X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Ja piekłam na siedząco i trochę nogi mi scierply bo zawsze muszę mieć podłożone pod 4litery, były pyszne placuszki mniamm

Dziewuchy ale robicie smaka... a u mnie na obiad Hamburger z McDnalds'a. Pojechałam po wyniki i po prostu zgłodniałam. A że siedzę sama to raz że mi się nudzi, a dwa że nie chce mi się gotować. Ale zjeść bym zjadła... :) Podrzućcie mi trochę !

Co do wigilii układ jest jasny - wigilia z moją rodziną, pierwszy dzień świąt z jego rodziną :)

Fajnie z tymi twarzowymi zdjęciami wyszło - jakoś tak kameralnie i prywatnie, jakoś tak... miło :) :)

Arwi, toska_88, blubka lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monita mogłabyś rozwinąć bo nie skumałam?

zwolnienie w ciąży jest 100% płatne, jak się ma stałą pensję bez bonusów i zmiennych składników to czy nie było się ani dnia na zwolnieniu czy było się miesiąc na 100% płatnym to przecież podstawa zasiłku jest niezmienna, jedyne co przy zmiennych zarobkach to jeśli przerwa między zwolnieniami jest krótsza niż 2 miesiące to nie jest 12 miesięczna średnia przeliczana na nowo (czyli jak np jest sie w październiku na zwolnieniu to liczona jest srednia za 12 miesiecy wstecz, jak np w listopadzie dostanie się super premię a w grudniu pójdzie na kolejne zwolnienie (nie minęły 2 miesiące między zwolneiniami) to podstawą do zasiłku jest to co wyliczyli w październiku i premia listopadowa nie jest wliczana (nie biorą ostatnich 12 miesięcy tylko to co wyliczone było wcześniej).
    czyli zakłądając, że np ktoś był w grudniu na zwolnieniu a potem przerwy będzie mieć krótsze niż 2 miesiące między zwolnieniami to podstawa do macierzynskiego będzie obowiązywała ta wyliczona z pierwszego zwolnienia.
    a jeśli nawet minie więcej niż 2 miesiące to przecież zwolnienie jest 100% płatne więc czemu pensja by miała być niższa?

teraz mnie trochę zaskoczyłaś, bo może ominęły mnie jakieś zmiany i mój plan zwolnienia zamiast urlopu poszedł... :(
    Chodziło mi razem ze wszystkim jeśli ktoś ma premie miesięczne plus jakieś tam dodatki a to też wchodzi w skład.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dzisiaj napadło na kebaba cjociaz teściu w domu obiadki gotuje :)
    201610101_arepsep.jpg

A wigilię spędzamy u teściów w PL, bo moja mama zmarła 10 lat temu, a ojciec za bardzo się dziećmi nie przejmuje.... Za to teściów mam cudownych więc postanowieone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 16:13

Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś łazanki <3

200w.gif

toska_88, Demsik, Hope_, blubka, monika_89 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    U mnie dziś łazanki <3

200w.gif
    U mnie były przed kontuzja :-) a teraz chodzi za mną galareta z kurczaka... mamusia przyjedzie to wykorzystam na maxa. Ale współczuję Ci Qasha tego leżenia bo ja 2 dni leżę i już pierdolca dostaje wszystko mnie boli od tego leżenia. No ale co silna jestem max do piątku mam zamiar śmigać profesjonalnie o kulach- trzeba się z nimi zaprzyjaźnić na następne 8-12 miesięcy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita co do tygrysa to ubostwiam panterke i tygrysie wzory :-)

strawberry juice, Espera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Julita co do tygrysa to ubostwiam panterke i tygrysie wzory :-)

Do twarzy Ci :)

toska_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja dziś tak szybko nakreśle , żyje już wizytą którą mamy na przyszły tydzień tak bardzo nie mogę się doczekać :) jutro idę zrobić badania krwi ,mocz itd a dziś poszalałam na zakupach i kupiłam kurtke na sezon ciążowy Jesień - zima - wiosna i legginsy bo już w swoje jeansy się nie dopinam :D
    ps. Dużymi krokami zbliżamy się do 10siątki <3

strawberry juice, toska_88, Maniuś, guścia lubią tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) jestem przerazona opinia wozkow adamex barletta wydawal mi sie solidny i porzadny a teraz mam metlik w glowie. Wszyscy odradzaja ze to to totalnie zly wobor... No coz jeszcze sporo czasu na szukanie wozka ale jednak jestem troche zawiedziona bo juz mialam go upatrzonego w trakcie staran;-)
    A co do pieluszek to ja jednak jestem za jednorazowymi uzywalismy dady i pampersy i byly ok:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Wszystkie te badania powinny byc zaraz na poczatku bo jesli wychodzi jakies zakazenie swieze i td to wdraza sie juz leczenie.
    Dziewczyny po jakim czasie brania euthyroxu zrobic badanie kontrolne czy spada tsh?po miesiacu?
    Ja pob12 dniach miałam spadek z 2,15 do 0,68. Dawka zmieniona z 100 na 125...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    kłamczucha jesteś! :D bo mówiłaś, że na tamtym zdjęciu tylko szczupło wyszłaś.
    no na tej fotce to ty też nie wyglądasz jak sumo :)

... znak mi niedobrze, jak mi sięcrzygać chce ... o.O
    Julita przecież ja te co nie wyjdę szczupło od razu usuwam ! He he a to było robione -10 kg temu. Aktualne musi poczekać aż wrócę do jakiejkolwiek formy. Leżę teraz oblozona rumiankiem może trochę opuchlizna odpuści bo oklady z octu nic nie dały.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapustę spróbuj. Stara metoda prababc :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze leżeć a niedlugo to tsh musze zbadac i ciekawe jak to zrobic?nie bede stala w labokolejce pol godZiny albo i lepiej.chyba tam zadz i spytam czy wezma mnie od razu.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej staram się was podczytywac ale weny brak.. Dzisiaj byłam po skierowanie na badania i gin zrobiła mi niespodziankę i podejrzelismy maluszka :) Ma już centymetr i pięknie bijące serduszko ❤ jestem taka szczesliwa!!!

Jeśli chodzi o badania to dostałam skierowanie na morfologie, mocz, toxo igg i igm, rozyczka igg i igm, glukoza, HCV, HIV, WR, HBs.

Uska ja mam barlette i jestem zadowolona zalezy czego od wózka oczekujesz jak masz jakieś pytania to pisz :)

Qasha odpoczywaj i zobaczysz że pomimo tylu przeszkód wszystko będzie dobrze :)

strawberry juice, blubka, Kleopatra, Hope_, monika_89, Maniuś, Mabelle, Demsik, toska_88, Rudzik, Karotka, Madu1611 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha gratulacje ! :)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszek wielorazowych nie używałam chociaż w ciąży miałam wielkie plany niestety rzeczywistość i problemy z kolkami, oczkiem a następnie super mobilność mojego dziecka pokrzyzowaly mi trochę plany :) Z jednorazówek używamy zielonego pampersa bo najlepiej się nam sprawdza.

Toska mam nadzieję że noga niedługo przestanie boleć. A mąż super ze aż tak się zaangażował dobrze że masz wsparcie.

I tylko tyle pamiętam ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam wczoraj pizze na kolacje i czulam sie jakbym polknela cegle... Taka ogromna ciezkosc... Dzis to samo od obiadu a jadlam z jakies 4 godz temu... Tez tak macie? Do tego taki lekki bol zoladka

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha najważniejsze pytanie czy jest lekki? Mieszkam na 2 pietrze i bede go musiala taszczyc na gore:-) a opini bylo duzo np ze padaja amortyzatory i dziecko "zjezdza" w dol, ze rama peka i spacerowka nie pomyslana bo palak jest nisko i nie ma regulacji, urywaja sie zapiecia i ogolnie ze spacerowka jest mala. No i trzeczszczy podobno:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosia cieszę się że lepiej :)

ja cały dzień poza domem, wiecznie coś do załatwienia. W dodatku mam marudzące chore dziecko (i męza :P) ale na szczęście u Pauli wszystko jest objawem ząbka. Już prawie się przebił więc liczę że za 2/3 dni chociaż córka mi odpuści ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 13:04

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ