X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym tak chciala chociaz jeden dzien tdoche porzygac i zeby mnie troche pomdlilo. Bo zaraz zapomne ze w ciazy jestem :(

Generalnie sie ciesze ze sie nie mecze, ale brakuje mi objawow troszke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:47

ggonia lubi tę wiadomość

• guścia Znajoma

Wysłany: 11 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Mój mąż robi fasolę po bretońsku... Zabicie mnie bo nie wiem gdzie się schować przed tym smrodem!

Wczoraj tak miałam z cielęciną smażoną przez męża. Dlatego dziś smażyłam kurczaka podlanego mocno wodą - zaczął pachnieć dopiero pod koniec, gdy woda wyparowała ;)

Espera lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    A ja bym tak chciala chociaz jeden dzien tdoche porzygac i zeby mnie troche pomdlilo. Bo zaraz zapomne ze w ciazy jestem :(

Generalnie sie ciesze ze sie nie mecze, ale brakuje mi objawow troszke.
    Nie wywołuj wilka z lasu :-) ciesz się dobrym stanem :-)

strawberry juice, monika_89 lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:57

Hope_, Kleopatra lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no więc tak. W usg większych uszkodzeń nie widać. Ściągnął mi aż 200 ml płynu z krwią z kolana! Niby jutro ma być trochę lepiej. W każdym razie chyba nie będzie tak źle jak straszono. Śmiał się że w szpitalu mają rentgen w oczach że badań nie trzeba a gdyby więzadła się przerwaly to w kolanie byłaby sama krew i to od razu a mu zaczęło się zbierać od niedzieli . 3 ttygodnie w ortezie na nodze i kule do końca ciaxy chociaż jedna by odciazyc nogę. Muszę już teraz zaklepac rezonans kolana po porodzie bo zabieg na kolano i tak mnie nie ominie. Ale nie ma tego złego przynajmniej maz się bardziej zaangaxuje w pomoc. Trochę się przejął moim stanem że tyle łez z bólu i co tu dużo gadać dojście do WC to maraton na 1000 km! Mamcia przyjechała i pizza na kolacje :-) dobrze ze wspomogla bo wizyta 200 plus zakupy ortopedyczne 200 masakra.
    Ale choć jedną dobra wiadomość zadzwoniła do mnie szefowa i powiedziała żeby dawać wniosek o przerwanie urlopu i jak najszybciej l4 bo szkoda czasu i pieniędzy no a teraz 2 listopada wizyta i w takiej sytuacji raczej nie będzie problemów z l4 jak nie od gina to od internisty więc chociaż finansowo coś polepszy.

blubka, Demsik, strawberry juice, Kleopatra, Madu1611, Maniuś, monika_89, Camilia lubią tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:47

strawberry juice, Demsik, Maniuś, Camilia lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie histeryzujcie. To moja 3 ciąża bez objawów. Powinnam być klebkiem nerwów. Niektóre kobiety mają objawy, inne nie, niektórym mija ok 12 tyg, niektóre cała ciążę wymiotuja ale trochę trzeba wyluzować bo osiwiejecie.
    Ja na początku dzieci wybudzalam bo zależało mi na karmieniu. Wydaje mi się że na początku musi się trochę laktacja ustabilizować a potem dziecko się samo budzi jak potrzebuje. Moje dzieci bardzo wymagające, kolkowe, do 4 miesiąca całymi godzinami wyly. Budzili się obaj po kilka razy w nocy do 2 roku życia mimo że chodziłam do pracy. Wszystko do przeżycia :)

strawberry juice, Demsik, WreszcieMama, monika_89 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej od gina :) bo jeśli chodzisz na nfz to nie wiem czy internista się zgodzi na to żebyś dostała ciążowe czasem robią problemy tak jak np o badania głupie tsh ft4 itd

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Strawberry na prawde ciesz się! nie wiesz ile bym dała za jeden dzień bez mdłości!!! Wiszę nad WC a mój dwulatek przychodzi i głaszcze mnie po plecach i mówi "przyszedłem do Ciebie Cię przytulić, żebyś nie była chora, możesz się ze mną już bawić?!"

każda ciąża inna i wierzcie mi że taka bez objawów z której można się cieszyć od początku to luksus, zwłaszcza, że mdłości nie są wcale gwarantem dobrze przebiegającej ciąży.

spacer spacerem, ale tego smrodu to do jutra się nie wyzbędziemy...
    Hehe wietrzenie pozostaje lub kuchnie daj na zewnątrz xD to chyba lepsza opcja :p

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:12

toska_88, Demsik, WreszcieMama lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:57

strawberry juice lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Lepiej od gina :) bo jeśli chodzisz na nfz to nie wiem czy internista się zgodzi na to żebyś dostała ciążowe czasem robią problemy tak jak np o badania głupie tsh ft4 itd
    Miałam na myśli że jak nie pójdzie od gina ciążowe to od internisty pójdzie na kolano:-) ale gin raczej nie będzie robił problemów

strawberry juice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja sie ciesze, troszke mi ich brakuje ale sie ciesze... Tylko zamiast tego kataru i bólu gardła wolałabym ponarzekac na zapachy czy cos, nawet zachcianki mi minely :( Tylko leze caly dzien pod kocykiem i smarkam :(

Do wizyty jeszcze 9 dni ! A ja już nie moge sie doczekać <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka no to niedługo dołączę do ciebie :-)

blubka lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i lepiej bierz od gina ciążowe bo tak na kolano to dostaniesz 80% wiec będziesz juz stratna. Na sto procent nie powinien robić problemów a jeśli tak to zmień lekarza ;)
    No chociaż lepsza taka wiadomość ze więzadła ok.

toska_88 lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Miałam na myśli że jak nie pójdzie od gina ciążowe to od internisty pójdzie na kolano:-) ale gin raczej nie będzie robił problemów

No raczej! Nikt normalny nie wyśle Cie do pracy w takim stanie. Dobrze ze do tego ortopedy poszlas !

Arwi, toska_88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny nie histeryzujcie. To moja 3 ciąża bez objawów. Powinnam być klebkiem nerwów. Niektóre kobiety mają objawy, inne nie, niektórym mija ok 12 tyg, niektóre cała ciążę wymiotuja ale trochę trzeba wyluzować bo osiwiejecie.

Ale ja nie histeryzuje, moze źle mnie zrozumiałaś. W ogole jestem jakas spokojna od ostatniej wizyty, zalamalam sie tylko jak zaczelo mnie przeziebienie rozkladac. To szczesciara jestes ze 3 ciaze bez objawow :) ! Ja jakies tam objawy mialam a to zgaga, a to zapach mi przeszkadzal, takie delikatne ale sporadycznie byly. A teraz jak mnie zlapalo choróbsko to chętnie bym je zamieniła. Ale generalnie ciesze sie ze mam apetyt i nie zwracam wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 19:52

mon!ta^ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    No raczej! Nikt normalny nie wyśle Cie do pracy w takim stanie. Dobrze ze do tego ortopedy poszlas !
    Poszłam tylko dzięki ginekologowi- dzięki Bogu że zadzwoniłam o te leki i że kazał iść jak najszybciej bo bym jeszcze 2 tygodnie z tą krwią w kolanie chodziła.
    No ale starczy tych smutow ważne że dozyje jakoś i żeby ciaza dobrze przebiegała. Muszę spisać jakiś pamiętnik żeby za 30 lat się dzieci nie dziwiły czemu ich matka o alimenty podała:-) z jednym woreczek z drugim kolano. Trzeciej ciąży nie ryzykuje :-) brzuch twardnieje i się rozciąga bo cmi.

Kleopatra, blubka lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawami ciazowymi to naprawdę roznie-moja mama urodzila trojke dzieci bez objawow i problemow.ja z synem zero objawow.teraz mam wiecej w sensie mdlosci bolace piersi zgaga itp ale do przezycia.
    Lepiej nie miec za duzo objawow niz meczyc sie jak niektore bidulki do polowy ciazy nad wc.

strawberry juice, Hope_ lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Poszłam tylko dzięki ginekologowi- dzięki Bogu że zadzwoniłam o te leki i że kazał iść jak najszybciej bo bym jeszcze 2 tygodnie z tą krwią w kolanie chodziła.
    No ale starczy tych smutow ważne że dozyje jakoś i żeby ciaza dobrze przebiegała. Muszę spisać jakiś pamiętnik żeby za 30 lat się dzieci nie dziwiły czemu ich matka o alimenty podała:-) z jednym woreczek z drugim kolano. Trzeciej ciąży nie ryzykuje :-) brzuch twardnieje i się rozciąga bo cmi.

A mowilam ze sprawia wrazenie porzadnego ten Twoj ginekolog ? :) Dobrze, fajnie trafiłaś. W pierwszej ciazy doskwieral ci pecherzyk zolciowy?

toska_88 lubi tę wiadomość

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ