X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
    Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki :)
    No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
    Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas... :D
    Ja swojego karmilam z butelki bo sciagalam pokarm. Jadł co 3-4 godziny. Karmilam gdy sam się budził i wolał nigdy nie wybudzalam. Jak skończył 2 m przesypial całe noce od 22 -6 rano i również go Joe budziłam od tamtej pory sporadycznie jadł w nocy jak się przebudzil . Mam nadzieję że 2 dziecko też będzie tak ładnie spało bo ja naprawdę niewiele miałam nieprzespanych nocy z wyjątkiem chorób czy zabkowania.

• dewa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missdiss i blubka, bardzo fajnie, że wszystko dobrze!!! :)

Ja do piątku osiwieję. Przestał mnie boleć brzuch, cycki nie są już aż tak wrażliwe, siedzę i się durna pipka zastanawiam, czy może Kropek nie przestał się rozwijać, paranojaaaa :(

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka nie mogło być inaczej tylko dobrze i pokaż nam w końcu swoją mordke:-)

blubka lubi tę wiadomość

• Samara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Samara ogromnie się cieszę że sie udało! podczytałam na różowej. Jak się czujesz? Widziałam, że byłaś juz u gin w zeszłym tygodniu, rozumiem że wszysto ok? :)

Czuję się dobrze. Byłam u gin i póki co wszystko jest ok. Ciąża niby duża i silna. Serce biło więc jestem trochę spokojniejsza. Kolejną wizytę mam 26-10.

monika_89, mon!ta^, Demsik, Karotka, Maniuś lubią tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    może i znasz :) chodziłam do klasy z Twoimi trzema koleżankami (Ala, Sylwia i Aga) :)

Znam sporo osób z tamtej klasy ;) więc Ciebie pewnie też ale jak wiadomo łatwiej było by jakbym wiedziała jak masz na imie :D

Nieśmiała lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to jak to jest z tymi mdlosciami w pozniejszych tyg? Podobno wiekszosc kobiet czuje ulge ok 12 tyg ale liczac od zaplodnienia to dopiero 10 tydz... I nie wiem jak oni to licza... I czy nie jest czasem tak ze im wyzszy tydz tym wieksze mdlosci? Mi w 6 tyg bylo lepiej niz w tym 9...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
    Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki :)
    No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
    Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas... :D

Qasha moj syn budzil sie z zegaekiem w reku co 3 godz karmilam go modyfikowanym mlekiem i moze dlatego:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:57

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:57

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mąż coś przyniósł. Jak już mnie mocno rozłoży to gdzie iść? Internista czy ginekolog?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podłączam się pod pytanie doświadczonych dziewczyn. Mieszkamy na 3. piętrze i windy brak. Jeśli wszystko będzie ok, to mam w planach robić dużo spacerów, więc przydałoby się coś faktycznie lekkiego. Ktoś coś? Marka? Model?

m3sxskjolk535f4w.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    U

mi dały spokój po 12+3 i do końca ciąży już ich nie zaznałam, tylko tak około 36tc pojawiła się zgaga ale nie jakaś straszna.

To jeszcze ponad 2 tygodnie. Boze dopomóż.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Missdiss i blubka, bardzo fajnie, że wszystko dobrze!!! :)

Ja do piątku osiwieję. Przestał mnie boleć brzuch, cycki nie są już aż tak wrażliwe, siedzę i się durna pipka zastanawiam, czy może Kropek nie przestał się rozwijać, paranojaaaa :(
    Dewa, ja podobnie. Boli mocno - boję się, że coś się złego dzieje. nie boli - boję się, czynadal się dzieciątko rozwija. Zwariować można. Od kilku dni mam doła jakiegoś. Wcześniej byłam co 2 tyg u doktora. Teraz czekam trzy tyg. Może to dlatego. Jeszcze 6 dni. Zastanawiam się czy nie podejść np jutro lub pojutrze, a w pon podejsć tylko po zwolnienie. Ale z drugiej strony dzidzia będzie mniejsza i może mniej widać niż za kilka dni.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Witam Cię Samara :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam mdłości do końca 15tc

Spirit internista ale w razie czego skonsultuj potem z gin

Samara cudnie :) na kiedy TP?

a objawy są i ich nie ma. Dziewczyny wykończycie się same nerwami, ja wiem, że trudno, sama jedną ciażę poroniłam ale dodatowy stres nie jest nam potrzebny

Spirit lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Znam sporo osób z tamtej klasy ;) więc Ciebie pewnie też ale jak wiadomo łatwiej było by jakbym wiedziała jak masz na imie :D
    Klaudia :-)

ggonia lubi tę wiadomość

age.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    ja miałam mdłości do końca 15tc

Spirit internista ale w razie czego skonsultuj potem z gin

Samara cudnie :) na kiedy TP?

a objawy są i ich nie ma. Dziewczyny wykończycie się same nerwami, ja wiem, że trudno, sama jedną ciażę poroniłam ale dodatowy stres nie jest nam potrzebny

Termin mam na 26-05-2017.

Demsik lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Blubka nie mogło być inaczej tylko dobrze i pokaż nam w końcu swoją mordke:-)
    tośka bardzo się bałam tego "plamienia" bo lało się ciurkiem... ale już jestem spokojna
    a mordkę pokażę tylko znajdę jakieś zdjęcie bo cykać nie będę bo mam dwa gigantyczne syfy na brodzie ;-)
    jak kolanko? boli bardzo?

• dewa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dewa, ja podobnie. Boli mocno - boję się, że coś się złego dzieje. nie boli - boję się, czynadal się dzieciątko rozwija. Zwariować można. Od kilku dni mam doła jakiegoś. Wcześniej byłam co 2 tyg u doktora. Teraz czekam trzy tyg. Może to dlatego. Jeszcze 6 dni. Zastanawiam się czy nie podejść np jutro lub pojutrze, a w pon podejsć tylko po zwolnienie. Ale z drugiej strony dzidzia będzie mniejsza i może mniej widać niż za kilka dni.
    Dokładnie tak. Najchętniej to bym szła codziennie, tylko żeby się upewnić, a to przecież czysta głupota. Eeech.

marie_marie22, toska_88 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam objawów nie mam już prawie w ogóle i wcale się tym nie przejmuję - wykańcza mnie katarzysko :(

Sprit spróbuj może jakąś herbate z miodem i cytryną , czosnek i takie tam - może wcale Cię nie złapie. Nie polecam chorowania. A w razie czego to internista tylko potem zweryfikuj co na pewno mozesz wziąć w ciąży u ginekologa. Trzymam kciuki żeby domowymi sposobami się udało. Ja mam katar i ból gardła, ale bez gorączki i katar taki śluzowy - leżę w łóżku, dużo piję, psikam sól morską do nosa i pije herbatę z miodem i jakoś ciągnę :)

Samara witaj wśród Majówek ! :)

blubka gratuluję udanej wizyty ! :)

blubka lubi tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ