Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
    Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki :)
    No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
    Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas... :D
    Ja swojego karmilam z butelki bo sciagalam pokarm. Jadł co 3-4 godziny. Karmilam gdy sam się budził i wolał nigdy nie wybudzalam. Jak skończył 2 m przesypial całe noce od 22 -6 rano i również go Joe budziłam od tamtej pory sporadycznie jadł w nocy jak się przebudzil . Mam nadzieję że 2 dziecko też będzie tak ładnie spało bo ja naprawdę niewiele miałam nieprzespanych nocy z wyjątkiem chorób czy zabkowania.

• dewa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missdiss i blubka, bardzo fajnie, że wszystko dobrze!!! :)

Ja do piątku osiwieję. Przestał mnie boleć brzuch, cycki nie są już aż tak wrażliwe, siedzę i się durna pipka zastanawiam, czy może Kropek nie przestał się rozwijać, paranojaaaa :(

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka nie mogło być inaczej tylko dobrze i pokaż nam w końcu swoją mordke:-)

blubka lubi tę wiadomość

• Samara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Samara ogromnie się cieszę że sie udało! podczytałam na różowej. Jak się czujesz? Widziałam, że byłaś juz u gin w zeszłym tygodniu, rozumiem że wszysto ok? :)

Czuję się dobrze. Byłam u gin i póki co wszystko jest ok. Ciąża niby duża i silna. Serce biło więc jestem trochę spokojniejsza. Kolejną wizytę mam 26-10.

monika_89, mon!ta^, Demsik, Karotka, Maniuś lubią tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    może i znasz :) chodziłam do klasy z Twoimi trzema koleżankami (Ala, Sylwia i Aga) :)

Znam sporo osób z tamtej klasy ;) więc Ciebie pewnie też ale jak wiadomo łatwiej było by jakbym wiedziała jak masz na imie :D

Nieśmiała lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to jak to jest z tymi mdlosciami w pozniejszych tyg? Podobno wiekszosc kobiet czuje ulge ok 12 tyg ale liczac od zaplodnienia to dopiero 10 tydz... I nie wiem jak oni to licza... I czy nie jest czasem tak ze im wyzszy tydz tym wieksze mdlosci? Mi w 6 tyg bylo lepiej niz w tym 9...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
    Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki :)
    No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
    Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas... :D

Qasha moj syn budzil sie z zegaekiem w reku co 3 godz karmilam go modyfikowanym mlekiem i moze dlatego:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:57

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:57

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mąż coś przyniósł. Jak już mnie mocno rozłoży to gdzie iść? Internista czy ginekolog?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podłączam się pod pytanie doświadczonych dziewczyn. Mieszkamy na 3. piętrze i windy brak. Jeśli wszystko będzie ok, to mam w planach robić dużo spacerów, więc przydałoby się coś faktycznie lekkiego. Ktoś coś? Marka? Model?

m3sxskjolk535f4w.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    U

mi dały spokój po 12+3 i do końca ciąży już ich nie zaznałam, tylko tak około 36tc pojawiła się zgaga ale nie jakaś straszna.

To jeszcze ponad 2 tygodnie. Boze dopomóż.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Missdiss i blubka, bardzo fajnie, że wszystko dobrze!!! :)

Ja do piątku osiwieję. Przestał mnie boleć brzuch, cycki nie są już aż tak wrażliwe, siedzę i się durna pipka zastanawiam, czy może Kropek nie przestał się rozwijać, paranojaaaa :(
    Dewa, ja podobnie. Boli mocno - boję się, że coś się złego dzieje. nie boli - boję się, czynadal się dzieciątko rozwija. Zwariować można. Od kilku dni mam doła jakiegoś. Wcześniej byłam co 2 tyg u doktora. Teraz czekam trzy tyg. Może to dlatego. Jeszcze 6 dni. Zastanawiam się czy nie podejść np jutro lub pojutrze, a w pon podejsć tylko po zwolnienie. Ale z drugiej strony dzidzia będzie mniejsza i może mniej widać niż za kilka dni.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Witam Cię Samara :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam mdłości do końca 15tc

Spirit internista ale w razie czego skonsultuj potem z gin

Samara cudnie :) na kiedy TP?

a objawy są i ich nie ma. Dziewczyny wykończycie się same nerwami, ja wiem, że trudno, sama jedną ciażę poroniłam ale dodatowy stres nie jest nam potrzebny

Spirit lubi tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Znam sporo osób z tamtej klasy ;) więc Ciebie pewnie też ale jak wiadomo łatwiej było by jakbym wiedziała jak masz na imie :D
    Klaudia :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    ja miałam mdłości do końca 15tc

Spirit internista ale w razie czego skonsultuj potem z gin

Samara cudnie :) na kiedy TP?

a objawy są i ich nie ma. Dziewczyny wykończycie się same nerwami, ja wiem, że trudno, sama jedną ciażę poroniłam ale dodatowy stres nie jest nam potrzebny

Termin mam na 26-05-2017.

Demsik lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Blubka nie mogło być inaczej tylko dobrze i pokaż nam w końcu swoją mordke:-)
    tośka bardzo się bałam tego "plamienia" bo lało się ciurkiem... ale już jestem spokojna
    a mordkę pokażę tylko znajdę jakieś zdjęcie bo cykać nie będę bo mam dwa gigantyczne syfy na brodzie ;-)
    jak kolanko? boli bardzo?

• dewa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dewa, ja podobnie. Boli mocno - boję się, że coś się złego dzieje. nie boli - boję się, czynadal się dzieciątko rozwija. Zwariować można. Od kilku dni mam doła jakiegoś. Wcześniej byłam co 2 tyg u doktora. Teraz czekam trzy tyg. Może to dlatego. Jeszcze 6 dni. Zastanawiam się czy nie podejść np jutro lub pojutrze, a w pon podejsć tylko po zwolnienie. Ale z drugiej strony dzidzia będzie mniejsza i może mniej widać niż za kilka dni.
    Dokładnie tak. Najchętniej to bym szła codziennie, tylko żeby się upewnić, a to przecież czysta głupota. Eeech.

marie_marie22, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam objawów nie mam już prawie w ogóle i wcale się tym nie przejmuję - wykańcza mnie katarzysko :(

Sprit spróbuj może jakąś herbate z miodem i cytryną , czosnek i takie tam - może wcale Cię nie złapie. Nie polecam chorowania. A w razie czego to internista tylko potem zweryfikuj co na pewno mozesz wziąć w ciąży u ginekologa. Trzymam kciuki żeby domowymi sposobami się udało. Ja mam katar i ból gardła, ale bez gorączki i katar taki śluzowy - leżę w łóżku, dużo piję, psikam sól morską do nosa i pije herbatę z miodem i jakoś ciągnę :)

Samara witaj wśród Majówek ! :)

blubka gratuluję udanej wizyty ! :)

blubka lubi tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ