do rzęs long 4 lashes kobietki efekty są super!!! Polecam ! Na własne oczy widziałam strzępy rzęs które po tym po 3 miesiącach wyglądały jak sztuczne tak piękne a cena przystępna.
    Rzygam już jak pomyślę o rogalikach! He he chyba najadlam się do końca ciąży . Strasznie za mną chodzą grzyby! Taki sosik grzybowy z cebulką no pycha. Jak któraś z was chodzi na grzyby chętnie odkupie:-)
    Czytałam że w long4lashes jest jakaś substancja mocno nie wskazana i po teście przestałam używać

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zaciekawil ten olejek rycynowy, moze kupie bo mam krotkie rzesy i malo dosyc:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    A ja mam dzisiaj jedzeniowy kryzys :( co nie zjem to mnie mdli, nawet ulubiona ogórkowa mi nie wchodzi, a wczoraj zjadłam pół garnka. No nic, pozostaje cierpliwie czekać aż te okropne mdłości przejdą bo wiecznie to przecież trwać nie może
    Też tak mam, ale.... zrobiłam ciasteczka imbirowe. I zjadłam ich już pięć :D hahah, wiem, wiem, super zdrowe;) Ale przynajmniej już nie chce mi się wymiotować i dzięki temu potem jeszcze zjadłam pół bułki z szynką :) także są postępy.
    Polecam ciasteczka imbirowe:D Podzielę się :):)

Forbidden lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczynki za porady odnośnie farbowania :)

W ogóle przypomniał mi się mój dzisiejszy sen :) Śniło mi się, że rozmawialiśmy o związkach z przyjaciółmi. Tłumaczyliśmy, choć głównie mój mąż tłumaczył naszemu przyjacielowi, że jesteśmy super dobraną parą, że tacy podobni do siebie jesteśmy i że bardzo mnie kocha itp. Ooooch, tyle miłych i ciepłych słów o sobie usłyszałam... :D Hahaha, powiedziałam dziś to mojemu Mężowi a on do mnie "no widzisz jaki jestem kochany?:D" hahahahahaah:D

toska_88 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 ja byłam u fryzjerki w sobotę, farbowałam, od razu powiedziałam, że jestem w pierwszym trymestrze no i miała zastosować coś bez amoniaku, w ogóle nic a nic nie śmierdziało więc chyba oki :)

monika_89 podczas ostatniej wizyty zapytałam mojej gin jak to jest z poronieniem i darmowymi badaniami. Powiedziała, że nigdy o czymś takim nie słyszała i że może i coś takiego by było, ale tylko dla kobiet, które mają jakieś częste poronienia. Jak to określiła: co to jest jedno poronienie, każdemu może się zdarzyć więc to nie jest podstawa od razu do badań za free. Ja i tak na prenatalne idę prywatnie więc odpuściłam temat.

tośka ja uwielbiam zbierać grzyby, mam troszkę prawdziwków ususzonych z tamtego roku, ale jak ja Tobie mam je przesłać? :) Tu w ogóle powinien być zakaz pisania o jedzeniu, o ile nie mam jakiś większych zachcianek tak po przeczytaniu postów wiecznie mam na coś ochotę. Przerobiłam już chipsy paprykowe, uszka z barszczem, bigos, gołąbki i parę innych frykasów, teraz podłapałam sałatkę jarzynową,rogaliki a jutro to chyba sos grzybowy będzie właśnie! :D

toska_88, marie_marie22 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Wczoraj rozmawialam z moja stara, dobra kolezanka i powiedziala mi, ze na dniach zaczyna stymulacje do ivf. Tak bardzo chcialabym zeby im sie udalo za tym pierwszym razem. Jest w niej tak duzo wiary i entuzjazmu, ze chyba nie moze sie nie udac. Zycze im tego z calego serducha i nie moge dzis przestac o niej myslec.

No to wysyłamy koleżance ciążowe wibracje :)

Madu1611 lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzień dobry wszystkim :)
    U mnie dziwnych snów ciąg dalszy. Codziennie cos mi się sni, jak nigdy.

A Wy jak po nocy? Wyspane ? Wypoczęte?

Mnie dxiś czeka odbior grupy krwi no nie znam, no i jeszcze kilka spraw muszę zalatwic na miescie, ale juz widxe ze bedxie padało caly dzień :/ echh ta jesień...

Milego dnia, udanych wizyt jesli ktos ma i szxześliwych wieści :)

age.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie i ja.w long4lashes jest bodajze bimatoprost lek na chorobe oczu.czytalam opinie bo tez stosowalam i przestalam.lek chyba podnosil cisnienie w oku.
    Ja mam ostatnio gorsze dni,lapie doly i strasznie sie denerwuje przed jutrzejsza wizyta-jade na 12.45.a dzis kto sie wizytuje?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś! Laseczki trzymajcie kciuksy bo z nerwów mi pikawa siądzie. Jeszcze 2,5 h,ale tak się martwię,że wzięłam urlop na żądanie w robocie bo wiedziałam,że tam nie wytrzymam. buuu,ale stres....

strawberry juice, blubka, Nieśmiała, sylwucha89, toska_88, Moniqaaa, mon!ta^, Kleopatra, messy99, Karotka, Arwi, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik powodzenia;)

Rudzik lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę Rudzik. Zaraz wchodzisz, co??? Trzymamy kciuki. Daj znać jak najszybciej.

A po za tym dzień dobry wszystkim :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was z doskoku, ZastrzeŻona na pewno się należą u mnie jedno poronienie i nie musiałam prosić giną sam dal skierowanie i przy umawianiu miałam zaznaczyć ze na NFZ bo pp poronieniu. Jest na pewno tylko lekarzom się nie chce zorientowac

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik to nie stres tylko ekscytacja że zobaczysz dzidzie i będziesz szczęśliwa:-)
    Kurde to mnie teraz zaskoczylyscie z tą odżywka Do rzęs. A myślałam że będę miała piękne rzęsy do porodu. Zapytam lekarza na następnej wizycie czy taki skład w tak małych ilościach może zaszkodzić w ciaxy bo przecież ile jest tej substancji w 3 ml na pół roku? Myślę że w takich ilościach nic nie zagraża bo więcej chemii jest w żyłach pod prysznic i szamponach ale dla pewności skonsultuje. Poza tym na ulotce nie ma zakazu dla kobiet w ciąży tylko brak testów pewnie dla zabezpieczenia żeby w razie czego nie zwalić na odżywkę . Tymbardziej że nakłada się ją na rzęsy nie wkrapia do oka.

Rudzik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już doczytałam i sobie odpuszczam. Jak mam dostać jakiegoś zapalenia spojówek to nie ryzykuje . Trudno ładniejsza nie będę do porodu:-) tylko szkoda że zaczęłam pytać po zamówieniu a nie przed.

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ