X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Toska jak tam?

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny ja idę robić placuszki ziemniaczane na obiad, odezwę się później

• neczka90 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. czytałam ulotkę, ale może byłam pełna ekscytacji wiadomością o ciąży i jakoś tak mi to umknęło. Do tej pory było ok i z aplikatorem, jedynie po wczorajszym seksie pierwszy raz tak się wydarzyło. W sumie to teraz będę się bała, że swoim paznokciem coś uszkodzę przy aplikacji luteiny ;/

m3sxskjolk535f4w.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh... zasnęłam koło 9 i ok 10 się obudziłam i poszłam siku... a tam wkładka cała we krwi, już zaschniętej :( Przy podcieraniu "wyciągnęłam" takiego cienkiego, długiego, brązowawego gluta... Ale stricte krwawić to już nie krwawię. Tylko brzuch pobolewa, nie przeszło po nospie :( No i taki uporczywy ból w okolicach obojczyków/ramion. Dzwoniłam do gin, powiedziała, że to może być odklejające się łożysko, wiec mam leżeć plackiem i absolutnie nie wstawać. Jakby się coś jeszcze działo to mam dzwonić.
    Nie ma to jak atrakcje...
    No i ciągle mnie rwie na wymioty, to chyba przez nieprzespaną noc :/

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Uhh... zasnęłam koło 9 i ok 10 się obudziłam i poszłam siku... a tam wkładka cała we krwi, już zaschniętej :( Przy podcieraniu "wyciągnęłam" takiego cienkiego, długiego, brązowawego gluta... Ale stricte krwawić to już nie krwawię. Tylko brzuch pobolewa, nie przeszło po nospie :( No i taki uporczywy ból w okolicach obojczyków/ramion. Dzwoniłam do gin, powiedziała, że to może być odklejające się łożysko, wiec mam leżeć plackiem i absolutnie nie wstawać. Jakby się coś jeszcze działo to mam dzwonić.
    Nie ma to jak atrakcje...
    No i ciągle mnie rwie na wymioty, to chyba przez nieprzespaną noc :/
    uważaj moja kochana na siebie musisz się uzbroic w cierpliwośc leżeć jeszcze raz leżęc i nie zawracać sobie głowy innymi rzeczami... dbaj o siebie i maleństwo bo ono jest najważniejsze i tak już wiele przeszłaś..stres dodatkowy nie pomaga więc wyłącz sie na pozostałe rzeczy i myśł o maleńswtie tylko..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha trzymaj się tam dzielnie!

Co do badań z tego co wiem to poprostu robi się je do 10tyg bo do tego czasu są refundowane, jeśli nie zrobi się w tym czasie to trzeba płacić no ale jak się chodzi prywatnie to i tak trzeba płacić :P

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Qasha trzymaj się tam dzielnie!

Co do badań z tego co wiem to poprostu robi się je do 10tyg bo do tego czasu są refundowane, jeśli nie zrobi się w tym czasie to trzeba płacić no ale jak się chodzi prywatnie to i tak trzeba płacić :P

Ja się własnie umówiłam na padania w Poznaniu na 24 listopada i mam je w zupełności refundowane będe w 13 tygodniu ciazy i lekarz mi powiedział ze prenatalne badania się robi od 11 do 13 tygodnia..
    edit: ja chodze prywatnie do lekarza i będę miec skierowanie na NFZ za nic nie musze płacic należa mi sie ze wzg na wiek i wade serca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 12:49

201705051770.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neczka90 wrote:
    Masakra... kolejne chyba niedoinformowanie;/ Mam zrobić badanie WR, Hbs, HCV, HIV. Ja już jak widać jestem 10t3d, na jakiejś stronie znalazłam, że trzeba te badania zrobić do 10ego tyg. czy jest już za późno? Wyniki wyjdą jakieś nieprawidłowe??? a co z różyczką? lekarz mi jeszcze nie zlecał;/

Nie martw się o to Kochana. W Anglii te badania dopiero robią ok 13 tygodnia. Na nic nie jest za późno:) ja już jestem w 11 tygodniu a zadnych badań jeszcze nie miałam.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ale prenatalne to zupełnie coś innego

Qasha leż i uważaj na siebie, strasznie to nie fair że masz tyle przygód w ciąży

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Qasha leż i uważaj na siebie, strasznie to nie fair że masz tyle przygód w ciąży

Ehh... Mam już dość, kompletnie nie mam sił. Jestem tak zmęczona, że ze zmęczenia nie mogę nawet zasnąć. Byle do piątku. Chyba poproszę moją gin, żeby wizyty na razie były trochę częściej, bo ponad 3 tyg w tym "niebezpiecznym" okresie to za długa przerwa. Bierze 2 stówy za wizytę to powinna się ucieszyć^^

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Gonia ale prenatalne to zupełnie coś innego

aż kurka nie doczytałam phiiii.. no tak ja te badania krwi mam płatne niestety ale płace za nie nie całe 60 zł bo mój lekarz ma jakąs umowe podpisaną z Diagnostyka.

201705051770.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Kochane moje, a ja tak z innej beczki...
    Co myślicie o poeluchach wielorazowych? Może któraś z Was używała?
    Chyba zrezygnujemy z pampersów i właśnie w wielorazówki zainwestujemy.
    Przeglądałam wstępnie oferty w internecie i jestem pozytywnie zaskoczona. Nic wspólnego to nie ma z tetrami w których nasze mamy musiały się babrać, te pieluszki wyglądają naprawdę przyjemnie.
    Czy któraś z Was jeszcze ma w planach?
    Gdy pracowałam w żłobku, kilkoro dzieci miało takie pieluchy i powiem Ci, że spoko, bo ekologiczne, że to fajnie wygląda, bo mogą być np jakieś żabki, tygryski itp, ale nie wiem czy to za bardzo nie grzeje. NO i niestety taka przesikana (np po 2 godz śnie) wydziela nieprzyjemny zapach.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 10 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, jak tam??

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 10 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzień chciało mi się wymiotować. Dziś spałam do 12.10. I dalej mi się chce spać, chyba się położę.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie ciekawe porównanie pieluszek http://www.raczkujemy.pl/pieluszki-wielorazowe-a-jednorazowe-zalety-i-wady/

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/zalety-pieluszek-wielorazowych/

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Siedzę w pracy i normalnie oczy mi się same zamykają. Taka zmęczona jestem. Najlepiej bym tylko spała. Ale ile to można. Wczoraj rodzice dowiedzieli się o dzidzi. Mój P był taki dumny jak im mówił. Chciałby całemu światu wykrzyczeć ale na razie go powstrzymuję.
    A u Was dużo osób już wie o ciąży?

Widzę że powstawiałyście swoje zdjęcia. Rozważę to i ja :)

Wspomniałyście coś o świętach. Będą to nasze I jako małżeństwo. I pewnie będzie jak w tamtym roku. Najpierw wigilia u moich rodziców później do teściów pojedziemy.

Qasha odpoczywaj kochana. I leż jak najwięcej.
    Gratuluję udanych wizyt.
    Znowu musiałam Was nadrobić bo w weekend wcale tu nie zaglądałam. Dużo produkujecie. :)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Nie martw się o to Kochana. W Anglii te badania dopiero robią ok 13 tygodnia. Na nic nie jest za późno:) ja już jestem w 11 tygodniu a zadnych badań jeszcze nie miałam.

A to dziwne Monika ze nie miałaś jeszcze robionych tych badań.
    Na pierwszej wizycie pamietam ze położna pobrała krew duuuzo krwi na ustaleńie grupy, HIV i różyczkę.
    No ale wszedzie inaczej, ja jeszcze czekam na pierwsza wizytę z Nowa położna okaże sie czy kumata czy nie...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A to dziwne Monika ze nie miałaś jeszcze robionych tych badań.
    Na pierwszej wizycie pamietam ze położna pobrała krew duuuzo krwi na ustaleńie grupy, HIV i różyczkę.
    No ale wszedzie inaczej, ja jeszcze czekam na pierwsza wizytę z Nowa położna okaże sie czy kumata czy nie...

Ja też nie miałam jeszcze badań na różyczkę, toxo i hiv. Miałam za to na oba wzw, grupę krwi i morfologię + mocz.

Ale testu na hiv to się trochę dygam, bo niestety mój były zdradzał mnie na prawo i lewo, a ja byłam tak zakochana i tak go pewna, że zgodziłam się na seks bez gumki, bo przecież tabletki brałam. Ehhh, co za głupoty się z miłości robi :/
    giphy.gif

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ