X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neczka90 wrote:
    Dziewczyny.... jestem przerażona! mój wzgórek jest już lekko twardy i zaokrąglony, ale to nic przy tym jak wyrzuciło mi brzuch-tłuszczyk. Nie byłam mega szczupła przed ciążą, ale to co się teraz dzieje to masakra. Czy to normalne??

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3672948c8c32.jpg
    Ja miałam taki przed ciąża:-):-) teraz tak mi tłuszcz wypchalo że mnie na poczcie w kolejce przypuszczają bo pani wysoko w ciaxy ha ha

• blubka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ja zamiast odżywek kupuję w aptece olejek rycynowy efekty wow co jakiś czas trzeba przestać używać bo rzęsy na czole się odbijają ;-)
    Sezonu na grzyby u nas nie było w tym roku. Bida bo nawet do pierogów na wigilię nie mam!

Rudzik lubi tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Zawsze się zastanawiałam... czy pielęgniarka umie sama sobie pobrać krew?
    Wiem, wiem, głupie pytanie, ale od dzieciństwa mnie to dręczy :D

Powiem wam, że z pełnym brzuszkiem o wiele łatwiej o pozytywne myśli. Caly dzień nie miałam smaka totalnie na nic... a po 19 stwierdziłam, że jak nie zjem ziemniaczków i mizerii to umrę. I tym oto sposobem jestem szczęśliwie najedzona i puszczam szczęśliwe wiatry, a co, haha :D
    Było pycha - pójdzie w pupę, ale nie żałuję. Mniam!
    A co Ty sie martwisz, ze Ci gdzies pojdzie? Bedziesz miala reszte zycia na pozbycie sie tego , wiec spokojnie jedz i rosnij ;)

Marie_marie22 ja tez farbowania absolutnie nie unikam. Spokojnie mozesz poddac wloski temu zabiegowi.

U mnie brzuszek wieczorami to tak na piaty miesiac wyglada, z rana w miare plaski jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:33

marie_marie22 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzis zaczynam zdrowa diete:-) tzn duuuzo warzyw owocow czerwonego miesa, soku z burakow bo to podobno dobre na anemie, zobaczymy. Kupilam pharmaton matruelle i zaczelam brac razem z tardyferonem. No a jesli to nie pomorze to specjalistyczne badania... Wy tez jak dotkniecie podbrzusze mozecie wyczuc takie uwypuklenie?:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie to wyglądam jak w czwartym miesiącu i wciąż nic się nie zmienia xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:53

Rudzik lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska, u mnie uwypuklenie to jest po calosci brzucha a nie tylko na dole :) ale wiesz co nie martwi mnie to wcale . Przeciez to rosnie moje dziecko i to mnie cieszy <3

Wczoraj rozmawialam z moja stara, dobra kolezanka i powiedziala mi, ze na dniach zaczyna stymulacje do ivf. Tak bardzo chcialabym zeby im sie udalo za tym pierwszym razem. Jest w niej tak duzo wiary i entuzjazmu, ze chyba nie moze sie nie udac. Zycze im tego z calego serducha i nie moge dzis przestac o niej myslec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 22:05

strawberry juice lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Bez obaw farbuj. Tylko wybieraj te z wyższej półki typu loreal. Szamponem bez sensu bo słabo złapie i krótkie się utrzyma. Rada fryzjerki.jedynie czego unikać to rozjaśniacz na skórę głowy trwała ( także trwałe prostowanie) bi to najgorsza chemia ale nawet pasemka blond rozjasniaczem z czystym sumieniem możecie sobie robić:-) ja mam już spory odrost akwarium przyszedłem sobie ze do porodu nie farbuje bo mam teraz bardzo przemęczone i masa mi wypadła dlatego też scielam.
    Zamówiłam dziś serum do rzęs long 4 lashes kobietki efekty są super!!! Polecam ! Na własne oczy widziałam strzępy rzęs które po tym po 3 miesiącach wyglądały jak sztuczne tak piękne a cena przystępna.
    Rzygam już jak pomyślę o rogalikach! He he chyba najadlam się do końca ciąży . Strasznie za mną chodzą grzyby! Taki sosik grzybowy z cebulką no pycha. Jak któraś z was chodzi na grzyby chętnie odkupie:-)
    Czytałam że w long4lashes jest jakaś substancja mocno nie wskazana i po teście przestałam używać

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zaciekawil ten olejek rycynowy, moze kupie bo mam krotkie rzesy i malo dosyc:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    A ja mam dzisiaj jedzeniowy kryzys :( co nie zjem to mnie mdli, nawet ulubiona ogórkowa mi nie wchodzi, a wczoraj zjadłam pół garnka. No nic, pozostaje cierpliwie czekać aż te okropne mdłości przejdą bo wiecznie to przecież trwać nie może
    Też tak mam, ale.... zrobiłam ciasteczka imbirowe. I zjadłam ich już pięć :D hahah, wiem, wiem, super zdrowe;) Ale przynajmniej już nie chce mi się wymiotować i dzięki temu potem jeszcze zjadłam pół bułki z szynką :) także są postępy.
    Polecam ciasteczka imbirowe:D Podzielę się :):)

Forbidden lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczynki za porady odnośnie farbowania :)

W ogóle przypomniał mi się mój dzisiejszy sen :) Śniło mi się, że rozmawialiśmy o związkach z przyjaciółmi. Tłumaczyliśmy, choć głównie mój mąż tłumaczył naszemu przyjacielowi, że jesteśmy super dobraną parą, że tacy podobni do siebie jesteśmy i że bardzo mnie kocha itp. Ooooch, tyle miłych i ciepłych słów o sobie usłyszałam... :D Hahaha, powiedziałam dziś to mojemu Mężowi a on do mnie "no widzisz jaki jestem kochany?:D" hahahahahaah:D

toska_88 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 ja byłam u fryzjerki w sobotę, farbowałam, od razu powiedziałam, że jestem w pierwszym trymestrze no i miała zastosować coś bez amoniaku, w ogóle nic a nic nie śmierdziało więc chyba oki :)

monika_89 podczas ostatniej wizyty zapytałam mojej gin jak to jest z poronieniem i darmowymi badaniami. Powiedziała, że nigdy o czymś takim nie słyszała i że może i coś takiego by było, ale tylko dla kobiet, które mają jakieś częste poronienia. Jak to określiła: co to jest jedno poronienie, każdemu może się zdarzyć więc to nie jest podstawa od razu do badań za free. Ja i tak na prenatalne idę prywatnie więc odpuściłam temat.

tośka ja uwielbiam zbierać grzyby, mam troszkę prawdziwków ususzonych z tamtego roku, ale jak ja Tobie mam je przesłać? :) Tu w ogóle powinien być zakaz pisania o jedzeniu, o ile nie mam jakiś większych zachcianek tak po przeczytaniu postów wiecznie mam na coś ochotę. Przerobiłam już chipsy paprykowe, uszka z barszczem, bigos, gołąbki i parę innych frykasów, teraz podłapałam sałatkę jarzynową,rogaliki a jutro to chyba sos grzybowy będzie właśnie! :D

toska_88, marie_marie22 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Wczoraj rozmawialam z moja stara, dobra kolezanka i powiedziala mi, ze na dniach zaczyna stymulacje do ivf. Tak bardzo chcialabym zeby im sie udalo za tym pierwszym razem. Jest w niej tak duzo wiary i entuzjazmu, ze chyba nie moze sie nie udac. Zycze im tego z calego serducha i nie moge dzis przestac o niej myslec.

No to wysyłamy koleżance ciążowe wibracje :)

Madu1611 lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzień dobry wszystkim :)
    U mnie dziwnych snów ciąg dalszy. Codziennie cos mi się sni, jak nigdy.

A Wy jak po nocy? Wyspane ? Wypoczęte?

Mnie dxiś czeka odbior grupy krwi no nie znam, no i jeszcze kilka spraw muszę zalatwic na miescie, ale juz widxe ze bedxie padało caly dzień :/ echh ta jesień...

Milego dnia, udanych wizyt jesli ktos ma i szxześliwych wieści :)

age.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie i ja.w long4lashes jest bodajze bimatoprost lek na chorobe oczu.czytalam opinie bo tez stosowalam i przestalam.lek chyba podnosil cisnienie w oku.
    Ja mam ostatnio gorsze dni,lapie doly i strasznie sie denerwuje przed jutrzejsza wizyta-jade na 12.45.a dzis kto sie wizytuje?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś! Laseczki trzymajcie kciuksy bo z nerwów mi pikawa siądzie. Jeszcze 2,5 h,ale tak się martwię,że wzięłam urlop na żądanie w robocie bo wiedziałam,że tam nie wytrzymam. buuu,ale stres....

strawberry juice, blubka, Nieśmiała, sylwucha89, toska_88, Moniqaaa, mon!ta^, Kleopatra, messy99, Karotka, Arwi, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik powodzenia;)

Rudzik lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę Rudzik. Zaraz wchodzisz, co??? Trzymamy kciuki. Daj znać jak najszybciej.

A po za tym dzień dobry wszystkim :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was z doskoku, ZastrzeŻona na pewno się należą u mnie jedno poronienie i nie musiałam prosić giną sam dal skierowanie i przy umawianiu miałam zaznaczyć ze na NFZ bo pp poronieniu. Jest na pewno tylko lekarzom się nie chce zorientowac

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik to nie stres tylko ekscytacja że zobaczysz dzidzie i będziesz szczęśliwa:-)
    Kurde to mnie teraz zaskoczylyscie z tą odżywka Do rzęs. A myślałam że będę miała piękne rzęsy do porodu. Zapytam lekarza na następnej wizycie czy taki skład w tak małych ilościach może zaszkodzić w ciaxy bo przecież ile jest tej substancji w 3 ml na pół roku? Myślę że w takich ilościach nic nie zagraża bo więcej chemii jest w żyłach pod prysznic i szamponach ale dla pewności skonsultuje. Poza tym na ulotce nie ma zakazu dla kobiet w ciąży tylko brak testów pewnie dla zabezpieczenia żeby w razie czego nie zwalić na odżywkę . Tymbardziej że nakłada się ją na rzęsy nie wkrapia do oka.

Rudzik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już doczytałam i sobie odpuszczam. Jak mam dostać jakiegoś zapalenia spojówek to nie ryzykuje . Trudno ładniejsza nie będę do porodu:-) tylko szkoda że zaczęłam pytać po zamówieniu a nie przed.

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ