X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :-)
    Kurcze, a mnie w snach ciagle erotyki.... :-D

Widzę, że piszecie o świętach. My co roku jesteśmy u teściowej, ktora speacjalnie zaczyna wcześniej, żebyśmy mogli jechać na Wigilię do moich rodziców. Także zawsze mamy dwie kolacje :-)

Jeśli chodzi o wyprawkę to i ja zaczynam od zera. Ale już teraz wiem, że rodzina mi da ciuszki, mebelki itd. Także w sumie mi pozostanie kupić kosmetyki, pampersy i kilka ciuszków zeby poczuć radość zakupów :-)

Rudzik lubi tę wiadomość

age.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Ja również zaczynam od zera jeśli chodzi o wyprawke.
    Co do wigilii to zawsze jesteśmy i jednych rodziców i drugich. Raz zaczynamy wigilię u mojej mamy a raz u teściów. Dziewczyny czy wy też takie leniwe jak ja? Boże jestem godzinę w pracy a już mi się nic nie chce:(

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wigilie przewaznie u tesciowej spedzamy a wpierwszy dzien swiat u rodzicow.
    Sinupret tez polecam jest bardzo dobry, moze wam pomoze.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeplakalam pol nocy. Bo u mnie z chorowaniem nie ma zartow i czesto konczy sie antybiotykiem albo kilkoma, albo sterydami. Bo choruje sporadycznie ale za to na calego. Wiem ze czesc antybiotykow mozna w ciazy, ale wolalabym tego uniknac. Ratuje sie inhalacjami z sola lub mieta, pozniej skocze po rumianek. Mam nadzieje ze tym razem chorobsko bedzie laskawsze.

No i jakos mi smutno ze ledwo zaczelam sie cieszyc ta ciaza tak na dobre a tu juz problemy... troche przesadzam, ale zlapalam jakiegos dola. Kurcze a tak o siebie dbalam. Czapka, szaliczek, kurteczka itd. :( no i nie ominelo mnie. Od smarkania juz mnie podbrzusze boli, bo mam taki gesty katar:(

Noc nieprzespana, budzilam sie co godzine, albo i czesciej.

Nie mam dzis sily, nie mam energii, nie mam dobrych mysli.

No to sie pozalilam...

• neczka90 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry przykro mi :( ale doskonale Cię rozumiem! przechodziłam to samo :( 2tyg. się męczyłam :(

m3sxskjolk535f4w.png
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przed snem przeżyłam masakrę. lekko palmiłam.. było to po stosunku i dopiero mąż bardziej na trzeźwo uświadomił mi, że pewnie to dlatego, że wszystko jest teraz bardziej ukrwione i delikatne. ale co swoje przeżyłam to już moje :( zamiast się cieszyć i skupić na przyjemnym to nerwy i łzy i wizja, co by było gdyby :( i znając mnie teraz będę bała się kolejnych zbliżeń :(

m3sxskjolk535f4w.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Maniuś dzięki. Odpisali że nie ma takiej możliwości i koniec. brak słów, generalnie mają nas w ...

karola81
    Majcia
    nadia 1

rzućcie TP

Hej dzidzia podrosła i termin z 8 maja zmienił się na 7 maja.

Demsik lubi tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46

strawberry juice lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) w ogóle u mnie jakieś apogeum senności, nie wiem czy to ciążą, pogoda czy TSH mi skoczyło. Czuję się jak na początku ciąży.
    Jeżeli chodzi o wyprawkę to całe zakupy przed nami, już nie mogę się doczekać :)
    Święta spędzamy u moich rodziców i u teściowej. Do rodziców mam 10 km, do teściowej 35km, więc dajemy radę.
    strawberry może udaj się do lekarza, aby się nie pogorszyło jeszcze bardziej.

strawberry juice lubi tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wigilię od kilku ladnych lat spedzamy yu tesciow, jedna wigilie tylko spedzilismy w 2010 r z moimi rodzicami w Belgii i bardzo sie ciesze ze tak bylo bo to byla ostatnia wigilia z moją Mamą bo w 2011 zmarła, od tamtej pory spedzamy wigiolie tylko u męża rodziców, mieszkają parę kilometrow od nas

ja przebudzilam sie o 6 na leki i siusiu a potem o 8 i musialam zjesc dwa biszkopty bo takie mdlosci, niedawno wstalam i spacerek z pieskami a potem do pracy.

milego dnia wszystkim:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neczka90 wrote:
    Ja wczoraj przed snem przeżyłam masakrę. lekko palmiłam.. było to po stosunku i dopiero mąż bardziej na trzeźwo uświadomił mi, że pewnie to dlatego, że wszystko jest teraz bardziej ukrwione i delikatne. ale co swoje przeżyłam to już moje :( zamiast się cieszyć i skupić na przyjemnym to nerwy i łzy i wizja, co by było gdyby :( i znając mnie teraz będę bała się kolejnych zbliżeń :(
    u mnie plamienie zaczelo sie wlasnie od seksu, a skonczylo 3 tygodnie pozniej (odpukac) i tez zakaz. Nie chce Cie straszyc, ale wstrzymalabym sie z seksem do czasu rozmowy z ginem

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Weekend przeleciał... Tak mnie bolała głowa że myślałam że umrę... Mój mąż kochany przestudiowal internet i poczytał trochę skąd to może być i jak temu zaradzić :) mówił do mnie jak Pan doktor, że to normalne w pierwszym trymestrze itd, tak mi się chciało śmiać, ale zachowałam powagę żeby nie zrobić mu przykrości :) skończyło się na paracetamolu i zimnych okładkach... Dziś jest lepiej ale dalej mnie tak jakby cmi...

Też mam wizytę w czwartek <3

Pozdrawiam i życzę zdrowia naszym chorowitkom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 10:10

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie mogę doczekać się zakupów ciuszkowych itp, wyprawka od zera. Juz teraz chciałabym coś kopic, ale boje się ze zapeszę. Wytrzymam max do II trymestru i coś muszę kupić, jakieś śpiochy, albo buciki. Tez liczę na Wasze doświadczenie jeżeli chodzi o wózki itp :-)

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh spadło mi z 3,394 miesiąc temu na 1,362 :-)

Espera, Demsik, Kleopatra, monika_89, Uszczesliwiona, marie_marie22, Camilia lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:33

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Weekend przeleciał... Tak mnie bolała głowa że myślałam że umrę... Mój mąż kochany przestudiowal internet i poczytał trochę skąd to może być i jak temu zaradzić :) mówił do mnie jak Pan doktor, że to normalne w pierwszym trymestrze itd, tak mi się chciało śmiać, ale zachowałam powagę żeby nie zrobić mu przykrości :) skończyło się na paracetamolu i zimnych okładkach... Dziś jest lepiej ale dalej mnie tak jakby cmi...

Też mam wizytę w czwartek <3

Pozdrawiam i życzę zdrowia naszym chorowitkom :)
    wczoraj bolala mnie glowa, tak mi pulsowalo mocno z boku, ale nie caly dzien, tylko w sumie moze z 2 godziny. W ten weekend zaliczylam pierwsze zyganko przy myciu zebow. Podobno przy elektrycznej nie powinno byc tego naciagania, a jednak. Nie domylam do konca bo niedalam rady, a teraz za kazdym razem sie boje myc

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Kochane moje, a ja tak z innej beczki...
    Co myślicie o poeluchach wielorazowych? Może któraś z Was używała?
    Chyba zrezygnujemy z pampersów i właśnie w wielorazówki zainwestujemy.
    Przeglądałam wstępnie oferty w internecie i jestem pozytywnie zaskoczona. Nic wspólnego to nie ma z tetrami w których nasze mamy musiały się babrać, te pieluszki wyglądają naprawdę przyjemnie.
    Czy któraś z Was jeszcze ma w planach?
    czytalam na ten temat i od 6 tyg od porodu bede takich uzywac. Wczesniej podobno lepiej jednorazowki, bo podobno wielorazowe sa bardziej w uniwersalnym rozmiarze, nie takie malutkie

WreszcieMama lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    strawberry może udaj się do lekarza, aby się nie pogorszyło jeszcze bardziej.

Na tym etapie to tylko powie mi ze to dopiero drugi dzien i potrzeba jeszcze kilku zeby wyzdrowiec i nie oczekiwac cudow, no organizm musi powalczyc. Poki goraczki nie ma, ani jakiejs zolto-zielonej wydzieliny to kuruje sie w domu :) Nocna depresja mi minela i jestem gotowa do walki z przeziebieniem ! Dla mojej kruszynki malutkiej musze dac rade :)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:09

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ