MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyQasha wrote:Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki
No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas... -
nick nieaktualny
-
monika_89 wrote:Samara ogromnie się cieszę że sie udało! podczytałam na różowej. Jak się czujesz? Widziałam, że byłaś juz u gin w zeszłym tygodniu, rozumiem że wszysto ok?
Czuję się dobrze. Byłam u gin i póki co wszystko jest ok. Ciąża niby duża i silna. Serce biło więc jestem trochę spokojniejsza. Kolejną wizytę mam 26-10.monika_89, mon!ta^, Demsik, Karotka, Maniuś lubią tę wiadomość
32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
nick nieaktualnyNieśmiała wrote:może i znasz chodziłam do klasy z Twoimi trzema koleżankami (Ala, Sylwia i Aga)
Znam sporo osób z tamtej klasy więc Ciebie pewnie też ale jak wiadomo łatwiej było by jakbym wiedziała jak masz na imieNieśmiała lubi tę wiadomość
-
A w ogole to jak to jest z tymi mdlosciami w pozniejszych tyg? Podobno wiekszosc kobiet czuje ulge ok 12 tyg ale liczac od zaplodnienia to dopiero 10 tydz... I nie wiem jak oni to licza... I czy nie jest czasem tak ze im wyzszy tydz tym wieksze mdlosci? Mi w 6 tyg bylo lepiej niz w tym 9...
-
Qasha wrote:Dziewczyny, mam pytanie głównie do tych z was, które już mają dzieci.
Gadam sobie z koleżanką, która niecały miesiąc temu urodziła i plotkujemy sobie o tym, czy dzieci są grzeczne, niegrzeczne itp., wiecie takie sobie ploteczki
No i ona mi mówi, że przez pierwsze 4 miesiące życia dziecko i tak musi jeść co 3h, więc i tak wtedy nie ma spania w ogóle, bo i tak trzeba siebie i dziecko co 3h budzić na jedzenie.
Wiecie, jeszcze się tymi sprawami jakoś bardzo nie interesowałam, ale... to prawda? Trzeba takiego malucha co 3h budzić i karmić, nawet w nocy? To ja się może wyśpię na zapas...
Qasha moj syn budzil sie z zegaekiem w reku co 3 godz karmilam go modyfikowanym mlekiem i moze dlatego:-) -
dewa wrote:Missdiss i blubka, bardzo fajnie, że wszystko dobrze!!!
Ja do piątku osiwieję. Przestał mnie boleć brzuch, cycki nie są już aż tak wrażliwe, siedzę i się durna pipka zastanawiam, czy może Kropek nie przestał się rozwijać, paranojaaaa -
ja miałam mdłości do końca 15tc
Spirit internista ale w razie czego skonsultuj potem z gin
Samara cudnie na kiedy TP?
a objawy są i ich nie ma. Dziewczyny wykończycie się same nerwami, ja wiem, że trudno, sama jedną ciażę poroniłam ale dodatowy stres nie jest nam potrzebnySpirit lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
monika_89 wrote:ja miałam mdłości do końca 15tc
Spirit internista ale w razie czego skonsultuj potem z gin
Samara cudnie na kiedy TP?
a objawy są i ich nie ma. Dziewczyny wykończycie się same nerwami, ja wiem, że trudno, sama jedną ciażę poroniłam ale dodatowy stres nie jest nam potrzebny
Termin mam na 26-05-2017.Demsik lubi tę wiadomość
32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
toska_88 wrote:Blubka nie mogło być inaczej tylko dobrze i pokaż nam w końcu swoją mordke:-)
a mordkę pokażę tylko znajdę jakieś zdjęcie bo cykać nie będę bo mam dwa gigantyczne syfy na brodzie
jak kolanko? boli bardzo? -
marie_marie22 wrote:Dewa, ja podobnie. Boli mocno - boję się, że coś się złego dzieje. nie boli - boję się, czynadal się dzieciątko rozwija. Zwariować można. Od kilku dni mam doła jakiegoś. Wcześniej byłam co 2 tyg u doktora. Teraz czekam trzy tyg. Może to dlatego. Jeszcze 6 dni. Zastanawiam się czy nie podejść np jutro lub pojutrze, a w pon podejsć tylko po zwolnienie. Ale z drugiej strony dzidzia będzie mniejsza i może mniej widać niż za kilka dni.
marie_marie22, toska_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja tam objawów nie mam już prawie w ogóle i wcale się tym nie przejmuję - wykańcza mnie katarzysko
Sprit spróbuj może jakąś herbate z miodem i cytryną , czosnek i takie tam - może wcale Cię nie złapie. Nie polecam chorowania. A w razie czego to internista tylko potem zweryfikuj co na pewno mozesz wziąć w ciąży u ginekologa. Trzymam kciuki żeby domowymi sposobami się udało. Ja mam katar i ból gardła, ale bez gorączki i katar taki śluzowy - leżę w łóżku, dużo piję, psikam sól morską do nosa i pije herbatę z miodem i jakoś ciągnę
Samara witaj wśród Majówek !
blubka gratuluję udanej wizyty !
blubka lubi tę wiadomość