Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:35

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa mnie podbrzusze przestalo bolec przed wizyta a dzidzia miala sie swietnie - po wizycie kilka dni bolalo znowu i znowu przestalo, takze nie martw sie :)

dewa lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tam brzich nie boli tylko cyce bola strasznie, przekrecic sie z boku na bok to nie lada wyczyn, musze je trzymac:-D

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Ja też chcę lekki wózek.Blok,II pietro.Mojego T ciągle nie ma.Kto ten wóz będzie targał :/
    Może uczynny sąsiad by targał? :P

Co do karmienia to mój dzieć mnie wybudzał w nocy (ja jego nigdy;)) co dwie godziny mniej więcej. Teraz ma dziewięć miesięcy i tak ze cztery razy w nocy potrafi się ocknąć ale to już nie z głodu tylko żeby pociumkać jak smoczka i się utulić. Tak jako ciekawostkę dodam, że karmiłam tylko jedną piersią i się udało bez dokarmiania. Ciągle się martwiłam czy Malutek dostaje dość pokarmu i często go ważyłam. Przybierał prawidłowo. Kolki nas na szczęście ominęły i mam nadzieję, że przy drugim też się nie dowiem jak to jest. Właśnie kolek boję się najbardziej.

Super wieści po wizytach. No i widziałyście dzidzulki uchh zazdroszczę ale tak pozytywnie. Tęsknię już za moją Kruszyną a tu jeszcze całe dwa tygodnie czekania. :/
    A teraz pewnie niektóre z Was mnie przeklną ;) Jestem tą szczęściarą co ciąże przechodzi bez drastycznych objawów i ogólnie super się czuję w tym stanie. I nawet rodzenie mi nie takie straszne ;)

Kleopatra, WreszcieMama, Mabelle lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Lilla Nowa

Wysłany: 11 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć majóweczki! 21-25.05! Ja 09.05, tatuś dzieciątka 16.05 :) Trzymajcie kciuki <3

mon!ta^, nick nieaktualny, monika_89, Camilia, Hope_, Demsik, Millciaa lubią tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guścia wrote:
    Nie wiem, czy kiedykolwiek będę jeszcze miała komfort psychiczny ;)
    Co u Ciebie? :)
    Kochana, niepokój będzie nam towarzyszył pewnie do samego końca... A i po urodzeniu go nie zabrakbue. Taka rola matki. Musimy być dzielne i czujne. Bo kto zadba o nasze kruszynki lepiej niż my. Jeżeli odstawiasz luteine i masz jakiekolwiek obawy - nie wahaj się i pytaj lekarza.
    U mnie wygląda na poprawę. Plamienia były tylko wt i śr w zeszłym tygodniu. Dużo leżę, pilnuje leków... Staram się być dobrej myśli.
    Lecę nadrabiać bo kilka godzin mnie nie było i już mam zaległości na forum :-)

Madu1611 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    A ja bym tak chciala chociaz jeden dzien tdoche porzygac i zeby mnie troche pomdlilo. Bo zaraz zapomne ze w ciazy jestem :(

Generalnie sie ciesze ze sie nie mecze, ale brakuje mi objawow troszke.

Znam to , ja też tak mam . Mdli mnie tylko z głodu ale szybko przestaje bo zjadam i po mdłościach :)

neczka90 lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu nie musisz tęsknić za kruszynek bo jest w robie tylko pod skórą, tluszczykiem mięśniami macica w worku sobie siedzi :D daleko nie uciekła fasola :p

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Mój mąż robi fasolę po bretońsku... Zabicie mnie bo nie wiem gdzie się schować przed tym smrodem!
    Fasolkę możesz przesłać do mnie i po kłopocie... Od kilku tygodni chodzi za mną...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita, no niby racja i już urosła sporo, bo brzuchol już taki regularnie ciążowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:45

mon!ta^ lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Klaudia :-)

Chodziłaś mi po głowie ale nie byłam pewna teraz już się znamy ;)

Nieśmiała lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry ciesz się dobrym samopoczuciem :)

toska dobre wiadomości :)

a fasolkę bym wszamała :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje 18/10. Nie mogę się doczekać...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:

To jesteśmy obie :)

Espera lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    ja mam wtedy prenatalne :)

Espera lubi tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:36

Madu1611, Arwi, monika_89, Espera, Demsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam wozek Commy Zippy 3w1 ,troche ciezki byl z gondola szczegolnie,ale tak wygodny ze szok,i ladny z wygladu,leciutko sie prowadzil,kola pompowane,(jezdzil po plazy,po gorach,zadne podloze mu nie grozne ;))amortyzatory ,duza gondola,mala do 6 mies prawie jezdzila,spacerowka tez fajna do niego byla,no ale on byl duzy,jesli to komus nie przeszkadza to naprawde polecam,zamawialam z polski.u mnie tez jakos objawy przeszly,oprocz ciezkich i obolalych piersi,nic juz niemam,mdli mnie jak jestem za bardzo glodna,ale teraz juz staram sie co 3,4 godz jesc i jest ok.Moja mala budzila sie w nocy co 3 godziny bardzo dlugo,do 8miu mies prawie,potem zredukowalam picie mleka do 1 butli,oszukiwalam z woda kilka dni,wciaz sie budzi ok,2 giej w nocy na ta jedna butle.ja mam prenatalne 25tego,jeszcze 2 tyg juz sie niemoge doczekac,tymbardziej ze wciaz plamie,nie codzien ale sie pojawia.pozdrawiam kobitki.dobranoc

blubka lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli macie wolne najbliższe 2h to polecam obejrzeć na Stopklatkatv "W pogoni za szczęściem". Piękny film, jeden z tych, których nie można nie obejrzeć :)

nick nieaktualny, marie_marie22, blubka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki ! :*

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    hahahahahahahahaha no nie moge... Wiecie co ja chyba doznalam wlaśnie ciążowego zaćmienia umysłu :D

Czytam ten post raz, czytam drugi... I się zastanawiam o co kurde chodzi...
    Jak to fasolkę byś wszamała? W sensie że dziecko? Co jest kurde?

No tak, naczytałam się o naszych fasolkach i teraz mój mózg się zaciął :D
    hahahahahahah Jezus! ja to samo. Czytam 'fasolkę bym wszamala' i się wystraszyłam co to za kanibalcze myśli hahahahahhahahaha

WreszcieMama, nick nieaktualny, Misia 69, neczka90 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ