X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:56

sylwucha89 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z pracy.
    Rano dojechałam i okazało się że przebita opona :( kolega mi na pompował i na wulkanizację. Zmarzłam jak nie wiem co ale opona naprawiona :)
    Wróciłam i koledzy zamawiali jedzenie więc z tego głodu i zimna skusiłam się na spaghetti, było przepyszne!!
    Ja gdybym miała dzieci rok po roku to kupiłabym podwójny wózek, BABY JOGGER CITY, dużo koleżanek go ma i poleca. Można z niego zrobić tez pojedynczy. Widziałam używane na sprzedaż.
    To usg genetyczne się liczy pełne tygodnie prawda? czyli od 11+1 do 13+6? Tak mniej więcej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:31

toska_88 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • moinka Debiutantka

Wysłany: 11 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pełne tygodnie (przynajmniej tak mi liczyła pani w recepcji). Ja idę na początku tych widełek, bo w przyszłym tygodniu mam wizytę u mojej ginekolog i chciałabym już iść do niej z wynikami.

oar8rjjgyzeoubuz.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Temat wózków się rozwinął , mój ulubiony ;)
    Z racji tego że mieszkamy na 4 piętrze wózek chciała bym możliwie lżejszy żebym wrazie wuu mogła jakoś go stoczyć na dół sama i amortyzacja była by świetna , jakiś pomysł ?
    u mnie tak samo. Dziewczyny doświadczone piszcie, jak coś wiecie. Albo o ewentualnych wadach w Waszych wózkach. Ja postanowiłam już teraz zająć się tematem.

ggonia lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka33 wrote:
    Dziewczyny macie może jakieś sposoby na swędzącą myszkę i sporo białych upławów.Mam tak od kilku tygodni.Nie wiem może jakąś infekcje złapałam czy co? I jakoś tak brak ochoty na seks a jeśli już to zero przyjemności,tak jakbym się zablokowała na odczuwanie.
    może grzybica albo drożdżyca często się zdarzają infekcje w ciąży ja w pierwszej miałam drożdżycę i brałam globulki dopochwowe

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
    Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki :)
    No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
    Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas... :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bylam u gina i widzialam fasole !:) serduszko bije i wszystko ok, wiec jestem uspokojona i szczesliwa :):):):) nic nie mowil ani o czestotliwoaci serduszka ani o wymiarach plodu bo mowil ze robimy tylko szybki podglad ale i tak super :) zalecil zrobix test pappa przy tym usg genetycznym bo wtedy jest 97% pewnosci wyniku i nie trzeba sie martwic. A samo usg to tylko 60% wiec chyba sie zdecyduje wydac dodatkowe pieniadze.
    Sciskam was wszystkie i przesylam milion szczescia !:)
    Fasolinka wyglada juz jak bobas ♡♡♡

monika_89, Maniuś, Moniqaaa, strawberry juice, Arwi, Forbidden, lilou, Nieśmiała, Camilia, Breezee, Karotka, Hope_, toska_88, WreszcieMama, bezimienna, sylwucha89, Spirit, Uszczesliwiona, Mabelle, kamyla112, Kleopatra, Madu1611, Rudzik, Klaudia N. lubią tę wiadomość

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia ja nie pomogę bo ja patrzyłam na designe przy wózku, mieszkam w domu więc kg nie mają znaczenia

Kleopatra tak, genetyczne wtedy. Jak dzwoniłam sie zapisać pani pytała kiedy bylo ostatnie usg i jakie było wtedy CRL i na tej podstawie wyliczyła kiedy mogę przyjść

Qasha dziecko to nie zaprogramowany robot że będzie jeść co 3h. Noworodek nie je 8 razy na dobę a 12/15 albo i więcej ;) Ma maleńki brzuszek więc je po troszce, długo i często. Mam wrażenie że przez pierwszy miesiąc nie robiłam nic innego jak tylko karmiłam ;) potem powoli jakoś wyrabia się stały rytm i dziecko samo da znać kiedy jest głodne. U jednego to będzie co 2 u jednego co 4 godziny. Noworodka (do 28dż) miałam wybudzać, potem skoro dobrze przybierała na wadze nie było takiej potrzeby, natura wie co robi.
    na koniec pojemnośc brzuszka maluszka. Zapisz, zapamiętaj nie daj sobie wmówić że nie masz pokarmu i trzeba dokarmiać. W pierwszej dobe na jeden posiłek wystarczt zaledwie 5mm :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7a777cbed94.jpg

Arwi, missdiss, Nieśmiała, julita, WreszcieMama, Madu1611 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
    Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki :)
    No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
    Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas... :D
    Moim zdaniem wszystko zależy od tego jak dziecko przybiera... Mój przybierał ładnie więc nie wybudzalam go w nocy. W dzień jadł co 3 godz a w nocy różnie ale raczej miał dłuższe odstępy między karmieniami... Tak że jeszcze wszystko wyjdzie w praniu :)

Arwi lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    ggonia ja nie pomogę bo ja patrzyłam na designe przy wózku, mieszkam w domu więc kg nie mają znaczenia

Kleopatra tak, genetyczne wtedy. Jak dzwoniłam sie zapisać pani pytała kiedy bylo ostatnie usg i jakie było wtedy CRL i na tej podstawie wyliczyła kiedy mogę przyjść

Qasha dziecko to nie zaprogramowany robot że będzie jeść co 3h. Noworodek nie je 8 razy na dobę a 12/15 albo i więcej ;) Ma maleńki brzuszek więc je po troszce, długo i często. Mam wrażenie że przez pierwszy miesiąc nie robiłam nic innego jak tylko karmiłam ;) potem powoli jakoś wyrabia się stały rytm i dziecko samo da znać kiedy jest głodne. U jednego to będzie co 2 u jednego co 4 godziny. Noworodka (do 28dż) miałam wybudzać, potem skoro dobrze przybierała na wadze nie było takiej potrzeby, natura wie co robi.
    na koniec pojemnośc brzuszka maluszka. Zapisz, zapamiętaj nie daj sobie wmówić że nie masz pokarmu i trzeba dokarmiać. W pierwszej dobe na jeden posiłek wystarczt zaledwie 5mm :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7a777cbed94.jpg

Dziękuję ci bardzo za odpowiedź :) Mam nadzieję, że później się wszystkiego dowiem na szkole rodzenia, a jak nie to sobie doczytam :)
    Po prostu ta wiadomość była dla mnie totalną nowością :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge wstepnie powiedziec ze uratowalam sie coca cola. Wiem ze nie zdrowe ale przynajmniej na chwile daje ulge:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała więc bardzo mi miło , pewnie ja znam Ciebie również ;)

Z tymi wózkami będzie ciężki temat :D

• Samara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami i ja.
    Póki co tylko podczytywałam.
    U mnie póki co wymiotów nie ma, ale mdli mnie właściwie cały dzień. Jem bo muszę, a zjedzenie kawałka chrupkiego pieczywa zajmuje mi godzinę. Żołądek mam ściśnięty, ale jakoś się przeżyje.

Karotka, monika_89, bezimienna, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Demsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka jak po wizycie?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara ogromnie się cieszę że sie udało! podczytałam na różowej. Jak się czujesz? Widziałam, że byłaś juz u gin w zeszłym tygodniu, rozumiem że wszysto ok? :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Nieśmiała więc bardzo mi miło , pewnie ja znam Ciebie również ;)

może i znasz :) chodziłam do klasy z Twoimi trzema koleżankami (Ala, Sylwia i Aga) :)

ggonia lubi tę wiadomość

age.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha a ja musiałam budzić Mala na karmienie co 2,5 godziny bo miała zoltaczke i tak położna zaleciła. Później sama sie budziła 5-7 razy w ciągu nocy przez 9 miesięcy :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 15:06

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:11

monika_89, toska_88, Misia 69, Hope_, WreszcieMama, marie_marie22, Nieśmiała, strawberry juice, sylwucha89, Demsik, Uszczesliwiona, Maniuś, Karotka, Mabelle, kamyla112, Kleopatra, Madu1611, Camilia lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:57

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:47

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ