MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia N. wrote:Mam ochote na krupnik a nie umiem robic bu:-(
Klaudia, ale jeśli umiesz robić jakąkolwiek zupę to krupnik na pewno umiesz!. Prawie wszędzie podstawa to rosół a dalej tylko dorzucasz np. kaszę,ziemniaki no i smacznego!toska_88, bezimienna lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Ok, nadrobiłam Was
Toska, fajny sen i tym zdjęciem narobiłaś mi smakaaaa na rogaliki ;p
Dziewczyny, kupiłam sobie imbir, taki w proszku. Ponoć pomaga na mdłości. Używacie? Dodajecie go do czegoś? Bo mi jedyne co przychodzi na mysl to jakieś imbirowe ciasteczka. Już wysłałam męża po składniki, więc może wieczorem upiekę, jeśli siły mi na to pozwolą.
Dziś przespałam większość dnia. I mi znowu słabo ;/ Jejaaa, nic nie robię, a jestem zmęczona. Normalnie jak pracowałam z dziećmi (w żłobku, potem w przedszkolu) to się zawsze nabiegałam, naskakałam, naśpiewałam i miałam więcej energii, a teraz? Jak flak.
Susi8, witaj
W ogóle ostatnio, gdzieś od 2 dni nic mi się nie chce jeść ;/ Mama mnie nastraszyła, że to się źle skończy i mam jeść, to wczoraj wmusiłam w siebie trochę risotto z warzywami. Dziś poki co zjadłam jogurt naturalny z płatkami, chochlę rosołu i trzy ciasteczka korzenne. I tyle. Mam w siebie wmuszać jedzenie? Jak uważacie? Jeśli szkodze dziecku, to będę w siebie wmuszać, ale może organizm sam to jakoś reguluje. W tamtym tygodniu z kolei bardzo mi się chciało jeść i jadłam więcej.
Jeśli chodzi o picie, to ja też Qasha różnie piję. Staram się wypić ok 1 l wody i do tego zwykle jakieś 0,5 l soku plus ok 5kubków herbaty.
Czy badanie na toksoplazmozę wykonuje się na czczo czy niekoniecznie? Ile czekacie na wynik? -
nick nieaktualnyzastrzeŻona wrote:Cześć Dziewczyny!
Tośka wczoraj cały wieczór chodziły za mną Twoje rogaliki. Dziś skradłam przepis, ale chyba tam nie ma nic o tym ile czasu i w jakiej temperaturze je piec. Podrzucisz? A i jeszcze pytanie czym smarujesz blachę czy można papierem wyłożyć?
neczka90 pytałaś jak tam w tym naszym centrum z terminami, właśnie się zarejestrowałam na usg i pappa. Chciałam termin między 17 a 21 października. Więc jedyny wolny u mojej Pani dr, to był 21 na godzinę 20.30. Z tego wynika, że grafik napięty.
o ludzieeee ile roboty czeka, bez przekonania, ale zakasuje rękawy
Nadia gratulacje kawał chłopa:-)zastrzeŻona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak zaczęłam nadrabiać dzisiejszy dzień to aż zgłodniałam. Takiego mi smaka narobiłyście na fast fooda...Idę coś zjeść
Tośka, z tego co wyczytałam to Tobie też lekarz chce najpierw zrobić usg, a później podjąć decyzję. Czy mimo to idziesz na prenatalne, czy czekasz co wyjdzie na usg i wtedy podejmiesz decyzję?
-
nick nieaktualnynadia1 wrote:Jak zaczęłam nadrabiać dzisiejszy dzień to aż zgłodniałam. Takiego mi smaka narobiłyście na fast fooda...Idę coś zjeść
Tośka, z tego co wyczytałam to Tobie też lekarz chce najpierw zrobić usg, a później podjąć decyzję. Czy mimo to idziesz na prenatalne, czy czekasz co wyjdzie na usg i wtedy podejmiesz decyzję? -
nick nieaktualnymarie_marie22 wrote:Ok, nadrobiłam Was
Toska, fajny sen i tym zdjęciem narobiłaś mi smakaaaa na rogaliki ;p
Dziewczyny, kupiłam sobie imbir, taki w proszku. Ponoć pomaga na mdłości. Używacie? Dodajecie go do czegoś? Bo mi jedyne co przychodzi na mysl to jakieś imbirowe ciasteczka. Już wysłałam męża po składniki, więc może wieczorem upiekę, jeśli siły mi na to pozwolą.
Dziś przespałam większość dnia. I mi znowu słabo ;/ Jejaaa, nic nie robię, a jestem zmęczona. Normalnie jak pracowałam z dziećmi (w żłobku, potem w przedszkolu) to się zawsze nabiegałam, naskakałam, naśpiewałam i miałam więcej energii, a teraz? Jak flak.
Susi8, witaj
W ogóle ostatnio, gdzieś od 2 dni nic mi się nie chce jeść ;/ Mama mnie nastraszyła, że to się źle skończy i mam jeść, to wczoraj wmusiłam w siebie trochę risotto z warzywami. Dziś poki co zjadłam jogurt naturalny z płatkami, chochlę rosołu i trzy ciasteczka korzenne. I tyle. Mam w siebie wmuszać jedzenie? Jak uważacie? Jeśli szkodze dziecku, to będę w siebie wmuszać, ale może organizm sam to jakoś reguluje. W tamtym tygodniu z kolei bardzo mi się chciało jeść i jadłam więcej.
Jeśli chodzi o picie, to ja też Qasha różnie piję. Staram się wypić ok 1 l wody i do tego zwykle jakieś 0,5 l soku plus ok 5kubków herbaty.
Czy badanie na toksoplazmozę wykonuje się na czczo czy niekoniecznie? Ile czekacie na wynik?
A co do jedzenia to powinnaś wmuszac w siebie jakieś wartościowe nawet malutkie posiłki bo znam 2 osoby którym dzieci się nie dozywione urodziły bo mamusie dbale o linię. Dzieciaczki miały problemy z serduszkiem i oddychaniem i były kruszynki i wczesniakimarie_marie22, strawberry juice lubią tę wiadomość
-
Cześć ja na szybko. Wszystko ok, groch ma 3cm, wiek pokrywa się z owu.
Dostałam skierowanie do diablo bo na czczo po krzywej minimalne przekroczenie a ostatnio byłam na insulinie. Mam tez brać acard bo mam strasznie gęsta krew.
UWAGA WAŻNE
Jako że 1 ciążę poroniłam na tą 3 też przysługują mi bezpłatne badania prenatalne (te i kolejne). Także jak ktoś ma udokumentowane to prosić o skierowania.Madu1611, toska_88, Arwi, ggonia, Rudzik, blubka, mon!ta^, sylwucha89, ag194, Maniuś, Karotka, Kleopatra, Mabelle, Camilia lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnymonika_89 wrote:Cześć ja na szybko. Wszystko ok, groch ma 3cm, wiek pokrywa się z owu.
Dostałam skierowanie do diablo bo na czczo po krzywej minimalne przekroczenie a ostatnio byłam na insulinie. Mam tez brać acard bo mam strasznie gęsta krew.
UWAGA WAŻNE
Jako że 1 ciążę poroniłam na tą 3 też przysługują mi bezpłatne badania prenatalne (te i kolejne). Także jak ktoś ma udokumentowane to prosić o skierowania.
Czyli jak ja mam wszystkie dokumenty ze szpitala i wynik histopatologi to moge od gin wziąść skierowanie na bezpłatne prenatalne tak ?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam dziwne pytanie. Mam już kilku centymetrowe odrosty. Zawsze sobie sama malowałam włosy. Zastanawiam się, czy mogłabym chociaż użyć szamponu koloryzującego np za miesiąc - dwa, jak Dzidziuś podrośnie? Farby się boję, bo tam jest amoniak, ale własnie nie wiem jak z szamponem.
Wmusiłam w siebie kawałek pieczonego kurczaka i kilka kęsów risotto. -
marie_marie22 wrote:Dziewczyny, mam dziwne pytanie. Mam już kilku centymetrowe odrosty. Zawsze sobie sama malowałam włosy. Zastanawiam się, czy mogłabym chociaż użyć szamponu koloryzującego np za miesiąc - dwa, jak Dzidziuś podrośnie? Farby się boję, bo tam jest amoniak, ale własnie nie wiem jak z szamponem.
Wmusiłam w siebie kawałek pieczonego kurczaka i kilka kęsów risotto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 18:16
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marie_marie22 wrote:Dziewczyny, mam dziwne pytanie. Mam już kilku centymetrowe odrosty. Zawsze sobie sama malowałam włosy. Zastanawiam się, czy mogłabym chociaż użyć szamponu koloryzującego np za miesiąc - dwa, jak Dzidziuś podrośnie? Farby się boję, bo tam jest amoniak, ale własnie nie wiem jak z szamponem.
Wmusiłam w siebie kawałek pieczonego kurczaka i kilka kęsów risotto. -
nick nieaktualny
-
Hej wszystkim, ja dziś pękam przed jutrzejszą wizytą i chce mi się ryczeć z nerwów
Demsik ja też marzyłam o kiszonkach i zrobiłam dziś do obiadu kiszoną kapustę duszoną na maśle z pieczarkami. Pyyyycha. A najleposze ,ze wypiłam też tą wodę spod tej gotowanej kapusty prosto z gara - taka miałam chcice na kwaśne! Ale ogólnie jadam zdrowo. Fastów nie ruszam i nie mam nawet okazji do ich jedzenia. Ale czasem coś tłustego lubię wsunąć
Co do włosów to nie zamierzam się zaniedbywać i jak wszystko będzie jutro ok, to umawiam się na farbę bo tez już mam odrosty! Myślę,że trzeba się w ciąży dobrze czuć a jak tu się dobrze czuć z odrostami A uważam tak samo jak Dewa,że już dużo jest farb bez amoniaku więc luzik
Monika popłakałam się po Twojej informacji dla dziewczyn po poronieniach. Wiem,że to burza hormonów mnie zalewa,ale się wzruszyłam,że trafiłam do takiej przyjaznej grupy ! <ryczy> -
neczka90 wrote:Ja ostatnio miałam mega chęć na pizzę z Pizza Hut! Przeżarłam się i bolał mnie żołądek, ale warto było
A jeśli chodzi o dietę to faktycznie bardzo mocno jej pilnujecie?? I mocno ją zmieniłyście? Radykalnie jakoś?
A dzis jakis czort mi sie u doopy uwiesil i brzeczy MUSISZ ZJESC CHIPSY, MUSISZ I JUZ!!! Na szczescie nie mam ich w domu wiec latwo nie ulegne pokusie