MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z pracy.
Rano dojechałam i okazało się że przebita opona kolega mi na pompował i na wulkanizację. Zmarzłam jak nie wiem co ale opona naprawiona
Wróciłam i koledzy zamawiali jedzenie więc z tego głodu i zimna skusiłam się na spaghetti, było przepyszne!!
Ja gdybym miała dzieci rok po roku to kupiłabym podwójny wózek, BABY JOGGER CITY, dużo koleżanek go ma i poleca. Można z niego zrobić tez pojedynczy. Widziałam używane na sprzedaż.
To usg genetyczne się liczy pełne tygodnie prawda? czyli od 11+1 do 13+6? Tak mniej więcej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:31
toska_88 lubi tę wiadomość
-
ggonia wrote:Temat wózków się rozwinął , mój ulubiony
Z racji tego że mieszkamy na 4 piętrze wózek chciała bym możliwie lżejszy żebym wrazie wuu mogła jakoś go stoczyć na dół sama i amortyzacja była by świetna , jakiś pomysł ?ggonia lubi tę wiadomość
-
rybka33 wrote:Dziewczyny macie może jakieś sposoby na swędzącą myszkę i sporo białych upławów.Mam tak od kilku tygodni.Nie wiem może jakąś infekcje złapałam czy co? I jakoś tak brak ochoty na seks a jeśli już to zero przyjemności,tak jakbym się zablokowała na odczuwanie.
-
Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki
No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas... -
Dziewczyny, bylam u gina i widzialam fasole ! serduszko bije i wszystko ok, wiec jestem uspokojona i szczesliwa nic nie mowil ani o czestotliwoaci serduszka ani o wymiarach plodu bo mowil ze robimy tylko szybki podglad ale i tak super zalecil zrobix test pappa przy tym usg genetycznym bo wtedy jest 97% pewnosci wyniku i nie trzeba sie martwic. A samo usg to tylko 60% wiec chyba sie zdecyduje wydac dodatkowe pieniadze.
Sciskam was wszystkie i przesylam milion szczescia !
Fasolinka wyglada juz jak bobas ♡♡♡monika_89, Maniuś, Moniqaaa, strawberry juice, Arwi, Forbidden, lilou, Nieśmiała, Camilia, Breezee, Karotka, Hope_, toska_88, WreszcieMama, bezimienna, sylwucha89, Spirit, Uszczesliwiona, Mabelle, kamyla112, Kleopatra, Madu1611, Rudzik, Klaudia N. lubią tę wiadomość
cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
ggonia ja nie pomogę bo ja patrzyłam na designe przy wózku, mieszkam w domu więc kg nie mają znaczenia
Kleopatra tak, genetyczne wtedy. Jak dzwoniłam sie zapisać pani pytała kiedy bylo ostatnie usg i jakie było wtedy CRL i na tej podstawie wyliczyła kiedy mogę przyjść
Qasha dziecko to nie zaprogramowany robot że będzie jeść co 3h. Noworodek nie je 8 razy na dobę a 12/15 albo i więcej Ma maleńki brzuszek więc je po troszce, długo i często. Mam wrażenie że przez pierwszy miesiąc nie robiłam nic innego jak tylko karmiłam potem powoli jakoś wyrabia się stały rytm i dziecko samo da znać kiedy jest głodne. U jednego to będzie co 2 u jednego co 4 godziny. Noworodka (do 28dż) miałam wybudzać, potem skoro dobrze przybierała na wadze nie było takiej potrzeby, natura wie co robi.
na koniec pojemnośc brzuszka maluszka. Zapisz, zapamiętaj nie daj sobie wmówić że nie masz pokarmu i trzeba dokarmiać. W pierwszej dobe na jeden posiłek wystarczt zaledwie 5mm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7a777cbed94.jpgArwi, missdiss, Nieśmiała, julita, WreszcieMama, Madu1611 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Qasha wrote:Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki
No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas...Arwi lubi tę wiadomość
-
monika_89 wrote:ggonia ja nie pomogę bo ja patrzyłam na designe przy wózku, mieszkam w domu więc kg nie mają znaczenia
Kleopatra tak, genetyczne wtedy. Jak dzwoniłam sie zapisać pani pytała kiedy bylo ostatnie usg i jakie było wtedy CRL i na tej podstawie wyliczyła kiedy mogę przyjść
Qasha dziecko to nie zaprogramowany robot że będzie jeść co 3h. Noworodek nie je 8 razy na dobę a 12/15 albo i więcej Ma maleńki brzuszek więc je po troszce, długo i często. Mam wrażenie że przez pierwszy miesiąc nie robiłam nic innego jak tylko karmiłam potem powoli jakoś wyrabia się stały rytm i dziecko samo da znać kiedy jest głodne. U jednego to będzie co 2 u jednego co 4 godziny. Noworodka (do 28dż) miałam wybudzać, potem skoro dobrze przybierała na wadze nie było takiej potrzeby, natura wie co robi.
na koniec pojemnośc brzuszka maluszka. Zapisz, zapamiętaj nie daj sobie wmówić że nie masz pokarmu i trzeba dokarmiać. W pierwszej dobe na jeden posiłek wystarczt zaledwie 5mm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7a777cbed94.jpg
Dziękuję ci bardzo za odpowiedź Mam nadzieję, że później się wszystkiego dowiem na szkole rodzenia, a jak nie to sobie doczytam
Po prostu ta wiadomość była dla mnie totalną nowością -
nick nieaktualny
-
Witam się z Wami i ja.
Póki co tylko podczytywałam.
U mnie póki co wymiotów nie ma, ale mdli mnie właściwie cały dzień. Jem bo muszę, a zjedzenie kawałka chrupkiego pieczywa zajmuje mi godzinę. Żołądek mam ściśnięty, ale jakoś się przeżyje.Karotka, monika_89, bezimienna, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość
32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:11
monika_89, toska_88, Misia 69, Hope_, WreszcieMama, marie_marie22, Nieśmiała, strawberry juice, sylwucha89, Demsik, Uszczesliwiona, Maniuś, Karotka, Mabelle, kamyla112, Kleopatra, Madu1611, Camilia lubią tę wiadomość