X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha dla młodej kupujemy spacerówkę, wózka rok po roku nie planujemy. Przy spacerach albo dokupię dostawkę taką do stania albo będę motać w chustę jedno lub drugie ;)

Karotka jak nie dasz rady to zjedz coś lekkiego np pieczywo z maslem i zaznacz w labo że jesteś po lekkim posiłku

sylwucha89 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka trzymam kciuki napewno będzie wszystko dobrze i mały bakłażan do ciebie pomacha na usg.
    Do mnie dziś oddzwonil ginekolog bo dzwoniłam do położnej jaka sprawa i jakie leki mogę brać i kazał mi iść w trybie natychmiastowym do ortopedy zrobić usg bo jemu się w głowie nie mieści że zapakowali nogę w gips robiąc rentgen oczami bo miał mnóstwo pacjentek które w trakcie ciaxy przechodziły operacje nóg lub woreczka. Mówił że jak to coś poważnego to nie można czekać do porodu bo można zostać inwalida . Na straszył mnie bardzo. Na 16 idę prywatnie do ortopedy z duszą na ramieniu żeby usłyszeć wyrok co się tak naprawdę stało. Najgorsze ze z tego bólu podbrzusze cały czas napięte i twarde. Nadal noce nie przespane z bólu. Chudne bo brak apetytu ale jem na siłę. Ból nadal okropny jak sobie pomyślę że muszę zejść po schodach wsiąść do auta i iść do przychodni to mnie mdli .

Rudzik, blubka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka to jak idziemy na spacer to mały wkłada przytulanke do wózka że to dzidzia i to on pcha wózek to dziecko tym bardziej będzie wozil.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Przespałam całą noc i melduję się w 11 tygodniu!

http://i1179.photobucket.com/albums/x400/hikarixmitsuki/lucky%20star/luckystar03.gif

Karotka, Nieśmiała, sylwucha89, Demsik, monika_89, marie_marie22, Rudzik, Madu1611, strawberry juice, Camilia, Kleopatra, Maniuś, Espera, Klaudia N. lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie mogę nic zjeść bo wcześniej muszę wziąć euthyrox, a ponoć tabletkę przyjmuje się po badaniu (mam też do zbadania tsh).

7u223e3kv1dyvizz.png
  • moinka Debiutantka

Wysłany: 11 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Zgłaszam się, bo mam dzisiaj na 19:30 usg genetyczne (chyba jako pierwsza?).
    Będzie to 11t2dz, mam nadzieję że dzidziuś już będzie dostatecznie duży i będzie można wszystko zbadać :) Strasznie się denerwuję, ale już się nie mogę doczekać.

Dam Wam znać jutro jak było :)

sylwucha89, monika_89, WreszcieMama, Rudzik, toska_88, Madu1611, strawberry juice lubią tę wiadomość

oar8rjjgyzeoubuz.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka wrote:
    Monika nie mogę nic zjeść bo wcześniej muszę wziąć euthyrox, a ponoć tabletkę przyjmuje się po badaniu (mam też do zbadania tsh).

Nie ma to znaczenia, czy wezmiesz tabletke czy nie :) ja raz biore przed, a raz po i wynik zawsze 1,7 ;)

Wybaczcie brak pl znakow, ale jestem na tablecie od ojca, bo moj telefon sie laduje, a ten tablet nie ma ani autokorekty ani pl znakow :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się marzy Stokke® Trailz, drogi, ale jakbym już zaczęła składać kasę....

toska_88 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka powodzenia kochana
    Quasha super,ja cie jutro dogonie;)))
    Toska moze wozkiem niech cie maz powiezie zebys nie obciazala nogi i brzuszka?

Arwi lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam kochane z tymi wymiotami. Ja na szczęście nie miałam takich objawów. Były i są mdłości,dwa razy byłam nad wc, zapachy mnie dobijają, ale nie przeżywałam takich horrorów :(

Ja nie mam siły i motywacji do działania, jestem jakaś ospała, przemęczona i każdego dnia wstaję z myślą, że dzisiaj zrobię miliard rzeczy a później okazuje się, że jestem dalej w piżamie a połowa dnia za mną... :(

Czy ktoś z was też ma taki problem z nadmiernym owłosieniem? wiem, że to pewnie przez burzę hormonów, do tego jestem brunetką, ale faktycznie mam sporo włosków na całym brzuchu i biuście.. będzie jeszcze gorzej?

m3sxskjolk535f4w.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wozek peg perego nie w moim guscie:-D ale u mnie w miescie duzo razy go juz widywalam. wmusilam w siebie kabanosa pol zjadlam a jak pomysle o obiedzie mam dość... A musze jesc teraz porzadne posilki zeby te wyniki krwi sie poprawily. Maz mi wczoraj wycisnal sok z marchewki i jablka ale nie dalam rady wypic...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    i to jest dobre pytanie!!
    przez myśl przeszło mi nawet aby kupić podwójny wózek ale czy ja wiem...

ja sprzedalam swoj wozek ulubiony wozek 3 w 1 i kupilam spacerowke,a kilka dni pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy,ale bylam zla na siebie..no ale tamten byl wielki do auta i do rozkladania ciezko,ale widzialam ze mozna dostawke taka boczka kupic ,ja jednak mysle o podwojnym wozku,takim rok po roku,jeden za drugim,bo obok siebie to troche szeroko i nie wszedzie sie wjedzie,tez duzo spacerujemy dlatego to dla nas chyba najlepsze wyjscie.ale poszukam takiego co mozna uzywac jako pojedynczytakze,bo niewiem czy moja Olivka za rok bedzie jeszcze chciala jezdzic w wozku,wiec w razie czego mozna rozlozyc i bedzie pojedynczy tylko dla malucha,ale ceny sa kosmiczne :(

sylwucha89, julita lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:47

Madu1611 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:34

strawberry juice, Arwi, Hope_, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Blubka trzymam kciuki daj koniecznie znać po wizycie!

Dziewczyny które już macie ok roczne maluchy co robicie z wózkiem? Macie możliwość dokupienia dostawki czy zmieniacie wózek na rok po roku bo na dwa wózki to raczej komfortowo nie będzie ;)? Ja ogólnie bardzo dużo spaceruję i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało z dwójką..[/QUOTE

Cześć dziewczyny.
    Właśnie tez mam tu zgryzotę co robić? Wolałabym uniknąć kupowania trzeciego wózka i to w dodatku podwójnego. Póki co mam małą spacerówkę, z której korzystam non stop i głęboki wózek w odstawce (kółko do wymiany). Też dużo czasu spędzam na spacerach, codziennie jakieś trzy, cztery godziny poza domem. Jeszcze nie wiem jak to rozwiążemy.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak markami bo kazda firma robi inne stelaze do wózków z innych tworzyw itd.musisz sie zorientowac

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam sobie w Pepco, bo musiałam kupic patyczki do szaszłyków i stałam w kolejce do kasy, a w moim Pepco akurat przy kasie są ciuszki dla noworodków... Jezuuuuuuu jak mnie korciło :) jakie te ciuszki malutkie, słodziutkie, piękne :D wzięłam te patyczki, zapłaciłam i wyszłam z bananem na ustach :)
    nie mogę się doczekać zakupów :)

co do wózka to ja się nie zastanawiałam jeszcze, prawdopodobnie odziedziczę w spadku od rodziny, ale gdyby się okazała że jednak muszę kupić, to naprawdę nie wiem jaki. Napewno będzie musiał mieć lekki stelaż, bo mieszkam na drugim piętrze bez windy, i będę musiała go jakośc codziennie znosić i wnosić, bo nie mam możliwości zostawić na dole na klatce niestety :/

ggonia, WreszcieMama, sylwia1985 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wózków się rozwinął , mój ulubiony ;)
    Z racji tego że mieszkamy na 4 piętrze wózek chciała bym możliwie lżejszy żebym wrazie wuu mogła jakoś go stoczyć na dół sama i amortyzacja była by świetna , jakiś pomysł ?

bezimienna lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Temat wózków się rozwinął , mój ulubiony ;)
    Z racji tego że mieszkamy na 4 piętrze wózek chciała bym możliwie lżejszy żebym wrazie wuu mogła jakoś go stoczyć na dół sama i amortyzacja była by świetna , jakiś pomysł ?
    no właśnie ja też myślę o jakimś możliwie najlżejszym, tylko że kompletnie nie znam się na wózkach, dlatego podczytuję propozycje dziewczyn :D

poza tym ggonia, ja Ciebie znam :)

ggonia lubi tę wiadomość

age.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:47

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ