X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Ja piekłam na siedząco i trochę nogi mi scierply bo zawsze muszę mieć podłożone pod 4litery, były pyszne placuszki mniamm

Dziewuchy ale robicie smaka... a u mnie na obiad Hamburger z McDnalds'a. Pojechałam po wyniki i po prostu zgłodniałam. A że siedzę sama to raz że mi się nudzi, a dwa że nie chce mi się gotować. Ale zjeść bym zjadła... :) Podrzućcie mi trochę !

Co do wigilii układ jest jasny - wigilia z moją rodziną, pierwszy dzień świąt z jego rodziną :)

Fajnie z tymi twarzowymi zdjęciami wyszło - jakoś tak kameralnie i prywatnie, jakoś tak... miło :) :)

Arwi, toska_88, blubka lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monita mogłabyś rozwinąć bo nie skumałam?

zwolnienie w ciąży jest 100% płatne, jak się ma stałą pensję bez bonusów i zmiennych składników to czy nie było się ani dnia na zwolnieniu czy było się miesiąc na 100% płatnym to przecież podstawa zasiłku jest niezmienna, jedyne co przy zmiennych zarobkach to jeśli przerwa między zwolnieniami jest krótsza niż 2 miesiące to nie jest 12 miesięczna średnia przeliczana na nowo (czyli jak np jest sie w październiku na zwolnieniu to liczona jest srednia za 12 miesiecy wstecz, jak np w listopadzie dostanie się super premię a w grudniu pójdzie na kolejne zwolnienie (nie minęły 2 miesiące między zwolneiniami) to podstawą do zasiłku jest to co wyliczyli w październiku i premia listopadowa nie jest wliczana (nie biorą ostatnich 12 miesięcy tylko to co wyliczone było wcześniej).
    czyli zakłądając, że np ktoś był w grudniu na zwolnieniu a potem przerwy będzie mieć krótsze niż 2 miesiące między zwolnieniami to podstawa do macierzynskiego będzie obowiązywała ta wyliczona z pierwszego zwolnienia.
    a jeśli nawet minie więcej niż 2 miesiące to przecież zwolnienie jest 100% płatne więc czemu pensja by miała być niższa?

teraz mnie trochę zaskoczyłaś, bo może ominęły mnie jakieś zmiany i mój plan zwolnienia zamiast urlopu poszedł... :(
    Chodziło mi razem ze wszystkim jeśli ktoś ma premie miesięczne plus jakieś tam dodatki a to też wchodzi w skład.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dzisiaj napadło na kebaba cjociaz teściu w domu obiadki gotuje :)
    201610101_arepsep.jpg

A wigilię spędzamy u teściów w PL, bo moja mama zmarła 10 lat temu, a ojciec za bardzo się dziećmi nie przejmuje.... Za to teściów mam cudownych więc postanowieone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 16:13

Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś łazanki <3

200w.gif

toska_88, Demsik, Hope_, blubka, monika_89 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    U mnie dziś łazanki <3

200w.gif
    U mnie były przed kontuzja :-) a teraz chodzi za mną galareta z kurczaka... mamusia przyjedzie to wykorzystam na maxa. Ale współczuję Ci Qasha tego leżenia bo ja 2 dni leżę i już pierdolca dostaje wszystko mnie boli od tego leżenia. No ale co silna jestem max do piątku mam zamiar śmigać profesjonalnie o kulach- trzeba się z nimi zaprzyjaźnić na następne 8-12 miesięcy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita co do tygrysa to ubostwiam panterke i tygrysie wzory :-)

strawberry juice, Espera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Julita co do tygrysa to ubostwiam panterke i tygrysie wzory :-)

Do twarzy Ci :)

toska_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja dziś tak szybko nakreśle , żyje już wizytą którą mamy na przyszły tydzień tak bardzo nie mogę się doczekać :) jutro idę zrobić badania krwi ,mocz itd a dziś poszalałam na zakupach i kupiłam kurtke na sezon ciążowy Jesień - zima - wiosna i legginsy bo już w swoje jeansy się nie dopinam :D
    ps. Dużymi krokami zbliżamy się do 10siątki <3

strawberry juice, toska_88, Maniuś, guścia lubią tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) jestem przerazona opinia wozkow adamex barletta wydawal mi sie solidny i porzadny a teraz mam metlik w glowie. Wszyscy odradzaja ze to to totalnie zly wobor... No coz jeszcze sporo czasu na szukanie wozka ale jednak jestem troche zawiedziona bo juz mialam go upatrzonego w trakcie staran;-)
    A co do pieluszek to ja jednak jestem za jednorazowymi uzywalismy dady i pampersy i byly ok:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Wszystkie te badania powinny byc zaraz na poczatku bo jesli wychodzi jakies zakazenie swieze i td to wdraza sie juz leczenie.
    Dziewczyny po jakim czasie brania euthyroxu zrobic badanie kontrolne czy spada tsh?po miesiacu?
    Ja pob12 dniach miałam spadek z 2,15 do 0,68. Dawka zmieniona z 100 na 125...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    kłamczucha jesteś! :D bo mówiłaś, że na tamtym zdjęciu tylko szczupło wyszłaś.
    no na tej fotce to ty też nie wyglądasz jak sumo :)

... znak mi niedobrze, jak mi sięcrzygać chce ... o.O
    Julita przecież ja te co nie wyjdę szczupło od razu usuwam ! He he a to było robione -10 kg temu. Aktualne musi poczekać aż wrócę do jakiejkolwiek formy. Leżę teraz oblozona rumiankiem może trochę opuchlizna odpuści bo oklady z octu nic nie dały.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapustę spróbuj. Stara metoda prababc :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze leżeć a niedlugo to tsh musze zbadac i ciekawe jak to zrobic?nie bede stala w labokolejce pol godZiny albo i lepiej.chyba tam zadz i spytam czy wezma mnie od razu.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej staram się was podczytywac ale weny brak.. Dzisiaj byłam po skierowanie na badania i gin zrobiła mi niespodziankę i podejrzelismy maluszka :) Ma już centymetr i pięknie bijące serduszko ❤ jestem taka szczesliwa!!!

Jeśli chodzi o badania to dostałam skierowanie na morfologie, mocz, toxo igg i igm, rozyczka igg i igm, glukoza, HCV, HIV, WR, HBs.

Uska ja mam barlette i jestem zadowolona zalezy czego od wózka oczekujesz jak masz jakieś pytania to pisz :)

Qasha odpoczywaj i zobaczysz że pomimo tylu przeszkód wszystko będzie dobrze :)

strawberry juice, blubka, Kleopatra, Hope_, monika_89, Maniuś, Mabelle, Demsik, toska_88, Rudzik, Karotka, Madu1611 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha gratulacje ! :)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszek wielorazowych nie używałam chociaż w ciąży miałam wielkie plany niestety rzeczywistość i problemy z kolkami, oczkiem a następnie super mobilność mojego dziecka pokrzyzowaly mi trochę plany :) Z jednorazówek używamy zielonego pampersa bo najlepiej się nam sprawdza.

Toska mam nadzieję że noga niedługo przestanie boleć. A mąż super ze aż tak się zaangażował dobrze że masz wsparcie.

I tylko tyle pamiętam ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam wczoraj pizze na kolacje i czulam sie jakbym polknela cegle... Taka ogromna ciezkosc... Dzis to samo od obiadu a jadlam z jakies 4 godz temu... Tez tak macie? Do tego taki lekki bol zoladka

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha najważniejsze pytanie czy jest lekki? Mieszkam na 2 pietrze i bede go musiala taszczyc na gore:-) a opini bylo duzo np ze padaja amortyzatory i dziecko "zjezdza" w dol, ze rama peka i spacerowka nie pomyslana bo palak jest nisko i nie ma regulacji, urywaja sie zapiecia i ogolnie ze spacerowka jest mala. No i trzeczszczy podobno:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosia cieszę się że lepiej :)

ja cały dzień poza domem, wiecznie coś do załatwienia. W dodatku mam marudzące chore dziecko (i męza :P) ale na szczęście u Pauli wszystko jest objawem ząbka. Już prawie się przebił więc liczę że za 2/3 dni chociaż córka mi odpuści ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 13:04

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ