X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha dla młodej kupujemy spacerówkę, wózka rok po roku nie planujemy. Przy spacerach albo dokupię dostawkę taką do stania albo będę motać w chustę jedno lub drugie ;)

Karotka jak nie dasz rady to zjedz coś lekkiego np pieczywo z maslem i zaznacz w labo że jesteś po lekkim posiłku

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka trzymam kciuki napewno będzie wszystko dobrze i mały bakłażan do ciebie pomacha na usg.
    Do mnie dziś oddzwonil ginekolog bo dzwoniłam do położnej jaka sprawa i jakie leki mogę brać i kazał mi iść w trybie natychmiastowym do ortopedy zrobić usg bo jemu się w głowie nie mieści że zapakowali nogę w gips robiąc rentgen oczami bo miał mnóstwo pacjentek które w trakcie ciaxy przechodziły operacje nóg lub woreczka. Mówił że jak to coś poważnego to nie można czekać do porodu bo można zostać inwalida . Na straszył mnie bardzo. Na 16 idę prywatnie do ortopedy z duszą na ramieniu żeby usłyszeć wyrok co się tak naprawdę stało. Najgorsze ze z tego bólu podbrzusze cały czas napięte i twarde. Nadal noce nie przespane z bólu. Chudne bo brak apetytu ale jem na siłę. Ból nadal okropny jak sobie pomyślę że muszę zejść po schodach wsiąść do auta i iść do przychodni to mnie mdli .

Rudzik, blubka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka to jak idziemy na spacer to mały wkłada przytulanke do wózka że to dzidzia i to on pcha wózek to dziecko tym bardziej będzie wozil.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Przespałam całą noc i melduję się w 11 tygodniu!

http://i1179.photobucket.com/albums/x400/hikarixmitsuki/lucky%20star/luckystar03.gif

Karotka, Nieśmiała, sylwucha89, Demsik, monika_89, marie_marie22, Rudzik, Madu1611, strawberry juice, Camilia, Kleopatra, Maniuś, Espera, Klaudia N. lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie mogę nic zjeść bo wcześniej muszę wziąć euthyrox, a ponoć tabletkę przyjmuje się po badaniu (mam też do zbadania tsh).

7u223e3kv1dyvizz.png
  • moinka Debiutantka

Wysłany: 11 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Zgłaszam się, bo mam dzisiaj na 19:30 usg genetyczne (chyba jako pierwsza?).
    Będzie to 11t2dz, mam nadzieję że dzidziuś już będzie dostatecznie duży i będzie można wszystko zbadać :) Strasznie się denerwuję, ale już się nie mogę doczekać.

Dam Wam znać jutro jak było :)

sylwucha89, monika_89, WreszcieMama, Rudzik, toska_88, Madu1611, strawberry juice lubią tę wiadomość

oar8rjjgyzeoubuz.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka wrote:
    Monika nie mogę nic zjeść bo wcześniej muszę wziąć euthyrox, a ponoć tabletkę przyjmuje się po badaniu (mam też do zbadania tsh).

Nie ma to znaczenia, czy wezmiesz tabletke czy nie :) ja raz biore przed, a raz po i wynik zawsze 1,7 ;)

Wybaczcie brak pl znakow, ale jestem na tablecie od ojca, bo moj telefon sie laduje, a ten tablet nie ma ani autokorekty ani pl znakow :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się marzy Stokke® Trailz, drogi, ale jakbym już zaczęła składać kasę....

toska_88 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka powodzenia kochana
    Quasha super,ja cie jutro dogonie;)))
    Toska moze wozkiem niech cie maz powiezie zebys nie obciazala nogi i brzuszka?

Arwi lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam kochane z tymi wymiotami. Ja na szczęście nie miałam takich objawów. Były i są mdłości,dwa razy byłam nad wc, zapachy mnie dobijają, ale nie przeżywałam takich horrorów :(

Ja nie mam siły i motywacji do działania, jestem jakaś ospała, przemęczona i każdego dnia wstaję z myślą, że dzisiaj zrobię miliard rzeczy a później okazuje się, że jestem dalej w piżamie a połowa dnia za mną... :(

Czy ktoś z was też ma taki problem z nadmiernym owłosieniem? wiem, że to pewnie przez burzę hormonów, do tego jestem brunetką, ale faktycznie mam sporo włosków na całym brzuchu i biuście.. będzie jeszcze gorzej?

m3sxskjolk535f4w.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wozek peg perego nie w moim guscie:-D ale u mnie w miescie duzo razy go juz widywalam. wmusilam w siebie kabanosa pol zjadlam a jak pomysle o obiedzie mam dość... A musze jesc teraz porzadne posilki zeby te wyniki krwi sie poprawily. Maz mi wczoraj wycisnal sok z marchewki i jablka ale nie dalam rady wypic...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    i to jest dobre pytanie!!
    przez myśl przeszło mi nawet aby kupić podwójny wózek ale czy ja wiem...

ja sprzedalam swoj wozek ulubiony wozek 3 w 1 i kupilam spacerowke,a kilka dni pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy,ale bylam zla na siebie..no ale tamten byl wielki do auta i do rozkladania ciezko,ale widzialam ze mozna dostawke taka boczka kupic ,ja jednak mysle o podwojnym wozku,takim rok po roku,jeden za drugim,bo obok siebie to troche szeroko i nie wszedzie sie wjedzie,tez duzo spacerujemy dlatego to dla nas chyba najlepsze wyjscie.ale poszukam takiego co mozna uzywac jako pojedynczytakze,bo niewiem czy moja Olivka za rok bedzie jeszcze chciala jezdzic w wozku,wiec w razie czego mozna rozlozyc i bedzie pojedynczy tylko dla malucha,ale ceny sa kosmiczne :(

sylwucha89, julita lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:47

Madu1611 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:34

strawberry juice, Arwi, Hope_, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Blubka trzymam kciuki daj koniecznie znać po wizycie!

Dziewczyny które już macie ok roczne maluchy co robicie z wózkiem? Macie możliwość dokupienia dostawki czy zmieniacie wózek na rok po roku bo na dwa wózki to raczej komfortowo nie będzie ;)? Ja ogólnie bardzo dużo spaceruję i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało z dwójką..[/QUOTE

Cześć dziewczyny.
    Właśnie tez mam tu zgryzotę co robić? Wolałabym uniknąć kupowania trzeciego wózka i to w dodatku podwójnego. Póki co mam małą spacerówkę, z której korzystam non stop i głęboki wózek w odstawce (kółko do wymiany). Też dużo czasu spędzam na spacerach, codziennie jakieś trzy, cztery godziny poza domem. Jeszcze nie wiem jak to rozwiążemy.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak markami bo kazda firma robi inne stelaze do wózków z innych tworzyw itd.musisz sie zorientowac

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam sobie w Pepco, bo musiałam kupic patyczki do szaszłyków i stałam w kolejce do kasy, a w moim Pepco akurat przy kasie są ciuszki dla noworodków... Jezuuuuuuu jak mnie korciło :) jakie te ciuszki malutkie, słodziutkie, piękne :D wzięłam te patyczki, zapłaciłam i wyszłam z bananem na ustach :)
    nie mogę się doczekać zakupów :)

co do wózka to ja się nie zastanawiałam jeszcze, prawdopodobnie odziedziczę w spadku od rodziny, ale gdyby się okazała że jednak muszę kupić, to naprawdę nie wiem jaki. Napewno będzie musiał mieć lekki stelaż, bo mieszkam na drugim piętrze bez windy, i będę musiała go jakośc codziennie znosić i wnosić, bo nie mam możliwości zostawić na dole na klatce niestety :/

ggonia, WreszcieMama, sylwia1985 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wózków się rozwinął , mój ulubiony ;)
    Z racji tego że mieszkamy na 4 piętrze wózek chciała bym możliwie lżejszy żebym wrazie wuu mogła jakoś go stoczyć na dół sama i amortyzacja była by świetna , jakiś pomysł ?

bezimienna lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Temat wózków się rozwinął , mój ulubiony ;)
    Z racji tego że mieszkamy na 4 piętrze wózek chciała bym możliwie lżejszy żebym wrazie wuu mogła jakoś go stoczyć na dół sama i amortyzacja była by świetna , jakiś pomysł ?
    no właśnie ja też myślę o jakimś możliwie najlżejszym, tylko że kompletnie nie znam się na wózkach, dlatego podczytuję propozycje dziewczyn :D

poza tym ggonia, ja Ciebie znam :)

ggonia lubi tę wiadomość

age.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:47

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ