X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :-)
    Kurcze, a mnie w snach ciagle erotyki.... :-D

Widzę, że piszecie o świętach. My co roku jesteśmy u teściowej, ktora speacjalnie zaczyna wcześniej, żebyśmy mogli jechać na Wigilię do moich rodziców. Także zawsze mamy dwie kolacje :-)

Jeśli chodzi o wyprawkę to i ja zaczynam od zera. Ale już teraz wiem, że rodzina mi da ciuszki, mebelki itd. Także w sumie mi pozostanie kupić kosmetyki, pampersy i kilka ciuszków zeby poczuć radość zakupów :-)

Rudzik lubi tę wiadomość

age.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Ja również zaczynam od zera jeśli chodzi o wyprawke.
    Co do wigilii to zawsze jesteśmy i jednych rodziców i drugich. Raz zaczynamy wigilię u mojej mamy a raz u teściów. Dziewczyny czy wy też takie leniwe jak ja? Boże jestem godzinę w pracy a już mi się nic nie chce:(

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wigilie przewaznie u tesciowej spedzamy a wpierwszy dzien swiat u rodzicow.
    Sinupret tez polecam jest bardzo dobry, moze wam pomoze.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeplakalam pol nocy. Bo u mnie z chorowaniem nie ma zartow i czesto konczy sie antybiotykiem albo kilkoma, albo sterydami. Bo choruje sporadycznie ale za to na calego. Wiem ze czesc antybiotykow mozna w ciazy, ale wolalabym tego uniknac. Ratuje sie inhalacjami z sola lub mieta, pozniej skocze po rumianek. Mam nadzieje ze tym razem chorobsko bedzie laskawsze.

No i jakos mi smutno ze ledwo zaczelam sie cieszyc ta ciaza tak na dobre a tu juz problemy... troche przesadzam, ale zlapalam jakiegos dola. Kurcze a tak o siebie dbalam. Czapka, szaliczek, kurteczka itd. :( no i nie ominelo mnie. Od smarkania juz mnie podbrzusze boli, bo mam taki gesty katar:(

Noc nieprzespana, budzilam sie co godzine, albo i czesciej.

Nie mam dzis sily, nie mam energii, nie mam dobrych mysli.

No to sie pozalilam...

• neczka90 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry przykro mi :( ale doskonale Cię rozumiem! przechodziłam to samo :( 2tyg. się męczyłam :(

m3sxskjolk535f4w.png
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przed snem przeżyłam masakrę. lekko palmiłam.. było to po stosunku i dopiero mąż bardziej na trzeźwo uświadomił mi, że pewnie to dlatego, że wszystko jest teraz bardziej ukrwione i delikatne. ale co swoje przeżyłam to już moje :( zamiast się cieszyć i skupić na przyjemnym to nerwy i łzy i wizja, co by było gdyby :( i znając mnie teraz będę bała się kolejnych zbliżeń :(

m3sxskjolk535f4w.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Maniuś dzięki. Odpisali że nie ma takiej możliwości i koniec. brak słów, generalnie mają nas w ...

karola81
    Majcia
    nadia 1

rzućcie TP

Hej dzidzia podrosła i termin z 8 maja zmienił się na 7 maja.

Demsik lubi tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46

strawberry juice lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) w ogóle u mnie jakieś apogeum senności, nie wiem czy to ciążą, pogoda czy TSH mi skoczyło. Czuję się jak na początku ciąży.
    Jeżeli chodzi o wyprawkę to całe zakupy przed nami, już nie mogę się doczekać :)
    Święta spędzamy u moich rodziców i u teściowej. Do rodziców mam 10 km, do teściowej 35km, więc dajemy radę.
    strawberry może udaj się do lekarza, aby się nie pogorszyło jeszcze bardziej.

strawberry juice lubi tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wigilię od kilku ladnych lat spedzamy yu tesciow, jedna wigilie tylko spedzilismy w 2010 r z moimi rodzicami w Belgii i bardzo sie ciesze ze tak bylo bo to byla ostatnia wigilia z moją Mamą bo w 2011 zmarła, od tamtej pory spedzamy wigiolie tylko u męża rodziców, mieszkają parę kilometrow od nas

ja przebudzilam sie o 6 na leki i siusiu a potem o 8 i musialam zjesc dwa biszkopty bo takie mdlosci, niedawno wstalam i spacerek z pieskami a potem do pracy.

milego dnia wszystkim:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neczka90 wrote:
    Ja wczoraj przed snem przeżyłam masakrę. lekko palmiłam.. było to po stosunku i dopiero mąż bardziej na trzeźwo uświadomił mi, że pewnie to dlatego, że wszystko jest teraz bardziej ukrwione i delikatne. ale co swoje przeżyłam to już moje :( zamiast się cieszyć i skupić na przyjemnym to nerwy i łzy i wizja, co by było gdyby :( i znając mnie teraz będę bała się kolejnych zbliżeń :(
    u mnie plamienie zaczelo sie wlasnie od seksu, a skonczylo 3 tygodnie pozniej (odpukac) i tez zakaz. Nie chce Cie straszyc, ale wstrzymalabym sie z seksem do czasu rozmowy z ginem

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Weekend przeleciał... Tak mnie bolała głowa że myślałam że umrę... Mój mąż kochany przestudiowal internet i poczytał trochę skąd to może być i jak temu zaradzić :) mówił do mnie jak Pan doktor, że to normalne w pierwszym trymestrze itd, tak mi się chciało śmiać, ale zachowałam powagę żeby nie zrobić mu przykrości :) skończyło się na paracetamolu i zimnych okładkach... Dziś jest lepiej ale dalej mnie tak jakby cmi...

Też mam wizytę w czwartek <3

Pozdrawiam i życzę zdrowia naszym chorowitkom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 10:10

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie mogę doczekać się zakupów ciuszkowych itp, wyprawka od zera. Juz teraz chciałabym coś kopic, ale boje się ze zapeszę. Wytrzymam max do II trymestru i coś muszę kupić, jakieś śpiochy, albo buciki. Tez liczę na Wasze doświadczenie jeżeli chodzi o wózki itp :-)

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh spadło mi z 3,394 miesiąc temu na 1,362 :-)

Espera, Demsik, Kleopatra, monika_89, Uszczesliwiona, marie_marie22, Camilia lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:33

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Weekend przeleciał... Tak mnie bolała głowa że myślałam że umrę... Mój mąż kochany przestudiowal internet i poczytał trochę skąd to może być i jak temu zaradzić :) mówił do mnie jak Pan doktor, że to normalne w pierwszym trymestrze itd, tak mi się chciało śmiać, ale zachowałam powagę żeby nie zrobić mu przykrości :) skończyło się na paracetamolu i zimnych okładkach... Dziś jest lepiej ale dalej mnie tak jakby cmi...

Też mam wizytę w czwartek <3

Pozdrawiam i życzę zdrowia naszym chorowitkom :)
    wczoraj bolala mnie glowa, tak mi pulsowalo mocno z boku, ale nie caly dzien, tylko w sumie moze z 2 godziny. W ten weekend zaliczylam pierwsze zyganko przy myciu zebow. Podobno przy elektrycznej nie powinno byc tego naciagania, a jednak. Nie domylam do konca bo niedalam rady, a teraz za kazdym razem sie boje myc

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Kochane moje, a ja tak z innej beczki...
    Co myślicie o poeluchach wielorazowych? Może któraś z Was używała?
    Chyba zrezygnujemy z pampersów i właśnie w wielorazówki zainwestujemy.
    Przeglądałam wstępnie oferty w internecie i jestem pozytywnie zaskoczona. Nic wspólnego to nie ma z tetrami w których nasze mamy musiały się babrać, te pieluszki wyglądają naprawdę przyjemnie.
    Czy któraś z Was jeszcze ma w planach?
    czytalam na ten temat i od 6 tyg od porodu bede takich uzywac. Wczesniej podobno lepiej jednorazowki, bo podobno wielorazowe sa bardziej w uniwersalnym rozmiarze, nie takie malutkie

WreszcieMama lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    strawberry może udaj się do lekarza, aby się nie pogorszyło jeszcze bardziej.

Na tym etapie to tylko powie mi ze to dopiero drugi dzien i potrzeba jeszcze kilku zeby wyzdrowiec i nie oczekiwac cudow, no organizm musi powalczyc. Poki goraczki nie ma, ani jakiejs zolto-zielonej wydzieliny to kuruje sie w domu :) Nocna depresja mi minela i jestem gotowa do walki z przeziebieniem ! Dla mojej kruszynki malutkiej musze dac rade :)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:09

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ