X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, jak po wizycie? ???

Czy może juz pisałaś, a jak po prostu przeoczylam ;)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Camilia możliwe. W ciazy każdego dnia jest tak duża szansa na infekcje intymne jak przegrana w totka co losowanie:-)
    Hope przyjmij zaproszenie do przyjaciółek żebym mogła Ci wiadomość puścić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Oj tosienka cos nie tak z tym wiekiem tu wyszlo chyba ;P

Ja w listopadzie skoncze 24 lata i o dziecku marzylam od zawsze, chcialam najpierw skonczyc studia i podjac prace, zeby miec pieniadze na utrzymanie malucha. Wiec teraz jest idealny moment. Slub nie byl mi potrzebny, ale mamy w planach za jakoes 2-3 lata.

A ze moj towarzysz zycia ma nieco wiecej wiosenek bo juz 35 to tez dzidziusia bardzo bardzo pragnal. No i sie udalo :)
    Już poprawilam- ale chciałam z nich zrobić patologie :-)"-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    ggonia to ty jestes '91 ? :)
    Nie przejmuj sie idiotka, jakies parcie na szkło ma, co to jakieś wyścigi? Kto pierwszy narodzi wiecej dzieci? Niech sie paniusia wypcha! Bedziesz mloda mamusia i to pewnie lepsza niz ta damulka z takim podejsciem, że musi być pierwsza !

Tak jest jestem 91 ;) ćwiartka na karku już hahaha

• Espera Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do mam "geriatrycznych" to ja w przyszłym roku będę miała 37... Pytanie czy urodzę przed swoimi urodzinami czy po... Bo termin na 13 a urodzinami 11... No ale pierwsze urodziłam jak miałam 27 i 8 miesięcy... Na drugie nie mogliśmy się długo zdecydować... Decyzja zapadła 3 lata temu... 10 miesięcy bezowocnych starań a nowy gin patrzył na wyniki tarczycy i mówił że są ok... Po tych 10 mcach wróciłam do starego giną a on patrząc na tsh powiedział że tak to się w ciążę nie zachodzi. I wysłał do endokrynologa. Po 3 mcach brania leków zaszlam ale poronilam... Potem się zrobiła torbiel endometrialna i ona utrudniała zajście ... Operacja w kwietniu tego roku, do końca lipca tabletki antykoncepcyjne i Bach... W pierwszym cyklu po odstawieniu udało się! Taka to poja historia jak zostanę matką geriatryczną:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:26

toska_88, Camilia, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahhaaa Espera, Matka Geriatryczna, no to pojechałaś! :D Ey, Janet Jackson jest właśnie w ciąży a na karku 50!

qb3canlimmmj6sap.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łe toż ja młódka przy niej jestem... Matka geriatryczna to podlapane z Bridget Jones 3... Ach obejrzalsbym jeszcze raz...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:28

Kleopatra, strawberry juice, Maniuś, toska_88, blubka, Mabelle, Camilia, sylwucha89, Demsik, Karotka lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie dopisuje do starszych mam...bede rodzic pierwsze dziecko jak bede miec 36 lat ....a marzy nam sie wiecej dzieci. tak to jest jak sie spotyka odpowiedniego czlowieka za pozno :)

Kleopatra, toska_88, blubka, Camilia, Demsik lubią tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    To Tak jak ja tylko ja w kwietniu już 33 będę miała. Rocznik 84. No ale w wieku 22 urodziam córkę
    To ja się może lepiej nie odzywam bo w maju już będę mieć 36.

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a ja właśnie wróciłam z dyżuru ginekologicznego w szpitalu (1,5h czekania i tak nieźle), dostałam ciemnobrązowych plamień, tętno jest, ale niestety może się to skończyć nie najlepiej, mam 50% szans :(

Także proszę trzymajcie za mnie kciuki...idę leżeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:50

sylwucha89, Demsik lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:29

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Kochane, a ja właśnie wróciłam z dyżuru ginekologicznego w szpitalu (1,5h czekania i tak nieźle), dostałam ciemnobrązowych plamień, tętno jest, ale niestety może się to skończyć nie najlepiej, mam 50% szans :(

Zieziulka to leż! Wstawać tylko do wc i będzie ok!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:51

toska_88, Demsik lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co na bol gardła?? pochorowałam się:(

Maniuś lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lez lez oby było dobrze wszystko :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:

Zieziulka zaciskam bardzo mocno !!!

• missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka odpoczywaj, dbaj, i leż, trzymamy kciuki!!!

Arielka na przeziębienie syrop z malin dobry, można próbować z grzankami z czosnkiem, ale ja np czosnek bardzo źle znoszę w ciąży. Jeszcze może herbatka z miodem? Mój lekarz mówił że można też spokojnie wit C i rutinoscorbin chyba

Dziewczyny a u mnie dzisiaj cały dzień ból w prawej pachwinie- taki jakbym próbowała się rozciągać do szpagatu i trochę przegięła- to są te ciągnięcia w pachwinach u ciężarnych właśnie? czy tylko te takie sporadyczne?

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:

Leż i odpoczywaj. Mi żywa krew ze skrzepami leciała po nogach, a Oleńka trzyma się twardo :) Tylko że leżę plackiem i wszyscy mi usługują - polecam. Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze!

A ja właśnie zjadłam moje obiecane sushi i mój poziom zadowolenia jest bliski apogeum. Czuję siły do przeżycia... no powiedzmy, że trzech najbliższych dni :)

missdiss, Nieśmiała, toska_88, Mabelle, Camilia, sylwucha89, Demsik lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka lez, wypoczywaj, oszczedzaj sie. Bedzie dobrze :-)

Ja bylam wlasnie z D. na wrapach... uchh, pycha, nasze nowe odkrycie nowej knajpy. Pierwszyvraz tam bylismy i chyba bedziemy jezdzic tam czesciej ;-) popilam trzema łykami pepsi, a teraz leze z pelnym brzucholem :-D szkoda tylko ze kapusniak nie ruszony, no coz bedzie na jutro.

A no i po drodze zakupiłam Pregna Plus. Mam nadzieje ze nic sie nie stanie, jesli caly czas bralam zwykly Folik a teraz tak z dnia na dzien zacznę brac Pregne Plus.

age.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ