X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha nie bez powodu mówi się że miłość jest ślepa, zdrowa jesteś na pewno

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neczka90 wrote:
    Masakra... kolejne chyba niedoinformowanie;/ Mam zrobić badanie WR, Hbs, HCV, HIV. Ja już jak widać jestem 10t3d, na jakiejś stronie znalazłam, że trzeba te badania zrobić do 10ego tyg. czy jest już za późno? Wyniki wyjdą jakieś nieprawidłowe??? a co z różyczką? lekarz mi jeszcze nie zlecał;/
    Myślę że za późno nie jest. To co piszą to najlepiej je wykonać wcześniej bo wcześniej możesz rozpocząć kuracje w razie w. Ja te wszystkie badania robiłam juz w 4tc. Jeśli lekarz ich nie zlecił naciskaj go ze chcesz te BADANia wykonać.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja też nie miałam jeszcze badań na różyczkę, toxo i hiv. Miałam za to na oba wzw, grupę krwi i morfologię + mocz.

Ale testu na hiv to się trochę dygam, bo niestety mój były zdradzał mnie na prawo i lewo, a ja byłam tak zakochana i tak go pewna, że zgodziłam się na seks bez gumki, bo przecież tabletki brałam. Ehhh, co za głupoty się z miłości robi :/
    giphy.gif
    Ja właśnie czytam Twój post i mogłabym napisac to samo mój ex to ac menda społeczna był jest i będzie więc też sie cykam tego testu na HIV

Arwi lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Ja właśnie czytam Twój post i mogłabym napisac to samo mój ex to ac menda społeczna był jest i będzie więc też sie cykam tego testu na HIV

Awww, Marcin dzisiaj do mnie wraca <3 Głupek z niego, ale chyba (no, chyba na pewno) mnie kocha :D

giphy.gif

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Neczka90 tak jak poprzedniczki napisały luteina paluszki em i inne leki dopochwowo tak samo. Bo tym aplikator możesz też za głęboko wsadzić różnie bywa no i ścianki uszkodzić potem plamienia itd. Tak jak teraz miałaś po stosunku pewnie gdzieś trafił w ściankę i masz. Skonsultuj z lekarzem czy możesz.

Wcześniej pisałam ale wszystko mi się skasował :/ wiec nie wiem czy to wszystko co chciałam.

Chusteczki my używaliśmy z początku Waciki a potem dady lub fifi :) i tez waciki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:55

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa odnośnie l4 na krótsze np 2 tyg. Hmm powiem wam jeśli tak będziecie robić potem ZUS wam wyliczyć niższe do macierzynskiego bo z 12 miesięcy wstecz. Jeśli np idziecie na zwolnienie pod koniec np załóżmy marzec to od lutego wstecz 12 Mc i w grudniu się wzięło 2 tyg zwolnienia to i tez pensja niższa. Rozwazcie to czy warto wam tak robić czy w ogóle juz iść na zwolnienie.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej melduje że jeszcze żyje. Powiem szczerze że nawet do bólu się człowiek przyzwyczai.chociaż ten ból doprowadza czasem do wymiotów. Dzisiaj już się zaparlam i chodzę sama do WC o kulach.wyzwanie takie jakbym cały trening chodakowskoej zrobiła. Wychodzi kondycja. Teraz zaczęły mi się znowu uplawy takie białe jak kurze białko w luźnej jajecznicy. Strasznie się boję co tam się dzieje u dzidzi bo wycienczenie organizmu jest ogromne. Dobrze ze juz pół nocy jakoś przespalam. Jestem dumna z mojego męża bo udowodnił że mimo twardej skorupy jest wrażliwym opiekunczym facetem bardzo dba o nas. Mój syn boi się w ogóle do mnie podchodzić już mi i tak 2 razy skoczył na nogę! Ale minęły 2 dni i jakaś delikatna poprawa jest. Gips sciagnelam w dupe niech sobie wsadza taka fuszerke. Jutro będzie stabilizator do kolana to pewnie utrzyma noge jak należy.
    Co do wyprawki ja mam wszystko po małym. Jeśli będzie syn to wystarczy tylko środki do higieny kosmetyki pampersy i pieluchy. P9sciel i materacyk też bym wymienila że względu higieny na nowe. A tak to wszystko jest - a jak będzie dziewczynka? To będę musiała zaopatrzyć się w różowe ciuszki ale to będzie czysta przyjemność:-)
    Szybko się zaczął temat wigili he he jesteście szybsze jak reklama coca-coli .
    Ja wigilię spędzam u siebie z mężem. Teście się rozwiedli więc pewnie tesciu przyjdzie do nas a tesciowa do szwagra. Moja mama zaś żyje z chłopem który ma 3 dzieci każde żonaty i każde 2 dzieci to jak mam jechać do niej gdzie będzie 17 osób to mi się odechciewa. W święta cenie sobie spokój . W ogóle zawiodłam się na teściach . Stara nawet nie zaproponowała pomocy tylko stwierdziła że trzeba sobie radzić a tesciu mimo emerytury ciągle w trasie byleby nie pomagać. Dobrze ze moja mama przyjeżdża dziś na kilka dni to męża mi trochę odciazy. Jednak mama to mama a synowa nie rodzina z tego co życie pokazuje. Teraz mąż mi zaserwowal kopytka z gularzem mniam. Dobrze ze knajpa naprzeciw bo on umie tylko rosol albo az rosol zrobić:-)
    Dziękuję za waszą opiekunczosc:-*

strawberry juice, Maniuś, Madu1611 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do badań na HIV to ja miałam zlecone jako pierwsze razem z morfologia moczem tsh toksoplazmozą

• Demsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie te badania powinny byc zaraz na poczatku bo jesli wychodzi jakies zakazenie swieze i td to wdraza sie juz leczenie.
    Dziewczyny po jakim czasie brania euthyroxu zrobic badanie kontrolne czy spada tsh?po miesiacu?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jestem ciekawa jak twoja teściowa by była w takiej sytuacji co by wtedy gadala... nie umiem zrozumieć takich ludzi gdzie też to o wnuka chodziło żeby się zajęła a to chyba jej rodzina tez jej geny. Nie pojęte to dla mnie bezduszne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:55

toska_88 lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Wszystkie te badania powinny byc zaraz na poczatku bo jesli wychodzi jakies zakazenie swieze i td to wdraza sie juz leczenie.
    Dziewczyny po jakim czasie brania euthyroxu zrobic badanie kontrolne czy spada tsh?po miesiacu?

Ja zrobiłam po 3 tyg i już był spadek z 3 do 1,7 :) Ale endo kazała co miesiąc kontrolować.

Mabelle, Demsik lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Miesiac

Demsik lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    dobra dziewczyny ja idę robić placuszki ziemniaczane na obiad, odezwę się później
    ja dzisiaj robiłam pierogi dla nas i tescio jak zaczelam o 10 to skonczylam o 14 lepienia duzo i strasznie teraz bola mnie plecy - chwilke musze odpoczac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 14:31

blubka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja dzisiaj robiłam pierogi dla nas i tescio jak zaczelam o 10 to skonczylam o 14 lepienia duzo i strasznie teraz bola mnie plecy - chwilke musze odpoczac

A z czym? *___*

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no pewnie ruskie-10szt dla mnie prosze;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) odebrałam wyniki i są spoko, wszyściutko z krwii w normie :)
    Na toxoplasmozę muszę bardzo uważać bo nie przechodziłam.

Badanie ogólne moczu wyszło średnio, ale mi się to zdarzało już wcześniej - objawów żadnych nie mam.
    Powtórzę badanie przed wizytą jeszcze - pewnie już wyjdzie dobre :)

Qasha
    -współczuję, tyle rzeczy jedną osobę spotyka - to nie fair. A co do byłego się nie przejmuj, HIV wyjdzie negatywny. Co za szuje chodzą po tym świecie.

Toska-88
    - fajnie że Ci już lepiej, trzymam za Ciebie kciuki kochana !

Te wyniki poprawiły mi humor :)

toska_88 lubi tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tsh robię co 2 tygodnie do 20tc i co 2 tygodnie ustalana dawkę leku przez sms. Po 20tc mam robić co miesiąc, bo tarczyca maluszka od tego czasu już prawie sama sobie radzi.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • blubka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja piekłam na siedząco i trochę nogi mi scierply bo zawsze muszę mieć podłożone pod 4litery, były pyszne placuszki mniamm

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A to dziwne Monika ze nie miałaś jeszcze robionych tych badań.
    Na pierwszej wizycie pamietam ze położna pobrała krew duuuzo krwi na ustaleńie grupy, HIV i różyczkę.
    No ale wszedzie inaczej, ja jeszcze czekam na pierwsza wizytę z Nowa położna okaże sie czy kumata czy nie...

No bo nie miałam jeszcze nawet pierwszej wizyty. Mam termin dopiero na 26 i 28 października...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 16:02

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ